Het is ongelooflijk! Schaamteloze Mark Rutte blijft gewoon zitten na keiharde moties van afkeuring en wantrouwen

Het is eigenlijk ongelooflijk wat er vannacht is gebeurd. Mark Rutte werd door de héle Tweede Kamer afgebrand. Iedereen liet weten totaal geen vertrouwen in hem te hebben. Hij is een leugenaar. Iedereen is daarvan overtuigd. Maar Rutte gaat “gewoon” door. Sterker nog, hij heeft geen moment aan opstappen gedacht, zegt hij. Schandelijk!

Het debat gisteren en vannacht verliep bijzonder chaotisch. Maar aan het einde van de rit was duidelijk waar letterlijk alle politieke partijen behalve de VVD stonden: iedereen was ervan overtuigd dat Mark Rutte loog. Hij herinnerde zich het gesprek over Pieter Omtzigt natuurlijk wel degelijk. Zijn geheugenproblemen waren een fictie; een nieuwe leugen om bestwil.

Sigrid Kaag en Wopke Hoekstra dienden samen een “keiharde” motie van afkeuring in. Met name Kaag veegde de vloer aan met Rutte. Toen Geert Wilders haar motie samenvatte door te stellen dat het eigenlijk de politieke “onthoofding” was van Rutte gaf ze hem een compliment dat hij dat zo geweldig verwoordde.

En dan was er nog de motie van wantrouwen van Geert Wilders en Thierry Baudet. De héle oppositie stemde ervoor. Alleen CDA, D66, en de ChristenUnie stemden tegen – waarmee ze Rutte natuurlijk de uitweg gaven om te blijven zitten als hij dat ten koste van alles wilde… maar waarbij ze heel duidelijk maakten dat ze alleen maar tegen de motie stemden omdat Rutte handelde als VVD-leider en niet als premier. Maar ze stonden wel degelijk achter de gedachte achter de motie.

De reactie van Rutte toen de stemming erop zat was bizar. Hij sprong op, lachte, was dolblij. Toen Geert Wilders hem vroeg welke consequenties hij verbindt aan met name de motie van afkeuring zei Rutte dat hij gewoon doorgaat als premier, dat hij ook een nieuwe coalitie wil gaan vormen, maar – oh ja – hij neemt het heus serieus dat er wat meer dualisme moet komen. Ofzo.

Het interesseerde hem geen bal. Kijk hem dan lachen toen hem ná het debat gevraagd of hij toch maar eens aan geheugentraining zou doen:

De enige mogelijke conclusie is die van Telegraaf-journalist Wierd Duk. “In Mark Ruttes Nederland heeft niets consequenties,” schrijft Duk. “Ik wens u allen een Goede Vrijdag en beschouwende Paasdagen.”

Sigrid Kaag (D66), Gert Jan Segers (ChristenUnie) en Wopke Hoekstra (CDA) wisten dat Rutte zo ongelooflijk schaamteloos is dat hij alleen vertrekt als hij letterlijk met pek en veren Den Haag wordt uitgejaagd. Ze hebben er bewust voor gekozen om dat niet te doen, en om de grondlegger van de anti-rechtsstatelijke, antidemocratische Ruttedoctrine te laten zitten. Rutte kán zich niet kapotschamen, omdat hij gewoon geen schaamtegevoel heeft. Misschien dat dit voor die andere ‘leiders’ anders ligt, hoewel ik dat óók waag te betwijfelen.

Rutte heeft het overleefd – en dat komt door a) zijn eigen schaamteloosheid en b) het totale gebrek aan moreel kompas van CDA, D66 én de ChristenUnie. Farizeeërs, dat zijn het.

En Rutte? Dat is natuurlijk de grootste Farizeeër van allemaal. Maar dat wisten we al, toch?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

78 reacties

 1. RCS

  Ik heb hier werkelijk geen goed woord voor over. Schijnbaar is het in ons parlement toegestaan om te liegen tot je een ons weegt. Dat noemt zich volksvertegenwoordigers. In en in triest.

  1. usb3.0

   Ja ergere nog, het Nederlandse volk heeft blijkbaar op deze leugenclown gestemd! ik denk zelf fraude, en we zien een afspiegeling zoals we in de 2de wereldoorlog ook zagen gebeuren, als je maar vak genoeg herhaalt pikken de mensen het gewoon..

