Foto’s en video’s: DDS-verslaggever Kenneth Steffers doet verslag van de anti-lockdowndemonstratie in Rotterdam

Kenneth Steffers, verslaggever van De Dagelijkse Standaard, was vandaag bij de anti-lockdown protestmars in Rotterdam. Hij schat in dat er zo’n 2.000 vrijheidsliefhebbers meeliepen in de tocht. Anders dan we steeds hebben gezien in Amsterdam bleef het in Rotterdam wel rustig. Dat kwam voordat de politie en de ME het allemaal gelaten lieten gebeuren, zonder hardhandig in te grijpen. “Ik moet toegeven dat Aboutaleb zich heel erg aan zijn woord heeft gehouden,” laat Kenneth weten, “ik heb nog geen enkel waterkanon gezien. De politie is tot nu toe uiterst relaxt.”

De anti-lockdown protestmars in Rotterdam. Bron: De Dagelijkse Standaard / Kenneth Steffers
De anti-lockdown protestmars in Rotterdam. Bron: De Dagelijkse Standaard / Kenneth Steffers

Toen hij net gearriveerd was deelde Kenneth al een video van de demonstranten die rustig, maar met mooie en veelzeggende borden door de straten van Rotterdam liepen. Zij werden moreel gesteund door automobilisten, die keihard op de toeter drukten toen de stoet voorbij kwam lopen. Aan het einde van de straat stond de politie de demonstranten op te wachten. Maar dat gebeurde allemaal op een respectvolle, kalme wijze.

De demonstranten liepen van het Stadhuisplein, via de Kruiskade naar het Centraal Station. Toen daar een politiecordon stond ging de rest, met toestemming van de politie, naar het Schouwburgplein.

Zoals op de beelden gezien kan worden ging het er rustig aan toe. De demonstranten waren niet van plan om een rel te veroorzaken. Ze waren daar, aldus Kenneth, om duidelijk te maken dat ze willen dat er een eind komt aan de lockdown. Ze maakten zich hard voor de vrijheid. Maar ruzie of rellen? Dat wilden ze absoluut niet.

Er liepen (en fietsen) ook allerlei soorten mensen bij. Autochtonen, allochtonen, jongeren, ouderen, mannen, vrouwen; iedere groep die er bij kon lopen wás er bij.

Ook bij deze demonstranten was het liedje “Leef” een absolute favoriet:

En ja, het bleef rustig, ook door toedoen van burgemeester Aboutaleb. “Vooralsnog moet ik eigenlijk toegeven dat Aboutaleb zich heel erg aan zhin woord heeft gehouden. Ik heb nog geen enkel waterkanon gezien. De politie is tot nu toe uiterst relaxt. Ze lopen gewoon gezellig mee,” aldus Kenneth tijdens de demonstratie. “Ze gaan zelfs de discussie aan. Héél anders dan dingen die ik heb gezien in Den Haag en Amsterdam bij demonstraties. Dus ik hoop dat het hier vandaag ook bij blijft, want vooralsnog geeft Rotterdam wel het goede voorbeeld.”

Voor veel mensen was het ook een beetje een fééstje:

Veel mensen wilden een duidelijke boodschap verkondigen, maar deden dat dus op buitengewoon vreedzame, respectvolle wijze. En vaak zelfs met een knipoog.

De politie bleef dus heel kalm en ontspannen.

Maar het zal niemand verbazen dat Rutte, De Jonge en Grapperhaus bepaald niet de meest populaire politici waren, vandaag in Rotterdam:

Al met al was het een geslaagde, rustige protestactie, aldus onze eigen Kenneth. “We zijn inmiddels aangekomen op het Schouwburgplein in Rotterdam,” legde hij uit toen het er bijna al op zat. “Met heel mensen erop. En zeker in tijden dat je eigenlijk helemaal niets kan is het hier eigenlijk best wel gezellig. En ik heb eigenlijk het idee, de politie blijft een beetje op de achtergrond, dat hier zometeen een soort van vrijheidsfestival gaat losbarsten.”

Er kwamen steeds meer mensen bij, er werd met elkaar gesproken, gedanst, en muziek geluisterd.

En dat ging nog een tijdlang door, maar daarna was het afgelopen. De demonstranten hadden hun mening duidelijk gemaakt, ze hadden een leuke tijd gehad met elkaar – dat ook nog – en dat was het. Het was, aldus Kenneth, echt een mooie demonstratie, waarmee Aboutaleb, de politie, én de demonstranten bewezen dat het zo óók kan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. usb3.0

  Goed zo Kenneth, goed bezig….

 2. 56RdK

  Zo, als die Kenneth straks Corona krijgt, moet hij ook zo flink zijn zich om zich niet in het ziekenhuis te melden, wat d a t ken dan niet!

  Nee, als hij dan zogezegd ‘de moord steekt’ omdat hij vandaag zo flink wilde zijn, moet hij het dan zéker zijn, als hij geen voldoende zuurstof meer tot zich krijgt.

  1. usb3.0

   Maar dat krijgt Kenneth niet, waarschijnlijk hoop jij dat wel van harte zo te lezen, je bent natuurlijk een doemdenker

  2. coenzoon

   iedereen kan griep krijgen sukkel , overigens slechts 0,02% zal het ziekenhuis bezoeken. Zoek je de cijfers van influenza er even bij domme tról . De trend is gelijk !

   Influenza patienten in ademnood is zeker geen pretje tról. Gelukkig heeft de politiek influenza bijna helemaal uitgebannen. De nieuwe variant noemen we corona !

  3. M. Brandenburg

   Het zou heel knap zijn als Kenneth Corna krijgt van buiten meedoen aan een evenement, de data is namelijk keihard en duidleijk, buiten en met goede ventilatie is besmetting zo goed als niet mogelijk. Daarbij maakt het niet uit hoeveel onzin de links totalitairen uitkramen.

  4. sakerhets

   Jij bent genomineerd voor de meest domme opmerking voor vandaag en morgen🤣

 3. coenzoon

  Als het nieuwe bruin zich niet misdraagt met waterkanonnen en wapenstokken in opdracht van een regent dan zie je dat het rustig blijft op straat.

  Vecht voor uw grondrechten, vecht voor uw verworven vrijheden.

  Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht”.

  1. Monty

   ”Als het nieuwe bruin zich niet misdraagt”

   En dan maar klagen dat men geen respect meer heeft voor de politie.

 4. 56RdK

  En dan nog wat Kenneth, als je zo’n flinke jongen wilt uitdragen loop dan een paar dagen mee op de IC, kan momenteel bij élk ziekenhuis in héél Nederland en ook vér daarbuiten.

  Kijken of je daarna nog zo als een achtelijke imbeciel jezelf en public voor schut wil zetten.

  1. usb3.0

   56rdk zou eens wat meer uit zijn doppen moeten kijken en even om zich heen kijken hoeveel mensen er GEEN last hebben behalve dat onze vrijheid disproportioneel word afgenomen.

   386 ic opnames (volgens het rivm) das slechts 1/4 van de totale capaciteit…

   #Angstprediker

  2. usb3.0

   Als 56rdk zou eens naar een mortuarium moeten gaan dan denkt 56 dat heel Nderland dood ligt te gaan..

  3. coenzoon

   Wat moet ik zien op de IC die voor nauwelijks de helft is gevuld ? Ruimte zat in het ziekenhuis , de reguliere zorg staat op hold en de meiden zitten thuis. Hebben nog 1000 euris bonus gekregen ook sukkeltje.

   39.000 ziekenhuisbedden en nog geen 2.000 bezet door corona en nog geen 10.000 voor reguliere zorg. schandelijk toneelstuk

   1. EvertB

    Er zijn ongeveer 12.500 ziekenhuisbedden beschikbaar voor coronapatiënten en niet-coronapatiënten samen. En dan ook nog op voorwaarde dat er voldoende adequaat geschoold zorgpersoneel (Intensive Care) aanwezig kan zijn. Dit worden operationele bedden genoemd. Het ziekteverzuim onder dit zorgpersoneel is tijdens de coronacrisis gemiddeld met ruim 25 procent gestegen (grofweg van 4 naar ruim 5 procent). Daardoor voelt men ook die enorme werkdruk.

    De overige tienduizenden ziekenhuisbedden worden bezet door pasgeborenen, kinderen, dialyse enzovoorts.

    1. coenzoon

     en wat is je conclusie evertb aan de hand van die cijfers als er gemiddeld 500 op de ic leggen en 2000 op bed ?

     crona is een hoax ! dank je

     1. EvertB

      De conclusie moet zijn dat wij met de ingestelde, lang niet altijd door iedereen nageleefde, strenge coronamaatregelen in samenhang met de keihard werkende – en de uitputting nabij zijnde – zorgpersoneel en maximale vaccinatie de wereldwijde coronapandemie kunnen beëindigen.

     2. usb3.0

      “en maximale vaccinatie de wereldwijde coronapandemie kunnen beëindigen.”

