LOL! Verkenner Kajsa Ollongren pakte JA21 aan in gesprek met Baudet: ‘Judassen in de Kamer, hoe ervaar je dat?’

Iedereen dook natuurlijk op het nieuws dat Mark Ruttes gespreksverslag bij de verkenners liet lezen dat hij wel dégelijk over Omtzigt had gepraat. Maar het is niet de enige pikante onthulling die blijkt uit de notities. Met Thierry Baudet is overlegd over de “Judassen” van Joost Eerdmans’ JA21, zo blijkt.

Wat weinig aandacht heeft gekregen tot nu toe, en dat is best logisch want het debat focust zich natuurlijk volkomen op Omtzigtgate, is een notitie over het gesprek tussen de verkenners en Thierry Baudet. D66-verkenner Ollongren vroeg Baudet namelijk hoe hij het ervaart dat er “meer gelijkgestemden/judassen” in de Tweede Kamer zitten.

Jawel, het staat er echt. De verkenner nam volgens de notitie die term “judassen” – heel toepasselijk hoor, daar niet van – in de mond:

Het antwoord van Thierry Baudet daarop: Zij “doen mee om mee te doen, [maar zijn] geen ideologische tegenhanger [van het huidige systeem].” Alleen “wat nuanceren willen ze op klimaat en corona,” voegde hij daar nog aan toe. Met andere woorden, Baudet was niet onder de indruk van de “gelijkgestemde judassen” in de Tweede Kamer.

Zo. Ollongren is natuurlijk een vreselijk mens, leugenachtig tot op het bot, maar wat Eerdmans en zijn clubje betreft is ze toch wel scherp!

Vraagje: wat vindt Eerdmans hier eigenlijk van, dat verkenners op zo’n manier over hem en zijn partij praten? Daar zijn we dan toch wel benieuwd naar!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. EU_K0K

  Gelukkig, toch nog een D66 bash artikel.
  Andere vraagje Michael: Wie wordt tijdelijk Minister President als Rutte opstapt?
  HUMOR!

  1. usb3.0

   Het zou natuurlijk een schande zijn als jouw wens wordt bewaarheid, maar ja jij bent een enorme schandvlek in deze wereld dus logisch

  2. Niet L niet R

   U past met uw discussie geheel in de huidige bananenrepubliek Nederland!

 2. Florissa

  Als je een functie hebt als dieze wijven en na een dag of wat niks meer weet,hoor je niet thuis in de 2e kamer ,maar ergens in een spoelkeuken,daar hoef je niet te denken ,en kan je weinig fouten maken .

  1. NO8DO

   U zoekt collega’s?

   1. LifeBuddy

    nodo, Wil je nu al schijten!!!

  2. LifeBuddy

   Floris, klaar als een klontje. We hebben standvastige mensen in de kamer nodig, zoals Geertje Wilders of Therry Baudet en Niet van die figuren dat als iemand een scheet laat, dat ze al gaan liggen.

  3. Niet L niet R

   Fatsoen is U niet bij gebracht!!!!

 3. Max Aue

  Ik heb sterk de indruk dat de term ‘Judassen’ in het gesprek met de verkenners door Baudet is gebruikt en door Ollongren opgeschreven.

  1. coenzoon

   ik heb sterk de indruk dat het gewauwel van de strónt vlé®k wederom kant noch wal raakt maar slechts wederom als laster bedoeld is.

  2. usb3.0

   Tuurlijk heeft maxje sterk de indruk

  3. Niet L niet R

   U wordt met de dag zieliger!

 4. plakband

  Kasja Ollongren, was dat niet de Judas die het Referendum afschafte ?

 5. Niet L niet R

  Bij al het negatieve, las ik geheel onverwachts, dat de heer Seegers van de CU niet mee gaat regeren als Rutte minister-president wordt!
  Klare taal, misschien dat Rutte nu zelf tot de conclusie komt dat hij op moet stappen, hij voert aan de stemmers op hem persoonlijk, maar vergeet, dat dat alleen komt door corona, en hij zich steeds slim buiten de problemen hield, en dat over liet aan Hugo!

 6. Drollevanger

  Mij benieuwen of ook Kaag als rechterhand straks van Rutte zich net zo makkelijk laat bespelen door de minister-president als voorheen min de Jonge.
  Ik weet niet of het hier is opgevallen, bij elke voordracht via TV stonden Rutte e d Jonge naast elkaar te oreren.
  Maar als er moeilijke standpunten werden genomen zag je alleen de Jonge in het front van de camera,s.
  Dan was Rutte uit het beeld geglibberd en haalde minister de Jonge de kastanjers uit het vuur.
  Ik kan jullie nu al wel meedelen. De Jonge zit niet in het volgende kabinet.

 7. Drollevanger

  Het is mij een raadsel hoe de persoon die deze trammelant heeft veroorzaakt, commentaar durft te hebben op andere partijen. (Hoewel gepast)
  Ook is me niet helder wat de noodzaak van het door haar zichtbaar maken van de feiten was.
  Wordt daardoor mvr Kaag nu de favoriet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.