Kijk! Pepijn van Houwelingen (FVD) verzet zich tegen “dystopische” EU-vaccinatiepaspoorten: ‘Een gedrocht!’

Pepijn van Houwelingen (FVD) mag zich sinds kort Tweede Kamerlid noemen. En dat heeft de rest van de Kamer nu ook ervaren. Want tijdens de commissievergadering over coronamaatregelen maakte hij even héél duidelijk wat FVD van het systeem van vaccinatiepaspoorten komt. “Het is een gedrocht,” aldus Van Houwelingen. En daar is geen woord teveel mee gezegd.

Forum voor Democratie heeft in een commissievergadering behoorlijk bezwaar gemaakt tegen het vaccinatiepaspoort dat de EU graag wil invoeren: “De Digital Green Pass is iets waar we ons enorm zorgen over maken,” luidde Van Houwelingen de FVD-klacht in: “In onze optiek is dat een gedrocht dat op ons afkomt, een enorm controlesysteem wordt opgetuigd. Wij zijn er faliekant tegen. We hebben naar aanleiding van de kabinetsappreciatie daar ook vragen over gesteld in het schriftelijk overleg. Daar is in onze ogen geen […] geen antwoord [van minister Hugo de Jonge] op gekomen. Hij had net zo goed het nummer van het telefoonboek kunnen opschrijven. Dus, ik hoop echt dat mijn vragen van vorige week, dat die serieus behandeld worden.”

Natuurlijk helpen we het Van Houwelingen hopen, maar ik vrees het ergste. Want dit kabinet heeft lak aan alles en iedereen, zelfs aan parlementariërs van de coalitiepartijen. Zie Omtzigt, Pieter.

Afijn, Van Houwelingen ging verder: “Als het om de Digital Green Pass gaat, de vraag aan onze minister is: waarom heeft het kabinet gekozen, want u zet in op een Digital Green Pass, waarom is niet gekozen voor geleidelijk aan wederzijds uitfaseren van de belemmeringen die er nu zijn? Is er ergens een proportionaliteitstoets gedaan om te kijken: is dit nog wel redelijk, wat hier gebeurt?”

Goede vraag, maar het antwoord daarop is natuurlijk: neen, dat is niet gedaan. Want dat vaccinatiepaspoort moet en zal er komen. Dat is internationaal al lang besproken. De Nederlandse regering gaat daar écht niet tegen in.

Daarnaast, zegt Van Houwelingen, heeft FVD nog een ander punt. Ze willen namelijk dat er een “horizonbepaling” komt. Dit houdt in dat er een limiet wordt gesteld aan het gebruik van zo’n coronapaspoort. “Dat het na een half jaar automatisch vervalt, zo’n Digital Green Pass,” aldus de FVD’er.

En dan, tenslotte, FVD maakt zich bij monde van Van Houwelingen ernstig zorgen over dwang en drang van de vaccinatie. “Er mag natuurlijk nooit sprake zijn van directe of indirecte dwang.” De minister belijdt hetzelfde standpunt te hebben. Maar, vraagt Van Houwelingen, kan de minister dan even definiëren wat het kabinet precies bedoelt met “dwang en drang?” Dus wanneer is er volgens de regering sprake van deze twee zaken? Een normaal mens vindt dat er toch echt sprake van is als je straks niet meer kunt reizen zonder vaccinatiepaspoort, of dat je als niet gevaccineerde een week in quarantaine moet als je een weekendje weg bent geweest, maar als gevaccineerde niet. Dan word je niet letterlijk gedwongen, maar er is natuurlijk wel degelijk sprake van drang. Met een ‘r.’

Volg mij op Twitter-alternatief Gab én word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal!

Of dat paspoort er dus komt of niet: heel goed dat Van Houwelingen en zijn partij er bovenop zitten – al was het maar om de minister te laten zien dat we niet zo achterlijk zijn dat we niet door hebben welk kwalijk spel zij spelen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Cycle25

  Ooit krijgen ze het nog voor elkaar om ongevaccineerde mensen voor eeuwig te deporteren naar Groenland.

  Welkom in de nieuwe medische apartheid..

  1. Jack Flash

   Die Ausweis was al 2 jaar geleden in de maak.

   1. coenzoon

    In 2018 wist de europese commissie al te vertellen dat corona eraan kwam en dat er inderdaad een vaccinatie paspoort moet komen

    h**ps://ec.europa.eu/transparency/regdoc/rep/1/2018/EN/COM-2018-244-F1-EN-MAIN-PART-1.PDF

    Als je deze documenten openbaart komt er politiek correcte strónt wagen voorbij die roept fake news wappie. Lezen is ook niet makkelijk voor de politiek correcten

    1. Monty

     ”Als je deze documenten openbaart komt er politiek correcte strónt wagen voorbij”

     Gelukkig zijn ze geheim dan.

 2. coenzoon

  In Florida is een decreet neergelegd dat registratie van vaccinatie verbiedt. Probleem opgelost !

  1. Monty

   In Israël hebben ze al een vaccinatie paspoort en alle vrijheden weer terug.

   Probleem opgelost!

   1. coenzoon

    domme sukkel , daar beginnen de problemen voor velen lamlúl

   2. september

    Helemaal mee eens,trek je maar niks aan van coenzoon,die blijft maar schelden,maar dat weten we hier wel..heel dom.

    1. coenzoon

     inhoudelijk weer geen bijdrage ? wordt knap eentonig !

 3. Max Aue

  Pepijn van Houwelingen schreef eerder dat de holocaust weliswaar “grotesk” was, maar ook “fascinerend” en “esthetisch” superieur aan een “barbaarse” slachting in Rwanda.”

  Griezelige man.

  1. Forlan

   Tja, ik zou wat andere benamingen gebruiken maar volgens mij zegt hij in heel dure woorden:
   Als je dan tóch miljoenen mensen uit een heel continent wilt vermoorden was dit DE manier.

   Maar kan hij dan op het gebied van vaccinatie paspoorten geen gelijk meer hebben?

   1. Max Aue

    “ Als je dan tóch miljoenen mensen uit een heel continent wilt vermoorden was dit DE manier.“

    Ja, en Pepijn vond die Holocaust fascinerend en superieur.

    Een man die zo denkt kan nooit gelijk hebben.

    1. Harry Haller

     Lül niet zo stom Aue: weet je soms een betere manier?

     1. coenzoon

      u vraagt om een wonder !

    2. Forlan

     Dus als je op een punt een merkwaardige mening hebt ben je voor altijd afgeschreven, op welk onderwerp dan ook? Interessant…

  2. Harry Haller

   Daar heeft Pepijn van Houwelingen dus volkomen gelijk in. Alleen leeft hij dat op een andere manier in en communiceert hij dat zonder de bijbedoelingen die Max Aue er in legt: framen is namelijk diens lust en leven.

   1. Max Aue

    Tja, mijn goede vriend zal wellicht ook menen dat Wikipedia zich schuldig maakt aan framen als ze de literaire wapenfeiten van Pepijn beschrijft:

    “ Oneigentijds kreeg in 2010 weinig aandacht. Pas in 2016, bij het uitzoeken van de achtergrond van het Burgercomité, kwam het bij journalisten in de belangstelling. Van Houwelingen ontkende aanvankelijk dat hij achter de pseudoniem Vossius zat, later gaf hij dit toe. Zowel de NRC Handelsblad als De Dagelijkse Standaard kenmerkten zijn roman als een boek waarin gefantaseerd wordt over het fascisme en onderdrukking.[6] De Groene Amsterdammer benadrukte de discriminatie van minderheden, seksisme en verheerlijking van geweld in het boek.”

    1. coenzoon

     de groene Amsterdammer , de kwaliteits media van de strónt vlé®k

     😂🤣🤣😂😂🤣🤣😂😂🤣🤣😂😂🤣🤣😂😂🤣🤣😂😂🤣🤣😂😂🤣🤣😂😂🤣🤣😂

  3. leukeditter

   er is maar 1 griezelige man en dat ben jij klootzak

  4. Jack Flash

   Begrijpend lezen is idd niet jouw sterkste kant aue.

   1. coenzoon

    dat had iedereen al tijden geleden kunnen waarnemen. De tról is goed in feiten verdraaien en woordjes néúken , verder niets

    1. Fortiori

     Terecht, de allochtoon verwijten maken de taal niet beheersen en zelf de simpelste taalregels niet kennen dat is treurig. En iedere keer dat laten weten.

     1. Forlan

      Als je dan toch de taalnazi gaat spelen, zou je dan misschien ook het gebruik van komma’s en punten kunnen implementeren op de juiste manier? Ook mis je het woordje TE voor het woord beheersen.
      Kusje, Diego.

