snapshot 6

D66-Kamerlid Sidney Smeets onder vuur voor #MeToo-praktijken met jongens: 'Je hebt teveel kleren aan!'

Geen categorieapr 14 2021, 9:00
Het heeft langer dan een jaar geduurd, maar de beerput rondom de omstreden advocaat en D66-Kamerlid Sidney Smeets lijkt definitief geopend. En fris is het allerminst. Gisteravond verschenen er op Twitter tientallen berichten van (destijds veelal minderjarige) jongens die ooit werden benaderd door Smeets.
Het vorige maand beëdigde D66-Kamerlid Sidney Smeets (45) ligt onder vuur vanwege de persoonlijke contacten die hij zoekt met jonge, soms zelfs minderjarige jongens die soms pas vlak daarvoor hun coming out hadden. Via media als Twitter en de homo-datingsapp Grindr zou Smeets dikwijls jonge jongens hebben aangesproken, en ze gecomplimenteerd met hun uiterlijk. De praktijken zijn al jaren aan de gang, al minstens sinds 2018.
Al in juli 2020 ontving de redactie van De Dagelijkse Standaard een ontluisterend bericht omtrent de dubieuze praktijken van Smeets. Een anonieme bron, die bij de redactie bekend is, bevestigde dat Smeets zelfs 16-jarige jongens zou benaderen via Grindr met duidelijk ongepaste opmerkingen. Met dat bericht begon het afgelopen zomer allemaal. Bij wederhoor beweerde Smeets destijds dat het profiel nep was. Daarmee leek de kous maandenlang af. Omdat andere slachtoffers zich echter stil hielden, bleef de beerput verder gesloten. Tot gisteren, toen ook anderen naar voren traden met beschuldigingen tegen de advocaat die op 31 maart werd geïnstalleerd als D66-Kamerlid.
Toch heeft De Dagelijkse Standaard in de persoon van correspondent Kenneth Steffers genoeg privé-berichten ontvangen van jongens die op jonge leeftijd (16-18 jaar) zeggen te zijn benaderd door de gewiekste advocaat. Maar ook mogelijke minderjarige slachtoffers laten zich nu horen via de sociale media.
https://twitter.com/huus2020/status/1382082118956769283
Verder zou Smeets via Facebook posts van pedoactivist Nelson M. liken, die na strafbare vergrijpen deze week wegvluchtte uit Nederland en nu te boek staat als voortvluchtige crimineel:
Smeets is op de hoogte van de beschuldigingen, en probeert de publicatie daarvan te voorkomen met juridische dreigementen: "Als je als journalist een stuk publiceert waarvan je weet dat het reputatieschade oplevert dan zijn daar consequenties aan verbonden." Even later verduidelijkt hij: "De schade zal verhaald worden."
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1382225349795328000
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten