Machtsdronken Rutte weigert op te stappen als premier: “Ik heb 1,9 miljoen stemmen gekregen!”

Sigrid Kaag liet vannacht weten dat een motie van afkeuring een héél zwaar middel is en dat Mark Rutte echt bij zichzelf te rade moet gaan over zijn toekomst. Nou, dat heeft hij gedaan. Zijn conclusie is dat hij 1,9 miljoen stemmen heeft gekregen, en dat hij voor niemand een stap opzij doet. L’état, c’est moi!

Tegen RTL Nieuws zei Mark Rutte vandaag na de virtuele ministerraad dat de Paasdagen gebruikt moeten worden om lekker even te ontspannen, en dat de formatie daarna weer lekker van start moet gaan. Hij moet nog even kijken of er samengewerkt kan worden met D66, CDA en ChristenUnie maar, zei hij: “Ik denk dat iedereen ook voelt dat uiteindelijk dit land in zo’n ernstige crisis waar we nu in zitten met corona en ook de economische gevolgen, en de gevolgen in de samenleving, dat het ook belangrijk is dat er weer een kabinet komt.”

Ah ja. Even bezinnen, maar daarna weer doorgaan. Zo kennen we Rutte weer. Deze man laat zich werkelijk door niets en niemand tegenhouden. Hij heeft de macht geproefd – elf jaar lang zelfs – en weigert die nog af te staan.

Dat blijkt ook uit zijn antwoord op de vervolgvraag over of hij bereid is af te zien van een nieuwe termijn als premier “om een cultuurverandering mogelijk te maken wat nodig is voor het vertrouwen?”

Het antwoord daarop is… Machiavelliaans, schaamteloos, koppig, arrogant en daardoor echt honderd procent Ruttiaans: “Ik heb 1,9 miljoen kiezers gekregen. De VVD ruim twee miljoen. Het is ook gek twee weken na die verkiezingen om dan te zeggen, ‘ik doe een stap opzij’.” Dus nee, dat gaat niet gebeuren: Rutte blijft als het aan hem ligt voor de aankomende honderd jaar nog de minister-president.

Maar wacht eens even, daar is gezien de omstandigheden helemaal niets geks aan. Want de héle Kamer heeft Rutte gisteren laten weten dat hij niet geloofd wordt. Dat zijn gedrag in de formatie totaal onacceptabel is geweest. Dat zijn ondermijning van de macht van het parlement de rechtsstaat in gevaar brengt. En dat dit zo niet meer kan.

Hij werd ná de verkiezingen gewoon betrapt; betrapt als zijnde de keiharde leugenaar en ongekend schaamteloze machtspoliticus die hij is.

Daardoor zijn de zaken nogal veranderd. Je hebt zelfs Sigrid Kaag die vannacht zei dat haar motie van afkeuring “een heel zwaar middel” was. En dat, als zij in Ruttes schoenen stond, hier consequenties aan zou verbinden.

Maar dat maakt Rutte allemaal niets uit. Het gaat hem erom dat hij de macht in handen blijft houden. Daar doet hij werkelijk alles voor, inclusief als een gestoord klein kind met zijn vuist op het spreekgestoelte slaan terwijl hij “ik lieg niet!!!!!!” roept.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!

Deze man is onderhand lachwekkend an het worden. Ik kan er niet eens boos meer om worden. Mark Rutte is een karikatuur van zichzelf geworden, een karikatuur van een Machiavelliaanse machtspoliticus. Met z’n 1,9 miljoen stemmen. Een laatste, wanhopige troefkaart van een principeloze machtspoliticus die verder zo goed als uitgespeeld is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Max Aue

  Voor de veronderstelde leugen van Rutte bestaat bewijs noch motief. Het blijft wonderlijk dat heel Nederland dat zonder blikken of blozen blijft beweren.

  1. Stanly2000

   Bewijs.
   “Tijdens een dramatische dag in de Tweede Kamer doemde het beeld op van Rutte als een leugenachtige politicus. Hij had – ondanks eerdere ontkenningen – wel degelijk de populaire volksvertegenwoordiger Pieter Omtzigt (CDA) willen wegpromoveren naar een ‘functie elders’, althans naar een ministerspost.” Bron EW

   Motief
   “Rutte verklaarde eerst dat hij in de gesprekken met Annemarie Jorritsma (VVD) en Kajsa Ollongren (D66), de inmiddels afgetreden ‘verkenners’ in de voorfase van de kabinetsformatie, niet had gesproken over het wegpromoveren van Omtzigt. Uit de stukken die om 11 uur ’s ochtends naar buiten kwamen, bleek dat Rutte wel degelijk over Omtzigt had gesproken als een probleem.” Bron EW

  2. coenzoon

   Wederom liegt rutte domme decadente tról ! hij heeft geen 1,9 miljoen stemmen gehaald . Als rutte wil weten hoeveel mensen hem zouden steunen had hij op plaats 20 van de lijst moeten gaan staan. Dan had hij geweten wat de steun aan hem persoonlijk was.

