Hypocriete Klaver hekelt Nederlandse regenwoud-ontbossing, maar blijft biomassa-adept: ‘Beschermen, niet kappen!’

“We moeten bossen beschermen, niet kappen.” Het is weer eens ongelooflijk hypocriet wat Jesse Klaver bericht over het tragische nieuws dat Nederland een van de hoofdverantwoordelijken is van de wereldwijde ontbossing. Zijn eigen partij staat bekend als de Nederlandse biomassakoning maar ondertussen doet Klaver alsof hij veel geeft om bomen en bossen. 

Het is een uiterst tragisch gegeven: Nederland is een van de hoofdverantwoordelijken van de wereldwijde ontbossing in Europa. Er zijn slechts vier andere Europese landen die voor meer ontbossing zorgen via de import van landbouwproducten. Nederland importeert massaal soja en voor al die soja wordt het tropisch regenwoud in Zuid-Amerika ontbost.

GroenLinks-leider Jesse Klaver vindt het schandalig dat Nederland een van de grootste grootgebruikers is, maar is zijn eigen partij niet verantwoordelijk voor het merendeel van de Nederlandse biomassacentrales? Ja dus, zo ontdekten we vorige maand al.

“Bossen zijn van levensbelang in de strijd tegen de klimaatcrisis. We moeten bossen beschermen, niet kappen.” Hier gaat Klaver toch even flink op zijn plaat: zijn eigen partij heeft jarenlang door heel Nederland de ene na de andere biomassacentrale geplaatst. Centrales, die draaien op bossen die gekapt moeten worden, die zogenaamd ‘duurzame energie’ produceren.

Voor de camera verkondigt Klaver de mening dat hij persoonlijk tegen biomassa is, maar tal van GroenLinks-wethouders hebben de afgelopen jaren tóch hun schouders gezet onder de massale bouw van deze fabrieken waar hele al dan niet tropische bossen in de verbrandingsoven verdwijnen.

De stuitend hypocriete Klaver is dus echt de laatste die mag roepen dat “bossen moeten beschermen.” Ja, makkelijk zeggen over wat er elders in het regenwoud gebeurt. Laat zijn partij eerst maar eens stoppen met het massale bouwen van biomassacentrales. Dan praten we daarna weer verder, oké?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. coenzoon

  De arrogante linkse roeptoeter wil nog wat zeteltjes kwijt met zijn domme geroeptoeter !

  Het dedain druipt eraf en hopelijk zal het decadente gekwaak ophouden bij 0 zetels.

  geweldig nieuws , gewoon hilarisch.

 2. Paardenmiddel

  een half jaar geleden werd hij ondervraagd en had direct een smoesje klaar. Ook d66 werd ondervraagd; gaf dezelfde antwoord.
  Was een overgangsfase…enz.
  240 biomassaverbranders in nederland.
  Iedereen wist dit; niemand verbood het. Nu wordt dit door wwf gezegd en ineens staan ze klaar om er tegen te gaan?
  Wanneer “weten” ze dat er hele weilanden verkocht worden om datacentra te plaatsen om onze informatie op te slaan.

  1. coenzoon

   wanneer begrijpen ze de massamoord op het vogelbestand met die achterlijke windturbines ?

   1. Pauline Kummer

    Wat da ht u van landbouwgif, maaimachines in het broedgebied van de weidevogels, het grasland.

    1. Pauline Kummer

     #dacht u

    2. coenzoon

     waarom probeer je het 1 met ander te vergelden domme tról ? overigens landbouwgif ? zo 1970 domme meid

     1. Pauline Kummer

      De Gelderlander
      HET SCHONE OOSTENRuim 9 miljoen kilo landbouwgif wordt jaarlijks over de Nederlandse akkers gespoten. Boeren zeggen: het is toegestaan, dus het is veilig. Maar op steeds meer plekken in Oost-Nederland zijn omwonenden ongerust over dat gif. En die zorgen zijn niet onterecht, zeggen deskundigen. 
      October 2020

     2. coenzoon

      lijkt wel een corona vaccin

      quote het is toegestaan, dus het is veilig. end

 3. Niet L niet R

  Ieder normaal denken mens, weet dat verbranding van biomassa, gelijk is aan bomen verbranden!
  Zo langzamerhand ga ik denken, dat iedere mafkees zonder kennis zich kan opwerken in de politiek, elders in de maatschappij mislukken deze personen!

