Georganiseerde chaos: kabinet verzint voor iedere versoepeling een geheel nieuw criterium

Het demissionaire kabinet is van plan om vanavond een hele reeks versoepelingen aan te gaan kondigen, elk met een eigen criterium. Controle op het mogelijke aantal contactmomenten lijkt de rode draad, maar het resultaat zal niets meer zijn dan een vorm van georganiseerde chaos. Dat blijkt uit meldingen van “ingewijden.”

Het begon al met de aankondiging van het heropenen van de terrassen, met de vreemde restrictie dat ze om 18.00 uur zullen moeten sluiten. Inmiddels is bekend dat naast de terrassen ook de winkels onder voorwaarden (maximum aantal bezoekers en sluitingstijd naar 20.00 uur) open kunnen en dat de avondklok verdwijnt. Daar wordt mogelijk wel de regel aan toegevoegd dat er hooguit vijftig mensen op het terras mogen zitten, ongeacht de grootte van het terras.

Daarnaast mogen bij begrafenissen dadelijk 100 bezoekers komen, in plaats van de huidige limiet van 50. Voor de Fieldlab-evenementen geldt dat deze pas door mogen gaan als er minder dan 900 patiënten op de IC liggen, zo rapporteert de NOS.

Het is duidelijk dat hier paniekvoetbal wordt gespeeld. Want waarom mogen er wel 100 man op begrafenissen aanwezig zijn, en mogen fieldlabs doorgaan (waar men met tienduizenden op elkaar zit), maar mogen zelfs de grootste terrassen niet meer dan 50 gasten ontvangen? Dat slaat nergens op.

Je zou dan beter een richtlijn kunnen opstellen voor een maximum aantal personen per vierkante meter voor ál die versoepelingen. En als de gemeente dan ook een beetje meewerkt, dan kunnen sommige terrassen zelfs flink worden uitgebreid en verspreidt je de bevolking (met inachtneming van de maatregelen!) gecontroleerd. Zo voorkom je ook dat er nog meer horeca-ondernemers kapotgaan aan dit wanbeleid.

Maar nee. De illusie moet worden hooggehouden dat Hugo de Jonge en Mark Rutte een vorm van ‘maatwerk’ leveren. Uiteraard gebeurt dat niet, maar de schone schijn moet worden opgehouden. Het gevolg? Niemand die er nog wat van snapt. Waaronder in ieder geval – vermoedelijk – de premier en de vice-premier zélf, maar ook de rest van dit moegestreden land.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. Edjan

  h**ps://www.nrc.nl/nieuws/2021/04/19/tweede-kamer-pas-op-de-coronawet-is-niet-zo-tijdelijk-als-was-afgesproken-a4040380

  De coronawet is niet zo tijdelijk als was afgesproken.

  Citaat: “We beginnen langzamerhand aan dingen gewend te raken, waaraan we in onze vrije democratie niet gewend horen te raken. Aan een daadkrachtig noodbestuur, dat met noodbevoegdheden het land regeert, omdat het land nu eenmaal bestuurd en beschermd moet worden. Een situatie van ‘shifting baseline syndrome’ waarin je stilaan je normen maar aanpast aan de nieuwe verslechterde situatie. Zover mag het niet komen, en zeker niet sluipenderwijs. Ik hoop dat de nieuwe Tweede Kamer, met al die nieuwe leden, goed de vinger aan de pols houdt van al die wellicht niet zo tijdelijke tijdelijkheid van al de (aankomende) coronanoodwetten.”einde citaat.

  Uit NRC, toch een nette, überlinkse courant, dacht ik zo.

  1. Max Aue

   “Zover mag het niet komen, en zeker niet sluipenderwijs. Ik hoop dat de nieuwe Tweede Kamer, met al die nieuwe leden, goed de vinger aan de pols houdt van al die wellicht niet zo tijdelijke tijdelijkheid van al de (aankomende) coronanoodwetten”

   Zover gaat het ook niet komen, simpel omdat daartoe het motief en de logica ontbreekt.

   1. coenzoon

    wacht even strónt vlé®k , eergisteren was je nog zo verheugd met de noodwetten en buil back better en het blijvende karakter. Het ijzer smeden als het heet is was de logisch conclusie volgens bukhol en jou tról.

    Nu blaat je dat het niet zover kan komen ? je weet niet wat jezelf zegt. Je bent een gevaar voor de maatschappij en feitelijk moeten ze je euthanaseren kwal ! Weer een pédó minder

 2. Pauline Kummer

  Bij ons in het dorp heb je geen terras. De meeste mensen hebben een bank voor het huis. Hier speelt hier niet. In het enige cafe kwamen de bezoekers vroeger achterom. De kroeg is te duur geworden voor een ouwe klare.

 3. Monty

  ”een hele reeks versoepelingen”

  Versoepelingen of een knieval voor de islam?
  Het suikerfeest moet natuurlijk gevierd worden.
  Ben benieuwd of Wilders dit oppikt.

 4. rafi

  Het is wel al te toevallig dat, net nu er versoepelingen aankomen, het aantal ziekenhuisopnamen het hoogste in 2021 is zou zijn geworden. Goh, wat een toeval zeg!
  Nee, hier is een ordinaire machtstrijd gaande tussen de medicalisten van het virologische OMT en het kabinet, dat ook rekening heeft te houden met die andere crises op economisch, sociaal en psychisch gebied (die ook tot meer ziekenhuiszorg zullen leiden, alleen niet op virologisch gebied).

  1. Max Aue

   Hier ben ik het wel mee eens. Het Kabinet staat onder maatschappelijke druk van mensen die terrasbezoek belangrijker vinden dan het voorkomen van sterfte.

   Een trieste mentaliteit, maar het Kabinet heeft er wel mee te dealen.

   1. coenzoon

    De trieste realiteit is dat corona een hoax is domme jongen. De trieste realiteit is dat geen enkele maatregel heeft bijgedragen tot het indammen van het virus domme jongen. De trieste realiteit is dat duizenden mensen sterven omdat we de reguliere zorg hebben stil gelegd. De trieste realiteit is dat we de jeugd al ruim een jaar gijzelen. De trieste realiteit is dat we met het ophokken van de ouderen duizenden sleachtoffers hebben gemaakt

    slechts simpele zielen blijven zeuren over corona en de zorg terwijl dat makkelijk oplosbaar is met een emmer geld. Wekelijks gaat er 200 miljoen naar brussel ! Misschien moeten we de prioriteiten is scherp gaan stellen decadente strónt vlé®k

    1. Max Aue

     is = eens

     1. coenzoon

      wederom inhoudelijk geen commentaar , notulen goed gekeurd voorzitter, De strónt vlé®k is uit positie gelúld. Wat vermakelijk, elke dag weer !

 5. Marija

  Ik krijg steeds meer de gedachte:
  Hou toch op met al die waanzin.
  Griep hoort er bij en al die maatregelen dienen m.i. een ander doel.

  1. Max Aue

   Griep hoort er inderdaad bij maar corona liever niet.

   1. coenzoon

    corona is griep domme jongen, corona is een verkoudheidvirus niets meer en niets minder domme jongen

    1. STOP FVD

     Dat heeft corona ontkennen, nog veel dommere jongen! Triest hoor dat je alles maar als leugen aanneemt wat niet door de DDS geprint is, en zelf onderzoek doen bij bichute red je het niet mee. Ziekenhuizen zijn leeg zeker? Alle cijfers overdreven? En er zit wat anders achter, toch? THE GREAT RESET? Agenda 2030? Heb je de film Conspiracy Theory weleens gezien? Het is niet voor niks een FILM!! Geef je hersenen eens de kans om iets anders te ontvangen wat niet besmeurd is met een complot theorietje!