   1. hans-e-pans

    Mark R. heeft helemaal geen betonnen bord voor zijn kop, hij heeft een betonnen kop die totaal geen seinen/berichten uit de gewone mensenwereld tot hem laat doordringen.

    Als Mark R. schaamteloos liegt en blijft liegen en daarmee steeds weer wegkomt dan zal hij over de zogenaamde ernst van de Corona/Covid-19pandemie ook wel gelogen hebben.

 2. Meriadoc Brandebok

  Het werkelijke probleem is dat de verliezers van de verkiezingen met nep-ophef toch hun gram hebben willen halen. Onder die slechte verliezers ontstond er ook een dwaze kuddementaliteit. Zelf nadenken was er niet meer bij. Ook het landsbelang was voor de verliezers niet meer relevant.

  Maar de poging is mislukt en is als een boemerang genadeloos teruggeslagen in het gezicht van de verliezers.

  1. usb3.0

   Jullie imbecielen vinden liegen prima, het laat precies zien wat voor type mensen jullie in werkelijkheid zijn en dan een beetje stoer prietpraten over de boemerang slaat genadeloos terug, nee occultje, ik zie dat mongolen als jij het prima vinden dat zogenaamd gekozen volksvertegenwoordigers blijven liegen en draaien, sterker nog, aan geheugenverlies lijden, mensen die bakken met geld verdienen die zich niets kunnen herinneren, in het normale leven zou men zich toch wel zorgen maken en de huisarts raadplegen…

   1. Vanduinen

    U stemt Wilders, zeker weten.

  2. Beukman

   Maar de poging is mislukt en is als een boemerang genadeloos teruggeslagen in het gezicht van de verliezers.

   Daar ben ik nog niet zeker van. Rutte is zwaar beschadigd. Ook Kaag moet er eerst een nachtje over slapen of ze nog wel zin heeft in verdere samenwerking (na dat nachtje zal het antwoord “ja” zijn, ze is per slot van D66).

   Eigenlijk zou zij gewoon premier moeten worden in een Kabinet met Rutte. Dat zou een aantal problemen oplossen.

   1. Meriadoc Brandebok

    In een coalitie met de VVD en het CDA zal het CDA daar nooit mee akkoord gaan schat ik zo in. Het CDA is tamelijk gefrustreerd over de verkiezingsuitslag en een D66-premier zal de ultieme vernedering zijn. Ik denk dat Wopke Hoekstra het premierschap van Rutte zal redden; de afkeer van D66/PvdA zal bij het CDA zwaarder wegen dan de problemen met Rutte.

    Ook de ChristenUnie – nu wellicht de vierde partij – zou denk ik nog liever een strop om haar nek leggen dan Kaag als premier te acceptereb.

    1. Max Aue

     Laten we hopen dat PvdA en GL elkaar stevig vasthouden en de neiging daartoe zal door deze trieste gebeurtenissen alleen maar zijn toegenomen.

     Er moet een vijfpartijenkabinet komen van VVD, CDA, D66, PvdA en GL. Inhoudelijk is er voor die partijen geen serieus probleem om tot een Regeerakkoord te komen.

 3. sonny

  We komen hoogstens van de regen in de drup, met eventueel Kaag aan het roer gaat de zaak helemaal verzuren!
  Aan de andere kant zou de VVD, samen met de PVV in de oppositie kunnen gaan zitten, dat zou voor mij het beste scenario zijn!

  1. right

   Sonny@
   De VVD in de oppositie?
   Dat gaat niet gebeuren!
   Welke coalitie er ook gaat ontstaan, het zal een sterk ‘linkse’ samenstelling zijn, het beleid krijgt wel een hardere D66 stempel krijgen!
   De milieu en transitie items gaan dwingender worden!

   1. Monty

    ”het zal een sterk ‘linkse’ samenstelling zijn”

    En hoe komt dit?
    ‘Rechts’ heeft verzaakt tijdens de verkiezingen. Hadden ze beter hun best gedaan zouden ze meer zetels hebben.

