Hypocriete Europese Unie wil nog eens 1,8 miljard coronavaccins bestellen

De Europese Unie, zelf tegen ‘vaccin-nationalisme’ en uitgesproken voorstander van een eerlijke verdeling van vaccins over de hele wereld, wil nu nog eens ruim 1,8 miljard vaccins gaan bestellen. Bijna vier keer zoveel als het aantal inwoners. Dat meldt de NOS.

De Europese Unie wordt met de dag hypocrieter. De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, probeert op allerlei manieren het door haar gevreesde ‘vaccin-nationalisme’ tegen te gaan. Dat betekent dat landen eerst voor hun eigen bevolking gaan en op eigen houtje vaccins proberen te regelen. Een situatie die de EU overigens zélf in de hand heeft gewerkt, door traag te reageren op de komst van vaccins. Zij onderhandelden zelf veel te laat (en zwaar beroerd), waardoor steeds meer landen inzagen dat het regelen van vaccins veel beter ging zonder dat bureaucratische gedrocht.

Tegelijkertijd werd er vanuit de EU ook geroepen dat de wereldvoorraad vaccins ongelijk verdeeld was. Rijke landen kochten alles op en arme landen hadden het nakijken. Heel sneu allemaal en dat moest natuurlijk anders, want “ongelijkheid”.

Maar nu doet de EU zelf dus eigenlijk precies hetzelfde! Als we uitgaan van twee vaccins per persoon, en de EU heeft zo’n 450 miljoen inwoners, dan wil men nu dus een enorm overschot gaan inkopen.

Je kunt wel raden wat daar uiteindelijk mee gaat gebeuren. Als er te traag wordt geleverd waardoor sommige mensen opnieuw (dus voor een derde keer) zullen moeten worden gevaccineerd, dan gebruikt de EU ze dus zelf. Maar als we het coronavirus er tóch onder krijgen, dan dumpen ze het voor een prikkie (sorry) bij ontwikkelingslanden. In feite is het dan een verkapte vorm van ontwikkelingshulp geworden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. coenzoon

  Volgens de huisartsen in 1 vandaag komt hooguit 1 op drie opgeroepen mensen op om gevaccineerd te worden. Er wordt flink gegoocheld met de cijfers dat is zeker.

  1. Vanduinen

   Nee hoor! Velen nemen zelf het initiatief. Zij wachten geen oproep af en bellen zelf met de GGD en regelen een prikdatum en locatie. Dat is wat ik hier meemaakt in mijn omgeving en familiekring.
   De beste methode.

   1. september

    Als je wil laten vaccineren moet je dat helemaal zelf weten is niet verplicht

  2. STOP FVD

   Het is zeker dat jij zeker weet dat met ALLE getalletjes omtrent corona wordt gegoocheld. Jij hebt jezelf uitgeroepen tot expert op het gebied van cijfertjes en corona.

   Het enige vervelende is, terwijl jij roept dat de officiele instanties er met goochelen, ben jij het juist die dat doet om te kunnen volhouden dat die corona maar een griepje is. Het is nogal makkelijk om te roepen dat de cijfers niet kloppen, zonder ook maar met enig bewijs te komen (en dan bedoel ik echt bewijs, niet gefabriceerde/gemanipuleerde wat dan ook).

 2. Max Aue

  De enige manier om uit deze corona-crisis te komen is vaccinatie. Het is mooi dat de EU zich inzet om dat mogelijk te maken.

  1. usb3.0

   Nee hoor dat is een leugen en maxje weet dat zelf ook wel, maxje is een fascistisch varken die vanuit angst reageert..

   1. Max Aue

    dat

    1. usb3.0

     Nee hoor, het is maxje die vanuit angst reageert, een varken natuurlijk maar het blijft maxje die vanuit angst reageert

     1. Edjan

      +

     2. STOP FVD

      Lijkt mij eerder dat jij ergens bang voor bent, zo fel je bent op mensen die je achterlijke FVD gedachtegoed niet deelt. Want als je dan TOCH geen gelijk hebt (de rest weet het al, maar jullie zijn wat traag).

     3. usb3.0

      “Lijkt mij eerder dat jij ergens bang voor bent”

      Nee hoor stopje, wat we wel zien is de enorme frustratie die stopje hier ten toon spreid, die is echt onbeschrijfelijk intens groot, wat een FvD frustratie, dat FvD 8 zetels heeft gewonnen is natuurlijk het allergrootste frustratiepuntje voor stopje…

     4. Max Aue

      spreidt

     5. usb3.0

      Taalfascist maxje heeft geen inhoudelijke argumenten meer

   2. september

    Scheld die Max hier niet zo uit ieder zijn eigen mening vind jij het hier nog wel leuk Max

  2. coenzoon

   gelúl max anus , iedereen vaccineren omdat 99,8 % GEEN gevolgen ervaart van het griepvirus covid ( wat overigens NOG STEEDS NIET geïdentificeerd is) is een onzinnig vaccinatie fascisme. Om mensen te voorzien van een vaccin waar niemand de gevolgen van kan voorspellen is misdadig.

   vaccinatiewappies zoals jij zijn een gevaar voor de volksgezondheid !

