‘Kaas is racistisch!’ Geschifte Extinction Rebellion-activiste eist verbod op niet-plantaardig voedsel op scholen

Zuivelproducten geven aan kinderen op school is volgens een activiste van het totaal doorgeslagen Extinction Rebellion hartstikke “racistisch.” Ze heeft dan ook een petitie opgezet om dat “racistische” gedrag te beëindigen. Op het moment van schrijven is die gestoorde petitie door honderden mensen getekend.

Dat Extinction Rebellion een knettergekke organisatie was wisten we al langer, maar de Britse activiste Alison Palmer maakt het nu wel héél bont. Deze mevrouw sprak onlangs namelijk de gemeenteraad van Brighton and Hove City toe… en vertelde de raadsleden dat het heel storend is voor mensen zoals zij dat er zuivelproducten verkrijgbaar zijn op school. Dat is namelijk hartstikke racistisch.

Alison Palmer van Extinction Rebellion. Bron: Sussex Live.

“Je zou kunnen stellen dat er een racistisch element zit aan het serveren van zuivelproducten, omdat 65 procent van de wereldbevolking lactose-intolerant is, waarvan een groot deel uit de BAME-gemeenschap (Black, Asian, Minority Ethnic) komt,” aldus deze doorgedraaide mafketel. “Heel veel ouders steunen dit. Wat willen kinderen? Ze willen actie. En ze willen het nú.”

De petitie verzoekt de gemeenteraad om twee dagen op te voeren waarop er alleen plantaardig voedsel wordt uitgedeeld. En op het moment dat de pandemie voorbij is zou het helemaal plantaardig moeten zijn, elke dag. Want stel je voor dat een zwart kindje geconfronteerd wordt met kaas. Of melk. Het arme kind kan daar natuurlijk echt niet mee omgaan. Niet alleen zijn dat zuivelproducten, maar ze zijn nog wit (of in het geval van kaas geel) ook!

Maar het racisme-argument is niet de enige reden waarom Extinction Rebellion wil dat ieder kind gedwongen veganist wordt. In de petitie wordt ook een hoogleraar geciteerd die gezegd zou hebben dat de veehouderij en de visindustrie leidende rollen spelen in de ontbossing, dode zones in oceanen, watervervuiling, vermindering van biodiversiteit en zelfs van het uitsterven van diersoorten. Door volledig over te gaan op plantaardig voedsel redden we dus de aarde, en specifiek planten! Wat? Wacht even…

En oh, kijk! Ze hebben nu nóg een argument bedacht. “En dat is niet alles. Intensieve veehouderij vormt een significante bedreiging voor de ontwikkeling van nieuwe pandemieën en voor de opbouw van verdere antibacteriële resistentie.” Met andere woorden, de veehouderij en de visindustrie moeten kapotdood omdat we anders corona 2.0 krijgen!

Het moge duidelijk zijn dat het deze lieden puur en alleen om één ding gaat: ze hebben ‘de natuur’ of ‘de aarde’ tot religie verheven. In deze nieuwe religie is ‘de aarde’ heilig, en is de mensheid de duivel. Het gevolg? Dit soort totaal geschifte ideeën.

Volg mij op Twitter-alternatief Gab én word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal!

Ik zou zeggen tegen actievoerders van organisaties als Extinction Rebellion: laat onze kinderen – en die van de Britten – met rust! Als jullie als een stel konijnen willen leven, soit. Maar dring het niet op aan de rest van de mensheid!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. STOP FVD

  Het is inderdaad knettergek dat er een organisatie is die wel oog heeft voor de wereldbol, het klimaat en waar ze verder voor staan. Het is knettergek dat er niet meer zijn! Het is knettergek dat er hier een idioot is die de vrijheid van mensen belangrijker vindt dan het een beetje op orde houden van de wereldbol.

  Het is knettergek dat er een fascistisch kutpartijtje een petitie wil laten ondertekenen om de lockdown te stoppen, het is knettergek dat ze daar vinden dat corona maar een griepje is.

  Ik kan uiteraard nog wel even doorgaan, maar hier richten we de peilen op een klimaatactivistische groep dat nota bene in Engeland een petitie wil laten ondertekenen, daar moet dit nep-journalistje wat van vinden. Ach ja, links tegen rechts he! Wappies!

