Autistisch RIVM blijft Nederlanders pesten, laat terrassen lekker potdicht: ‘Dan zijn straks parken én terrassen vol’

Dat Nederland snakt naar een beetje vrijheid kan het RIVM helemaal niets schelen. Heel het land zal en moet potdicht blijven zitten, en iedereen verpietert maar lekker achter z’n geraniums. Dus terrassen? Haha, zeggen RIVM-epidemiologen, die blijven gewoon dicht. Bekijk het maar, lui!

Het pleidooi van de burgemeesters van de vier grootste steden om de terrassen te heropenen wordt door het RIVM compleet genegeerd. Voor hen telt alleen het mogelijke aantal contactmomenten. En die zouden zomaar enorm toe kunnen nemen als de terrassen worden heropend! Want, zo stelt RIVM-epidemioloog Susan van den Hof: “Dan zijn straks de terrassen en parken vol”. Dat meldt NU.nl.

Je zou toch denken dat burgemeesters hun eigen stad kennen en dus weten wat er bij komt kijken om op verantwoorde wijze de terrassen te heropenen. Maar nee, het RIVM weet dit beter. Naast het modelleren van infectieverspreiding zijn ze ook heer en meester op het gebied van sociale geografie.

Als de terrassen zouden worden opengegooid dan hebben we straks de terrassen én de parken vol. Maar als we de terrassen gesloten houden, dan alleen de parken. En wat is volgens het RIVM de oplossing voor het dilemma dat  de parken straks misschien wel twee keer zo vol zijn? Van den Hof heeft het antwoord: “Blijf thuis of ga in je tuin zitten. Als je dat niet hebt, dan is dat even vervelend. Maar het aantal sociale contacten moet omlaag.”

Geen woord over het feit dat we het hier hebben over plekken in de buitenlucht. Op geen enkele manier wordt erkend dat met fatsoenlijke maatregelen de meeste contactmomenten prima vermeden kunnen worden. Van den Hof noemt het heropenen van de terrassen en het idee dat hierdoor juist besmettingen kunnen worden voorkomen “te eenvoudig gedacht”. Maar haar opmerking over dat je met het aankomende mooie weer maar gewoon binnen moet blijven of in je tuin moet gaan zitten (en geen tuin = jammer dan), is op één of andere manier wél goed doordacht? Hou toch op.

Laat die burgemeesters dat zelf in goede banen leiden, in plaats van dom te hopen dat Nederlanders niet massaal de parken in zullen gaan. Dat snapt het RIVM toch ook zeker zelf wel? Of niet, natuurlijk. Maar dan is het nog beroerder gesteld met dat instituut dan we al dachten: dan zijn ze echt volledig losgeraakt van de realiteit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. coenzoon

  Picknicken op het plein mag maar een tafel + stoel erbij mag niet . Kom pinollio leg het even uit

 2. Max Aue

  Het draait allemaal om het aantal contactmomenten en bewegingen. Als we die niet beperken raast de derde golf voort.

  1. coenzoon

   wat een gewauwel domme leugenaar ! U mag allen op de grond zitten maar niet op een stoel . U mag picknicken op het plein !

   Wat begrijpt de strónt vlé®k niet aan de onzinnige maatregelen ?

   * mondkapjes beschermen niet toch voeren we een draagplicht in
   * de horeca is geen besmettingsbron toch gaat ie op slot
   * de avondklok moet uiterlijk 21:00 hr ingaan behalve tijdens ramadan
   * oma moet naar de kids , de kids mogen niet naar oma
   * picknicken op het plein , een stoel of tafel is verboden

   Welke contactmomenten blaat de tról over ?

   1. Max Aue

    Het RIVM wijst er op dat of je nou naar de kroeg gaat, naar de Keukenhof of naar het park, je organiseert dan contactmomenten. Je reist er naartoe, je komt andere mensen tegen, je maakt contact met mensen en op de terugweg ga je nog even langs je familie of je vrienden. Het RIVM heeft niet zoveel bezwaar tegen terrassen en parken maar ziet wel complicaties rond de bewegingen er naartoe en terug en de contacten die je daar hebt. Bij een besmettelijk virus als Covid leidt dat zonder twijfel tot besmettingen.

    1. coenzoon

     Ik zie dat de domme tról weer geen antwoord heeft op de vraag.

     Fijn stapelen in het stadspark is natuurlijk veel veiliger dan in de grote keukenhof

     met zijn allen naar die ene parkeerplaats die nog open is in het bos of naar het stukje strand wat nog niet afgezet door de fascisten in het blauw

     met zijn allen naar de supermarkt die nu ook alles verkoopt want de bouwmarkt is dicht

     op de terugweg even de boodschappen naar oma brengen en bij de eenzame buurvrouw koffie drinken

     De bewegingen vinden dus volop plaats domme hufter, Ik begrijp dat jij vanaf 16 maart 2020 eenzaam op je zolderkamertje zit. Best wel zielig maar begrijpelijk. Bij jou kom ik geen koffie drinken. Ik haat namelijk hufters zoals jij.

     1. Max Aue

      Coenzoon bevestigt mijn punt. Openstelling van kroegen, parken en evenementen leidt tot toenemende contacten tussen mensen en dus tot meer besmettingen.

      Ik snap wel zijn punt, hij acht corona een hoax dan wel een onschuldige griep en dan maak je je ook niet druk over besmettingen. Logica zit er dus wel in.

     2. coenzoon

      Waar bevestig ik jouw aperte onzin hufter ? Welke zinsnede is voor jou aanleiding die conclusie te trekken dedain varken !