   Als je vvd stemt – of eender welke andere partij – stem je meestal gewoon op de nr 1 van de lijst decadente omme jongen!

   De hele kamer zegt dat rutte liegt
   65% van de bevolking zegt dat rutte liegt

   de decadente hypocriete tról wím hútten zegt dat er geen bewijs is !
   je blijft lachen met de onwetende

 2. STOP FVD

  Ga je nu hier ook nog eens je eigen wappie twitter berichten delen alsof het nieuws is? Hoe sneu ben je dan, met je 6500 “volgers”, waarvan zeker de helft nep (net als iedereen)……..

  Als er iemand lachwekkend is ben jij het wel! Heb je je grapjas aan?

  Als het je zo uitkomt roep je wel dat Omzigt 342.000 stemmen kreeg en DAAROM niet zo maar aan de kant te zetten is. Rutte krijgt bijna 2.000.000 kiezers achter zich, maar dan komt het je niet uit en dan is het ineens ook niet relevant. Hypocriet? Jazeker, maar dat ben je ook met je suggestieve manipulerend nepnieuws.

  1. coenzoon

   rutte kreeg geen 2 miljoen stemmen stomme hond , de vvd kreeg 2 miljoen stemmen

   ben je nu werkelijk zo dom ?

 3. Jack Flash

  Liegen is lonend blijkt weer.
  De “man” kent geen schaamte.

 4. Neko-

  Hij zette schaamteloos ook 1,3 miljoen PVV kiezers buiten spel in Rutte3. En in Rutte4 lijkt hij iets vergelijkbaars te willen doen met FvD en PVV…

  Dus hij verbind alleen iets dat in zijn straatje past aan dergelijke cijfers.

  1. usb3.0

   1,88 miljoen kiezers (PVV en FvD samen) worden door deze leugenclown buitenspel gezet..

 5. Heras

  Nieuwe verkiezingen graag. Maar dan eerlijk.
  Er werd duidelijk gefraudeerd.

  1. STOP FVD

   Hahaha, nog zo’n wappie! Duidelijk omdat je fascistische narcistische leider niet de grootste werd? Ik heb nieuws voor je, dat zal hij ook NOOIT worden. Want de meeste kiezen liever voor een leugenachtige Rutte dan voor een complotdenkertje met de eerder genoemde “kwaliteiten”.

  2. Max Aue

   Over leugens gesproken.

  3. Beukman

   Inderdaad. Er zijn foto’s opgedoken van een vrachtwagen vol met poststemmen die midden in de nacht, dat was van 15 op 16 maart, voor het hoofdkantoor van Forum werd leeggemaakt. De kratten met poststemmen werden vervolgens door drie mannen naar binnen gedragen.
   Wat was daar aan de hand?

   1. andergeluid

    Was jij die chauffeur?????

    1. coenzoon

     nee bukhol was teller !

 6. Cootje

  Met de motie van wantrouwen hadden geen plezier meer gehad van Pinokkio , heerlijk hem net in het leven te houden , af en toe een worst voorhouden en hem dan weer afpakken , hem tot het bot kleineren en hem op de juiste momenten onder dompelen . Rechtstaat bestaat al 12/13 niet meer , banken en multinationals en de criminelen zijn de baas , en het klootjes volk moet de contributie betalen. Met een plaat voor zijn kop denkt hij nog aan een terug keer ,maar hij is bij zijn politieke vrienden totaal uitgescheten , en we hebben nog een paar leuke luizen in de pels / Orban voor Europa/ en omtzigt voor Nederland , en voor heel het ondemocratische zooitje de variante van Corona , die een golf van politieke ellende gaat geven in de zomer . En met deze pijnen krijg je vanzelf de oplossingen in de politieke verhoudingen ,

  1. Cootje

   12/13 jaar

 7. Max Aue

  Het blijft een opmerkelijk gegeven dat aanhangers van Baudet en Haga Rutte schaamteloos voor leugenaar durven uit te maken.

  1. Cootje

   Volgens mij veel meer dan dat , maar politieke bestuurders hoeven geen verantwoordelijkheid af te leggen voor hun daden , of wel maar maken gebruik van een doctrine . Elke bestuurder die betaald wordt door belastinggeld moet voor zijn daden strafrechtelijk vervolgd kunnen worden , hadden veel minder ambtenaren en van Mark Rutte nooit gehoord

  2. STOP FVD

   Zo denkt 3/4 van Nederland er over, maar DAT lees je hier uiteraard niet.

  3. Human Beast

   @Auwe lûl, who the hell is Haga Rutte….bloody idiot.

   1. Max Aue

    Ik zal de zin voor jou ietsjes anders formuleren:

    Het blijft een opmerkelijk gegeven dat aanhangers van Baudet en Haga er niet voor terugdeinzen Rutte schaamteloos voor leugenaar uit te maken.

