FVD ziet toekomst somber in met nóg strengere EU-klimaatwet: ‘Onbetaalbare en volkomen zinloze doelstellingen!’

Forum voor Democratie is niet te spreken over de nieuwe EU-klimaatwet. Nederland wordt hierdoor onderworpen aan een nog strengere klimaatwet, vindt de partij. Volgens de kritische partij dicteert de EU hiermee een wet die peperduur is en zinloze doelstellingen stelt. Ondertussen vreest de partij voor Nederlanders, want zij mogen vermoedelijk diep in de buidel tasten voor deze megalomane plannen. 

De hoge Brusselse bobo’s zijn natuurlijk weer apetrots op hun nieuwe klimaatwet. Ze hebben het voor elkaar gekregen om een nog strengere wet door het Europees Parlement te lozen. Een klimaatwet die maar liefst 55% CO2-reductie nastreeft voor 2030.

De EU is daar erg verheugd over, en bij monde van EU-commissievoorzitter Ursula von der Leyen wordt gewag gemaakt van “duurzame financiën” en “klimaatneutraliteit, onze horizon.”

Forum voor Democratie is echter absoluut niet te spreken over de nieuwe klimaatwet. De doelstellingen voor 2030 zijn voor de zoveelste maal opgehoogd, en deze verhoging komt natuurlijk met een flink prijskaartje. Forum vreest daarom het ergste: Nederlanders mogen weer hun portemonnee trekken, voor doelstellingen van EU-leiders.

De klimaatgekte in Brussel gaat uiteindelijk de rijkere landen in de EU het hardst treffen. Net zoals met het coronafonds mag Nederland, samen met andere rijke landen, weer gaan betalen voor andere lidstaten. Maar Nederlandse belastingbetalers kunnen niet eeuwig de suikerooms en suikertantes blijven van allerlei megalomane eurofiele plannen.

Forum voor Democratie pleit daarom nog steeds voor een Nexit, zij zien dit als de enige reële oplossing tegen de klimaatwaanzin én voor het behoud van de Nederlandse welvaart. Nou ja, het “restant” dan, aldus de partij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. STOP FVD

  Uitstekend plan, ongelooflijk dat er ook maar 1 partij is die daar niet in mee wil gaan. Het wordt tijd dat ze stoppen met het ontkennen van corona, oh ik bedoel met het ontkennen van een klimaatcrisis!

  Wat een flutpartij als dat je stellingen zijn. En ik (en vele met mij) willen daar (bestrijding van de corona crisis, oh ik bedoel klimaatcrisis) best aan bijdragen, op welke manier dan ook, het niet stemmen op corona ontkenners, oh ik bedoel klimaatcrisis ontkenners is een eerste stap!

  En Nexit is nog zo’n utopische (sorry coenzo’n weer dat moeilijke woord, maar je weet nu wat het betekent he!) wereld waar dat flutpartijtje in leeft. Denken dat we als klein landje het wel even alleen redden zonder Europa! Gelukkig worden we nog (weliswaar demissionair) geleid door mensen die, weliswaar af en toe een foutje maken, wel begrijpen dat we beter af zijn met Europa dan zonder.

  1. Borreby Duytsch

   Wat een tranen, wat een tranen…
   Mevrouw StopFvD kan er maar niet aan wennen dat er een partij is die niet zo denkt als haarzelf…
   Tranen en schreeuwen. Lol!

   1. Harry Haller

    🙂 🙂

    STOPP FVDDD!!!!!! is een puberale bakvis die het beste voor heeft met de wereld, maar niet verder komt dan hysterie en dom geblaat. Een sukkelin eerste klas.

    1. september

     Is stop FVD een vrouw,ik kan dat nergens uit opmaken

     1. coenzoon

      je bent ook niet zo slim ! Trek het je niet aan amoebe

   2. Jack Flash

    Iedereen die zich een beetje erin verdiept heeft beseft dat deze waanzin technisch niet haalbaar is.
    Financieel slopend bovendien.
    Het zal hierdoor uiteindelijk niet doorgaan, maar intussen zullen de kapitaalvernietigende effecten inmens groot zijn.

    1. Harry Haller

     Zo is dat Jack. Maar wie maakt de woke klimaat-idioten wakker?

    2. CZ

     “( . . . ) maar intussen zullen de kapitaalvernietigende effecten inmens groot zijn.”

     Ik heb vernomen dat dit een unieke kans is om te build back betteren naar het SDG-model van de VN. Sigrid al-Qaq is er druk mee bezig, het behoort zelfs tot haar takenpakket.