  2. right

   Sonny@
   De partijen die sowieso geen deel gaan uitmaken van welke coalitie dan ook, hebben geen politieke winst gemaakt, ze blijven gewoon in de oppositie, het cordon sanitaire blijft onaangetast!
   Een politieke moord is gepleegd, veel verraders ontmaskerd, met nul, nada, politiek effect!

 4. Max Aue

  Ik begrijp de teleurstelling maar Rutte heeft dit debat eenvoudig overleefd.

  We zullen geen Kabinet kunnen vormen zonder de VVD en zolang deze partij Rutte niet wegstuurt hebben we met deze staatsman te maken. Ik hoop dat we als Nederland nog vier jaar van hem kunnen profiteren.

  De motie van afkeuring is gebaseerd op de beschuldiging dat hij gelogen zou hebben. Wat mij betreft is het hoogstens een vergissing. Als hij gelogen zou hebben deed hij dat tenminste in commissie: dan hebben Ollongren en Jorritsma ook gelogen. Bovendien had hij geen zinnig motief om bewust te liegen.

  De motie van afkeuring is in mijn beoordeling vooral een politieke move: Kaag en Hoekstra moesten afstand van Rutte nemen en hadden belang bij beschadiging van de populaire staatsman. Eerlijk gezegd vind ik dat bedenkelijker en de vermeende leugen van Rutte.

 5. EU_K0K

  Rutte en Ollongren kregen gisteren een lawine, varierend van kritiek tot voor leugenaar uitgemaakt te worden, over zich heen.
  Dapper bleven zij tijdens deze politieke roast staan.
  Parmantig vluchten was niet hun stijl.

  1. Max Aue

   Ik was vooral onder de indruk van het optreden van Jorritsma: eerlijk, authentiek en geestig.

   1. J. Punt

    Vooral het laatste. Zal je burgemeester of volksvertegenwoordiger zijn. Niet vies van vriendjespolitiek zoals de meeste van die Club.

 6. Beukman

  Het is eigenlijk ongelooflijk wat er vannacht is gebeurd. Mark Rutte werd door de héle Tweede Kamer afgebrand. Iedereen liet weten totaal geen vertrouwen in hem te hebben. Hij is een leugenaar. Iedereen is daarvan overtuigd. Maar Rutte gaat “gewoon” door.

  Dat is vergelijkbaar met je iedere keer opnieuw verbazen hoe Houdini toch weer uit die kist heeft weten te ontsnappen.
  Rutte is de Houdini van de Nederlandse politieke geschiedenis.

  1. Max Aue

   Net als Balkenende en Lubbers verliest een premier na meerdere regeringsperioden gaandeweg zijn glans. In de politiek wil men na verloop van tijd nieuwe gezichten zien die met een schoon blazoen kunnen aantreden. Dit gegeven maakte het voor Rutte lastig om hier te overleven.

   Ik zie geen duidelijk bewijs of logica dat Rutte hier bewust heeft gelogen en zie de motie van afkeuring als het resultaat van een politiek schaakspel, een actie beschadiging lijsttrekker VVD. De vergissing van Rutte werd voor dat doel opgeblazen tot een kolossale leugen en dat verhaal was me te dun.

   1. Beukman

    @Max
    Dat ben ik met je eens. Toch was het de vraag of hij dit zou overleven. Ik heb met een zekere bewondering zitten kijken hoe de strateeg Rutte in de eerste ronde de klappen incasseerde, met vooral het uitermate voorspelbare gebeuk van Wilders als Joe Frasier op Mohammed Ali, omdaarna millimeter voor millimeter weer overeind te krabbelen met deemoed en standvastigheid op de juiste momenten. Je hoeft het niet met hem eens te zien om er de vakman in te herkennen.

    Het lijkt wel alsof hij voorzag dat er om het tweede stel verkenners zou worden gevraagd. Het optreden van Jorritsma was een verademing en verzachtte de stemming.

    Al met al ging het nergens over: om een privé-aantekening die per ongeluk zichtbaar werd. Een van de grootste kluchten uit de Nederlandse parlementaire geschiedenis.

    1. Harry Haller

     De betaalde overheidstro*l en professionele downplayer Beukman is op geen enkele wijze meer serieus te nemen en maakt zich volstrekt belachelijk met de opmerking ‘het ging nergens over’.

     Een schaamteloze ontkenning van de werkelijkheid, autisten eigen.

     1. Max Aue

      Rutte loog niet maar mijn goede vriend Haller wel met zijn belachelijke laster dat Beukman een betaalde overheidtról zou zijn.

      Ik vrees dat hij met deze bewuste leugen ongeschonden zal wegkomen.

    2. sonny

     Beuk@
     “Jorritsma verzachte de stemming”
     Een ernstige situatie moet niet verzacht worden, maar hersteld worden!
     Onverantwoord omgaan met gevoelig informatie, was de katalysator van het hele gedoe!
     Alhoewel hierdoor achterkamertjes info werd onthuld, wat weer een goede zaak is!

     1. Beukman

      Onverantwoord omgaan met gevoelig informatie, was de katalysator van het hele gedoe!

      Je bedoelt met onverantwoord omgaan met gevoelige informatie dat Kaag, in haar paniek over haar besmetting met corona, beter had moeten letten op fotografen die mogelijk met hun telelenzen op de loer lagen om informatie vast te leggen die niet voor hen bestemd was?
      Ja, Kaag zal dat geen tweede keer overkomen.

     2. Max Aue

      Ik neem aan dat je Ollongren bedoelt.

     3. Beukman

      Eh, juist. Ollongren.

   2. coenzoon

    Àls max anus nu eerst zijn kwaliteitskranten even gaat lezen dan berichten die heel anders dan max anus zijn woorden. max anus zuigt weer uit de duim en komt met veel gewauwel met een eigen verhaal.

    een tról in hart en nieren zullen we maar zeggen .

 7. Monty

  De formatie is nu dus ook gereed er komt een nieuwe kabinet van VVD, D66, CDA en CU.
  Misschien gunt Rutte het premierschap wel aan Kaag.

  Ik denk niet dat er oppositie partijen zijn die een coalitie willen of kunnen vormen. Daarvoor hebben ze tijdens de verkiezingen te veel zetels laten liggen.
  Hierdoor is de motie van wantrouwen ook gestrand.

  Kunnen we nu weer overgaan tot de order van de dag.

  1. sonny

   Kaag stak Rutte een mes in de rug, haar ultieme ijdelheidsdroom om Minister Presidente te worden, kon wel eens in vervulling gaan!
   Als ik moet kiezen deze twee verraderlijke ego’s, kies ik voor Rutte.
   Kaag is vele malen (s)linkser en gevaarlijker!
   Indien Kaag het ooit zou worden, krijgt het electoraat veel spijt, mbt hun linkse stem!

 8. EU_K0K

  De politieke oprispingen van Baudet en DDS zijn leuk voor hun respectievelijke juich@@pjes maar in het totaalplaatje totaal onbelangrijk.
  Wij van FvDDS weten nu eenmaal alles beter.

  1. Max Aue

   Baudet was actief in het drollen gooien richting Rutte. Veel meer hebben we van de charlatan niet te verwachten.

   1. Cootje

    Stelde wel de juiste vragen die de boel versnelde , dat lek moet nog boven water komen . Geen herinnering wordt een bestseller op de tegeltjes

 9. Edjan

  Kan wel zijn, Rutte is de grootste Farizeeër van allemaal.
  Maar niets kleeft de man aan, hij liegt en bedriegt. Zijn geheugen is plooibaar als was.

  Hij gaat naar Brussel waar de hele nacht de Fransen en Italianen hem uitschelden omdat hij in Nederland een dure eed gedaan heeft dat ze geen cent krijgen. Maar het is heel goed mogelijk dat meneer Mark meteen na aankomst al getekend heeft en de heren (inclusief Fransen en Italianen) de nacht verder hebben doorgebracht met dure cognac en whisky, misschien een snuifje af en toe, zich ongans lachend om dat domme plebs en Rutte mocht (als beloning) hier zijn heldenverhaal ophangen. En we geloofden hem maar al te graag. “Wij” hadden ons heldhaftig verzet. Ja, 40 miljard.