  1. coenzoon

   quote dat iedere mafkees zonder kennis zich kan opwerken in de politiek, end

   Dat is geheel correct. U moet passen in het netwerk van vriendjespolitiek, deugen en roepen diversiteit en inclusieviteit.

   De politiek is verworden tot een slangekuil van gewiekste zaken jongens en meisjes die in achterkamertjes het beleid bepalen voor eigen gewin. Zie de corona idioterie , follow the money en verras hugo , j@@p van dissel en ab osterhaus.

   1. Meriadoc Brandebok

    “De politiek is verworden tot een slangekuil van gewiekste zaken jongens en meisjes die in achterkamertjes het beleid bepalen voor eigen gewin. Zie de corona idioterie , follow the money en verras hugo , j@@p van dissel en ab osterhaus.”

    Spoel deze drol alsjeblieft even door zodat de vloer weer gereinigd is.

    1. coenzoon

     dat gaat niet , als de drol op de vloer ligt heb je weer naast de pot gescheten ! Zelf voor netjes poepen ben je te dom maar das logisch voor een bokje

   2. Mireille

    Neen, hij niet alleen, een ieder met een gezond verstand begrijpt dat die ontbossing bedoeld is om landbouwgrond te creëren voor de teelt van soja, de soja die gebruikt wordt voor veevoer. En de te grote veestapel wordt door kalvermesterij nog sterker vergroot. En nog dat erbij, dat die kalvermesterij leidt tot milieuschade, messtoffen die in de grond verdwijnen.
    Een drastische beperking van de veestapel is de enige oplossing. Dit artikel is maar voor de helft verteld. Jammer.

    1. coenzoon

     wat een gewauwel , zo jammer

     soja is voor de mens als vleesvervanger en dom links laat daar de oerbossen voor kappen. hypocriet volk die linkse kwasten met hun bio-massa

     Doe mij maar stroom uit de franse kerncentrale , een biefstukje van de haas , en een wandeling in het bos

     1. Pauline Kummer

      Geef mij maar groene stroom, buikspreker. Bossen zijn de longen van de wereld. Als het bos is weggekapt valt er weinig te wandelen. Blijf maar een toetsenist.

     2. CZ

      Aldus Max Van Velenamen!

 4. Pieter48

  Natuurlijk gaat de linkse planeet redder ons vertellen wat wij allemaal verkeerd doen.In de ogen van de linkse actievoerders gaat het niet goed. Wij doen te weinig op veel terreinen. Zoals dat wij gaan te langzaam met de energie transitie.Dus volgens de linkse warhoofden meer windmolens en zonnepanelen en meer nutteloze figuren hier binnen halen. Waar we veel te snel mee waren was de bouw van de door links zalig verklaarde biomassa waanzin . Mijnheer klaver en zijn trawanten zijn niet bezig de belangen van ons land te behartigen maar de maatschappij om te vormen tot een naar het communisme riekende nieuwe orde.

 5. Duckday

  ongelooflijk hypocriet Jesse Klaver Volledig de weg kwijt Wie gelooft hem nu nog .
  Waait met alle winden mee is niet meer te vertrouwen. Ook deze partij helpt dit mooie land over de afgrond.Eigen belang eerst en de rest kan stikken. In Amsterdam is het al een grote rotzooi.

 6. alla-af sn-akbar

  Klojo Klaver had allang zijn biezen moeten pakken na het mega zetelverlies. Maar hij is nog te stom om te poepen. Hij ziet gewoon niet hoe achterlijk hij bezig is. Wat hij wel ziet is de 70000 euro per jaar op zijn salarisstrookje. Gewoon een nutteloze plucheplakker die betaald wordt van onze belastingcenten. Dat baantje is natuurlijk veel te mooi om op te geven. Als het even meezit wil hij nog meeregeren ook, velies of niet. Geld stinkt niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.