Forum voor Democratie woest na politieoptreden bij examenstunt: “Nederland is een diep autoritair land geworden”

Toen leerlingen geen examenstunt mochten doen, besloten ze met zijn allen voor school een feestje te vieren. Hoewel enkele ouders dat “heerlijke beelden” noemen, dacht de politie daar anders over. Er werd uiteindelijk namelijk ingegrepen. Forum voor Democratie vindt dit onbestaanbaar en reageert op Twitter door te stellen dat Nederland de afgelopen tijd “een diep autoritair land [is] geworden.”

Op vrijdag berichtte Twitteraar Simone (@SimoneSays123) dat er bij een middelbare school een feestje was uitgebroken. De leerlingen mochten geen eindexamenstunt doen, en dus deze ze dit.

Er werd toch nog een “stunt” gedaan doordat ze met “een grote groep” de school inrenden. Daarna greep de politie alsnog in. Jongeren werden, schrijft Simone, “van de straat geplukt. De lange lat werd ook gebruikt. Mijn zoon is onderweg naar huis staande gehouden. Moest ID laten zien en krijgt een boete. Waarvoor? Dat wilde ze niet zeggen.”

Ook het schoolbestuur reageerde furieus. Simone heeft een bericht van de rector online gezet. Die schrijft: “Beste ouders, zeer helaas hebben enkele leerlingen van onze school zich vandaag ernstig misdragen in de omgeving van de school en op het … College. De politie moest er aan te pas komen en was genoodzaakt geweld te gebruiken. We hebben enkele misdragende leerlingen geïdentificeerd en we beraden ons op maatregelen.”

Forum voor Democratie vindt dit onacceptabel. “Nederland is een diep autoritair land geworden,” schrijft de partij op Twitter.

“De meeste partijen gaan daarin mee. Vrijheid is altijd makkelijker verloren dan teruggewonnen,” aldus FVD.

Natuurlijk, FVD zelf “blijft strijden voor een terugkeer naar normaal. Het Nederland dat we kennen. De vrijheid die we koesteren.”

Want, stelt de partij, FVD wil “ons leven weer terug” krijgen.

Eerder werd bericht dat met name jongeren leiden onder de coronamaatregelen. Ze zijn significant vaker depressief dan voor de coronabeperkingen, en ontwikkelen ook vaker serieuze eetstoornissen. Het aantal jongeren met zelfmoordneigingen is dan ook behoorlijk gestegen, aldus GGD’ers.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Dat FvD autoritair is, is bekend.

  1. coenzoon

   raadpleeg het woordenboek even alvorens termen te gebruiken buiten je scope domme jongen !

   1. STOP FVD

    Gut gut, het wappie partijtje is “woest”. Oh nee, wat nu?! Oh ja, dit soort tweets sturen ze er dagelijks uit om de wappie achterban te mobiliseren en te manipuleren, hoe vaker ze dat doen hoe minder indruk dat nog maakt op de rest van het normale volk.

    1. Spoetnick

     U leeft nog in de tijd van de Hoekse en Kabeljauwse twisten.
     Compliment dat u probeert te moderniseren.
     Is een wappie een Hoek of een Kabeljauw ?

    2. coenzoon

     het nieuwe bruin schroomt nit om wat studentjes in elkaar te trappen onder aanmoediging van de huis nsb’er de stopidioot

     1. Houtje

      u bent gewoon “smerig” in uw reactie ….coenzoon

     2. coenzoon

      dank je , dat was precies de bedoeling ! Het is wat het is .

    3. Neerlander

     Gut gut, het poep hoofd praat weer poep.

    4. usb3.0

     Dé wappie is stopje, stopje is een vaccinaziwappie/coronawappie/klimaatwappie/d666wappie, het synoniem van wappie is stopje, de definitie van wappie is stopje, zeg je wappie dan zeg je stopje, superlatieven tekort dat wappie en stopje 1 zijn

     1. STOP FVD

      Fijn dat je toch weer gereageerd hebt, geen idee wat er allemaal staat. Maar kennelijk zit er een kern van waarheid in mijn opmerking. Ik wist dat al, maar fijn dat de FVD achterban dat nu ook begint in te zien.

     2. usb3.0

      “een idee wat er allemaal staat”

      Logisch dat je dit niet begrijpt, je “wappie” gilles de la toret krijg je maar niet onder cöntröle, op een gegeven moment heb je het niet eens meer door.. wapdrol

    5. STOP FVD

     Ik bedoel maar :

     “populistische politici brengen media in diskrediet.”

