Voormalig GroenLinks-Kamerlid: 'Ook ik werd aangesproken als ik te kritisch was op Rutte III'

Voormalig GroenLinks-Kamerlid: 'Ook ik werd aangesproken als ik te kritisch was op Rutte III'

Donald Trump in het Witte Huis. Bron: Witte Huis / Amerikaanse overheid (publiek domein).

Niet alleen Kamerleden van de coalitiepartijen van Rutte III werden aangesproken op hun te kritische benadering van het kabinet, ook Zihni Özdil, voormalig GroenLinks-Kamerlid, kreeg een tik op de vingers als hij een te straffe benadering koos van kabinetsbeleid. Dat zegt Özdil op Twitter, waar hij "alvast verklapt" wat hij later in een boek uitgebreid aan de orde stelt.

"Ook ik werd aangesproken door mijn fractietop als ik te kritisch was op Rutte III. Omdat men ‘de volgende keer’ wilde ‘meeregeren’," aldus Özdil. Dat betekent dat de werking van het Nederlandse parlement in gevaar is, vindt de GroenLinkser die in mei 2019 afscheid nam van de Tweede Kamer: "Niet alleen dualisme, maar überhaupt zonder last werken als Kamerlid staat onder druk."

De onthulling van de voormalige GroenLinkser Özdil volgt op de publicatie van diverse ministerraad gisteravond, waaruit bleek dat het kabinet druk uitoefende op diverse Kamerleden van VVD- en CDA-huize, onder wie Pieter Omtzigt, die naar de smaak van ministers Van Nieuwenhuizen, Rutte, Koolmees, Ollongren en Schouten te kritisch waren op het beleid van Rutte III.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties