shutterstock 1874082670

Peiling Nederlandse ondernemers: driekwart van horecabedrijven staat op omvallen

Geen categorieapr 28 2021, 19:00
Kleinbedrijf Index, een samenwerking tussen meerdere bedrijven en de Hogeschool Utrecht, heeft de staat van de Nederlandse ondernemers gepeild. Uit de cijfers blijkt dat het voor veel ondernemers nog steeds een zware tijd is. 76 procent van de horecabedrijven kan niet meer voldoen aan de betalingsverplichtingen, en de helft van de kleinbedrijf ondernemers is "aan het einde van haar latijn".
De cijfers van het Kleinbedrijf Index geven de staat van de Nederlandse ondernemerswereld weer. 30 procent van de kleine bedrijven is op dit moment technisch failliet, en drie kwart van de Nederlandse horeca heeft een achterstand op betalingsverplichtingen. Dat steeds meer bedrijven technisch failliet raken is bijvoorbeeld ook goed zichtbaar in de Amsterdamse binnenstad: afgelopen jaar is eenvijfde van de binnenstad leeg te komen staan door faillissementen.
https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/03/amsterdamse-winkeliers-extreem-hard-getroffen-door-coroncrisis-20-minder-winkels-in-de-binnenstad/
Het Kleinbedrijf Index-collectief geeft daarom ook als advies "dat er snel moet worden gehandeld, nog voor de zomer. De indexen wijzen op een snelle afname van de levensvatbaarheid van getroffen ondernemingen."
Op sociale media uiten mensen hun verbazing over dit nieuws. Zo roept iemand op om juist in deze tijden het MKB extra te steunen, aangezien het kleinbedrijf het uitermate zwaar heeft.
https://twitter.com/Gerbrak/status/1387369633716580357?ref_src=twsrc%5Etfw
Een ander vreest voor de toekomst van deze kleine ondernemers. "Pensioenpotjes gaan eraan, en huis en auto worden verkocht."
https://twitter.com/wouterkeller/status/1387349810924204035?ref_src=twsrc%5Etfw
Het kabinet zal binnenkort met een nieuw plan moeten komen hoe ondernemers gesteund kunnen worden als het volgende coronapakkeet afloopt op 1 juli.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten