Jort Kelder (Op1) geeft “wappies” gelijk over blijven coronaspoedwet: “We staan achteraf voor gek”

Afgelopen donderdag was hoogleraar Staatsrecht aan de universiteit Leiden, Wim Voermans, te gast bij Op1. Daar waren hij en presentator Jort Kelder het met elkaar eens: de ‘wappies,’ zoals Kelder ze noemde, hadden vorig jaar in hun ogen gelijk toen ze stelden dat de coronaspoedwet niet tijdelijk zou zijn, maar een blijvertje was. We worden, zei Kelder, “er gewoon ingerotzooid.”

Het was gisteren aan onze aandacht ontglipt, maar afgelopen donderdag vond er een interessant gesprek plaats bij Op1, tussen hoogleraar Wim Voermans en presentator Jort Kelder. Voermans zei zich zorgen te maken over verlenging van de “tijdelijke” coronaspoedwet. Er wordt te gemakkelijk omgegaan met die wet door het kabinet, aldus Voermans.

De avondklok en de mondkapjesplicht, bijvoorbeeld, “is allemaal gedaan onder de voorwaarde dat het tijdelijk zou zijn,” aldus Voermans. Daarbij wet de wet ingevoerd voor drie maanden met de mogelijkheid hem één keer te verlengen. Maar het kabinet wil meer. “Die wet is een horizonbepaling, dus de zon gaat achter de horizon en dan vervalt die wet automatisch. Waar ik mij druk om maak is dat die wet toch weer even verlengd dreigt te worden,” legde de hoogleraar uit.

“Het idee is dat we het nog even laten voortduren, terwijl het oorspronkelijke idee van die ingrijpende maatregelen van de coronawet was: ‘Alleen als er een directe dreiging is, kunnen we nog één keer verlengen’, maar nu schuiven we langzaam op naar: ‘Zullen we niet veiligheidshalve toch nog…?’” zei Voermans. Dat is waarom hij het een buitengewoon slecht idee vindt om te verlengen.

“Wim, we worden er gewoon ingerotzooid. Zullen we het gewoon zo zeggen?” vroeg presentator Jort Kelder. Voermans reageerde daarop dat dit Kelders bewoordingen waren. “Er is een wet aangenomen die automatisch stopt en nu nemen ze een wet aan die er gewoon overheen gaat. Dan worden we er toch gewoon ingerotzooid? Dat mag je dan toch zo zeggen?” reageerde Kelder daar retorisch op.

Kelder ging verder door te zeggen dat de huidige ontwikkelingen in zijn ogen aantonen dat de zogenaamde “wappies” al die tijd toch gelijk hebben gehad over de “tijdelijkheid” – of eigenlijk het gebrek eraan – van de coronaspoedwet.

“Al die wappies maar ook serieuze mensen op het Malieveld en Museumplein zeiden: ‘Let maar op, het gaat allemaal blijven bestaan. Het is niet tijdelijk, ze houden het gewoon in stand.’ We staan echt met terugwerkende kracht voor gek,” concludeerde Kelder. Vervolgens liet hij beelden afspelen van die demonstranten die vorig jaar inderdaad ten stelligste beweren dat de coronaspoedwet niet tijdelijk zou zijn.

“Die [mensen] hadden toen gelijk,” reageerde Voermans daarop, “maar het parlement heeft wel iets gedaan in oktober. Die hebben in ieder geval wel dat voorstel van die coronawet zodanig geamendeerd dat ze iets te zeggen hebben. Maar waar het mij nu om gaat is, als het gaat om ingrijpende beperkingen van vrijheiden – persoonlijke levenssfeer, huisrecht, dat soort dingen – als je dat doet. Die mag je beperken, maar dat moet je doen in een ordentelijk proces waarbij het parlement daar echt bij op een normale manier over meepraat. En niet met dat pistool tegen de borst zoals het afgelopen jaar drie keer is gebeurd, bij de avondklok, bij de spoedwet.”

Kelder reageerde daarop door te zeggen dat daar “wel steeds een parlementaire meerderheid voor” is. Die partijen staan volgens hem “niet te springen” om akkoord te gaan met al die maatregelen, bijvoorbeeld D66 en de avondklok. “Maar ze doen het tóch. Ze hadden ook ‘nee’ kunnen zeggen.”

Word gratis en voor niets lid van mijn speciale Telegram-kanaal en volg mij op Twitter.

Ja, zei Voermans, “maar waar het mij om gaat is, ze hebben ‘ja’ met nood- en spoed, en nu komt er een tijd dat we zeggen, ‘wat moeten we nou als instrumentariër, om veiligheidshalve de komende tijd door te komen. Waarschijnlijk,” stelde hij zelf voor, “die testbewijzen. Daar moeten we iets over willen afspreken. We moeten er niet weer achterkomen straks dat we geen instrumenten hadden. Maar dat moeten we op een normale manier doen, dus niet via een sluipende verlenging.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Max Aue

  De verlenging van die wet komt er helemaal niet. Men speculeerde in het gesprek slechts over de mogelijkheid ervan.

  1. coenzoon

   hahahahahaha , domme tról , build back bettr , mutti heeft net een noodwet voor haar vertrek aangenomen en Nederland verlengd gewoon sukkeltje

   h**ps://www.weforum.org/

   1. Max Aue

    Het ging hier over de noodwet in Nederland. Die gaat niet verlengd worden.

    1. coenzoon

     hahahaha , wedden van wel tról !

     regenten geven geen macht kado

     1. STOP FVD

      Rustig Michael.

    2. Stanly2000

     Aldus Ernst van het Politbureau!

  2. usb3.0

   maxje heeft weer eens niet goed geluisterd, en denkt echt dat deze bestuurders te vertrouwen zijn.
   Het is een noodwet die overigens tegen de grondwettelijke rechten van burgers ingaat

 2. Monty

  ”donderdag vond er een interessant gesprek plaats bij Op1”

  Op1 NPO. Interessant. Staatsomroep?

  1. september

   ja, er zijn er die de NPO een “” Staatsomroep”” vinden.

 3. deZwaluw

  Dat heeft 12 jaar Rutte ons gebracht.
  Voor hooguit drie selectief, zelfbedachte problemen een (schijn)oplossing gevonden.
  Bv de Coronawet, verplicht van het gas af.

  Maar tenminste 30 generieke problemen zijn alleen maar vergroot.
  Bv onderwijs, criminaliteit, immigratie, defensie, woningnood, politieke en ambtelijke transparantie, gezondheidszorg, pensioenvoorzieningen, enz, enz.

  Het partijkartel moet zich doodschamen.

  1. Branzino

   @deZwaluw
   Je geeft een boeiende opsomming van wat 12 jaar Rutte ons heeft gebracht. Ik zou er nog één aan willen toevoegen. We horen al jaren onbedreigd tot de top-5 van gelukkigste landen. Dat mag ook wel eens gevierd worden. Hoe dat komt? Ons onderwijssysteem kan altijd beter, maar buitenlandse studenten vechten om een plekje. De criminaliteit daalt al sinds de eeuwwisseling. Immigratie is in 12 jaar sterk gegroeid, maar die last kunnen we nog steeds dragen. We besteden niet teveel geld aan een toch effectieve defensie. We worden in veel landen benijd om het transparante politieke systeem hier. Onze gezondheidszorg hoort bij de beste ter wereld. Ons pensioensysteem is iets wat veel landen jaloers maakt. Laten we zorgen, dat deze resultaten van 12 jaar Rutte, en daarvoor, behouden blijven.
   Maar die woningnood, dat is wel iets om zorgen over te hebben. Over alle andere onderwerpen kunnen de gevestigde partijen zich op de borst kloppen, al kan het altijd beter.

   1. Stanly2000

    Beste Piet enkele kanttekeningen bij uw betoog.
    Ons onderwijssysteem kan altijd beter, maar buitenlandse studenten vechten om een plekje. (valt wel mee, 11% terwijl in VK en VS het aantal op 20% ligt.)
    De criminaliteit daalt al sinds de eeuwwisseling. (Aan de jarenlange daling van het aantal misdrijven is een einde gekomen. Vorig jaar werden ruim 800.000 misdrijven geregistreerd, een stijging met 4 procent in vergelijking met 2018.)
    Immigratie is in 12 jaar sterk gegroeid, maar die last kunnen we nog steeds dragen. (Immigratie kost jaarlijks evenveel als veiligheid en defensie samen)
    We besteden niet teveel geld aan een toch effectieve defensie. (Psst – Geef ons munitie, teken de petitie)
    We worden in veel landen benijd om het transparante politieke systeem hier. (zie perikelen rond Toeslagenaffaire en Ollongate)
    Onze gezondheidszorg hoort bij de beste ter wereld. (Jaren bezuinigd, nu tekort aan o.a. IC- en ziekenhuisbedden)
    Ons pensioensysteem is iets wat veel landen jaloers maakt. (Was ooit de beste van de wereld, 15 jaar geen indexering)
    Laten we zorgen, dat deze resultaten van 12 jaar Rutte, en daarvoor, behouden blijven.

    1. usb3.0

     ++++++++++++++++++++++

    2. Branzino

     @Stanly2000
     Dank voor je serieuze reactie. Vreemd voelt dat te bedanken voor een SERIEUZE reactie. Reacties krijgen is hier niet zo moeilijk, serieuze wel.

     Op enkele punten geef ik je gelijk en op enkele andere punten kan ik me je reactie voorstellen. Ik schreef nergens, dat we op een bepaald gebied de beste zijn. Maar op al deze gebieden horen we tot de top, wat ons bij de 5 gelukkigste landen ter wereld brengt. het is geen enkel probleem om op elk van die onderwerpen een land te noemen, dat beter scoort, maar er zijn maar weinig landen die op alle punten bij de top behoren. Zelfs die erkende woningnood maakt Nederland niet tot een uitzondering.

     Die criminaliteit is sterk gedaald sinds 2011, ruim 30%. Je vergelijkt 2020 met 2018 en dan zie je inderdaad een lichte stijging, maar t.o.v. 2019 was er al weer sprake van een daling en die stijging in 2018 is ook te beschouwen als een uitzondering in die 10 jaar, want die cijfers over 2020 (en ook over 2019) zijn al weer lager dan die over 2017. Criminologen en ook het CBS zien een voortdurend dalende lijn.

     Je opmerking over de kosten van immigratie zal wel kloppen, niet door mij geverifieerd, maar ik stelde alleen dat we het kunnen dragen.

     Defensie is effectief, want we hebben al heel lang geen oorlog meer gehad. Dus waarom zouden we nog meer uitgeven? Efficiënter werken levert m.i. meer op, dus meer in EU-verband samenwerken.

     We hebben inderdaad a.g.v. corona nu een heel onverwacht tekort aan ziekenhuisbedden, maar dat had niemand kunnen bedenken. En daar gaat zonder twijfel nu wat aan gebeuren. Het maakt ons gezondheidszorgsysteem niet tot een slecht systeem. We zijn efficiënt, effectief, relatief goedkoop vergeleken met veel andere landen. Ik ken het Italiaanse systeem van binnenuit en dat is een drama!

     Ons pensioensysteem is zo goed, dat links en rechts het willen beschermen tegen al te drastische veranderingen en andere landen jaloers zijn. Die moeizame indexering had een andere oorzaak, namelijk crises. Daarop is te anticiperen, maar dat kost ook veel geld.

     1. Beukman

      Tussen haakjes Branzino. Ik heb de podcast over de Deventer moordzaak beluisterd.
      Dat was driewerf smullen.
      Ten eerste vanwege het vakmanschap van Annegriet Wietsma, die het verhaal met vaart, met clifhangers, en op onweerstaanbare wijze vertelt.

      Ten tweede vanwege het interessante feit, wat ik ook op hardhandige wijze zelf heb ontdekt, dat het via een netwerk inzetten van zeer vele mensen om een mysterie op te lossen – zoals De Hond deed – averechts kan werken en verkokering in de hand werkt.

      Ten derde omdat de afleveringen mijn mening over De Hond radicaal hebben doen draaien. Ik kan nu ook zijn beweringen over corona alleen nog maar met grote argwaan tot me nemen.

      Aanbevolen – door Branzino en Beukman:

      nporadio1.nl/podcasts/de-deventer-mediazaak

     2. Branzino

      @Beukman
      Helemaal mee eens. De Hond valt door de mand. Ik vroeg me al veel langer af, waarom hij geen voet aan de grond krijgt bij serieuze wetenschappers en TV-programma’s. Deze podcast laat zien wat daarachter zit. Maar het schijnt, dat hij binnenkort met een eigen visie komt. Waarom hij dat dan al niet veel eerder heeft gedaan is mij een raadsel. Ik ben dus heel benieuwd.

      Met je enthousiasme laat je nu wel zien waar die podcast op uitdraait. En dat zal veel deelnemers hier ervan weerhouden om er kennis van te nemen. Ontmaskering van een corona-criticus, daar zitten weinig mensen hier op te wachten.

     3. Beukman

      Ik heb inderdaad een strategische fout gemaakt Branzino. Ik had natuurlijk moeten schrijven dat het RIVM Annegriet Wietsma heeft betaald om de tegendraadse De Hond kapot te maken vanwege zijn kritiek op de overheid inzake corona.
      Om het minder verdacht te maken proberen ze zijn geloofwaardigheid te ondergraven middels een zaak die niets, maar dan ook niets met corona te maken heeft. Zeer (s)links van het RIVM.
      Had ik dit geschreven, dan had dit vele positieve artikelen over Maurice op DDS opgeleverd, en was het hier een paar uur lang stil geworden, omdat iedereen aan het luisteren was geslagen.

      Ik heb de redactie van DDS inmiddels verzocht om mijn vorige reactie te vervangen door een reactie met deze strekking.

     4. Stanly2000

      Piet, over de criminaliteit.
      De politie houdt regelmatig strafbare feiten buiten de boeken en manipuleert de registratie van criminaliteit en opgeloste misdaden. Agenten ontmoedigen burgers bij het doen van aangiften, registreren misdrijven als overtredingen en noteren zaken als ‘opgelost’ terwijl ze dat niet zijn. Dat de misdaad de afgelopen vijf jaar daalde met dertig procent, zoals de officiële cijfers laten zien, is volgens de meeste agenten onwaar. Tachtig procent van de respondenten vindt de criminaliteitscijfers een slechte weergave van de werkelijkheid. Meer dan de helft ziet uit eigen waarneming eerder een stijging dan een daling van het aantal misdrijven.
      Bron: Groene Amsterdammer

     5. Stanly2000

      Piet, over defensie.
      Gelukkig hebben we geen oorlog gekregen maar of dit aan onze defensie te danken is betwijfel ik’
      Schaamteloos meeliften met NAVO kan Nederland duur komen te staan
      Hoe komt de NAVO eigenlijk aan die norm van 2 procent? Het is geen slag in de lucht. De nieuwe hoogste militair, generaal Onno Eichelsheim, zegt dat niet voldoen aan de NAVO-afspraken indruist tegen het nationaal belang.
      Bron: EW

     6. Beukman

      Interessant in deze draad is de kloof tussen aan de ene kant de weg-met-onsers, die alles afkraken van wat er in Nederland gebeurt, en aan de andere kant de Jongens van Jan de Wit, onverbeterlijke optimisten met een echte Hollandse VOC-mentaliteit, wie ondernemen en aanpakken in het bloed zit en die niet denken in problemen maar in kansen.

      Welk kamp heeft er gelijk? Ik durf me er niet over uit te spreken, maar wel weet ik dat je nergens komt als je jezelf niet zo nu en dan aan de eigen haren omhoog durft te trekken uit de drab en de misère.

     7. Stanly2000

      Piet, over pensioen.
      De hoofdoorzaak is m.i. de afschaffing van de vaste rekenrente. Hierna kwam de ECB (Draghi) met de dramatische renteverlagingen. En dan komt min. Koolmees met diverse aanpassingen, die later weer gedeeltelijk ongedaan gemaakt moeten worden omdat anders kortingen dreigen, ondanks de grote reserves in de diverse pensioenkassen.

     8. Stanly2000

      Piet, over gezondheidszorg.
      Met onze totale uitgaven aan gezondheidszorg staan we op de 10e plaats. Gelukkig staat Duitsland boven ons en konden we daar onze IC-bedden mee aanvullen.
      Van de Nederlandse gezondheidszorguitgaven is ruim 65 procent besteed aan medische of paramedische zorg. Dit is het laagste percentage van alle in het onderzoek betrokken Europese landen.
      Bron: CBS

    3. Harry Haller

     Raak! Prachtig Stanly2000 zoals je de bukslaaf van de overheid, dominee Branzino met feiten in de hoek zet!

     De man lült ALTIJD een eind in de ruimte, zwamt aan een stuk door en herkauwt eeuwig hetzelfde riedeltje. Ondanks dat hij nu volledig ontmaskerd is, kun je er vergif op innemen dat hij morgen weer met hetzelfde gewauwel (zeg maar: platte leugens) op de proppen komt.

     Tröllen zijn onverbeterlijk.

     1. Branzino

      @Harry Haller
      Dank voor de complimenten, maar geef nou ook eens inhoudelijk commentaar.

     2. Beukman

      Je bent inderdaad onverbeterlijk, Dr. Haller. Als je echter maar niet denkt dat we het opgeven.