      Nee hoor everttje dit is een leugen, de mensheid blootstellen aan een experimenteel mRNA vaccin waarvan de bijwerkingen op lange termijn niet zijn bewezen en onderzocht, is natuurlijk te belachelijk voor woorden…

     3. EvertB

      Dat valt reuze mee. Het mRNA-vaccin is na een weekje uit jouw lichaam verdwenen en het is uitermate onwaarschijnlijk dat langetermijneffecten kunnen ontstaan.

     4. usb3.0

      Er hoeft helemaal niets uit mijn lichaam te verdwijnen, dit experimentele middel komt niet in mijn lichaam.
      Uit je reactie blijkt dus dat je liegt, er in ieder geval geen verstand van hebt en dus geen idee hebt waar je het over hebt.

     5. coenzoon

      Je kan de onzin blijven herhalen maar het meeste zorgpersoneel zit thuis zoals naast me op de bank omdat de afdelingen gesloten zijn. Kennelijk wil je iets niet begrijpen !

   2. Pauline Kummer

    Neem in Breda, Amphion ziekenhuis een kijkje, en zie hoe het personeel begaan is met het lot van de patiënten. Vrijnemen is er niet veel bij. Ik weet niet hoe u erbij komt.

    1. STOP FVD

     Heeft geen nut om coenzoon op echte feiten te wijzen, hij heeft zijn eigen werkelijkheid en die mag niet aan de kant geschoven worden. Zijn werkelijkheid is die waar hij vol kan blijven houden dat corona een griepje, net als zijn baasje Baudet. Hij kopieert gewoon wat die fascist zegt en blijft dat volhouden ondanks dat er bewijs genoeg is dat ze ijlen.

     En dat is dan een politieke partij dat een podium heeft om de meest krankzinnige dingen te roepen, soms komen er ook complotjes voorbij. Waanzinnig.

  4. Max Aue

   “En dan nog wat Kenneth, als je zo’n flinke jongen wilt uitdragen loop dan een paar dagen mee op de IC”

   Er liggen op dit moment zo’n 800 Nederlanders een doodstrijd te voeren op de IC en 1000 Nederlanders liggen in het ziekenhuis. 17.000 Nederlanders zijn gestorven en duizenden ervaren ernstige klachten van de coronabesmetting. Die aantallen lopen nog steeds op.

   Deze ellende is met name het gevolg van het gedrag van Nederlanders die de coronamaatregelen aan hun laars lappen en Kenneth doet trots verslag van de demonstraties van de idioten die dit bepleiten.

   Ik word hier misselijk van.

   1. coenzoon

    domme tról , zoals gezegd inmiddels zijn miljoenen omgekomen in het verkeer. Ik stel voor asap terug te keren tot paard en wagen.

    inmiddels zijn miljoenen gestorven aan kanker en vechten miljoenen mensen een doodstrijd tegen kanker

    Wat wil de tról nu zeggen over 12000 corona doden ? 8000 per jaar , een stevig griepje dus strónt vlé®k

    1. Beukman

     Rennie, er zijn duizenden verkeersregels ingevoerd die ervoor hebben gezorgd dat het bij miljoenen verkeersdoden is gebleven. Een paar heel bekende: rechts houden, maximum snelheid, autogordel verplicht, verbod op rijden onder invloed.

     Net als in het verkeer moeten er ook regels komen om het aantal doden en gewonden door corona terug te schroeven.

     Je analogie snijdt dus hout.

     1. coenzoon

      even terug naar de basis domme tról ,vrijheid op verplaatsen is een grondrecht domme tról , je kinderzielige uitwijdingen zijn van het niveau blabla bladieblabla malle pietje

      Kijk je de grondwet er even op na zielig adept !

     2. Beukman

      Wijs me even aan waar in de Grondwet staat dat er een vrijheid van verplaatsen is, Rennie – vorige keer was het nog vrijheid van bewegen.

      Anyway. Ik begrijp dat je het met me eens bent dat er net als bij het verkeer beperkende regels nodig zijn om corona minder dodelijk te maken?

     3. usb3.0

      Beukho*r is een hypocriete hond want beukho*rtje vindt het bewust vermoorden van 50.000.000 weerloze ongeboren baby’s wel normaal namelijk…

    2. Pauline Kummer

     Kanker is niet besmettelijk. Ik weet dit uit ervaring.

     1. coenzoon

      de trut snapt niet de verwijzing naar aantallen weer niet !

      een echte komkommer

      probeer eens uit vinden hoe lang we corona doden al optellen domme muts

    3. Beukman

     inmiddels zijn miljoenen gestorven aan kanker en vechten miljoenen mensen een doodstrijd tegen kanker

     Goeie zaak dat Rennie zijn schaamte om het k-woord uit te spreken eindelijk heeft overwonnen.