      Begrijpend lezen is nog steeds geen eigenschap van je decadente tról

      Slechts hele domme mensen bestempelen griep als onschuldig. Griep maakt al tientallen jaren duizenden slachtoffers jaarlijks domme jongen. Voor mensen die niet weten dat griep zo gevaarlijk is begrijp ik de angsten voor corona. Dat zijn domme varkens opgezweept door de media ongehinderd door kennis.

      onschuldig griepje , wat een domme jongen in het kwadraat !

     3. Max Aue

      Ik bagatelliseer griep niet maar corona is onvergelijkbaar veel dodelijker.

     4. coenzoon

      😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

      kom maar door met cijfers en feiten decadente tról

      veel dodelijker , maak je woorden waar sukkeltje , was graag weer die stinkende hangoren van je dom decadent konijn.

     5. Max Aue

      Mogelijk is coenzoon in staat dit artikel even te bestuderen.

      ht*ps://www.rtvnoord.nl/nieuws/785247/Uitgezocht-Wat-is-dodelijker-griep-of-corona

     6. coenzoon

      🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

      je hebt niets beters dan dit strónt vlé®k ?

      begin is met wanneer we zijn registreren wanneer iemand aan corona overleed , hoeveel autopsies hebben corona geïdentificeerd , enz enz

      influenza is griep, griep is corona en de politiek heeft influenza genezen.

      Nu graag je cijfers en feiten in plaats van een dom linkje fantast

     7. Max Aue

      Ik had al mijn twijfels of coenzoon dit artikel zou kunnen begrijpen. Heel moeilijk is het niet maar coenzoon moet zich behelpen met een vmbo-niveau.

      Maar, eerlijk is eerlijk, schelden kan hij als de beste. Hij denkt daarmee ook inhoudelijke discussies te kunnen winnen, dat is dan weer minder slim.

     8. coenzoon

      zoals verwacht heeft max anus geen bewijzen dat zoals de decadente tról beweert corona veeeel dodelijker is dan het oude vertrouwde influenza.

      zoals verwacht , blaats het brok dedain hoog van de toren ongehinderd door enige kennis. de tról komt niet verder dan wat verwijten rond slingeren zoals je van een slecht verliezaar mag verwachten.

      max anus is AF
      max anus doet niet meer mee net zoals zijn wappie vriendje de complotdenker malle pietje.

     9. Max Aue

      ht*ps://www.ntvh.nl/corona/studies-uit-vs-en-frankrijk-bevestigen-covid-is-veel-dodelijker-dan-de-griep/

     10. coenzoon

      waar blijven je cijfertjes nou strónt vlé®k ? Kun je nu echt niet aantonen dat corona dodelijker is dan influenza ?

      je linkjes zijn kinderlijk eenvoudig te ontkrachten . 4000 influenza doden per jaar ? jaja , wat een gewauwel

     11. Max Aue

      “ je linkjes zijn kinderlijk eenvoudig te ontkrachten ”

      Dat wachten we dan met belangstelling af, coenzoon.

    2. coenzoon

     lezen lukt nog steeds niet he tról 1

   2. Buzz68

    Waarom reageren op Max.
    Beati pauperes spiritu

  2. Jack Flash

   Stop met leven, anders ga je dood.

   Ik blijf het zeggen😃

   1. Jack Flash

    PS;
    Die freaks zitten gewoon te experimenteren met onze vrijheden.
    Intussen wordt er tijd gerekt om de Europese deelstaten trapgewijs verder de eu-fuik in te duwen.

    1. Max Aue

     Doe normaal, Jack, dit soort paranoïde complottheorieën zijn te dom voor woorden.

     1. coenzoon

      gaan we nu de discussie over agenda 2030 overdoen domme tról ? Ga niet weer alle linken opzoeken , kijk maar even in de reacties van gisteren kwal.

      complottheorieën bestaan niet , agenda 2030 staat gewoon beschreven. rutte timmert overigens driftig aan de weg. 6 wijzigen van de grondwet staan op stapel inmiddels . Beetje merkwaardige actie voor een demissionair kabinet !

    2. Edjan

     Jack Flash, +++++

 3. dumbfarmer

  Wedden dat het mens zelf minstens ergens in een riante woning met tuin woont? Duw d’r eens een paar maanden in een gallerijflat, 6 hoog met 1 vierkante meter balkon, een hond en 2 blerende kids van 2 jaar ofzo.. Kijken of ze dan ook niet gillend gek wordt en ineens van mening veranderd.

 4. september

  Hallo Max trek je maar niets aan van coenzoon,zit altijd maar te schelden,de grootste doordrammer hier.Je bent niet af!Schelden doe je alleen maar als je geen argumenten hebt.

  1. Max Aue

   Zo eenvoudig ligt het inderdaad, september, als je begint te schelden in het debat bewijst dat slechts dat je inhoudelijk tekort komt. Coenzoon is wel heel erg beperkt, maar ook figuren als Harry Haller onthullen zo hun zwakte. Heel dom vind ik dat, in voetbaltermen schop je dan de bal in eigen doel.

  2. coenzoon

   zie je argumenten graag verschijnen. In de reet van de strónt vlé®k kruipen is geen valide argument.

   voorlopig kan max anus de cijfers nog steeds niet aanleveren en verschuilt tról 1 zich achter subjectief gewauwel ! best zielig als je pretendeert zo hoog te zijn opgeleid ! We komen dus niets verder met de decadente strónt vlé®k en dat is best jammer in een discussie

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.