  5. Robert75

   Nou nee hoor. Het enige griezelige was dat het realiteit was. De holocaust is ook niet te vergelijken met een slachting in bv Rwanda. Daar lopen ze met hun wapens een dorp binnen en schieten vervolgens alles overhoop wat ze tegenkomen. Zijn het er tien of honderd, of misschien wel duizenden dat deed er niet toe. Maar zo ging het niet in Nazi-Duitsland. In Nazi-Duitsland werd er over nagedacht. Auschwitz was niet zomaar een concentratiekamp maar een fabriek. Een fabriek om zoveel mogelijk Joden te vergassen.

   De holocaust was zoveel meer als een barbaarse slachting. Dat was politiek. Dat was een vorm van wetenschap in Duitsland. Ze hadden zelfs uitgerekend dat als ze een hoeveelheid Joden per dag konden ombrengen en er leefde zoveel Joden in Europa. Dan was je zoveel jaren bezig om ze allemaal uit te roeien.

   Dat was nu eenmaal de realiteit.

   1. Edjan

    Robert. De Duitsers hadden zelfs uitgedacht om de Joden zelf een hoop werk te laten doen bij hun eigen vernietiging.
    Een hoge SS’er ging naar de Jodenraad en eiste bijv. 1000 namen (om te vergassen); de leden van de Jodenraden mochten wat langer leven als ze meewerkten. En ze werkten mee.
    Kapo’s in de kampen mochten ook wat langer leven als ze alle zware werk deden: de lijken na het vergassen verslepen naar de ovens, het vuur onder de ovens stoken, de lijken bestelen, de as verzamelen en verwijderen etc.

    Als je dit fascinerend en superieur vindt, zit er echt een flinke schroef los.

    1. Max Aue

     “Als je dit fascinerend en superieur vindt, zit er echt een flinke schroef los.”

     Inderdaad maar je kunt er kennelijk Kamerlid voor het FvD mee worden. In die fractie zit bruine Pepijn naast bruine Frits Jansen. Neo-nazi’s in de Tweede kamer, we zullen er aan moeten wennen.

     1. Max Aue

      Frits Jansen = Freek Jansen

     2. Edjan

      Ik was in eerste instantie blij met Baudet: weer iemand die zich verzet tegen een steeds dictatorialere EU, tegen de massa-immigratie van mohammedanen en tegen het ongebreideld neerzetten van windmolens. En tegen de politieke correctheid.

      Maar ik heb Baudet ook zeer merkwaardige dingen horen roepen. Atheïsme vond hij maar niks, rock and roll was niks: na Beethoven was er geen muziek meer gemaakt. Moderne kunst en architectuur is niks. De Franse Revolutie was ook niks. Dat is verhelderend: de Franse Revolutie heeft een einde gemaakt aan het feodale systeem en aan de theocratie: het christendom als staatsgodsdienst. Wil Baudet dat terug? Misschien wijst Baudet de Verlichting ook nog af en wil hij terug naar de middeleeuwen? God in het centrum, een absoluut feodaal systeem en een christentheocratie?

      Het is geen wonder dat de SGP als een van de weinige politieke partijen nog enige interesse had in samenwerking met FVD.
      Dit lijken me allemaal ideeën van iemand die graag intellectueel overkomt maar niet door heeft dat hij hiermee veel mensen afstoot en dat hij beter zijn mond kan houden over zijn privé-meningen als politicus.

      Affijn, voor mij geen FVD.

 4. Max Aue

  De Dagelijkse Standaard beoordeelde in betere tijden Pepijn van Houwelingen een stuk kritischer:

  ht*ps://www.dagelijksestandaard.nl/2016/04/organisator-oekrainereferendum-blijkt-te-dromen-over-fascisme-en-onderdrukking/

 5. STOP FVD

  Blablabla, heerlijk weer he, preken voor eigen parochie!! Complotdenkertje coenzoon die gelooft nog steeds dat de wereld al in 2018 wist dat dit ging gebeuren, want er is “bewijs”. Snap ik met zo’n aanhang dat zo’n slappe Van Houwelingen onzin roept dat het hier ontvangen wordt als iets geweldigs. Wappies!

  1. Forlan

   Stopje, even geduld, er komt zo wel weer een nieuw artikel. Ik hoop dat het over de FVD gaat, kun je weer ff een shotje krijgen.. al weet je elk onderwerp wel zo te draaien dat het wél over FVD gaat.

   Trek nou een keer je conclusie man. Het begint ernstige vormen aan te nemen, je lijkt wel een viswijf. Wie heeft Thierry aangedouwd in jouw directe omgeving?

   1. september

    Ja stopje verandert toch niet van mening,we zullen het er maar mee moeten doen.Niks aan te doen.