  Maar niets kleeft de man aan, hij houdt de ballen in de lucht, hij blijft nog 100 jaar premier, want ja, als je mee wilt doen, heb je hem nodig. Als je subsidie nodig hebt, gaat het niet zonder hem. Hij heeft wortel geschoten en is onuitroeibaar als zevenblad.

  Ethiek? Nada. Practisch en sluw? Hell yeah.

 10. STOP FVD

  2 miljoen mensen willen VVD als leidende partij. Een klein onbelangrijk leugentje veranderd daar niet veel aan, ook niet de zogenaamde peiling van het door niemand serieus genomen HvN waarin maar lieft 62% hem weg wil hebben. ONZIN! Lekker gepeild onder PVV en FVD zeer waarschijnlijk.

  Anyway, nu kunnen we eindelijk weer door met de formatie, VVD/D’66/CDA/Volt/JA21.

  Mooi toch?

  1. Monty

   ”2 miljoen mensen willen VVD als leidende partij. ”

   Misschien weten oppositie partijen zich nu te bundelen om een coalitie te formeren. Wilders zou hier het voortouw in kunnen nemen.
   Of misschien is het nu wel de tijd voor Baudet om bij andere partijen te polsen wat zij van een zaken kabinet vinden, hij is immers de grootste winnaar van de verkiezingen.

 11. StemPzeweg

  “Rutte kán zich niet kapotschamen, omdat hij gewoon geen schaamtegevoel heeft.”

  Heel goed verwoord. Rutte is een Don Corleon. Iedereen weet hoe verrot die man is van binnen, hoe corrupt en hoe kwaadaardig. Toch komt hij overal mee weg en of je het leuk vind of niet is dit een prestatie aan zich.

  Toch zegt dit heel veel over de betreurenswaardige morele toestand van dit land

 12. Drollevanger

  Op Goede vrijdag werden door Judas al zijn vrienden en de mensheid verraden.

  1. EU_K0K

   Oh, hebben ze zeker “The Passion” een dag te vroeg uitgezonden?

 13. Drollevanger

  Als er 2 miljoen mensen via de VVD op Rutte hebben gestemd vergeet men bij dezelfde VVD blijkbaar dat er in Nederland 18+ miljoen mensen wonen.

 14. Cootje

  Ha ha dit was genieten vannacht , Rutte zijn gezicht de pijn het alleen zijn onderuitgehaald /10 jaar ouder geworden/ heerlijk om zo iemand te zien lijden , terwijl de Groningers en de toeslag gedupeerde op de banken stonden te springen . Hij zag en ziet er uit of hij onder de trein had gelegen. Al zijn vrienden lieten hen hangen en bungelen, en gaven hem nog een slokje water om niet dood te gaan. Zwaar beschadigt is een man die op een dictators manier een doctrine handhaaft waarschijnlijk niet . Hij is een overlever en heeft geen principes maar hij moet nu toch uitkijken dat zijn politieken vrienden niet op hem gaan staan , in de media is hij aangeschoten wild , hij heeft ruim 10 jaar niets voor ons land betekend en het verkwanselt aan zijn Europese vrienden , Corona gaat ook die verhoudingen goed bloot leggen , geweldige nacht

  1. Mireille

   Corona? @Cootje, laat je usb stick het maar niet horen. Het is een milde griep met een epidemische eigenschap. Je krijgt er zo dadelijk van langs!

 15. Drollevanger

  Tsja. Leg je er maar bij neer.
  In Afrika hadden ze in Zimbabwe ene Mugabe.
  In Europa hebben we nu Nederland met Rutte.

  1. Edjan

   +++

 16. Rieks

  Iedere gemeenteraad heeft meer niveau dan dit zootje ongeregeld. Je houd je hart vast als straks een regering moet worden gekozen uit deze minkukels. D66, CU schelden mee met de oppositie op Rutte maar men steunt de motie niet, stelletje hypocrieten.

 17. trutje

  Rutte moet de eer aan zichzelf houden niemand vertrouwt hem nog ook de bevolking niet. Zelfs in het buitenland staat hij nu bekend als een leugenaar en toch wilt meneer gewoon doorgaan dan heb je toch echt wel een bord voor je kop. Hij heeft geen geweten wat een afschuwelijke vent is het toch.