     1. usb3.0

      hoeveel liggen er bij jouw in de buurt in het ziekenhuis?

     2. coenzoon

      je bent te stom om te poepen
      wat zei rutte ook alweer ?
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=swqkkAEjZDc

      kennelijk heb je het erg moeilijk met de plannen van rutte , build back better domme jongen

      Overigens ontken ik corona niet sukkel , nooit gedaan, de cijfers zijn gelijk aan influenza , ook zo een verkoudheidvirus. Corona is geen pandemie , het is wat dat betreft een hoax

    2. STOP FVD

     En dan ben ik te stom om te poepen :

     1. STOP FVD

      En dan ben ik te stom om te poepen :

      “corona is een verkoudheidvirus niets meer en niets minder” &

      “Overigens ontken ik corona niet sukkel , nooit gedaan, de cijfers zijn gelijk aan influenza , ook zo een verkoudheidvirus. Corona is geen pandemie , het is wat dat betreft een hoax”

      Jouw woorden, omdat JIJ vindt dat de cijfers gelijk zijn aan influenza, noem jij ook influenza een verkoudheidsvirus? En corona is daarmee een verkoudheidsvirus, nou de laatste keer dat ik keek is er nog nooit iemand doodgegaan aan een verkoudheid, dus als we een wedstrijd zouden houden wie dommer is, dan win jij glansrijk.

      En corona is geen pandemie, het treft niet de hele wereld? Anyway, dat ik nog reageer op je oliedomme opmerkingen, roepen dat je corona niet ontkent maar wel zegt dat het een hoax is en een griepje/verkoudheidje, DAN ONTKEN JE CORONA TOCH, SLIMME!

   2. september

    Helemaal mee eens ,er zijn er nou eenmaal,die er heel anders over denken.

    1. coenzoon

     waar heel anders over denken ?
     waar ben je het helemaal mee eens ?

     1. september

      Dat ik het eens ben met Max wat hier zei 1 uur geleden.

     2. STOP FVD

      Azijnpisser ben je!

   3. usb3.0

    Dood is onderdeel van het lichaam en hoe hypocriet is maxje die corona als verschrikkelijk bestempeld maar de abortuspandemie prima vindt het zelfs aanmoedigt…

    1. Max Aue

     bestempelt.

     Mensen die het Nederlands beheersen op het niveau van groep 4 basisschool redeneren ook op dat niveau.

     1. Harry Haller

      Na basisschool een komma.

     2. Max Aue

      Dat is niet nodig, goede vriend. Het kan wel.

     3. Harry Haller

      Het is wel nodig: het is de onmisbare markering naar een bijzin, het leesproces verloopt er soepeler door en na ‘basisschool’ volgt tevens een naturel adempauze.

     4. usb3.0

      maxje is dé taalnazi, die graag van de inhoud naar de vorm gaat, dit komt door het gebrek aan argumenten hiermee diskwalificeert maxje zichzelf volledig..
      Daarnaast kun je beter een taalfout maken dan hebben sympathieën voor ped*partijen waar maxje zo zijn hart van vol heeft…

      #deaandoenlijke

     5. Meriadoc Brandebok

      “Reneren ook op dat niveau” is geen bijzin, maar de completering van de hoofdzin. De komma hoort er niet.

     6. usb3.0

      ped*seksueel maxje kwalificeert het als groep 4, zelf heeft maxje het empathisch inlevingsvermogen van een dronken aardbei, het niveau van jonge jongetjes tot +/-9 jaar daar voelt maxje zich heel erg fijn bij..

     7. usb3.0

      En occult fantasietje gaat mee in de vorm en gaat het niet meer over de inhoutd

     8. Harry Haller

      Volgens Meriadocs (onzinnige) redenering hoeft er tussen

     9. Harry Haller

      ‘Completering van de hoofdzin’ is geen grammaticale regel Meriadoc, maar een onzinnige redenering.

