Machtsdronken Merkel kortwiekt macht deelstaten, en duwt ze lockdowns en draconische maatregelen door de strot

Bondskanselier Angela Merkel ergert zich al een lange tijd aan het feit dat de Duitse deelstaten zélf een corona-aanpak mogen kiezen. De laatste tijd leveren enkele deelstaatpremiers flink wat kritiek op de landelijke adviezen, maar Merkel heeft hen nu buitenspel gezet: een Duitse wet is aangenomen die ervoor zorgt dat ‘Mutti’ Merkel het hele land kan onderwerpen aan strenge lockdowns. 

Al voor langere tijd roept en dramt de bondskanselier om een verregaande lockdown in heel Duitsland. Maar tot op heden kon de nationale regering niet veel meer dan doen adviezen verstrekken, want de uiteindelijke macht lag bij de Duitse deelstaten: zij bepalen de uiteindelijke invulling van de landelijke beleidsadviezen. Die macht is dankzij Merkels decreet nu overgeheveld naar het landelijke kabinet, zo laat RTL Nieuws weten.

Voor Pasen wilde Merkel nog de regels in Duitsland flink verscherpen maar werd toen op de vingers getikt door de regionale premiers, die niets in zoveel hardvochtigheid zagen. Het was flink wat gezichtsverlies voor Merkel, maar machtsverslaafd als ze is liet de regeringsleider het er niet bij zitten. Merkel heeft het nu dus voor elkaar gekregen om de deelstaten te onderwerpen aan het nationale coronabeleid.

De grote vraag is hoe de Duitsers zélf zullen reageren op deze ingrijpende verandering. Het besmettingscijfer ligt veel lager in Duitsland dan bijvoorbeeld in ons land, maar toch wil Merkel alles nationaal regelen. Terwijl de premiers van de deelstaten benadrukken dat maatwerk nodig is; zeker niet iedere deelstaat heeft baat bij strenge lockdown, en zeker niet de deelstaten die qua test en prikcapaciteit ook andere opties hebben.

Helaas lijken zij nu redelijk buitenspel te zijn gezet door Merkel. Iedereen zal en moet verpieteren in een lockdown, als zij dat beveelt. En wie weerstand biedt kan lekker het heen en weer krijgen. Ongelooflijk!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Edjan

  Het gaat niet over corona. Het gaat over macht.
  En al die macht die Merkel nu van de deelstaten afpakt, gaat nooit meer naar de deelstaten terug, maar naar linea recta naar de eu.

  Inmiddels worden de oorspronkelijke bewoners hun gebruiken en cultuur afgepakt, wordt hen door nep-historici een schuldgevoel aangepraat, want zij moeten ontworteld worden zodat er een suf-gelúld, grijs-beige proletariaat ontstaat, zonder eigen gezicht, wat gemakkelijk te manipuleren is en vooral: niet meer te zeggen heeft.

  1. coenzoon

   quote Het gaat niet over corona. Het gaat over macht. end

   klopt ,en over ,
   * digitaal geld in plaats van munt/papiergeld
   * co2 quota per persoon
   * terugdringen privaat vervoer
   * digitaal paspoort met al uw privileges en verboden
   * herverdeling van vermogen enz enz

   Niemand verstopt het hoor ! Het staat gewoon in schrift !

   h**ps://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ontwikkelingssamenwerking/internationale-afspraken-ontwikkelingssamenwerking/global-goals-werelddoelen-voor-duurzame-ontwikkeling

   agenda 2030 , build back better en grote reset. Elke politicus noemt het minimaal 1 keer in een interview. ONTWAAK !

 2. AS210854

  Precies dezelfde gang van zaken als wat Rutte, KAAG, Wopke en Zegers met Nederland voor hebben.
  De bevolking monddood maken.

 3. rafi

  Hoe kan 1 zo’n afzichtelijk gedrocht zo’n wet regelen? Hoe is dat mogelijk? In het rechtstatelijke systeem van een moderne Westerse democratie?

 4. Yoyo

  En de Merkel- poedel Rutte zal spoedig volgen.
  Wat een waanzin.
  Je zou bijna gaan denken, dit gaat niet meer goed komen.

  1. Edjan

   YoYo. Goed komen? dat ligy maar aan je standpunt.

   Volgens mij is er al een hele tijd een soort van oorlog bezig. Tot nu toe met weinig bloedvergieten.
   Die oorlog woedt tussen een kleine elite (bazen van internationals en grote banken en machtige politici) en het volk. De elite wil de absolute macht en vrijwel alle rijkdom.

   In China is dit opgelpst door een puntensysteem en een doorlopende, technische bewaking.
   In Europa gaat dat niet zo 1,2,3 omdat het volk teveel te vertellen heeft. Daarom moet het volk ontworteld worden, haar identiteit verliezen. Dat gebeurt door grote hoeveelheden mensen van een totaal andere cultuur binnen te halen. Die hoeven zich niet aan te passen: de ooraspronkeleijke bevolking moet haar cultuur en identiteit opgeven. Zo tegen de tijd dat er een geweldsevenwicht ontstaat tussen oorspronkelijke bevolking en nieuwkomers, kan de elite met een klein leger dit evenwicht zeer lang in stand houden. In eUROPA MOET OOK DE DEMOCRATIOE AFGESCHAFT WORDEN. dAT IS

   1. Edjan

    Ho, er ging iets mis.
    In China is dit opgelost door een puntensysteem en een doorlopende, technische bewaking.
    In Europa gaat dat niet zo 1,2,3 omdat het volk (nog) teveel te vertellen heeft.

    Daarom moet het volk ontworteld worden, haar identiteit verliezen. Dat gebeurt door grote hoeveelheden mensen van een totaal andere cultuur binnen te halen. Die hoeven zich niet aan te passen: de oorspronkelijke bevolking moet haar cultuur en identiteit opgeven. Zo tegen de tijd dat er een geweldsevenwicht ontstaat tussen oorspronkelijke bevolking en nieuwkomers, kan de elite met een klein leger dit evenwicht zeer lang in stand houden. Of voor korte tijd een van de twee groepen het overwicht geven als dat beter uitkomt. In Europa wordt de democratie in rap tempo afgeschaft.

    Corona is een zegen voor de elite. Allerlei maatregelen die normaal pas over een aantal jaren doorgevoerd zouden kunnen worden, kunnen nu al ingevoerd worden.

    En de elite staat op winst! Ze krijgen het voor elkaar! De totale macht over een grijs-beige volk dat niets in te brengen heeft. De intensieve menshouderij. En een groot deel van het volk is het hier mee eens. Het is verleidelijk om voor de gedoodverfde winnaar te zijn.

   2. Meriadoc Brandebok

    “Die oorlog woedt tussen een kleine elite (bazen van internationals en grote banken en machtige politici) en het volk. De elite wil de absolute macht en vrijwel alle rijkdom.”

    Aldus Edjan, leider van de Communistische Partij Nederland. 😉

    1. Harry Haller

     Niet alleen de communistische regimes hadden een kleine elite die de grote massa onderdrukten – dat heeft het kapitalistische systeem ook. Twee procent van de superrijken beheersen, kopen en sturen de macht.

     1. coenzoon

      Het is feitelijk nog veel minder dan 2% wat de wereld stuurt !
      Ik was ook verbaasd want ging ook uit van die 2 %.

      Hier een heldere analyse over de geldstromen en de mensen erachter.

      h**ps://www.bitchute.com/embed/cHMwZURVEQMs/?feature=oembed#?secret=3Qc7oRjMLX

 5. Meriadoc Brandebok

  Niet Merkel is machtsdronken, maar de “Ministerpräsidenten” en “Ministerpräsidentinnen” van de onafhankelijke deelstaten waren, aldus Der Spiegel, “trunken von der Macht”. Tijdens de coronacrisis grepen de leiders van de afzonderlijke deelstaten zogezegd de gelegenheid aan (“never waste a good crisis”) om eigen beleid te gaan voeren. Zij begonnen macht naar zich toe te trekken en eigenstandig te beslissen.

  Het was dus noodzakelijk dat Merkel de deelstaatregeringen subiet liet inbinden. Bek houden en terug in het hok van nutteloosheid.

  1. Edjan

   “Bek houden en terug in het hok van nutteloosheid”.
   Aldus de reetlikker van het gezag, de grefo Brandebok.

   1. Meriadoc Brandebok

    Alle lokale overheden zijn verantwoording schuldig aan de landelijke staat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.