[Filmpjes] Diverse gemeenten sluiten parken en stadscentrum, zetten ook politie en ME in

Eerder vandaag besloot de gemeente Amsterdam om het Vondelpark te sluiten. Niet lang daarna volgden ook andere gemeenten met eenzelfde besluit. Inmiddels zijn diverse parken en stadscentra gesloten of worden ontruimd.

Dit zijn beelden van de Prinsengracht rond twee uur vanmiddag:

Enkele uren later is hier te zien hoe de ME optreedt om het Vondelpark te ontruimen:

En hier is te zien hoe het er in een ander deel van Amsterdam voorstond, rond een uur of vijf:

“Sommige mensen vragen zich af hoe een volle IC eruit ziet. Nou, zo dus. Inclusief alle toeters en bellen”, zegt de Twitteraar.

In andere delen van Amsterdam werd het rond dezelfde tijd ook te druk volgens de gemeente:

“Het is te druk in het Oosterpark”, constateert de gemeente Amsterdam. “Helaas moeten we het park daarom sluiten. Er mogen geen nieuwe mensen meer het park in, alleen nog uit.” Vervolgens komen zij met instructies voor bezoekers: “Zoek een rustige plek in je eigen buurt; Houd 1,5 meter afstand; Houd je aan de coronamaatregelen.”

Ook in Haarlem zag de gemeente reden om in te grijpen:

Volksfeest langs Spaarne in Haarlem, gemeente grijpt in en sluit straat af: Aan het Spaarne in Haarlem zijn honderden mensen op de been om Koningsdag te vieren. De gemeente zegt dat het te druk is en grijpt daarom in.

En hier plaatst iemand een video met (vermoedelijk) een citaat van het kabinet, het OMT of het RIVM:

“De meerderheid is het eens met het beleid”, citeert hij, en verwijst naar het beeldmateriaal met: “In werkelijkheid:”

De politie heeft aangegeven ook in Breda te zullen ingrijpen:

“De ME wordt ingezet om het Valkenbergpark in Breda te ontruimen. Luister naar de aanwijzingen van de politie en handhavers en verlaat rustig het park.”

Dit is hoe het park er enkele uren voor de inzet van de ME bij stond:

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Fatsoen74

  De burger is schijnbaar klaar met alle remmende maatregelen. Als de mensen die het virus vrezen nu gewoon thuis blijven dan zullen wij zien wat natuurlijke selectie inhoudt.

  Ik houd zelf afstand, draag mondkapje in winkels en kantoren. Dus vrij gehoorzaam naar de zin van de regelgeving.

  Maar ik geef de mensen gelijk, het is goed geweest met deze situatie.

  Vrijheid is het mooiste wat er is en sociale contacten geven het leven zin en zeker ook inhoud.

  De magie van de overheid brokkelt steeds verder af.

  Oom agent vond het nodig mij aan te spreken op mijn eigen oprit, omdat ik na mijn werk en na de avondklok de kliko buiten aan de weg plaatste.

  Het is goed geweest, alles opengooien nu meteen.

  1. Edjan

   Ha Fatsoen, maar als je je kliko vóor zonsondergang op je oprit had gezet, had oom agent je op de bon geslingerd.

  2. rutte leugenaar

   Net even wat filmpjes bekeken maar het is schandalig hoe het nieuwe bruin weer inhakt op mensen die gewoon zitten en geen enkel gevaar opleveren !

   Elke burgemeester die dit optreden nog durft te rechtvaardigen is een fascist en zou vervolgd moeten worden voor het toebrengen van lichamelijk letsel. Dat deze russische / Chinese tostanden kunnen in Nederland is ongehoord !

   Wat was ook alweer het risico van verspreiding in de open lucht ?

   1. STOP FVD

    Het is schandalig hoe die egoistische hufters totaal geen rekening houden met de medemens. Schaam me dood voor deze mensen die in hetzelfde land wonen en schijt hebben aan alles, alleen maar omdat zij per se het zo gezellig moeten hebben! Namens de mensen die het wel proberen, BEDANKT!

    De politie kan niet hard genoeg optreden tegen dat gespuis, en dan die teringzooi die ze achterlaten, verwende kutjeugd met ouders die niet weten hoe ze heb moeten aanspreken op huftergedrag.

    Elke burgemeester zou ze moeten uitschrijven uit het gemeenteregister. Al die wappies maar roepen in buitenlucht gebeurt niks, als je zo dicht tegen elkaar aan staat te schreeuwen dan maakt het niet echt uit of dat binnen of buiten is WAPPIES.

 2. Paardenmiddel

  En dan te bedenken dat je in de open lucht niet besmet kan worden…
  Velen zijn klaar met deze onzin, hup iedereen lekker naar buiten.

  1. STOP FVD

   Jezus, jij bent echt te simpel als dat die nonsens uitkraamt. Je zal ook wel veel naar Baudetje luisteren, een eigen mening kan je niet vormen, dat moeten wappies voor je doen. Sukkel!

   1. Buzz68

    Beaudet heeft het wel eens vaker bij het rechte eind gehad. En de witte jassen hoor ik regelmatig onzin uitkramen. Het kabinet hoor ik relmatig liegen.
    Het staat je vrij te geloven wie je wilt.

    Persoonlijk heb ik wel een beetje gehad met jullie drammers.

    1. STOP FVD

     De wappies zijn de drammers grapjas, zij denken de waarheid in pacht te hebben en andere mensen hun waarheid op te dringen, je draait de zaken om. Maar dat is normaal wappie gedrag, en de rest van het normale volk heeft het wel met die wappies gehad!

 3. Max Aue

  Over twee weken krijgen we als gevolg van dit debiele gedrag weer een piek in de ziekenhuisopnames en kunnen we het Rutte en de Jonge weer bitter kwalijk nemen dat ze de lockdown moeten verlengen.

  1. rutte leugenaar

   domme strónt vlé®k denkt dat de niet werkende regels plotsling wel gaan werken na 15 maanden. Je hebt dan een storing in het denkvermogen.

   Ik heb al eerder hier gemeld dat dankzij het vaccineren het aantal besmettingen schrikbarend zal stijgen, heerlijk even die arrogantie, ! In diverse situaties komt het aantal sterfgevallen NA vaccinatie uit rond de 25%. Je kan natuurlijk blijven schreeuwen dat het niets met vaccineren te maken heeft maar het is en blijft een feit dat het sterven na het vaccineren gebeurd. Welk lúl vrhaal men ophangt zal me verder worst zijn maar het aantal sterfgevallen na vaccinatie is mij even te hoog.

   Het is wat het is !

   1. Max Aue

    “In diverse situaties komt het aantal sterfgevallen NA vaccinatie uit rond de 25%.”

    Opmerkelijk. Heb je een bron?

    1. rutte leugenaar

     ACH , ga dit toch niet weer met je aan strónt vlé®k ! Je weet donders goed waar de gevallen zijn en je ontkenning dat het een raakvlak met vaccinatie heeft kennen we ook.

     Velen sterven na vaccinatie. Gelukkig zegt het onderzoek van wc-eend dat er geen enkele binding is met vaccinatie. Ik geloof dat niet , jij wel als domme naïeve jongen. Twee meningen over het feit dat veel mensen sterven na vaccinatie ! De sterfgevallen zijn immers een feit ! goodbye

     1. STOP FVD

      Hey, hij heeft weer een nieuwe naam, mooie naam Michael!

     2. stoprutte

      heb er nog 1 speciaal voor jou !

     3. Max Aue

      Reugenaar heeft dus geen bron.

     4. rutte leugenaar

      je hebt de BRONNEN al max anus , niet zo hypocriet doen domme jongen

     5. Max Aue

      “je hebt de BRONNEN al max anus , niet zo hypocriet doen domme jongen”

      Welke bronnen, leugenaar?

    2. usb3.0

     maxje ontkent glashard dat er geen zware risico’s, zitten aan het experimentele mRNA vaccin, sterk nog, maxje ontkent dat er doden vallen door het vaccin, wat men dan ineens zegt is dat de mensen ineens wél onderliggende aandoeningen heeft…

     1. STOP FVD

      Aan elk vaccin zitten risico’s stickie! Maar er zit meer risico aan het niet nemen van het vaccin dan wel! Maar dat wil jij toch niet geloven, want jullie hebben altijd gelijk (NOT!!!!).

    3. september

     Hallo Max,rutte leugenaar is de nieuwe naam van coenzoon,je moet niet de discussie met hem aangaan. Hij vindt iedereen dom die het niet met eens is.Over die sterfgevallen,Ik geloof het ook niet.

     1. usb3.0

      Ook september ontkent glashard dat er geen zware risico’s zitten aan het experimentele mRNA vaccin..
      Het erge nog is dat de ifr 0,15% is

     2. stoprutte

      nou zeg september , de slimste van de klas , ga je door voor de koelkast slimme man ?

      Wat betreft de sterfte na vaccinatie zijn er vele nieuwsberichten die je kunnen informeren. Meestal lokale media want de landelijkke media zwijgt slimme man.

      max anus kent de aantallen en de gevallen , alleen max anus zegt dat het niet door vaccineren komt maar ze zijn allen overleden na vaccinatie Wappies geloven dus niet de stergevallen , echte mensen gaan in discussie of het vaccinatie gevolgen zijn of niet. Over de aantallen hoeven we niet in discussie , die zijn staalhard domme jongen.

  2. usb3.0

   Daar zou max natuurlijk best gelijk in kunnen hebben, het zijn immers de angstpredikers die dit uitkramen, er komt meer “vrijheid” maar om de mensen bang te houden wordt er steen en been geklaagd over een tekort ( door leugenclown rutte zelf gecreëerd) aan personeel, zoals ze nu tegenwoordig zeggen dat de nadelen van vaccineren niet opwegen tegen de ” voordelen” van een experimenteel mRNA vaccin.
   Nou dit even op de economie en landsbelang geprojecteerd wegen de nadelen van het beleid niet op tegen de voordelen van het vrijgeven van “alle” “vrijheden”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.