     3. Harry Haller

      Brani, dat inhoudelijke commentaar op je onophoudelijke geleuter heeft Stanly2000 al geleverd.

      Ik raad je aan om te stoppen met dat gezever van je. Het wordt irritant.

     4. Meriadoc Brandebok

      Piet51 heeft Stanleys opmerking over de criminaliteitscijfers volledig onderuitgehaald. In principe was dat dan ook het enige wat er echt toe deed. De opmerkingen over bezuinigen zijn bijvoorbeeld non-opmerkingen als je wilt bewijzen dat het er slecht met ons land voorstaat. Bezuinigingen vinden zo nu en dan plaats om de staatsschuld te doen dalen. Verder is het vergelijken van studentenaantallen met de VS quatsch.

      Maar Harry heeft natuurlijk een hekel aan het land, dus hij slikt het gelül voor zoete koek. Hoe vindt Harry zelf trouwens dat het in Duitsland gaat? Blijkt toch allemaal niet zo lekker te lopen nu, niet? Machtsdronken deelstaatregeringen, een totaal disfunctionele bundesregierung zonder gezag en een inentingsfiasco.

     5. Stanly2000

      Guus,
      Leest u even mee:
      De top van het OM en de politie schrijven in een vertrouwelijke notitie, die in handen is van Trouw, dat het aantal misdrijven tot wel vijf keer hoger ligt dan de officiële cijfers laten zien. Door een gebrek aan mankracht bij de opsporingsdiensten en lagere bereidheid van burgers om aangifte te doen, wordt de kloof tussen geregistreerde en daadwerkelijke misdrijven steeds groter.
      Bron: EW

     6. Max Aue

      “De top van het OM en de politie schrijven in een vertrouwelijke notitie, die in handen is van Trouw”

      Interessant, Stanly. Heb je een linkje?

     7. Max Aue

      “Prachtig Stanly2000 zoals je de bukslaaf van de overheid, dominee Branzino met feiten in de hoek zet”

      Vervelend dat die ‘feiten’ niet een inhoudelijke reactie zijn op hetgeen Branzino beweert. Mijn goede vriend zit op de tribune kennelijk elke tegenwerping tegen de gedegen bijdrages van Branzino prachtig maar heeft geen idee waar het inhoudelijk over gaat.

     8. coenzoon

      Wat heeft de strónt vlé®k nu bijgedragen in de reactie waar we inhoudelijk op kunnen reageren ? Wederom een natte scheet uit zijn onderbuik

     9. Stanly2000

      “De top van het OM en de politie schrijven in een vertrouwelijke notitie, die in handen is van Trouw”

      Interessant, Stanly. Heb je een linkje?

      Ernst is nog te beroerd om zelf te zoeken. De bron is toch vermeld, domme jongen!

     10. Max Aue

      Ik vroeg om een linkje, Stanly, deze bronvermelding is zo vaag dat ik bedrog moet vermoeden.

     11. Stanly2000

      Zoek en gij zult vinden, domme oppertr0l!

     12. Max Aue

      Dit was hetgeen te bewijzen viel, Stanly. Ik ken mijn pappenheimers.

     13. Branzino

      @coenzoon, Stanly2000, e.a.
      Inderdaad, die meldings- en aangiftebereidheid van criminaliteit is wel iets om bij stil te staan. Dat hebben anderen gelukkig ook uitgebreid gedaan. Ik heb niet lang gezocht, maar wel dit gevonden: rtlnieuws.nl/economie/column/3883476/factcheck-daalt-de-criminaliteit-nou-echt Conclusie: de criminaliteit daalt inderdaad.

      Dat percentage van werkelijk aan medische zorg besteed geld uit het zorgbudget zegt niet veel. Nederland levert heel breed zorg en dit doet dat percentage dalen. Je wou moeten kijken naar het bedrag per inwoner dat aan medische zorg wordt besteed.

      De opmerking over de rekenrente i.v.m. onze pensioenen snijdt hout. Maar dat effect wordt storend merkbaar door de diverse crises. En vooral dat effect bedoelde ik. Het blijft een feit, dat andere landen watertanden bij de gedachte aan onze pensioenvoorzieningen.

      De keuze om wel of niet veel geld te investeren in Defensie is een politieke keuze. Ik kies ervoor om dat niet te overdrijven en dat is vele jaren ons niet slecht bekomen, behalve nu en dan wat geruzie met landen die hier anders over denken.