     10. usb3.0

      Hoe hypocriet is maxje die corona als verschrikkelijk bestempeld maar de abortuspandemie prima vindt het zelfs aanmoedigt…

     11. Max Aue

      ‘het leesproces verloopt er soepeler door’

      In de beleving van mijn goede vriend is dat kennelijk zo maar daarmee is de komma niet, zoals hij stelt, onmisbaar. Je kunt er voor kiezen met dit doel, maar meer betreft het niet. Dit geldt ook voor de komma in de voorgaande zin.

     12. coenzoon

      de beleerde tról is weer bezig maar hoe je “beheert” spelt in de TT weet de sukkel even niet. Een amoebe heeft meer verstand

     13. usb3.0

      Uiteindelijk vind maxje een t of d wel ontzettend belangrijk, kunnen we gelijk even zien in welke belevingswereld maxje zit opgesloten..

     14. Max Aue

      vindt

     15. coenzoon

      zelfs een d of een t gaat ook bij de strónt vlé®k vout.

      Iemand die actief iets beheert is toch echt met een t.

      De taalnazi zet hem in de verleden tijd en maakt er beheerd van.

      Of de sukkel begrijpt de tekst niet of de strónt vlé®k kent stam+t niet

    2. Max Aue

     “de abortuspandemie ”

     Vergis je niet, Gerrit is hier bloedserieus.

     1. coenzoon

      best zorgelijk hoeveel abortussen er plaats vinden, de strónt vlé®k lacht het weg a la rutte. De reactie van een domme decadente tról

     2. usb3.0

      “Vergis je niet, Gerrit is hier bloedserieus.”

      Zeker! als het gaat om het bewust vermoorden van weerloze ongeboren baby’s, maxje daarin tegen ontkent dat er structureel baby’s worden vermoord middels abortus, hoe hypocriet is maxje die corona als verschrikkelijk dodelijk bestempeld maar de abortuspandemie prima vindt, het zelfs aanmoedigt…

     3. Edjan

      Nou, Max, 31.000 abortussen in Nederland in 2018, daar schrok ik toch ook wel een beetje van.

  2. Brenda Welsh

   Mag ik van u vernemen waar u aan denkt?

 6. Cootje

  Heerlijk toch , Corona sloopt Rutte , derde golf is nog niet ten einde , en gaat nog vele slachtoffers maken , de vierde golf gaat de doodsklap geven aan de economie hier en vooral in zuid Europa. Code zwart komt opzet bordje van Pinokkio te liggen , hij gaat de rekening krijgen van de versoepelingen nu , de in ademnood verkerende burgers komen op de schoot van Pinokkio te leggen en hij mag kiezen wie er blijft leven of dood gaat , de vierde golf geeft de genade klap, en die is uitgerekend eind juni begin juli , het wordt een mooi jaar als je van Pinokkio af wil , en daarvoor moeten een beetje dwalingen pijn lijden

 7. STOP FVD

  Welke regel er ook verzonnen wordt, wat ze ook versoepelen en wat voor voorwaarden daar aan gesteld worden, HET IS HIER TOCH NOOIT GOED. We weten het inmiddels wel dat de FVD het maar een griepje vindt en elke regel buitenproportioneel en de vrijheid ingeperkt. Dus elke positieve verandering wordt toch neer gesabeld door de wappies. En cutzoon voorop met zijn corona is een griepje. JE PLAAT BLIJFT HANGEN!

 8. Max Aue

  Er worden versoepelingen aangekondigd en dan is het weer niet goed.

  1. september

   Ja hoor dat blijft zo die het weer niet goed vinden.Die blijf je houden.

   1. coenzoon

    probeer het nou is op inhoud ? komen er na zessen vlagen virusmateriaal over het terras stomme hond ? versoepelingen aankondigen die direct nieuwe verboden inhouden.

    Net als je tegen een kindje zegt loop maar naar de snoepkast maar wel afblijven. Je moet behoorlijk ziek in je kop zijn om achter dit soort krankzinnige maatregelen te staan

    1. Max Aue

     is = eens

     1. coenzoon

      LMAA , sukkeltje , gelukkig op de inhoud volledig eens dat is dan wel weer een deugd.

     2. usb3.0

      “is = eens”

      Begin van een zin is met een hoofdletter…

 9. Max Aue

  Off topic, verheugend nieuws:

  ht*ps://www.telegraaf.nl/nieuws/1145295076/ex-agent-chauvin-schuldig-bevonden-aan-dood-george-floyd

  1. coenzoon

   bijzonder rechtvaardig echter dit voorstadium zegt helemaal niets strónt vlé®k

   Je geeft weer te kennen geen steek van het Amerikaanse rechtsysteem te kennen verwaande tról

  2. Mark Auel

   De smeerlap van een Max Aue neemt het maar wat graag op voor een aan dru*s verslaafde smerige zwarte crimineel en ziet een blanke agent die gewoon zijn werk doet graag in het gevang belanden, ik hoop dat je nog eens onder een betonmortelwagen terecht komt en heel langzaam wordt plat gereden!

   1. Beukman

    Onzin. Chauvin had tijdens zijn carriere al 18 klachten aan zijn broek gehad en was 2 keer disciplinair gestraft. Hij stond erom bekend dat hij buitensporig hard kon zijn met name tegen zwarte arrestanten; zijn methodes werden wel “overkill” genoemd. Niet voor niets hebben deze keer zelfs collega’s tegen hem getuigd.

    Het slachtoffer daarentegen heeft jarenlang in de bak doorgebracht terwijl hij vermoedelijk onschuldig was en het sluiten van een plea bargain destijds de enige manier was om een nóg langere straf te ontlopen. Hij verhuisde in 2014 naar Minnesota om aan een nieuw leven te beginnen. Hij had twee banen tegelijk, als bewaker en in een restaurant, aangezien je met het laagbetaalde werk niet kan rondkomen als je maar één baan hebt. Die laatste baan verloor hij door covid. Hij had drie kinderen.

  3. sonny

   Max@
   Er worden te weing criminelen uit hun smerig leventje verlost, de agent verdient een lintje!
   Daarbij zou ik deze respectabele plichtsgetrouwe diender, alsook een promotie toewensen!

   1. right

    De ‘ jury’ heeft de blanke agent schuldig bevonden!
    Vindt je dat gek?
    Deze lafhartigen, willen liever niet in een steeg gevonden worden met ‘zwart geslepen’ mes in de rug!
    Angst is een slechte raadgever mbt de
    “rechtspraak”.

 10. sonny

  Als iedereen gevaccineerd is, kan Rutte4 beginnen aan de volgende primaire problemen, de vreemdelingen instroom indammen, snel Russisch aardgas importeren, de greendeal ignoreren !
  Maar ja, waar een politieke wil is, is een weg!

 11. right

  Democratie begint bij stemrecht, en eindigt nadat de regering (coalitie) is gevormd!
  De terechte vraag luidt dus:, welk nut heeft het stemrecht dan?
  Het antwoord is duidelijjk en bewijsbaar, het hedendaags kiesstelsel, is een gemaskeerd voorspel tot een dictatoriaal bewind!
  Overigens, binnen niet al te lang tijd zal EU, het tijdverspillende ‘spel’ van stemming, door het electoraat, doen verdwijnen!
  Behoeft u een voorproefje?
  De verplichte verdeelsleutel ‘ vluchtelingen’,
  Het marrakesh pact en de greendeal!!!!

  1. Edjan

   @ right +++++

 12. Niet L niet R

  Pinokkio Rutte en Clowntje Hugo blijven sukkelen, had niet anders verwacht en ik denk met mij vele weldenkende Nederlanders!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.