Kabinet is van mening dat vaccinatiebewijs alternatief kan worden voor quarantaineplicht en toegangstest

Het kabinet is van mening dat op termijn het vaccinatiebewijs een vervanging kan zijn voor de quarantaineplicht en de toegangstest. Minister Hugo de Jonge wil eerst nog meer bewijs zien dat het vaccin ook de verspreiding van het coronavirus remt. Wanneer dit zo is, ziet hij een vaccinatiebewijs wel zitten.

Partijen in de Tweede Kamer pleiten al langer voor het invoeren van een vaccinatiebewijs. Zij vinden dat mensen die gevaccineerd zijn niet in quarantaineplicht hoeven, dat staat te lezen in het AD.

Minister De Jonge gaf vandaag aan ook wel een toekomst te zien voor het vaccinatiebewijs als alternatief. Maar eerst moet de wetenschap meer uitsluitsel geven, aldus de minister. Tijdens het Kamerdebat zei De Jonge er het volgende over:

“Het zou fantastisch zijn als we tegen die tijd ook medisch groen licht hebben. Als andere landen een vaccinatiebewijs verplichten, wil je als Nederland mensen wel de mogelijkheid bieden om op vakantie te kunnen. Dus dan moeten we technisch in staat zijn zo’n vaccinatiebewijs te kunnen leveren, anders kunnen mensen niet naar Italië.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. polleke67

  De regering mag een mening hebben, maar hun taak is om de mening van het volk te vertegenwoordigen en hun belang te behartigen.

  1. rutte leugenaar

   dat zou je zeggen maar ik weet dat de pathologische leugenaar samen met de jihaad bruid en andere opdracht heeft !

   h**ps://static.wixstatic.com/media/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.jpg/v1/fill/w_960,h_672,al_c,q_90/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.webp

 2. plakband

  En weer wordt de macht van de EU vergroot en kosten voor de burger verhoogd.
  Terwijl de gemiddelds Nederlander daar tegen is.
  De EU maakt meer kapot dan je lief is.

 3. Harry Haller

  Zorgbaas Kuipers vandaag in de Telegraaf: “Avondklok heeft GEEN ENKEL EFFECT gehad!”

  Het zoveelste bewijs dat Rutte een absolute faalhaas is, een prutser die niets kan en zo gauw mogelijk op moet hoepelen.

  Vandaag de debatten in de Tweede Kamer over de notulen van de ministerraad, dus wie weet. Hoop doet leven: weg met Rutte!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.