  1. Oepsie

   ls ik de bijdragen lees, wat u hier, tot vervelens toe, plaatst, vraag ik mijzelf af, hoe het gekomen is, dat u zo dom redeneert. U bent een WAO ontvanger? dan is het mij wat duidelijker. U had grootse plannen, maar door een gebrek aan ruggengraat, bent u door eigen (domme) keuze aan de onderkant van de samenleving terecht gekomen. Alles zit u tegen. een gruwelijk uiterlijk, een laag IQ, geen toekomst meer. Ook het verschil tussen zwart en wit, onder of boven, is u nooit bijgebracht. Je zal als ouders zo’n ‘kind’ op de wereld gezet hebben. Maar wel elke dag, proberen, om op te vallen. En Valt niet mee, voor een onrendabele!

  2. Nexit218

   Frusti toch!!! Doe nou es rustig! Denk om je hart!!! Xxx

  3. Dijkhof

   Dit is waarschijnlijk amerika met kantine voedsel scholen. Hier bepaal je zelf wat je thuis op je broodje kwakt voor op je werk/school.

   En een vaccin met antilichamen maakt je nog niet imuun. Dus met jou gewenste prikje heb je nog steeds kans op corona. Wees blij dat er partijen zij die relativerend nadenken en met frisse ideetjes komen. Anders dan de rest.

   Nogmaals, hou jezelf bij je positieven. anders kan ik je wel goed in de tuin gebruiken als onkruidverdelger zo giftig ben je.

  4. Forlan

   Ga maar even door hoor.
   Op fckng Joop en rot snel op. Val kapot en laat ons met rust. Idioot

 2. STOP FVD

  Peilen is uiteraard met een lange ei!

  1. Cycle25

   Voor jou niet…dan blijft het ei…want je komt uit een ei…warrige. Elk onderwerp terug bashen op FVD is een teken van draadjes…die los zitten…help…

  2. Forlan

   EIKEL ook

 3. J. Punt

  Ouwe zure doos met een gepensioneerde kerel die de hele dag met zijn box op de enkels achter de pc zit met een keukenrol naast zich. En doos gaat het leven van anderen zuur maken omdat de lust in leven en beleven totaal afwezig is en zichzelf echt nietswaardig voelt.

 4. J. Punt

  En weet planten zijn ook mannelijk en vrouwelijk. Weer een reden om jezelf aan een hek vast te laten lassen tijdens een subsidie demonstratie. Ken makjelijk, werken kunnen en willen ze niet. Werkgevers zoeken gemotiveerd personeel geen lamlendige labielen. Meer kan ik er niet van maken. Kijk naar die lui op tv en u geeft mij hevig instemmend gelijk!

 5. Albion

  Behalve het racisme verhaal is ALLES!.. wat er genoemd wordt anders heel plausibel.
  Hoe wij in het westen eten en wat we (onterecht) denken nodig te hebben (sigaretten, vette zooi etc) tot een hele cocktail aan welvaartsziekten. Michael van de G is geen journalist.

  1. M.Dikker

   Precies! We gaan alle planten redden door ze op te vreten. En wat we niet kunnen eten, dat kappen we. Voor de biomassa. Koekoek.

  2. Harry Haller

   Eens Albion. Behalve de idiote racisme-component ben ik het met haar en jou eens. De meeste mensen proppen zich vol met rotzooi en vergif en zijn verbaasd dat ze kwalen en chronische ziektes ontwikkelen. Gezondheidszorg is met 115 miljard de grootste post op de Rijksbegroting. Een obesitas-belasting zou geen slecht idee zijn.

   1. Beukman

    Ik ben het geheel eens met mijn vriend Dr. Haller.
    Zoals in China duizenden jaren terug dokters niet werden betaald voor het aantal mensen dat ze hadden genezen maar voor het aantal dat ze gezond wisten te houden, zo zou onze volkomen uit de hand lopende gezondheidsindustrie óók in elkaar moeten zitten.

    Op het moment wordt het nog als een schending van het zelfbeschikkingsrecht van de burger beschouwd als de overheid sturend optreedt inzake onze consumptie. Het is echter duidelijk dat de voedingsindustrie, die zich net als andere industrieën laat laten door winstmaximalisatie, spekkoper is, terwijl de burger via de overheid mag opdraaien voor de kosten van het pappen en nathouden van de vele structureel zieke mensen die dit laissez-faire-beleid oplevert.

