Lilian Marijnissen (SP) vindt 'doofpot' kabinet Rutte "afschuwelijk": 'Gaat dus over mensen die kapotgemaakt worden'

Lilian Marijnissen (SP) vindt 'doofpot' kabinet Rutte "afschuwelijk": 'Gaat dus over mensen die kapotgemaakt worden'

DEN HAAG - Lilian Marijnissen, partijleider van SP, gaat in gesprek met Tjeenk Willink, de informateur van de Tweede Kamer. Bron: De Dagelijkse Standaard/TCE Media.

SP-politica Lilian Marijnissen vindt het "afschuwelijk om te lezen" dat het kabinet-Rutte drukker bezig was met alles in een 'doofpot' te stoppen, dan om de gedupeerde mensen te helpen. Marijnissen vindt het ondenkbaar dat Rutte eerder nog sprak over dat er 'niets onoorbaars' is gebeurd. De leden van het kabinet hebben flink wat uit te leggen, aldus de SP-leider.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Wat SP-leider Lilian Marijnissen na publicatie van de notulen vooral opvalt is dat men drukker bezig was met alles in de doofpot te stoppen en te houden, en dus de beeldvorming dan zich te bekommeren om de gedupeerde ouders. Of zoals Marijnissen stelt: "Ongelofelijk. Dit gaat dus over mensen die kapot gemaakt worden. Het interesseert ze niet."

Marijnissen, die zag hoe haar partijgenoot Renske Leijten zich jarenlang hard maakte voor de gedupeerden, is van mening dat het kabinet vele misstappen heeft begaan. De Tweede Kamer is niet geïnformeerd én kritische Kamerleden heeft men geprobeerd de mond te snoeren, observeert de politica. Het meest betreurenswaardige is nog wel, aldus Marijnissen, dat het kabinet drukker bezig was met de beeldvorming over het kabinet zélf, dan de mensen die slachtoffer zijn geworden van dit alles.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Het kabinet gaat proberen uitleg te verstrekken tijdens een Kamerdebat aanstaande donderdag. Marijnissen deelt in ieder geval niet de mening van Mark Rutte dat er 'niets onoorbaars' is gebeurd, zo licht ze alvast een tipje van de sluier op wat betreft haar inbreng overmorgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer