GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink opnieuw voorgedragen als lijsttrekker

De lokale fractie van GroenLinks in Amsterdam heeft zojuist bekendgemaakt dat hun wethouder, Rutger Groot Wassink, opnieuw is voorgedragen als lijsttrekkerskandidaat. “Met veel strijdlust kijk ik uit naar de komende campagne. We zijn bezig met het realiseren van onze plannen voor verandering, voor een rechtvaardige en groene stad. Ik kijk vol vertrouwen vooruit”, zegt Groot Wassink op de website van GroenLinks Amsterdam.

Hier de hele tweet, met filmpje:

Onze wethouder Rutger Groot Wassink is voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen voor 2022: “Met veel vertrouwen en strijdlust kijk ik uit naar de campagne. We blijven vechten voor verandering, voor een rechtvaardige en groene stad.”

Maar het bericht is niet zonder kritiek:

Dit is de meneer die 3,3 miljoen spendeerde aan de terugkeer van illegalen waarbij het in 1 ( !!! ) geval lukte …. Tja, dat mag beloond worden“, zegt iemand op Twitter.

En die kritiek beperkt zich niet tot enkel zijn beleid voor illegalen. Toen hij bekendmaakte dat hij zich ging kandideren vond deze wetenschapper aan de Universiteit Leiden het “lef” hebben:

Wel lef, zo’n oproep”, zo begint haar tweet. “Dat moet ik Groot Wassink nageven: burgers negeren, biomassaverbranding propageren, windturbines doordrukken, draagvlakonderzoek manipuleren en dan roepen dat de wereld zit te wachten op groene en linkse antwoorden?” En sluit af met de vraag: “Tijd om eventjes te sensibiliseren?

Vooral de biomassaverbranding zit de volgende Twitteraar dwars:

En nu een keer met je poten van de bomen en het bos blijven!

Toch lijkt het erop dat de GroenLinks-stemmer in Amsterdam het toch met Groot Wassink zal moeten doen, zo blijkt uit deze uitspraak van kandidatencommissie-voorzitter Gala Veldhoen:

“Sinds zijn eerdere benoeming toont Rutger Groot Wassink nog elke dag energiek leiderschap. Er hebben zich geen tegenkandidaten gemeld. Wij zijn verheugd dat onze leden hem graag in deze rol blijven zien en kijken uit naar de campagne.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. alla-af sn-akbar

  rutger groot waanzink. Ik schrijf voor deze knurft geen hoofdletters.

 2. rutte leugenaar

  Hoeveel miljoen heeft het zwijn nu gereserveerd voor 24 uurs opvang voor ongedocumenteerde gelukszoekers ? Hoeveel miljoen heeft het zwijn nu gereserveerd om sinterklaas te spelen in de bijstand ? De belasting betalende werkende burger krijgt de zwarte Piet van het zwijn.

  1. Mireille

   Zwijn? Met name Amsterdammers houden van Sinterklaas. DDS ook. Komt allemaal goed daar, ook met een originele zwarte Piet. De burger smult ervan.

  2. Canta

   rutte leugenaar
   Jij had toch een probleem met stemmingmakerij. Jij doet niet anders.

   1. rutte leugenaar

    Trölletje heeft geen enkel probleem Met de miljoenen die het zwijn weggeeft voor zijn hobby. Geen millimeter stemming maar een helder feit. Linkse übermenschen hebben met waarheid altijd wat problemen

    1. Canta

     rutte leugenaar
     Kom nou eens tot de kern. Je doet wel allerlei uitspraken maar zolang er geen argumenten onder staan, zijn het loze kreten.

     1. rutte leugenaar

      de kern staat er toch domme muts leer eens lezen !!

      QUOTE Hoeveel miljoen heeft het zwijn nu gereserveerd voor 24 uurs opvang voor ongedocumenteerde gelukszoekers ? Hoeveel miljoen heeft het zwijn nu gereserveerd om sinterklaas te spelen in de bijstand ? De belasting betalende werkende burger krijgt de zwarte Piet van het zwijn. END

      Wat begrijp je niet

    2. Max Aue

     “ Linkse übermenschen”

     Linkse mensen zijn vaak wel een stuk intelligenter maar Übermenschen zou ik ze niet willen noemen.

     1. rutte leugenaar

      links is dom en impulsief , links denkt dat belastingen bedoelt zijn om inkomsten te herverdelen , links denkt dat een ambtenarren legioen voor contróle en uitvoering niets kost , links denkt dat je onbeperkt mensen kan stapelen op 33.000 km2 , links denkt dat hun tombola met verblijfsvergunningen menselijk is , links denkt dat jeugd die 15 tot 22 jaar op een huurwoning moet wachten niet in opstand komt , links denkt dat ze het klimaat kunnen sturen , om links nu intelligent te noemen is minimaal 1 brug te ver strónt vlé®k

     2. Max Aue

      bedoeld

     3. rutte leugenaar

      ik zie dat max anus de inhoud volledig deelt en geen tegen argumenten heeft.

      max anus is wederom volledig uit positie gelúld waarvan akte !

      domme decadente narcistische nazistische woordjes néúkende tról

     4. Max Aue

      tegenargumenten

     5. rutte leugenaar

      ik zie dat max anus de inhoud volledig deelt en geen tegen argumenten heeft.

      max anus is wederom volledig uit positie gelúld waarvan akte !

      domme decadente narcistische nazistische woordjes néúkende tról

     6. Aborifa

      Ieder denkt zijn uil een valk.
      Voor de bewering van de heer Aue is geen enkel bewijs.
      Links = Sovjet Unie en China.

 3. Max Aue

  Rutger deed het goed voor zijn partij en mag dus door.

  1. Stanly2000

   Onbelangrijk of hij het goed deed voor de Amsterdamse burger.

   1. Jack Flash

    Stanly2000 ++++

    1. J. Punt

     +++++ de burgers mogen alleen de nadelen ervaren en het gelag betalen, meer niet.

 4. J. Punt

  Volgende stap is stemrecht voor illegalen, kinderen en ander loslopende pareltjes. De gewone burger en ondernemer hebben nu wel genoeg proefballonetjes en geldsmijterij gezien vanuit het stadhuis. Anders krijgt links NOOIT meer voet aan de grond behalve door zulke shortcuts en bedrog.

 5. Bolkestein

  Snij Amsterdam af van de rest van Nederland als een autonome republiek. Dat wilde die Kotcha Orwellongren eens toch zo graag zelf? Ik zeg: Doen!

  1. Edjan

   Eens, Bolk. De Republiek Amsterdam uitroepen, muur er omheen, ze mogen zelf belastingen heffen zodat ze windmolens op de Dam kunnen zetten en hun illegalen in het paleis kunnen huisvesten.
   Het grootste voordeel is dat we hun “hoogstaande” grachtengordel gelúl niet meer hoeven te horen.

 6. Vrijedenkert

  Kameraad Groot-Wassink is door het plaatselijke politbureau weer herbenoemd tot secretaris-generaal van de afdeling Amsterdam…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.