     1. Harry Haller

      Alleen ouderwetse, burgerlijke deugers hebben het nog over het k-woord als ze kanker bedoelen te zeggen.

      Deugman is dan ook een hele erge fatsoens- en moraalridder. Als je niet beter wist zou je denken met een zwaar gereformeerde dominee te maken te hebben.

     2. Beukman

      Je vergist je, Dr. Haller. Rennie vond het altijd heel erg verkeerd om “kanker” te schrijven, en werd boos als ik het niet afkortte tot “k”.
      Ondertussen wenst hij me zelf rgelmatig kanker maar noemt het dan eufemistisch “k”, danwel “die ziekte”.
      Enfin, het zal allemaal wel. Ik neem aan dat de schat het liefkozend bedoelt.

   2. CZ

    “Ik word hier misselijk van.”

    Dat boeit niemand maar is wel heel fijn!

    1. Harry Haller

     Max Aue is een dramaqueen pur sang. Een bonk (valse) emotie.

    2. Edjan

     +++++++++

  5. J. Punt

   De schuttingwoorden vervangen bij gebrek aan goede argumenten het onsamenhangende commentaar op het verslag van de auteur? Geen doldrieste acties tegen het publiek zoals in opdracht in het supergave, ultra linkse Amsterdam. Het walhalla van deugzaam doen tegen de verkeerden

 5. Paardenmiddel

  Iedereen weet inmiddels dat de korpsen verziekt zijn, dat laten getuigen(agenten)bij het BPOC wel horen.
  Na die verklaringen verandert er misschien iets.
  Overigens; alle demonstranten zijn bij elke demonstratie vreedzaam geweest. De politie ging uitdagen.

 6. Max Aue

  “Hij schat in dat er zo’n 2.000 vrijheidsliefhebbers meeliepen in de tocht.”

  In het verwrongen wereldbeeld van Kenneth zijn de mensen die zich netjes aan de corona-maatregelen houden geen vrijheidsliefhebbers. Die vinden het enorm leuk om zich aan een lockdown en avondklok te moeten houden.

  1. coenzoon

   welke nuttige maatrgelen stelt de decadente tról de strónt vlé®k voor ? De onzin van het afgelopen jaar werkt voor geen meter.

   De besmettingen zijn slechts gigantisch gestegen. Je kan uiteraard de legitieme vraag stellen of het aantal doden en opgenomen mensen in verhouding staan tot die zogenaamde besmettingen.

   Al snel zal de conclusie opdoemen dat corona een hoax is omdat het cijfermateriaal statistisch niet te rijmen is en gemanipuleerd wordt

 7. ikweetwatikwil

  Het was, aldus Kenneth, echt een mooie demonstratie, waarmee Aboutaleb, de politie, én de demonstranten bewezen dat het zo óók kan.

  Mooi zo

 8. STOP FVD

  “Zij werden moreel gesteund door automobilisten, die keihard op de toeter drukten toen de stoet voorbij kwam lopen”

  Natuurlijk, misschien wilde ze wel dat ze heel snel aan de kant gingen zodat ze er door konden. Het is maar net hoe je het wilt verslaan!

 9. 56RdK

  Kenneth Steffers, verslaggever van De Dagelijkse Standaard, was vandaag bij de anti-lockdown protestmars in Rotterdam. Hij schat in dat er zo’n 2.000 vrijheidsliefhebbers meeliepen in de tocht.

  Ben heel benieuwd op welke partijen die vrijheidsliefhebbers hebben gestemd.
  Op Pvda, CDA, D66, CU, GL, VVD? Partijen die met hun beleid c.q. denkwijzen onze vrijheden al decennia aan het inperken zijn.
  Voorbeelden?
  Geen vrije cultuuruitingen meer, zoals het tekenen van cartoons, cabaret, geen onbezorgde Sinterklaasfeesten meer,
  kortom, wegens het een hier dominante en/of geldruikende buitenlandse maar wel een minderheid, ons ongevraagd in een bepaald keurslijf duwen,
  geen referenda, het volk ongevraagd richting een centraal gezag in Brussel duwen, waaronder het zeggenschap over onze pensioenen (om mee te beginnen),
  het ongevraagd duizenden kansloze gelukszoekers hier toelaten, die ondanks meerdere aantoonbare fraude en criminaliteit niet meer zijn weg te krijgen,
  waardoor nog meer ellende en onveiligheid op straat en in huiselijke kring.
  Het met miljarden strooien in het buitenland en hier essentiële diensten laten verrotten.
  Het schonen van sociale media van onbevallige berichten welke niet passen in de heersende agenda’s.
  Zo maar een aantal punten aangaande d e vrijheid!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.