    Huizenhoge belastingen dus op alle troep die er te koop is. Over de harddrսg nicotine is er in Nederland inmiddels een redelijke consensus. Nu de uitwassen van de voedingsindustrie nog.

    En verder: alles begint bij een goede voorlichting én een goed voorbeeld.

    1. Harry Haller

     “En verder: alles begint bij een goede voorlichting én een goed voorbeeld.”

     Zo is het. Als er 1 miljard per jaar besteed wordt aan sympathieke en leuke communicatie, aan sterke informatie en gezonde alternatieven voor de rotzooi uit de voedselindustrie, zal met enkele jaren wellicht een verdere stijging van de zorgkosten bereikt kunnen worden. Daarna zien we wel verder.

   2. Oepsie

    Ja, als je geen plezier meer kan betalen, ga je erg dom denken, zoals ”U”!

    1. Oepsie

     En ”U”, maakt zelf een groot del uit van die ”zorgkosten’? Wat dan begrijp ik je angst. Je ben bang om te kort te komen? En kan waarschijnlijk ook niets normaal meer eten (stoma?)Dus? Leef je maar op een ander uit verhaal. Walgelijke gedachten en eng ”mens”.

     1. Harry Haller

      Ik ben het Beukman eens, Oepsie, dat je wel een heel beperkt denkraam hebt. Dat is Olie B. Bommels voor: je bent een ontstellend domme man.

  3. Oepsie

   Ach gossie moppie! Weer een geestelijk verdwaasde op dit forum. Ga eens war geschiedenis door nemen, over hoe ”de mens’, is geëvalueerd, tot op de dag van vandaag! En u heeft niets bepalen van wat goed of slecht is. U kost de samenleving al genoeg armoedzaaier.

   1. Harry Haller

    Oepsie, ben jij soms zo’n vetzak met zwembandjes rond zijn middel die de hele dag in de snackbar rondhangt en ’s avond 2 zakken chips wegkaant bij het genot van een sixpack biertjes?

 6. AS210854

  Mijn god, wat een zuurpruim op die foto, geen wonder dat er geen zinnig woord uitkomt.

 7. STOP FVD

  Vanaf 15 mei quarantaineplicht bij aankomst uit risicogebied

  Staat al een tijdje weer op de NOS, hier nog steeds geen debiel artikel dat we van de FVD daar weer wat van vinden! Ik ben al aan het aftellen.

  1. Oepsie

   Aldus spreekt, ‘de persoon’, die al zijn gehele leven zijn hand op houdt en nog nooit van enige bijdrage aan de maatschappij, valt te betichten. Kortom een Tokkie

 8. halo1

  Ik ben erg blij met mijn “lactose-tolerant-zijn”…we blijven knokken tegen (deze) linkse idioten..

 9. Paardenmiddel

  Alles voor het geld: schreeuwen over racisme en niet verder nadenken wat de gevolgen zijn voor de volgende generatie.
  Doet mij denken aan die blm gekken. Ze wonen in huizen die prijzig zijn en in een nette buurt staan.
  En maar schreeuwen.

 10. Beukman

  “Je zou kunnen stellen dat er een racistisch element zit aan het serveren van zuivelproducten, omdat 65 procent van de wereldbevolking lactose-intolerant is, waarvan een groot deel uit de BAME-gemeenschap (Black, Asian, Minority Ethnic) komt,” aldus deze doorgedraaide mafketel.

  Knap hoe de redactie van DDS altijd wel weer een mafketel weet te vinden om een stukkie over te schrijven.

  1. Oepsie

   Ze laten toch ook toe, dat er geestelijk beperkte luitjes mogen reageren! Zoals jij en je gelijk gestemde ‘vriendjes’ Beukennootje!

   1. Beukman

    Kennelijk denk jij dat je geen halve gare meer bent als je maar regelmatig van nick verandert, Oeps. Eens te meer bewijst dit dat er in jouw bovenkamertje een hoop steken loszitten.

 11. Edjan

  Het ene racisme is het andere niet.
  Racisme is PER DEFINITIE hetgeen de blanke de gekleurde aandoet.