     14. Stanly2000

      Vooruit dan maar.
      Voor onze domme tr0l, Ernst.
      Ga naar EW. Druk op vergrootglas. Tik “OM en politie: ‘Veel meer misdaden gepleegd dan minister zegt”

      De groeten ventje!

     15. Mark Auel

      Hoogstwaarschijnlijk ga je nu niks nada noppes meer horen van die linkse overheidstr0llen Stanley.

     16. Branzino

      @Stanly2000
      Het EW-artikel uit 2017 heb ik met veel belangstelling gelezen. Mijn reactie was bedoeld om er een andere visie uit 2018 naast te zetten, namelijk te lezen op rtlnieuws.nl/economie/column/3883476/factcheck-daalt-de-criminaliteit-nou-echt Dat artikel is m.i. iets genuanceerder dan het EW-artikel.

     17. Stanly2000

      Piet, helaas kunt u mij niet overtuigen. Men spreekt de hele tijd over de “geregistreerde” misdaadcijfers. Wat men dus niet registreert wordt niet meegeteld. Waarom men niet registreert kan b.v. liggen aan het veranderen van de regels. Wat wel wat niet (meer).
      De vakbonden FNV, CNV en de 32 ondernemingsraden van de Nederlandse gevangenissen hebben geen enkel vertrouwen meer in de criminaliteitscijfers waarop de overheid haar beleid baseert.
      Bron: Trouw
      Verder om de cijfers duidelijker??? “te maken zie “Criminaliteit in Beeld.
      ht**s://www.criminaliteitinbeeld.nl/bronnen-en-methoden

     18. Branzino

      @Stanly2000
      Met niet-geregistreerde cijfers kun je helemaal niets, want de kwaliteit ervan is onduidelijk.
      Verder dit: Ik hoef je niet te overtuigen. Het gaat mij om een fatsoenlijke gedachtewisseling en die hadden we min of meer, zeker naar de DDS-normen. Ik constateer, dat we het niet eens worden en dat is prima. Het contact was me zeker een genoegen.

   2. coenzoon

    blabla bladieblabla domme tról , zonde van je tijd , wie leest die onzin nog ?

 4. Meriadoc Brandebok

  De vraag is of de spoedwet in juni nog nodig is. De vaccinatie ligt op koers en in juni zullen er naar verwachting genoeg mensen zijn gevaccineerd. Men kan dan overgaan tot het opheffen van de meeste restricties. We zijn nu al het punt genaderd van 5 miljoen gevaccineerden. Volgens Van Dissel zal in mei het aantal ziekenhuisopnames significant gaan dalen door het vaccinatie-effect.

  De “verlenging van de spoedwet” is vooralsnog louter speculatie.

  1. leukeditter

   nee idioot omdat het zomer wordt niet door vaccinaties..kijk naar vorig jaar tussen mei en september vrijwel geen corona m dus nu ook niet

 5. STOP FVD

  We? En de rest van Nederland interesseert het geen zier wat deze onnozel te vertellen heeft, zeker na zijn “De economie lag/ligt stil omdat we “80-plussers aan het redden zijn die te dik zijn en gerookt hebben”

  Dat vinden de wappies natuurlijk alleen maar mooi, de niet wappies hebben derhalve Jortje altijd al onder de wappies geschaard, dus geen verbazing dat hij hier in een “artikeltje” verschijnt.

  1. usb3.0

   Vergis je niet hoor coronawappie stopje noemt iedereen wappie ook de “niet wappies”

 6. sonny

  Voortschrijdend inzicht heeft ertoe geleid dat de “wappie’s achteraf” gelijk krijgen!
  Niet verrassend!

 7. M. Brandenburg

  Zo goed als alle voorspellingen van de Wappies zijn uitgekomen, het is ondertussen te stellen dat degene die anderen voor Wappies uitmaken de echte wappies zijn, immers om het elke keer verkeerd te zien dien je de los te zijn geraakt van de realiteit.

 8. Lucky Luke

  Even iets anders, jaren geleden keek naar de Nederlands tv (wat ik niet vaak doe) en plots zat daar ene meneer J. Kelder, een alwetende goeroe. Tot op de dag van vandaag vraag ik me af waar ze deze minkukel van onder het tapijt vandaan gehaald hebben.

  1. september

   Voor diegene die het niet weet,Jort Keller is wekelijks op de Nederlandse t.v.Als je er weinig naar kijkt,weet je dat niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.