Jongerenorganisaties D66, CDA en ChristenUnie hebben wél moreel kompas: ‘Ga niet regeren met Rutte!’

De jongerenorganisaties van D66, CDA en ChristenUnie vinden dat hun moederpartij niet aan de formatiegesprekken moet beginnen zolang de VVD nog Rutte als partijleider en premierskandidaat heeft. De jongeren bij PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie, tonen daarmee meer ruggengraat dan partijleider Segers en zijn zelfs een petitie gestart. Het CDJA en de Jonge Democraten volgen.

Het is op z’n minst opvallend te noemen dat de jongerenorganisaties van alle drie de non-VVD-regeringspartijen tegen verder samenwerking met het leugenclubje van Rutte zijn, zolang de opperjokkebrok nog de partijleider is. D66, CDA en de ChristenUnie krijgen daarmee een tik op de vingers van de meer ideologisch gemotiveerde jonge achterbannen. Want laten we eerlijk wezen, jongeren worden in eerste instantie aangetrokken door de uitgedragen idealen van een partij. Het harde cynisme van de politiek ervaren ze meestal pas later, en in dit geval kunnen ze zo’n schaamteloze greep naar de macht niet verkroppen.

Zelfs bij de JOVD, de jongerenpartij van de VVD, lijken ze alle begrip te hebben voor een gebrek aan vertrouwen in Rutte als terugkerend premier. Landelijk JOVD-voorzitter Hilde Wendel zegt er bij de NOS het volgende over:

“Ik zou het liefst zien dat VVD en D66 een minderheidskabinet vormen. Maar als D66 het vertrouwen te beschadigd vindt, dan moet D66 maar de regie nemen, en moet desnoods de VVD in oppositie.”

De jongerenpartijen laten daardoor meer gevoel voor de democratische waarden zien dan hun moederpartijen, die lijken te zijn verworden tot pure machtsvehikels, gevuld met opportunistische minkukels die gráág een leugenaar aan de macht houden, als ze dat ook maar enig zicht op een baantje in een toekomstig kabinet verschaft. Schande!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Red52

  Verfrissend.

  Deze komt als een bak ijswater op Rutte neer.

 2. coenzoon

  lachen joh , dus ze wensen pvv en fvd in de coalitie ?
  voor andere mogelijkheden moet ze de wiskunde les nog maar eens overdoen

 3. C.A.Barstow

  Prijs de dag niet voor deze om is.

  Rutte de verachtelijke misleider, huichelaar en bedrieger is nog niet volledig verpletterd.
  voor het zover is moeten wij eerst maar een rustig afwachten of hij geen vreemde dingen gaat uithalen, met zo’n machtsbeluste misleider weet je maar nooit.

 4. Rieks

  Hysterische reacties, van onze jeugd moeten we het niet hebben, maar dat geldt al vanaf de lichtingen 1980 en later. Komt misschien omdat de dienstplicht is afgeschaft. Ik mis de PvdA, SP, Groen Links, PVV enzovoort jongeren. We moeten toch maar naar een minimumleeftijd van 21 voor het stemrecht, passief (dat zeker) maar ook actief. Laat de jongeren maar wat spelen in het schoolparlement.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.