 18. Drollevanger

  Ik heb blijkbaar profetische gaven. Ik voorspel dat men in het Westen binnen 10 jaar in de gaten krijgt dat windmolens, maar ook de stikstofhype grote onzin is geweest.(Energie uit elektriciteit komt zelfs volgebouwd met windmolens nooit boven 13-19% van onze gehele energie behoefte uit)
  Het wordt dus gewoon het veilige Thorium voor onze energie.

 19. Promeush

  Het was geen half acht, maar half negen.
  dat was de volgende leugen.
  Het was dus gewoon de VVD

 20. Cootje

  Je zal terug worden gefloten met een motie van wantrouwen gesteund door 72 politieke vrienden , en buiten de VVD aanhang door het voltallige parlement gesteunde motie van afkeuring , dan moet je toch een huid van leer hebben om je gesteund te voelen om door te gaan , een man die huilde met een oog naar de toeslag affaire gedupeerde, naar de gas gedupeerde in Groningen , maar hij heeft het makkelijk hij heeft over twee dagen geen herinnering meer aan deze witte donderdag en goede vrijdag nacht . Komt in de geschiedenis boekjes als de Pinokkio van Nederland dat een rijke provincie was van europa . Wat kan een mens intens genieten van het leed wat deze man onderging het was een heerlijk gezicht zo iemand door het stof te zien gaan . En blijvende herinnering

 21. EU_K0K

  Genoeg gezeur voor vanochtend.
  Tijd voor een halleluja artikel over de briljante Baudet.
  Of toch positief over de motie van wantrouwen stemmers Sylvana of JA21?

 22. Aborifa

  Opzetje van Kaag. Liet Ollongren bewust lekken. Ze aast op het premierschap.

 23. rafi

  Het klopt wat in het artikel staat: Rutte heeft geen schaamtegevoel. Of i het misschien niet een geweten? Het zoveelste bewijs i.i.g. dat de man ziek is in zijn hoofd en psychische hulp nodig heeft. Hij was BLIJ dat hij die motie van wantrouwen overleefde! Hij heeft geen enkel gevoel voor de realiteit, in ethisch opzicht.
  Hopelijk stapt Hoekstra in het volgende kabinet (altijd al meer bestuurder dan politicus geweest, zegt hij van zichzelf). Dan wordt Omtzigt fractieleider. En kan hij zo Rutte IV alsnog om zeep helpen. Misschien is het dat nog het mooiste einde van Rutte in de politiek. Want die is nu aangeslagen wild.

 24. right

  Ik ben geen voorstander van Rutte4, maar Kaag1 aan de knoppen, zal voor de burgerij een weergaloos drama worden!
  Deze vrouw is ongevoelig voor kritiek en bikkelhard, Rutte is in vergelijk hiermee een koorknaapje!

 25. C.A.Barstow

  Er heeft zich voor ons een ramp voltrokken,
  en eigenlijk is dat niet zo vreemd, het land en volk krijgt waar het om gevraagd heeft
  en wat het verdient.

  Deze liegende, bedriegende en misleidende gladjanus heeft zich er weer onderuit geglibberd.
  De misleidende smeerlap kan verder met zijn verraderswerk, het verkwanselen van ons land het overdragen van onze soevereiniteit aan het machtsbeluste links fascistisch ratten nest in Brussel.

  Nederland is een verloren land.

  1. Branzino

   @C.A.Barstow
   “… het land en volk krijgt waar het om gevraagd heeft
   en wat het verdient.”

   Mooier kan het niet in een democratie, dam wat gisteravond gebeurde. Precies wat de bedoeling ervan is. Dat er toch wat landgenoten ontevreden zijn, hoort erbij. Maar ze zijn wel gehoord en ik denk, dat er in de nabije toekomst ook rekening met hen wordt gehouden. Ik vind het een mooie bevestiging van de democratie. En nu mag Rutte proberen het vertrouwen terug te winnen en dat is ook mooi. Als het niet lukt, niet uit te sluiten, komt er iemand anders die wel vertrouwen heeft. Dus waarover make we ons eigenlijk nu zorgen?