  Akwasi definitief niet vervolgd voor uitspraak zwarte piet.
  Kaas eten is natuurlijk veel erger dan zeggen “zwarte Piet hoogstpersoonlijk op zijn smoel te slaan”.
  h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/1406431620/akwasi-definitief-niet-vervolgd-voor-uitspraak-zwarte-piet

  1. Dijkhof

   Hoezo is racisme wat blanken de gekleurde aandoen? Het is ook andersom dacht ik zo.

   Verder moeten ze niet zo zitten zijken alsof ze hoogst persoonlijk net zojuist van zon slaven schip af komen. De afrikanen verkochten de lokale bevolking zelf aan de schepen. Het is natuurlijk freselijk en onmenselijk! En ook is er hier racisme in het land maar bouw dan je eigen feestje met witte pietjes en zwarte sinterklaas ofzo. Lekker boeiend.

   1. Edjan

    Eens, Dijkhof. Het is net zo goed andersom. Maar de definitie dat racisme alleen van blank naar zwart gaat, wordt aangehangen door depolitiek correcten.

 12. toetssteen

  Het menselijk gebit alsook ons spijsverteringsstelsel spreekt het verhaal van deze dame al tegen. Daarnaast de wetenschap dat de mens een omnivoor is en geen herbivoor.
  De mens zal daarom allerlei aanvullingen moeten slikken indien hij/zij wenst te gaan leven als een herbivoor.

  1. Max Aue

   Mogelijk is de oude heer Toetssteen niet bekend met het verschil tussen vegetarisme en veganisme. Een nog mildere vorm is pescetarisme waar vis in het menu wordt toegestaan.
   De mens is een omnivoor maar dat betekent niet dat hij planten én vlees in het menu nodig heeft, het geeft slechts aan dat zijn spijsverteringskanaal beide voedselvormen kan verwerken.
   Een vegetariër, die bijvoorbeeld wel zuivelproducten en eieren eet, heeft geen toevoegingen in het menu nodig. Een veganist, die álle dierlijke producten mijdt overigens ook nauwelijks.

   Welk menu het gezondst is is niet zo duidelijk. Vast staat wel dat meer vlees dan enkele tientallen grammen op een menu ongezond is. Globaal is een vegetarisch menu veel gezonder en biedt met name een sterk verminderde kans op kanker, in het bijzonder darmkanker. Ook is het met een vegetarisch menu gemakkelijke obesitas te vermijden.

   1. Harry Haller

    Mensen zijn van oorsprong hoofdzakelijk vleeseters. In de tijd van de jagers/verzamelaars waren er maar gedurende een kort seizoen vruchten, zaden, noten, wilde groenten. Voor de rest van het jaar was de oermens geheel aangewezen op prooivlees. Ons gebit met snijtanden wijst daar op.

    Goed vlees (wild) is niet slecht voor een mens. Het is vooral het bewerkte vlees en de vleesproducten uit de industrie die bij veelvuldig gebruik schadelijk zijn.

    1. Max Aue

     Vooral teveel vlees is slecht, het belast ons spijsverteringsstelsel teveel. Of de mens van oorsprong een vleeseter was lijkt me discutabel; het enige dat niet discutabel is dat de mens een omnivoor is.

     1. Max Aue

      Voor de discussie over de brug of de mens van oorsprong een planteneter of een vleeseter was: ht*ps://www.vork.org/nieuws/mens-is-pas-sinds-1-65-miljoen-jaar-omnivoor/

     2. Harry Haller

      “Of de mens van oorsprong een vleeseter was lijkt me discutabel.”

      Wat dacht je dan dat ze aten in die acht maanden dat er geen verse zaden, groenten, fruit of noten konden worden geplukt en verzameld? Kaviaar met truffels? Tiramisu met met een sausje van boomschors?

      Conserveringsmethoden bestonden niet. Dus het enige dat in die acht maanden buiten het seizoen altijd beschikbaar was, was vis en vlees.

     3. Max Aue

      Ik lees met genoegen sinds lange tijd een reactie van mijn goede vriend waarin hij de opponent niet uitscheldt. Heel prettig.

      Met betrekking tot de vraag of de mens in oorsprong carnivoor of vegetariër was verwijs ik hem naar de geboden link. Zijn theorie lijkt me lastig houdbaar.