    3. Antihedo

     Iedereen weet ook dat wegloper Thierry’s alternatieven niet goedkoper zijn.

   3. coenzoon

    ongehinderd door enige kennis das nog het ergste

  2. coenzoon

   uitstekend plan brult de onwetende stopidioot! even kijken , een investering van MINIMAAL 1.000.000.000.000 euris brengt een CO2 reductie van 0,000001% . Hoe was het ook alweer met de bomen QUOTE Bomen groeien door koolstofdioxide en water met behulp van zonlicht om te zetten in voedzame suikers en zuurstof. Dit gebeurt in groene bladeren en noemen we fotosynthese. Hoe meer bladeren, hoe meer zuurstof een boom produceert. … Bomen produceren dus zuurstof als restproduct bij het omzetten van CO2 in suiker. END

   Een demissionair kabinet neemt een beslissing die niet omkeerbaar is. Wat gaat er fout in het land van vrindjes en subsidies. Het is een bloody shame !

   build back better

   Een nexit levert 200 miljoen per week op. Kunnen we weer ziekenhuizen in bedrijf nemen. Zorgpersoneel aannemen. Leraren betalen. Ouderenzorg betalen . Scholing gratis verzorgen.

   10.000.000.000 euris terug op de rijksbegroting en geen 1.000 miljard naar een krankzinnig CO2 plan.

   NEXIT nu want het grenswisselkantoor en de regenten zijn een onbetaalbare hobby voor zo een klein landje als netto betaler.

   Reacties graag inhoudelijk domme tróllen en strónt vlé®k !

   1. Antihedo

    “Een nexit levert 200 miljoen per week op.” Die berekening wil ik wel eens zien. Ik ben ook heel benieuwd naar de berekeningen van de plannen van wegloper Thierry. er zijn mensen die denken dat dat gratis is maar dat ik ook niet zo.

  3. Forlan

   Waarom zou je als klein land niet zonder de EU kunnen stopje? Voor economische samenwerking kun je prima allerlei akkoorden afsluiten meid. Kijk naar Noorwegen, kijk naar Zwitserland. Zie straks het VK floreren, ondertussen zijn Shell en Unilever daar gewoon ingeschreven en zijn ze met het hele covid-drama een stuk efficiënter gebleken. Wanneer het Duitse volk merkt dat het al jaren genaaid wordt door de kosten en liquiditeit van heel Europa te dragen kun je best samen met je grote broer er uitstappen, dan valt de motor weg en klapt het kaartenhuis in elkaar en kunnen we weer doen wat ons beloofd is bij de invoering van de Europese Unie; vergaande economische samenwerking! Geen leger, geen Europese wetten en geen gezamenlijke schuldenlast.

   Helaas ben ik bang dat de EU zich net zo zal opstellen als de UEFA en de FIFA t.a.v de Superleague.

   1. coenzoon

    Alle handelsakkoorden E.E.G 1970 staan nog recht overeind. Alle T.I.R regelingen staan nog steeds recht overeind. Heel Europa kan zo terug vallen op de handelsakkoorden en het parlementaire deel van de EU naar huis sturen .

    NEXIT NU , 10 miljard euro terug op de begroting en een einde aan build back better

    1. Max Aue

     “Heel Europa kan zo terug vallen op de handelsakkoorden en het parlementaire deel van de EU naar huis sturen .”

     De Brexit bewijst dat dit feitelijk onmogelijk is. Mensen die denken dat de totstandkoming en verdere integratie van de EU nog teruggedraaid kan worden leven niet in de realiteit.

     1. coenzoon

      nee strónt vlé®k weer onjuist. Het bewijst dat de regenten te brussel zeer wraakzuchtig zijn en weigeren terug te keren naar de openstaande regelingen uit E.E.G 1970. Men gijzelt liever een land en zijn voltallige bevolking om gewoon te narren.

      Mensen die denken dat eu kan overleven leven niet in de realiteit.

   2. Meriadoc Brandebok

    Landen als Noorwegen, Zwitserland en Groot-Brittannië worden altijd ten onrechte vergeleken met Nederland. Als Nederland zich in een vergelijkbare positie als die landen had bevonden was zij er van meet af aan nooit in gestapt.

    Overigens ligt er onder Groot-Brittannië wel degelijk een tikkende tijdbom. In Schotland stevent de onfhankelijkheidsbeweging op een meerderheid in het parlement af. In Noord-Ierland zijn er al dagen gewapende conflicten tussen unionisten en nationalisten. Het Verenigd Koninkrijk staat op het punt uiteen te spatten.

    1. Max Aue

     “Overigens ligt er onder Groot-Brittannië wel degelijk een tikkende tijdbom. In Schotland stevent de onfhankelijkheidsbeweging op een meerderheid in het parlement af. In Noord-Ierland zijn er al dagen gewapende conflicten tussen unionisten en nationalisten. Het Verenigd Koninkrijk staat op het punt uiteen te spatten.”

     Ja, het bewijst dat je als Europees land je niet straffeloos kunt onttrekken aan de Europese integratie. De reden van het uiteenspatten van het VK is dat Schotland en Ierland beseffen alleen een toekomst binnen de EU te hebben.

     1. coenzoon

      Europese landen bestaan niet sukkel. Buiten de parlementaire EU heeft iedere burger meer bestaansrecht buiten de unie. De unie is er niet voor de burger strónt vlérk. De onbetaalbare parlementaire EU is ons door de strot geramd door de socialisten . De E.E.G 1970 was voor de burger de ideale situatie. De burger wint niets met een besluitloos moloch van 700 duur betaalde regenten.

      timmerfrans zal best trots op de Engelse tweedeling zijn. Regenten kijken immers enkel naar het eigen belang en dat men elkaar daar afslecht is enkel een socialistisch spelletje van heers en verdeel.
      timmerfrans heeft dat ook in de Oekraïne gedaan de rest is geschiedenis. Als de EU zoi doorgaat gaat Rusland de nieuwe oostelijke grens bepalen sukkeltje. Of dacht je dat we de russen gingen tegenhouden ? Wat ben je toch een domme decadente tról . Elke dag weer lachen met je aperte onzin.

     2. Max Aue

      sukkel
      strónt vlérk
      domme decadente tról

      Hier wordt een inhoudelijke discussie gevoerd, zoveel is zeker.

  4. september

   Hallo stop daar er zijn nu die dat allemaal ontkennen dat is zo. Maar die veranderen nooit.Is maar een minderheid.En zonder Europa kun je niet.Weg met de Nexit!

   1. coenzoon

    En nu met inhoud aub !

    1. Harry Haller

     Aan inhoud is domme September in de verste verte nog niet toe. Hij slaagt er niet eens in om een spatie na een punt in te voegen alvorens aan een nieuwe zin te beginnen.

  5. Freba

   Joggie, je snapt er geen reet van. Oekraine wordt onder de voet gelopen in het kader van de “vrede”. Uiteraard tbv de grootste titanium voorraden op Aarde. Titanium is het Zwarte Goud, wordt in de wapenindustrie op grote schaal gebruikt. En wij moeten van het Aardgas af, omdat wij het gas van Rusland niet mogen kopen, uiteraard van de bananenrepubliek Amerika, geleid door het leger der Intriganten. Dat zou Poetin te groot maken. Alle verdere verhalen zijn windowdressing en politiek geneuzel. Oorlogen gaan altijd over grondstoffen……Eens een kolonist, altijd een kolonist…….

  6. trutje

   Als je echt in het klimaat gedoe gelooft is het enige wat help er voor te zorgen dat Nederland nog maar hooguit 10 miljoen inwoners heeft en geboortebeperking in de hele wereld instellen tot we met 3 miljard mensen overblijven. Is veel beter voor flora en fauna maar daar willen ze niet aan.

   1. Harry Haller

    Precies! Overbevolking is de grondoorzaak van ALLE problemen.

    1. Max Aue

     Van de zwaartekracht en het natte zeeklimaat hebben we ook veel last, goede vriend. Maar wat doe je er aan?

 2. Gebande_3

  Hoe hebben de FvD Europarlementariërs over dit wetsvoorstel gestemd?

 3. Pauline Kummer

  Gelukkig zijn er nog wel andere partijen die er verstand van hebben.

  1. STOP FVD

   Hahahahaha, ja joh die gasten hebben overal verstand van, net als de achterban, allemaal briljante mensen!

   1. CZ

    Nee hoor, wappie!

   2. coenzoon

    leg jij dan is uit wat er zo briljant is aan de idioterie stopidioot

   3. usb3.0

    Aldus fetisjistische coronawappie stopje

 4. CZ

  Ja jottum! Strenge klimaatregels, onbetaalbare klimaatbelastingen, ijskoud in de winter, overal afgrijselijke windturbines, zonnecollectoren, want moeder aarde moet gered worden. En straks dan hebben ze moeder aarde gered en blijkt er niets meer aan te zijn.

  Zó D66/GL

 5. plakband

  In 2040 woont er geen autochtone Nederlander meer in Nederland.
  Je zult als Nederlander wel gek zijn om mee te betalen aan de klimaatwaanzin.

  1. STOP FVD

   Ja? Worden ze allemaal Nederland uit gedeporteerd? Echt? Ben jij er zo 1?

   1. STOP FVD

    Maar praat liever voor jezelf en je achterlijke partijtje met zulke rare ideeen, wel vast fijn om te weten dat al die wappies over een paar jaartjes vertrokken zijn, kunnen jullie niet alvast beginnen?

    1. Spoetnick

     Uw bovenkamer is een heksenketel.
     Wees daar voorzichtig mee.🤔

     1. coenzoon

      Als je forum naam is “stop fvd ” ben je al volledig geradicaliseerd en ben je toe aan een observatie in het PBC

 6. Max Aue

  Geweldig dat de EU deze aangescherpte klimaatdoelstellingen vastlegde.

  Dat het FvD moord en brand schreeuwt bewijst slechts de juistheid van dit beleid.

  1. CZ

   Nee hoor, domme leugenventje!

  2. coenzoon

   uitstekend plan brult de onwetende strónt vlé®k ! even kijken , een investering van MINIMAAL 1.000.000.000.000 euris brengt een CO2 reductie van 0,000001% . Hoe was het ook alweer met de bomen QUOTE Bomen groeien door koolstofdioxide en water met behulp van zonlicht om te zetten in voedzame suikers en zuurstof. Dit gebeurt in groene bladeren en noemen we fotosynthese. Hoe meer bladeren, hoe meer zuurstof een boom produceert. … Bomen produceren dus zuurstof als restproduct bij het omzetten van CO2 in suiker. END

   Een demissionair kabinet neemt een beslissing die niet omkeerbaar is. Wat gaat er fout in het land van vrindjes en subsidies. Het is een bloody shame !

   build back better

   Een nexit levert 200 miljoen per week op. Kunnen we weer ziekenhuizen in bedrijf nemen. Zorgpersoneel aannemen. Leraren betalen. Ouderenzorg betalen . Scholing gratis verzorgen.

   10.000.000.000 euris terug op de rijksbegroting en geen 1.000 miljard naar een krankzinnig CO2 plan.

   NEXIT nu want het grenswisselkantoor en de regenten zijn een onbetaalbare hobby voor zo een klein landje als netto betaler.

   Reacties graag inhoudelijk domme tróllen en strónt vlé®k !

  3. STOP FVD

   Inderdaad, samen met die schreeuwlelijke achterban. Zie coenzo’n met een partij ononderbouwde onzin, loopt met getallen te goochelen zoals ze ook bij de Brexit deden, het publiek op het verkeerde been zetten, want ze denken toch niet zelf na en nemen het allemaal maar aan voor waarheid. En alsof Nederland te vergelijken is met het VK, ten eerste is het een eiland en ten tweede veeeeeel groter dan NL.

   Valt me nog mee dat ze het nog niet over de terugkeer van de gouden gulden hebben gehad, wat staat er ook alweer op zo’n nationalistisch stickertje, iets van Bitcoin waarde of zo, zo’n wappie hier weet dat vast wel.

  4. usb3.0

   Geen co² meer in 2050 maar dan gaat de aarde dood, de aarde heeft namelijk co² nodig net als stikstof.
   Over dom gesproken, maxje spant de kroon, wat een dom jochie is dat toch, kwa inlevingsvermogen groep 3..

   1. Max Aue

    “ Geen co² meer in 2050 maar dan gaat de aarde dood, de aarde heeft namelijk co² nodig net als stikstof”

    Dit is juist, maar daar gaat het niet om.

    1. usb3.0

     Jawel hoor, daar gaat het wel om, dom jongetje dat je bent..

     1. Max Aue

      Het gaat niet om CO2 en Stikstof (zonder die stoffen kunnen we inderdaad niet leven) maar om een teveel van die stoffen, veroorzaakt door menselijk ingrijpen. De gevolgen zijn zeer ernstig en het is goed dat de EU op dit punt krachtig leiding neemt.

     2. coenzoon

      Er is niet teveel van die stoffen idioot , de samenstelling van lucht bestaat al sinds deccennia uit 78% stikstof domme jongen. CO2 meten we in ppm domme jongen.

      onderbouw je bull shit eens !