   1. coenzoon

    blabla malle pietje

    1. Branzino

     @coenzoon
     “blabla malle pietje”

     Oud nieuws, desondanks toch veel dank.
     Maar reageer nu ook eens op mijn correcties op je corona-cijfers die ik gisteren gaf in het topic “Ab Osterhaus draait helemaal door: ‘Het gaat een AANTAL MAANDEN duren tot de lockdown kan stoppen’ “. Als ik het fout heb, hoor ik het liever, want ik leer altijd graag bij. Het valt mij en anderen trouwens wel op, dat je altijd afhaakt als je bizarre uitspraken helder weerlegd worden. Lekker gemakkelijk is dat, alleen heeft niemand er wat aan.

     1. Max Aue

      Beetje makkelijk, Branzino. Coenzoon is een laagopgeleide domme sukkel, die jongen heeft geen schijn van kans tegen jouw argumenten en feiten.
      Zoek iemand van je eigen kaliber.

     2. Branzino

      @Max Aue
      Ik zoek helemaal niemand, @coenzoon zoekt mij steeds op. Maar was het je niet opgevallen, dat wij eigenlijk dikke vrienden zijn en niet zonder elkaar kunnen? We vullen elkaar aan en bestaan bij de gratie van de ander. Net zoals links alleen kan bestaan als rechts ook bestaat en omgekeerd. Zo zit de hele wereld in elkaar, als tweelingsterren. Coenzoon doet een uitspraak. Dat is meestal, of eigenlijk altijd, niet zo’n intelligente of onderbouwde. Ik reageer daar eenvoudig op en er ontstaat een gedachtewisseling. Helaas niet altijd, maar wel regelmatig. Zo houden we elkaar in de lucht en blijven we bestaan. Tweelingsterren dus, om elkaar heen draaiend, met de nadruk op “sterren”, want zo is het.

 26. Aborifa

  Doel D’66 niet bereikt! Kaag moet weg.

 27. AidemediA

  Een gênante vertoning. Een premier en twee verkenners met selectief geheugenverlies. Over de hele verkenner tijd van de twee dames, van minuut tot minuut alles weten, maar het cruciale gesprekje over de heer Omzigt vergeten. Plus het niet willen delen van informatie (via via) met de kamer. Schoffering heet dat. Alle partijen brandde rutte tot de grond af. Maar na (waarschijnlijk) top overleg op de achtergrond door partij-bobo’s (je zag het drukke gebruik van telefoons enorm toenemen) hebben de demissionaire partijen besloten om hem alleen een motie van afkeuring aan de broek te smeren om daarmee hun eigen positie te versterken. Maar dat zal ze nog rauw op het dak vallen, want de pathologische leugenachtige slang rutte gaat over lijken. Hij heeft al eerder bewezen om personen ongenadig en zonder scrupules op hun bek te laten gaan. Maar democratie is democratie zullen we maar zeggen.

 28. rexm

  In de EU kan hij doen en laten wat hij wilt, zonder dat het opvalt, is toch een maffia bende.
  In Nederland weet hij zich nog gesteund door de ratten van het CDA, D66 en opper rat CDU.
  De optie tribunaal moet open blijven voor hem.

  1. Max Aue

   Je spoort niet lekker, rexm. Neem je medicijnen in en begin niet zo vroeg met drinken.

 29. Kleurloze Politiek

  @usb3.0

  Over leugens gesproken, wilders en Baudet zijn er anders ook niet vies van om de boel bij elkaar te liegen.

  Kijk wat Rutte heeft gedaan keur ik zeker niet goed.

  Maar wat dacht je van.
  Wilders die op een verkiezingsavond voor tal van camera’s en pers roept .. meer of minder Marokkanen roept..
  En vervolgens dit voor alles en iedereen ontkent en dan ook nog de slachtoffer uithangt.
  Terwijl 5 miljoen Nederlandse kijkers live zien en horen dat hij dat willens en wetens heeft geroepen.

  Iets voor de camera roepen en dan vervolgens ontkennen getuigd niet alleen van een ordinaire leugenaar maar ook nog van een dwaas.
  En het is dan ook niet meer dan terecht dat hij is veroordeeld.

