Lilian Marijnissen (SP) vindt ‘doofpot’ kabinet Rutte “afschuwelijk”: ‘Gaat dus over mensen die kapotgemaakt worden’

SP-politica Lilian Marijnissen vindt het “afschuwelijk om te lezen” dat het kabinet-Rutte drukker bezig was met alles in een ‘doofpot’ te stoppen, dan om de gedupeerde mensen te helpen. Marijnissen vindt het ondenkbaar dat Rutte eerder nog sprak over dat er ‘niets onoorbaars’ is gebeurd. De leden van het kabinet hebben flink wat uit te leggen, aldus de SP-leider. 

Wat SP-leider Lilian Marijnissen na publicatie van de notulen vooral opvalt is dat men drukker bezig was met alles in de doofpot te stoppen en te houden, en dus de beeldvorming dan zich te bekommeren om de gedupeerde ouders. Of zoals Marijnissen stelt: “Ongelofelijk. Dit gaat dus over mensen die kapot gemaakt worden. Het interesseert ze niet.”

Marijnissen, die zag hoe haar partijgenoot Renske Leijten zich jarenlang hard maakte voor de gedupeerden, is van mening dat het kabinet vele misstappen heeft begaan. De Tweede Kamer is niet geïnformeerd én kritische Kamerleden heeft men geprobeerd de mond te snoeren, observeert de politica. Het meest betreurenswaardige is nog wel, aldus Marijnissen, dat het kabinet drukker bezig was met de beeldvorming over het kabinet zélf, dan de mensen die slachtoffer zijn geworden van dit alles.

Het kabinet gaat proberen uitleg te verstrekken tijdens een Kamerdebat aanstaande donderdag. Marijnissen deelt in ieder geval niet de mening van Mark Rutte dat er ‘niets onoorbaars’ is gebeurd, zo licht ze alvast een tipje van de sluier op wat betreft haar inbreng overmorgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Monty

  ”Marijnissen vindt het ondenkbaar dat Rutte eerder nog sprak over dat er ‘niets onoorbaars’ is gebeurd.’

  Misschien moet Marijnissen zich achter Wilders scharen om hem strafrechtelijk te vervolgen.

  1. Max Aue

   Het blijft duister op welke juridische grond hier strafrechtelijke vervolging wordt bepleit.

   1. CZ

    Aldus Max Branzino Van Velenamen, na drie reacties geeft de liegende leugenaar het weer weg.

    1. Max Aue

     Wat geef ik precies weg, CZ?

     1. CZ

      Dat je Velenamen bent Quispel.

   2. Cootje

    Duister is de bananen republiek eigen , bij de bouwfraude is er een rijks ambtenaar gestraft voor het in ontvangst nemen van steekpenningen , 20 miljard gulden buiten de boeken 800 miljoen aan boetes uitgedeeld niemand strafrechtelijk vervolgd / de klokkenluider slecht behandelt/ 3 banken 2x 750 miljoen boete en 1x 450 miljoen boete zonder individuele strafvervolging , juridische grond genoeg om individuele strafvervolging , Sophie in t veld declareerde 24/27 jaar reiskosten woon-werkverkeer Nederland Brussel terwijl ze pertinent in Brussel woonde nergens een bewijs van terug betaling van ruim 4 ton aan euro’s , mag je uitleggen aan de toeslag dupe , in het bedrijfsleven kan je veroordeeld worden wegens onbehoorlijk bestuur ,maar in een bananen republiek werkt het old boys netwerk , wel met het vingertje wijzen naar orban

  2. Chee

   Marijnissen heeft gelijk.
   Wat mij betreft ook vervolging voor dit soort walgelijke types als.rutte olongren de jonge Hoekstra snel etc..
   Met alle politiek geweld proberen om fouten onder het tapijt te vegen en notabene fouten bij circa 26000 gezinnen waarvan er vele uit mekaar gerukt zijn door het verdoezelen.
   Dit is een zeer ernstig feit.

   1. Monty

    ”Wat mij betreft ook vervolging voor dit soort walgelijke types”

    Maar met alleen woorden kom je er niet.
    Wilders is nu opgestaan en zal een meerderheid in de kamer moeten overtuigen om deze ‘walgelijke types’ veroordeeld te krijgen.

    Hij heeft de politieke middelen en ervaring om dit voor elkaar te krijgen.

    Of zal hij het ook liever bij woorden laten?

  3. Canta

   Monty
   “Misschien moet Marijnissen zich achter Wilders scharen”.
   Nou dat kan je wel vergeten, natuurlijk. Het verschil tussen die 2 is nl het volgende.
   Wilders beperkt zich tot kritiek op het kabinet.
   Marijnissen heeft ook kritiek op het kabinet maar is bovenal begaan met de slachtoffers.

 2. Pimpernel

  Ja leuk…maar wat gaan ze eraan doen ? helemaal niets het is trekken aan een dood paard.
  Een glas en een plas en het blijft zoals het was.Ik word doodmoe van die gasten.

 3. Bunky01

  De vermoedens die er al lange tijd waren blijken nu dus te worden onderschreven.
  Meer bezig met het “redden” van hun eigen hachje in plaats van dienstbaar te zijn aan de kiezer (en dus aan de slachtoffers van de gehele toeslagen affaire). Het redden bestond dan uit het ontkennen, bagetaliseren, manipuleren, schofferen, verdoezelen en kleineren. Ronduit; onthutsend en meer dan schandalig.
  Allen die hieraan hebben meegewerkt – of op zijn minst geen tegengas hebben gegeven – dienen minimaal voor rest van hun leven geen enkele overheidsfunctie meer te bekleden.
  Wil je de formatie van een nieuw kabinet vlot trekken dan dienen deze personen zonder enige uitzondering te worden vervangen. Dan pas kan met een enigszins schone lij verder worden gegaan. De schade die nu is toegebracht is te groot om de oude hap nog langer de hand boven het hoofd te houden.
  Een vijfde wereldland is bij deze onthullingen nog een oase van rechtschapenheid.

 4. struisvogelpolitiek

  Hahahahaha! Dit kabinet zit tot over de oren in de shit, wat zij zelf gescheten hebben.

 5. Edjan

  14 februari 2042.

  Prettige Ruttedag allemaal.

  Een stralende dag om onze heerser eens goed in het zonnetje te zetten. En ook het Nederlandse volk heeft deze vrije dag dubbel en dwars verdiend.

  Wie herinnert het zich niet meer? 21 Jaar geleden, toen die ouderwetse, corrupte democratie nog bestond en onze Mark door achterbakse kwaadwillenden met lasterlijke roddel werd bestookt. En dat terwijl wij net van meneer Mark weer op onze terrasjes mochten gaan zitten. Lasterlijk tuig wilde zelfs nieuwe verkiezingen! Gelukkig bleef het geweldige Nederlandse volk rustig en begreep wat het beste was: meneer Rutte mocht verder regeren met een paar speciale regels.

  Een jaar later werd de eerste kamer afgeschaft en de tweede kamer ingekrompen tot 10 mensen die door Rutte zelf werden benoemd. Dat was in de tijd dat we weer vrij op bezoek mochten en feestjes mochten houden. Het Nederlandse volk begreep maar al te goed dat dit een hoop rompslomp en geld bespaarde en juichte dit plan van harte toe.

  Nog weer een jaar later, in de tijd dat we weer binnen Europa mochten reizen, lieten we meneer Mark ook die vervelende verkiezingen afschaffen die elke zoveel jaar werden gehouden en een hoop tijd en geld kostten. Bijna niemand was daar tegen. Uit een peiling bleek dat het Nederlandse volk nog nooit zó gelukkig was geweest. De meeste Europese landen volgden het lichtende Nederlandse voorbeeld en schaften ook de verkiezingen af. Ook daar werden peilingen gehouden en ook daar bleken de volkeren de gelukkigste van de wereld te zijn.

  De paar mensen die nog dwars lagen werden diepgravend onderzocht. Zij bleken kleine piemetjes te hebben en kregen therapie om ze van hun angsten en frustraties af te helpen.
  Iedere Nederlander is gelukkig.

  Lang leve meneer Rutte! Gelukkige Ruttedag!

  1. Stanly2000

   “Toen kwam er een olifant met een lange snuit, die blies het mooie sprookje uit …”

 6. Drollevanger

  Als Marijnissen en haar partij verstandig zijn gaan ze samen met partijen als daar zijn de PVV,FVD, en nog enkele anderen.
  Dan kunnen ze samen eindelijk hun programma,s op immigratie gebied en asiel procedures doordrukken.
  Elke nadenkende Nederlander, zelfs die van allochtone afkomst, zijn het erover eens dat ons minilandje niet nog meer instroom aankan.
  Al die instroom moet eten, onderdak en massaal aan de uitkering.
  Dit kan ons land niet meer opbrengen. Zelfs de Grote socialist dr Drees stelde al rond 1950, samen met regering en koningin een programma op voor emigratie van Nederlanders, om ons sociale uitkeringssysteem van teveel aan druk te ontdoen.
  Als je als land finacieel en sociaal bent uitgekleed ligt er ook een stop op de uitkerings instantie,s

  1. Monty

   ”Dan kunnen ze samen eindelijk hun programma,s op immigratie gebied en asiel procedures doordrukken.”

   En natuurlijk niet te vergeten het de-islamiseren van ons land.

   Anders krijgen ze Wilders niet mee in hun kabinetsformatie.

 7. Niet L niet R

  Men zal donderdag trachten, er een andere uitleg er aan te geven!
  Het is schandalig wat men onder leiding van Pinokkio Rutte heeft gedaan!
  Nederland heeft zichzelf publiekelijk de naam gegeven aan het buitenland van ,” Bananenrepubliek “

  1. Monty

   In een bananenrepubliek heeft de machthebber de touwtjes strak in handen en moet de oppositie als die er al is vrezen voor hun veiligheid.

   Volgens mij heeft Rutte helemaal de touwtjes niet meer in handen terwijl de oppositie gewoon ongezout commentaar levert.

 8. Rieks

  Kapotgemaakt….zo kennen we de SP weer. Men vindt een zinnetje in de notulen dat hen niet aanstaat en men verdringt zich weer bij de microfoon voor een potje schelden. Wat een niveau. Maar kapotgemaakt met 30.000 op je bankrekening valt nog wel mee denk ik.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.