Geert Wilders: Vervang Rutte III door kabinet van nationale eenheid, en organiseer nieuwe verkiezingen

Als antwoord op de vrijgegeven toeslagen-notulen moet het kabinet-Rutte III aftreden, en nieuwe verkiezingen organiseren. Dat zegt Geert Wilders vanochtend in de wandelgangen van de Tweede Kamer voorafgaand aan het debat over de gespreksverslagen van de minsterraad.

Voor de verzamelde pers spoort de PVV-leider premier Rutte en de andere ministers nog eens aan plaats te maken: “Ik vind dat ze moeten opstappen. En dan moeten we maar tot de nieuwe verkiezingen een kabinet van nationale eenheid hebben.” Een dergelijke ministerploeg bestaat uit politici van alle (grote) partijen, zonder dat er van tevoren programmatische overeenkomst wordt bereikt via een kabinetsformatie.

Gebeurt dat niet, dan ziet Wilders de vooruitzichten niet positief in, dan zal “niets veranderen” en blijft de formatie “een bende.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. rutte leugenaar

  Wilders schiet weer roos. Het kabinet is ontslagen. Sterker nog de leider van het ontslagen zooitje heeft een motie van afkeuring aan de broek.

  Opzouten met deze leugenaars !

  1. CZ

   Pleonasme: rutte leugenaar

  2. Chee

   Wilders heeft gewoon gelijk.
   Namen en rugnummers en berechten.
   Rutte Kaag grappenhaus en al die 10 tallen handlangers mogen nooit meer in de politiek komen.
   Deze personen zijn een gevaar voor de democratie.
   In democratie hoort de burger bedient te worden en niet geschoffeerd gecriminaliseerd en uitgemolken en beledigd te worden.
   Dit is werkelijk een zeer grof schandaal bovenop vele meer de afgelopen 10 jaar en hoop dat deze zeer zwaar worden aangepakt

 2. Cootje

  Gewoon weer goed uitvergroten en zorgen dat de tweedeling gestaag groeit , want in een bananen republiek heeft de weerstand er tegen tijd nodig , laat het maar nog een jaartje aanmodderen schade kan toch niet meer gemaakt worden , bestuur zit er voor zich zelf en heeft tijd nodig om ze te debiliseren .

  1. Chee

   Wilders heeft gewoon gelijk.
   Namen en rugnummers en berechten.
   Rutte Kaag grappenhaus en al die 10 tallen handlangers mogen nooit meer in de politiek komen.
   Deze personen zijn een gevaar voor de democratie.
   In democratie hoort de burger bedient te worden en niet geschoffeerd gecriminaliseerd en uitgemolken en beledigd te worden.
   Dit is werkelijk een zeer grof schandaal bovenop vele meer de afgelopen 10 jaar en hoop dat deze zeer zwaar worden aangepakt.

   1. M.Dikker

    Precies! Ze vergeten waarvoor ze in de Kamer zitten; voor ons! Niet andersom.

 3. Monty

  .” Een dergelijke ministerploeg bestaat uit politici van alle (grote) partijen”

  Welke grote partijen zouden dat dan zijn?

 4. Monty

  “Ik vind dat ze moeten opstappen.”

  Van de week vond hij nog dat ze veroordeeld moesten worden.

  Zwakt hij nu al af?

 5. Max Aue

  Wie neemt deze clown nog serieus?

  1. Chee

   Wie neemt deze clown nog serieus?
   Vraagt max zich af als hij in de spiegel kijkt naar rode alcoholistische neus en verlopen kop.

  2. M.Dikker

   Ik.

 6. Nic151

  Je kunt Wilders toch niet serieus nemen. Deze man speelt op de man ( vrouw ) en niet op de bal. Misselijk zijn oppositie tegen mevr Hermans. En bovendien alles 3x herhalen. Wat een tijdsverspilling. Het kabinet is afgetreden. Wat heeft het nu voor zin om terug te treden. Denkt de heer Wilders nu echt dat er capabele mensen – anders dan uit zijn eigen partij – te vinden zijn die voor 6 maanden in een zakenkabinet gaan zitten. Volledig irrealistich. Verder stel je alleen maar nieuwe verkiezingen voor als je denkt dat het goed is voor je eigen gewin, anders is het een regelrechte minachting van de kiezer die je na een paar maanden opnieuw gaat vragen, wat zij er van vinden. De kiezer windt zich echt niet op over die notulen, alleen de politici proberen de kiezers te doen geloven dat het verschrikkelijk is. Waar ik mij over opwindt is, dat oppositie- kamerleden de vorming van een nieuw kabinet proberen te blokkeren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.