      Hoe meer CO2 hoe harder de plantengroei om het evenwicht te garanderen domme jongen

     3. Branzino

      @coenzoon
      Je hebt bij uitzondering nu eens een beetje gelijk. Planten gedijen inderdaad goed met CO2, ook met het heel kleine percentage (0,04%) in de lucht. Telers spuiten zelfs een beetje CO2 extra in hun kassen om de plantengroei te bevorderen. Maar teveel is nooit goed. Teveel CO2 is vooral ook niet goed, omdat het het belangrijkste broeikasgas is dat we op aarde hebben. Al die CO2 die we samen uitstoten (dat is wat anders dan uitademen) is heel slecht voor de aardetemperatuur en dus slecht voor plant, mens en dier.

     4. Branzino

      @coenzoon
      Nog een kleine aanvulling. Die 0,04% CO2-aandeel in de lucht lijkt niet veel. De planten nemen daar inderdaad een belangrijk deel van op, maar het is al jaren teveel. Dat CO2-aandeel is namelijk met ruim 30% gestegen boven het natuurlijke niveau. De planten kunnen het niet meer bijbenen. Dat evenwicht, dat je noemt, bestaat al lang niet meer. We warmen daarom onszelf op!

      Gelukkig lijkt het erop, dat een groot deel van de wereld haar verantwoordelijkheid gaat nemen. Europa wil nu zelfs naar 55% reductie van CO2-uitstoot in minder dan 10 jaar. Realistisch of niet, het is wel een heel noodzakelijke en uitzonderlijk grote uitdaging.

    2. coenzoon

     nou leg is uit strónt vlé®k ! Zo benieuwd hoe het echt zit domme jongen.

     1. Max Aue

      leg eens uit

     2. coenzoon

      de inhoud van de strónt vlé®k lekt weer over het forum , stakker

     3. usb3.0

      Dat kun je aan iemand die qua inlevingsvermogen gelijk staat aan groep 3 niet uitleggen natuurlijk..

 7. Yoyo

  Met dit stuntelende demissionaire kabinet ziet het er inderdaad somber uit.
  Tijd voor nieuwe verkiezingen ,waar VVD en D66 van uitgesloten moeten blijven.

  1. usb3.0

   Bijzonder dat een demissionair kabinet zulke ingrijpende beslissingen neemt dit grondwettelijk ongehoord..

 8. rafi

  Misschien leidt dit ertoe dat de noodzaak van kernenergie ingezien wordt alsmede de noodzaak tot afschaffen van het gasverbod, en de urgentie van stoppen met biomassa, om die nog hogere doelstellingen te kunnen halen. Dan wordt met een kromme staf toch nog een rechte slag geslagen. En al dat geld? EU-bobo’s kunnen wel met astronomische bedragen willen smijten, maar monetair-economische wetten trekken zich niet zoveel van hen aan, hyperinflatie houdt niemand tegen. En dan is het voorbij met hun ‘pret’.

 9. Michael M

  Klopt. FVD heeft het juist. Het is waanzin om hier 55% te verminderen met CO2, terwijl Bolsonaro de Braziliaanse premier de wereld vernietiger, per jaar een compleet oerwoud zo groot als Nederland wegkapt met desastreuze gevolgen als nog snellere stijging van de temperatuur en minder zuurstof op aarde. Tevens halen wij uit de jungle onze medicijnen vandaan. Daarnaast wordt door domme zielen soja gegeten welke juist geteeld wordt op de kale vlakten in Brazilië waar ooit oerwoud en jungle was. Hoe meer mensen soja eten hoe sneller de aarde planeet kapot gaat. En daarnaast, schud die domme Timmermans even wakker in Brussel. Je kunt die man niet aan zijn verstand brengen dat de hele wereld mee moet doen, en met kappen van onze longen moeder aarde en fossiele brandstoffen. Maar ja, Timmermans denkt alleen maar aan zijn salaris van 6 ton per jaar. DOM LINKS !!!!!

 10. Michael M

  Hey Max Aue, het is hier geen whatsapp chatbox. U staat bijna in alle artikelen duizenden keren in reacties hier. Bent U werkeloos. Waar staat die nickname Max Aue voor ???

 11. J. Punt

  Dus… al die doodsbange burgers die van heinde en verre een prik mogen halen doen dit niet om hun gezondheid maar om ervoor te zorgen dat de heren een riant leven kunnen blijven leiden met sterrenstatus in de slap gel🥊l shows die ons teisteren. Jaja.. de warme vermoedens over eigen belang eerst zijn niet helemaal onterecht.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.