     4. Harry Haller

      Copyplak van Vork: “Hoge mate voorkeur vlees

      Als je het menselijke maagdarmstelsel met dat van de zuivere carnivoren vergelijkt, is de mens het perfect evolutionaire voorbeeld van een omnivoor met een hoge mate van voorkeur voor vlees. Dat vlees en mens een onlosmakelijke evolutionaire band met elkaar hebben, ontdekten wetenschappers van de universiteit van Lund in 2012. De Zweden vergeleken 67 soorten zoogdieren, waaronder mensen, apen, orka’s en muizen. Ze vonden een duidelijk verband tussen vlees eten en de leeftijd tot wanneer nakomelingen worden gezoogd. Soorten die vlees eten, verkorten de zoogtijd zodat de volgende zwangerschap vroeger kan plaatsvinden.”

      Dat is precies wat ik beweer. Ze verzamelden en aten in het seizoen zaden, noten, vruchten en wilde granen; buiten het seizoen waren ze geheel aangewezen op vlees en vis.

   2. toetssteen

    MA
    Ik ben 182 lang en weeg 74 kilo, ben nu 70. Nooit gerookt en slecht in het weekend met kennissen erbij een enkel glas wijn. Daarnaast vanaf ik kon lopen gesport en mijn vleesgebruik houdt echt op bij 3 ons per week.
    Edoch, ik kreeg kanker omdat het erfelijk bleek te zijn. Opa stierf eraan, zijn dochter enzovoort.
    Maar blijkbaar weet u daar ook alles van …….

    1. Edjan

     Toets. Ik hoop dat de kanker onder c0ntr0le is. Sterkte!

     1. toetssteen

      @Edjan
      Sorry dat ik wat laat ben met het antwoord.
      Ach, ze hebben de zorg maar op de lange baan geschoven. Toen ik weer voor een scan kon komen bleek er wat te zijn uitgezaaid. in de darm en long. Nieuwe bestraling die leidde tot een knetterende reactie (twee weken niet lopen zo dik was het been en de temperatuur eveneens) daarna een chemo die nogal naar uitpakte doordat ik vrijwel zeker in het ziekenhuis een corona infectie opliep.
      Mwah nu eea gekneusd door het hoesten. Gelukkig smaakt het eten weer, dus kan de dieetvoeding er straks af.

     2. Edjan

      Toetssteen. Ik vind het erg voor je. Veel sterkte.

     3. toetssteen

      @Edjan
      Dank u voor uw oppepper. Ik schep moed en doorrrr!

 13. Edjan

  Er is een theorie dat de mens, toen hij uit de boom was en net rechtop liep, een aaseter was. Hij haalde het merg uit de botten die de grote roofdieren achter lieten. Dat schijnt een onmisbare factor te zijn geweest bij de ontwikkeling van zijn hersenen.

  Heden ten dage, nu de meeste mensen geen zwaar lichamelijk werk meer hoeven te doen, is een kleine hoeveelheid vlees, iets van 50 gr per dag, al ruim voldoende.

  1. Edjan

   De aaseter was homo habilis, zo’n 1,5 miljoen jaar geleden. Toen de mens eenmaal grote hersenen had, kon hij het vuur beheersen en vlees koken of barbecuen. Daarnee werd het voor hem beter verteerbaar want zijn spijsverteringssysteem is volgens mij niet ideaal voor rauw vlees.

 14. Jopie

  Maakt het ook nog verschil of het van ZWART-BONTE of ROOD-BONTE koeien is?

 15. Drollevanger

  In een ver verleden ontstonden 2 richtingen in het voedingspatroon van het mensdom. De ene richting schakelde over op hoofdzakelijk dierlijk voedsel.
  De andere richting schakelde over op hoofdzakelijk;
  De plantaardige richting, “Paranthropus” stierf toen het klimaat weer eens veranderde en antilopen beter op planten floreerden dan hij, uit.
  De andere richting de vleesetende “Homo Erectus” ging steeds grotere dieren bejagen en floreerde door dat extra verkregen eiwit gevoed steeds beter. (zie hun nazaten slenterend door een winkelstraat)
  We moeten als Homo Erectus nazaat, gewoon een tijdje wachten totdat de veganisten net als hun Paranthropus voorouders, door gebrek aan vitaminen uitsterven.

 16. Drollevanger

  Een vegetariër die wel eieren en kaas eet is geen vegetariër maar gewoon een omnivoor net als een egel.
  Er bestaan volken die uitsluitend op vlees overleven zoals de Eskimo,s.
  Er bestaat geen enkel primitief volk dat uitsluitend op planten overleeft. Die laatste zijn allang uitgestorven, hoofdzakelijk door gebrek aan hersens.

 17. Drollevanger

  Een bekend archeoloog, ik meen dat hij prof Leakey heette, had thuis een verzameling van oermens botten. Hij kreeg bezoek van een gewezen chirurg die de botten bekeek.
  Deze meneer verklaarde dat de eigenaar van die beenderen hoofdzakelijk orgaanvlees van grote dieren had gegeten. Dat zag de chirurg aan die botten die wezen op een overschot aan vitamine K. Een overschot dat ook bij beren die zich voeden met zalm, en daardoor soms een voor mensen vergiftige lever kunnen ontwikkelen.
  Dit wees erop dat de Homo-Erectus zich hoofdzakelijk voedde met vers orgaanvlees van grote dieren. Als dat dier was leeggegeten doodde hij, als top predator, gewoon weer een Mammoet.

 18. Drollevanger

  Sommige carnivore diersoorten ontwikkelden grotere slagtanden en klauwen.
  De mens vond een andere weg, wij ontwikkelden meer hersens om een lucratieve carnivoor te worden.

 19. Drollevanger

  Het beste dieet voor de mens is vlees. Dit is ook het makkelijkst voor ons te verteren.
  Onze blindedarm is nog nauwelijks te zien, terwijl een schaap(hoofdzakelijk planteneter) een blindedarm van meters heeft).
  De meeste planten, zoals gras, boombast of bladeren kunnen mensen niet verteren.(daar is ons verteringssysteem niet geschikt voor) Om die plantaardige producten toch te consumeren hebben we een tussengastheer nodig die dat wel kan, zoals een rund schaap of varken, enz.
  Daarom moeten we de grond waar we als mens niet rechtstreeks van profiteren laten voorbewerken door herbivoren die dat wel kunnen.
  Beste mensen er bestaan veel grondsoorten waar we als mens niet rechtstreeks van kunnen profiteren. Daarom hebben we op die onbewerkte gronden gras, bloembollen of riet geplant.
  Dus je kunt als Groenmens de boeren hun grond niet afpakken en daar suikerbieten of worteltjes op planten. Daar is de meeste aarde niet geschikt voor

 20. RoyM

  Zuivelaanbidders als racistisch aanschouwen gaat wel ver. Echter de natuur/aarde beschouwen als heilig en de mensheid als duivels zoals hier geschetst is objectief gezien een verstandige inschatting van de situatie alhier. Zonder natuur/aarde is het leven nergens en zonder mensen is het leven hemels. Een duivel zal deze analyse doorgaans met al zijn macht bestrijden omdat ie anders toegeeft dat ie meer van zijn goede kant moet tonen en zich moet bezinnen en dus veel van zijn gekoesterde zonden moet opgeven. De vraag blijft steeds in hoeverre de immens schadelijke mens op zijn minst de waarheid onder ogen durft te zien en niet over gaat op verbaal en fysiek geweld om zijn tot zijn uiteindelijke ondergang maar luxe positie te verdedigen. Mocht je vergeten zijn hoe duivels de mensheid zich kan gedragen, kijk dan eerst eens naar youtu.be/WfGMYdalClU als je durft.

 21. 56RdK

  Michael, niet de kern van deze zaak verleggen.

  Want het enge aan dit soort lui is dat ze in alles racisme zien én dat dat ook nog, ook in dit land, ondersteund wordt door politicy én ambtenarij. Zo eng dat wij, blanken, straks niks meer kunnen en mogen, dat we aan de leiband moeten gaan lopen van die gestoorden. (Wat nu al trouwens gebeurt; straatnamen, schilderijen, namen van voedsel/snoep, cultuur- en reclameuitingen etc. etc.)

  D a ar moet de aandacht op liggen van jouw artikel, want ten aanzien van de veeteelt hebben ze wel een hard punt: dat is veelst te intensief en te slopend.
  Want jij doet nu als het ware hezelfde wat zij doen: tipje van de sluier oplichten waardoor even de ware doelstelling zichtbaar wordt en daarna gauw een ander verhaal eroverheen, de aandacht verleggen om na verloop van tijd de échte ‘ware ik’ te laten overheersen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.