    1. Forlan

     Hij hoeft ook niet zijn mening te veranderen. De realiteit is dat de helft van Nederland zo denkt, dat is hun goed recht. Maar als je èlke dag opnieuw hetzelfde riedeltje uitkraamt, dat noemen ze in mijn vakgebied dementie. Daarbij scheert hij iedereen over een kam en heb ik niet eens op FVD gestemd. De tijd van predikanten is allang voorbij. Puur per info: af en toe kijk ik op Joop en andere links georiënteerde platformen. Denk je dat daar mensen zitten die de tijd, motivatie en woede hebben om een STOP D66 Anti SSigrid nickname hebben? Hoewel ik me uitstekend kan vinden in die Nickname houd ik het liever positief.

  2. september

   Hoe zou iemand dat inderdaad in 2018 al kunnen weten.Dat bewijs zou ik ook wel willen weten.We zullen gewoon maar afwachten of het iets gaat worden.

 6. StemPzeweg

  Ieder FvDer is zo dom als de neten

 7. Beukman

  Een normaal mens vindt dat er toch echt sprake van is als je straks niet meer kunt reizen zonder vaccinatiepaspoort, of dat je als niet gevaccineerde een week in quarantaine moet als je een weekendje weg bent geweest, maar als gevaccineerde niet. Dan word je niet letterlijk gedwongen, maar er is natuurlijk wel degelijk sprake van drang. Met een ‘r.’

  Tja, dwang. er zijn zat landen waar je niet inkomt als je geen prik hebt gehaald tegen allerlei ziektes, en dat is al tientallen jaren zo. Wat vindt Pepijn dáár eigenlijk van?

  1. Max Aue

   Er zit een merkwaardige demagogische galm rond dit corona-paspoort. Mijn goede vriend noemde het al een ‘Ausweis’ en ik zag ook al een verwijzing naar de gele Jodensterren.
   Het slaat volgens mij nergens op, enerzijds door het argument dat jij gebruikte: heel veel landen vragen een vaccinatiebewijs en we kennen ook het ‘pokkenbriefje’ dat iedereen ook logisch vond. Anderzijds is het de enige manier om, in combinatie met sneltesten, de economie weer snel op gang te krijgen, reizen en evenementen weer mogelijk te maken etc.
   Dit verzet is totaal irrationeel, maar die indruk kregen we al van bruine Peppijn.

   1. Beukman

    Meer en meer verwordt Forum tot een partij van pedante pubers wier core business het is om lekker tegen dingen aan te schoppen. Jammer.

   2. september

    Die verwijzingen na de 2de wereldoorlog slaan inderdaad helemaal nergens op.We wachten het maar allemaal af ,of het corona -paspoort er komt.

    1. Edjan

     Als het coronapapoort alleen maar over corona gaat, zal het nier zoveel weerstand oproepen. Maar als het een opstapje wordt voor een Chinees puntensysteem, ligt het toch weer anders.
     Veel mensen vetrouwen de overheid niet meer. Hoe zou dat toch maar komen?

     1. Beukman

      Dat veel mensen de overheid niet meer vertrouwen spreekt voor zich, en is van alle tijden.
      Echter lijken de bezwaren tegen het coronapaspoort zich te richten op het feit dat ongevaccineerde mensen die op vakantie willen of naar het theater, zich in hun vrijheid voelen aangetast.
      Het is wel heel makkelijk om daar doorheen te prikken. Laten we dat dus blijven doen; misschien leest iemand hier mee.

  2. september

   Wat die Pepijn er van vindt,laat hem maar.,hij vertegenwoordigt toch maar een minderheid.Geen interesse in zijn meningen.

 8. STOP FVD

  Ja joh, laten we het anders lekker op de Braziliaanse manier doen, zoals FVD heeeeeeel graag wilt. NEE BEDANKT.

  h**ps://nos.nl/artikel/2376926-chaos-in-braziliaanse-ziekenhuizen-azg-spreekt-van-humanitaire-catastrofe.html

 9. Lucky Luke

  Het aardige van FVD is dat ze niet weten wat democratie is en vervolgens niet begrijpen hoe de wereld in elkaar zit. Alle zeelui (ik dus ook) hebben een vacinatiepaspoort, wettelijk (Nederlands en Internationaal) verplicht. Dieren, wil je ze meenemen over de grens, hebben ook een vacinatiepaspoort, wettelijk (Internationaal) verplicht, dus wat zeurt dat domme knulletje nou. Dom geboren en nooit iets bijgeleerd zou je kunnen zeggen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.