   1. usb3.0

    Het is een expirimenteel mRNA-vaccin waarvan de werking op de lange termijn niet wetenschappelijk is bewezen en dus niet bekend is en als er nu al zoveel verschrikkelijke en ernstige bijwerkingen zijn, 240 doden op 17 miljoen mensen dat is natuurlijk immens veel voor een product dat mensenlevens moet redden…

    1. STOP FVD

     Nee slimme, omdat het vaccin NIEUW is, weten we nu inderdaad niet wat het over een aantal jaar doet. Dat lijkt me inherent aan ELK nieuw vaccin. Is geen hogere wiskunde, maar ik dacht ik leg het je toch even uit.

   2. STOP FVD

    Je kijkt nog steeds alleen maar naar de dodelijke slachtoffers, en daarbij is je percentage ook twijfelachtig. Zegt veel over je denkbeelden dat je daar maar aan vast blijft houden, sneu eerder.

    Ik hoop echt voor je dat jij het niet krijgt op een manier dat je er lang ziek van bent, want ja dat kan ook! Maar DAT wil je natuurlijk allemaal niet weten, je bent oostindisch doof en leest alleen wat je wilt lezen, de rest hoor je niet. Dus daarmee kan je je corona ontkennende standpunt vasthouden. Net als je baasje. Wappie!

    1. Borreby Duytsch

     STOP FVD:

     “…je bent oostindisch doof…”

     Wat een racistische opmerking!
     Jij bent een vuile racist, STOP!
     Dit soort spraak kan echt niet meer vandaag de dag!

  3. september

   Já hoor max je hebt gelijk en in mijn familie gaat ze ook niet voordringen wachten ze ook tot ze aan de Beurt komen

 3. Yoyo

  Ik heb begrepen dat t.z.t de overgebleven ” vaccins ” als brandstof gebruikt gaan worden.
  Doen we er nog wat nuttigs mee.

  1. Max Aue

   Als we in Nederland overschietende vaccins ergens vrij beschikbaar zouden stellen staat er een file van vijf kilometer.

   1. coenzoon

    tjeempie das best een rij 5 kilometer vaccins , kennelijk weinig animo voor die rommel

 4. STOP FVD

  Dus je punt is nu eigenlijk?

 5. Stanly2000

  “Duitsland gaat Ruslands Spoetnik-vaccin inkopen en zelf produceren. De regering van Angela Merkel en de Duitse bondslanden hebben genoeg van de falende Europese Unie en hebben eenzijdig de afspraak dat de EU collectief vaccins inkoopt, opgeblazen.”
  Bron: EW

 6. sonny

  Wat ik erg zorgwekkend en vreemd vind, is dat het AstraZeneca vaccin voor 60- te link is, omdat het bloedpropjes/stollingen kan veroorzaken!
  Bij 60+ is het dus wél veilig, terwijl ouderen slechtere bloedvaten, bloedsomloop hebben dan jongeren!
  Je hoeft niet voor viroloog te hebben gestudeerd om dit te snappen!

  1. right

   sonny@
   Inderdaad, dat de Corona-deskundigen, in plaats van de gebruikelijke borrelpraat, de 60 plussers maar eens uitleggen waarom ouderen in dit geval klaarblijkelijk méér weerstand hebben dan de jongere-ouderen!

  2. Max Aue

   Het blijkt gewoon uit de bijwerkingen. Die treden relatief vaak op bij vrouwen onder de 60. De kans op deze bijwerking blijft ridicuul klein overigens.

   1. sonny

    max@
    “vrouwen onder de 60”
    Ja, omdat er relatief veel en meer vrouwen in de zorg zijn/waren gevaccineerd, geeft dat een vertekend beeld mbt de typische bijwerkingen onder deze groep vrouwen!
    Dit werd eerder geopperd door enkele vakkundige sprekers.

   2. usb3.0

    maxje vindt 240 doden op een bevolking van 17.000.000 prima, dat zijn er overigens meer dan het aantal coronadoden (142) de afgelopen week, hier laat maxje zijn fascistische vaccinazidrammende de vrije loop…

 7. right

  Zelfvaccinatie lijkt mij een mogelijke en goede oplossing, daar kan de overheid mee aan de slag!
  Het is bij suikerpatiënten, alhoewel een iets andere naald, toch al gebruikelijk!
  Elke burger zou het vaccin, inclusief veilige, beknopte gebruiksaanwijzing, persoonlijk kunnen ophalen bij een regio-afhaalplek!
  Ik vaccineer mijn echtgenote, daarna omgekeerd!
  Eureka!

  1. sonny

   right@
   Ik vind dat een uitstekend idee!
   Iedereen die zulks niet durft of kan, moet dan maar wachten op zijn beurt!

  2. Harry Haller

   Dat is een heel goed idee, right.

 8. Pauline Kummer

  Wat is er “hypocriet” aan? Iemand bij machte mij dat te vertellen?

  1. Max Aue

   Het is niet hypocriet, Pauline, het artikel slaat helemaal nergens op.

 9. Gerda2

  Duitsland gaat Ruslands Spoetnik-vaccin inkopen en zelf produceren. De regering van Angela Merkel en de Duitse bondslanden hebben genoeg van de falende Europese Unie en hebben eenzijdig de afspraak dat de EU collectief vaccins inkoopt, opgeblazen.

  Bron Elsevier Weekblad

 10. usb3.0

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=mqkWOBJS4xY

  1. usb3.0

   Dit eens even bekijken voor alle fascistische vaccinazi imbecielen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.