  En dan Baudet die in bij zijn van zijn eigen partijleden de meest bizarre dingen roept, waar de honden geen wordt van lusten en wat uiteindelijk ook een partij breuk oplevert.
  En veel leden de partij verlaten, in de senaat was hij een paar jaar geleden nog de grootste partij en door zijn manier van wangedrag is van die meerderheid geen spaan meer van over.
  En ook hij is totaal niet vies van leugens.

  Dus feitelijk kunnen alle drie de heren elkaar de handen schudden.

  1. coenzoon

   marokkanen logica , naar een ander wijzen om het eigen handelen goed te keuren.

   het gaat hier over liegen door de MP , het gaat over continu liegen van de rat rutte.
   Zelfs een motie afkeuring lacht pinokkio weg

   probeer je eens bij het onderwerp te houden !

 30. Mar

  Voor wie er zin in heeft of het met eigen ogen wil zien hoe en wat:

  op kabinetsformatie2021.nl staan alle brieven en aantekeningen voor iedereen zichtbaar.

  Het handschrift laat wel te wensen over. Naast artsenhandschrift bestaat kennelijk ook politicihandschrift, amper te lezen.

  1. coenzoon

   En waarom is het onleesbaar ? krabbels gemaakt achteraf moeten zo onleesbaar mogelijk zijn domme muts. Er waren geen notulen weet je nog ? Pas nadat Baudet wereldkundig maakte dat er zelfs genotuleerd werd door het ministerie waren er plotseling aantekeningen.

   Wat een circus , wat een leugenaars bij elkaar. Een kamerlid met gekozen mert voorkeurstemmen moet een functie elders krijgen. Minister is immers een functie ter plaatse domme muts !

   1. Vanduinen

    Baudet is vermaak, een woordenbreier. Zoals “majoor Kees” door Paul van Vliet geniaal vertolkt.

    1. coenzoon

     op inhoud kon u niets ontdekken over baudet ? spijtig want het was toch echt baudet die wees op de notulen van het ministerie van algemene zaken waardoor het balletje nog harder ging rollen !

 31. Sando

  100% onderwereld figuren of is het 200%? Zeg het maar.

 32. Duckday

  Alleen CDA, D66, en de ChristenUnie stemden tegen DAT zijn de PARTIJEN die de LEUGENS in stand houden. Ze zijn uit op HOOGMOED WAANZIN MACHT de bevolking te onder drukken. En het CDA is een gevaar voor zich zelf hoe is het mogenlijk dat ze een partij genoot zomaar laten vallen Hoekstra is de drager van het kruis Hoe kan het volk nu vertrouwen hebben in zulk gedraai

 33. Rieks

  Rutte weg, en dan? Het kan alleen maar erger worden want een geschikte kandidaat is er gewoon niet. Misschien moet Balkenende maar terugkomen…. Voor de rest zijn het onervaren nobodies en minkukels.

  1. Vanduinen

   Kaag of anders Fleur Agema. Laat een vrouw het maar eens doen.

   1. coenzoon

    Doe maar Fleur dan. Die vrouw heeft fatsoen en respect voor het leven ! Een hele andere bloedgroep dan de palestijnen lover en WEF aanhanger kaag !

   2. usb3.0

    kaag heeft een zeer arrogante dedain over zich, die pist echt op het volk

  2. Madpo

   Schijnbaar is men het niet met mij eens, zal ook wel een minkukel zijn.

 34. H.Vaes

  De meest hard gekwetste(cda) wil nog harder gekwetst worden.

 35. Madpo

  Wat moet er eigenlijk gebeuren in dit land om van dit gewetenloze mormel af te komen?? En wat een huichelachtige luizebonken zijn d66, christenunie en de rotzooi van cda. De gifkwal hoekstra steekt Pieter Omtzigt met bewuste opzet een mes in zijn rug. Met zo een stelletje politiek tuig sta je in de wereld toch volledig voor idioot. Ik begrijp waarom de mensen weglopen bij de Christelijke kerk in dit land, huichelaars en volksveraders zijn het. Wij burgers hebben niet de keus om wel of niet voor deze bende te betalen middels ons belastinggeld, maar ik bid met pasen dat ze zich aan elk bankbiljet hun handen branden. Wat een land, wat een land…….

 36. P. Puk

  Hij moet voor zijn vrijmetselaarsloge blijven zitten, want macht is alles.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.