     DAAROM vinden mensen NOS kennelijk fake news. DDS doet daar stevig aan mee. Noemt zich media, maar doet niets meer dan andere media afkraken en zichzelf de hemel in prijzen.

     h**ps://nos.nl/artikel/2378116-persvrijheid-in-eu-landen-in-gevaar-het-zijn-kleine-stapjes-die-je-niet-doorhebt.html

     1. usb3.0

      Ja heb geen krediet over de media want dat kan niet volgens gilles de la toretje

     2. arnoud

      Ja en het is duidelijk dat jij een figuur bent die mee loopt met de VVD D66 En de CU en natuurlijk de media,die geen ander geluid dulden jou soort niet, jij bent zo blind als een paard om niet te willen !! zien wat er werkelijk aan de hand is, jij bent er eentje die nooit de werkelijkheid zal zien. al kom ik nog met zoveel feiten aan, dan zal jij dat nooit !!! willen zien en weten.

 2. STOP FVD

  Zal me niks verbazen als FVD dit gesponsord heeft, en de boel heeft lopen opruien. En dan een stom tweetje er uit sturen wat er allemaal mis is in dit land. Nou, de FVD is toch echt mede-verantwoordelijk voor die bende. Met de constante opruiing van de wappies en daarna steen en been klagen hoe de politie heeft opgetreden. Walgelijke wappies bij die club!

  1. Jack Flash

   “zal me niet verbazen als de FVD dit gesponsord heeft.
   Stoppie is dus een complotwappie.

   1. coenzoon

    en een ontkennings wappie, kortom een onwetende domme tról

    1. STOP FVD

     Rustig Michael!

  2. coenzoon

   Zal me niets verbazen dat je geen letter van je verbale diarree met argumenten kunt onderbouwen.

   De ware wappie zie je in de spiegel. Een randdebiel die beweert dat build back better niet bestaat en geen enkel idee heeft dat griep al decennia lang duizenden dodelijke slachtoffer jaarlijks maakt. Een zielig inhoudsloos portret met 1 woordje in zijn vocabulaire , ” jullie zijn wappies ” dat kan de stakker eindeloos lang ongehinderd door enige kennis herhalen.

   Kruip weer onder je steen onwetende

  3. usb3.0

   Aldus terroristisch complotwappie stopje

  4. arnoud

   Wat ben jij een verschrikkelijk mens, zo zielig, zo dom, zo laag in bewustzijn, jij hoort gewoon op een andere planeet thuis met gelijk denkende.

 3. Spoetnick

  Om vrij te doen wat je wilt moet je een aanhanger zijn van BLM.
  Je wordt dan hoogstpersoonlijk beschermd door Femke Halsema.
  Of je moet tegen Zwarte Piet zijn. Dan geniet je immuniteit.

 4. Paardenmiddel

  Mede mogelijk gemaakt door corrupte rutte en grapperhaus. Bedank deze terroristen maar.

  Neurenberg 2 wordt opgericht, zodat er gerevhtigheid geschieden zal

  1. coenzoon

   Ik mag het hopen maar het is mij nu veel te lang te stil !

 5. Edjan

  Dapper, hoor, kinderen en ouden van dagen in elkaar timmeren. En natuurlijk bonnetjes uitschrijven bij te hard rijden.
  En echte criminelen? Daar hebben ze respect voor (en angst).

 6. Vanduinen

  “Wil ons leven teruggeven” De partij die openlijk oproept tot verzet tegen de Corona maatregelen.
  India vraagt het buitenland om hulp om Corona te bestrijden. Tekort aan bedden, zuurstof voor de beademing enz. FvD draagt de bevolking op om alleen in een griepje te geloven.

  1. usb3.0

   Tekort aan zuurstof? stop de bomenkap

   1. Mireille

    Zuurstof voor medisch gebruik is van een andere orde, jochie!

    1. usb3.0

     mireille is een Duitser, mireille heeft geen humor en begrijpt sarcasme dus ook niet…

 7. Branzino

  Het is me wat, zoiets. Een feestje rond het Willem de Zwijgercollege in Bussum op vrijdagmiddag liep volledig uit de hand met overmatig drankgebruik, intimidatie van schoolpersoneel, vernielingen en vechtpartijen met de politie. De rector: “We houden van onze leerlingen, maar dit gaat de pet te boven. Mensen zijn bedreigd en politieagenten zijn aangevallen. We gaan alle foto’s en filmpjes onderzoeken op strafbare feiten”, aldus de rector in De Gooi- en Eemlander. Er werd overigens ook schade aangericht bij het Vituscollege.

  Het lijkt me goed om ook eens naar de invloed van de ouders te kijken. Dat doet men graag bij migrantenkinderen, maar zou hier ook heel goed passen.
  Dat FvD meteen en, naar ik aanneem, ongeverifieerd de kant van de leerlingen kiest vind ik tekenend. Het overkomt FvD veel te vaak om reacties van die kant meteen serieus te nemen.

  1. usb3.0

   Het feestje is niet het probleem, het fascistische optreden van de politie is dat wel, branzebinootje leest immers alleen maar de nos, wanneer worden mensen bedreigt? vaak gebeurt dit na het optreden van de politie, zie ook de demonstraties, hier worden overigens ALLE leerlingen over 1 kam geschoren, erger nog, branzebinootje wacht niet eerst de onderzoeken af maar heeft zijn mening al gevormd.

   1. Max Aue

    bedreigd

    1. usb3.0

     Het feestje is niet het probleem, het fascistische optreden van de politie is dat wel, branzebinootje leest immers alleen maar de nos, wanneer worden mensen bedreigd? vaak gebeurt dit na het optreden van de politie, zie ook de demonstraties, hier worden overigens ALLE leerlingen over 1 kam geschoren, erger nog, branzebinootje wacht niet eerst de onderzoeken af maar heeft zijn mening al gevormd.

     #taalautist

     1. Branzino

      @usb3.0
      Lees De Gooi- en Eemlander, het AD, RTL Nieuws, Hart van Nederland en nog meer: drankgebruik, intimidatie van schoolpersoneel, vernielingen en vechtpartijen met de politie. De politie greep pas laat in. Niet alle leerlingen werden over één kam geschoren, want er werden slechts enkele boetes uitgedeeld. Ik heb mijn mening niet gevormd, maar onthoud wel de feiten. Van de slachtoffers heb ik alleen enkele tweet gelezen.

      En dergelijke feestjes zijn ongepast in een tijd waarin de ziekenhuizen uitpuilen. Niet met mensen die binnen afzienbare misschien ook wel waren overleden, maar met veertigers en vijftigers en, inderdaad, met jongeren. Deze jongeren in Bussum hadden daaraan met hun dronken hoofd even niet gedacht.

     2. usb3.0

      Je bent een angstprediker, leest en kijkt enkel linkse propaganda, de ziekenhuizen puilen niet uit er is te weinig capaciteit (lees: mensen) mede mogelijk gemaakt door leugenclown rutte, er is ruimte zat, en wat is het probleem als men buiten is? hoeveel mensen zijn er in jou omgeving werkelijk dood gegaan aan corona?

     3. Branzino

      @usb3.0
      Ja, ikvoel me een angstprediker, maar wel een realistische. Hier in een oost Nederlands stadje puilt het ziekenhuis uit en een ziekenhuis op korte afstand ook. Vakanties ingetrokken, oogartsen als hulp op de IC en meer van dergelijke drama’s.

      Code zwart wordt deze week niet uitgesloten. Reguliere opnames zijn er nauwelijks meer. In mijn kennissenkring weet ik van 3 mensen die zijn overleden aan corona.

      De schuldvraag is nu zeker geen oploissing, maar moet wel ooit gesteld worden. Dan kan meteen onderzocht wporden welk effect corona-critici gehad hebben op de ernst van de crisis.

 8. Fortiori

  De school met de imposante naam in een mooie wijk met mooie huizen in het “Bussumse” heeft alleen leerlingen die weten hoe het “heurt” De mevrouw met ‘de kinderen hebben een feestje’ begrijpt het volledig. Ooit ook in Haren. Gebeurt dit in de Kolenkit buurt in Amsterdam, dan spreekt men er schande van.

 9. 56RdK

  Die Simone is een uiterst dom, héél dom wijf. Dat staat onherroepelijk vast!
  Met haar absurde opmerking “Heerlijke beelden”.

  Van harte hoop ik en wens ik haar, haar zoon en allen die zich daar tegen de Coronaregels in zich ophielden, het Coronavirus toe en wel in de ergste vorm die er is.
  En indien dat ze dan niet terecht kunnen op een IC.
  Dat hoop ik en wens je ze van harte toe.

  Tja, en dat FvD, meer en meer een groep psychiatisch zwakzinnigen lijkt het wel.
  Zonde, want het leek zo mooi het begin van een nieuwe politiek. Maar ja.

  “Ons leven weer terug” zegt dat FvD.
  Ja, dat zouden die duizenden aan Coronadoden ook graag willen! Dat zouden die duizenden door Corona tot gehandicapten verwordenen ook willen!

  En dan dat gezwam over jongeren die door de Coronabeperkingen het leven niet meer aan kunnen. Dat beloofd wat voor de toekomst van ons land als zij voor échte levensproblemen komen te staan, stelletje zwakkelingen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.