  4. Stanly2000

   “Het blijft een opmerkelijk gegeven dat aanhangers van Baudet en Haga Rutte schaamteloos voor leugenaar durven uit te maken.”
   IS HIJ OOK.
   U kunt wel blijven ontkennen, maar Rutte heeft het zelf toegegeven. Of was dit ook een leugen?

 8. plakband

  Het verbaast mij dat Rutte nog weet dat hij 1,9 milljoen stemmen heeft gekregen.
  Dit wijst op een selectief geheugen, gericht op eigenbelang.

 9. Piet Klein

  Het is zo overduidelijk dat Rutte machtspolitiek heeft willen bedrijven tegen de man die duidelijk maakte dat hij de toeslagaffaire, waarin velen ernstig gedupeerd zijn, onder de mat wilde vegen. Het is overduidelijk dat Rutte door manipulatie, list en bedrog heeft geprobeerd zijn hachje te redden in het debat van gisteren. Of dat gelukt is moet blijken want het niet halen van de motie van wantrouwen en slechts een motie van afkeuring waarna Rutte kan doorgaan als premier verbaast ons. Het zal moeten blijken uit de opstelling van de partijen in de formatie of de democratie functioneert of nog dieper is weggezakt dan we al dachten. Het is verbijsterend hoe Rutte zich uitermate bewust van het spel dat hij gespeeld heeft bij hem er geen enkele snaar is die maar enig berouw toont dan wel dat zijn verlangen naar de macht, die kennelijk ten koste van alles mag gaan, ongekend is. Binnen afzienbare tijd zal Rutte alsnog vertrekken of moeten we constateren dat democratie niet functioneert, dat het gevoel dat we samen gaan voor een mooi land compleet verdampt is.

  1. Max Aue

   Het is helemaal niet overduidelijk, Piet Klein, er is bewijs nog logica voor de beschuldiging dat Rutte, en met hem Jorritsma en Ollongren, loog.
   Ik begrijp dat je hoopt dat hij loog, maar dat feit bevindt zich slechts in je eigen hoofd.

   1. Edjan

    noch

   2. Max Aue

    nog = noch

   3. Piet Klein

    Max, het is overduidelijk anders was binnen korte tijd na het openbaar worden van de notitie van Ollongren er duidelijkheid geweest, maar er volgde tegenstrijdige verklaringen, er werd weer poging gedaan naar de doofpot, informatie kon niet direct beschikbaar gemaakt worden, en gaf niet de goede antwoorden. Alleen in jou hoofd dringt het niet door dat al dit gedoe, al deze pogingen om het diffuus te maken het gevolg is dat men de waarheid niet op tafel wilde leggen. Er is volop logica dat er gelogen is en het ontbreken van de waarheid bewijst dat er gelogen wordt. In politiek is dit het bewijs (een beetje anders dan bijvoorbeeld in strafzaken). Volgens Plato is de leugen een essentieel instrument in de politiek maar je moet dan wel de kunst verstaan de leugen op de waarheid te laten lijken. Helaas deze keer ruim mislukt.

    1. Meriadoc Brandebok

     Wat voor een motief moet Rutte dan hebben gegad voor diens leugen?

     Eerlijk gezegd kan ik mij goed voorstellen dat hij namen in de marge niet onthoudt, aangezien de man tienduizend andere dingen aan zijn hoofd heeft.

     1. Stanly2000

      Guus,
      Klopt, zijn geheugen laat hem wel vaker in steek, echter alleen als het hem zelf goed uitkomt.

    2. Max Aue

     Piet Klein liegt harder dan Rutte ooit zal kunnen.
     Er werden helemaal geen pogingen gedaan iets in de doofpot te stoppen. Rutte bepleitte juist alle verslagen die over Omzigt gingen publiek te maken. Dat onderstreept juist zijn verklaring dat er in zijn herinnering niet over Omzigt is gesproken. Als hij dat had willen verbergen had hij immers niet openbaarmaking van de verslagen bepleit.
     Hij had ook geen motief om dat te doen. Als hij het zich had herinnerd had hij dat eenvoudig tegen de pers kunnen zeggen.

     1. Stanly2000

      Ernst, en maar stug blijven volhouden. Dwars tegen de draad in. Samen met Guus en Beukman een pro Ruttefront.
      “Tijdens een dramatische dag in de Tweede Kamer doemde het beeld op van Rutte als een leugenachtige politicus. Hij had – ondanks eerdere ontkenningen – wel degelijk de populaire volksvertegenwoordiger Pieter Omtzigt (CDA) willen wegpromoveren naar een ‘functie elders’, althans naar een ministerspost.”

  2. Beukman

   Het is zo overduidelijk dat Rutte machtspolitiek heeft willen bedrijven tegen de man die duidelijk maakte dat hij de toeslagaffaire, waarin velen ernstig gedupeerd zijn, onder de mat wilde vegen.

   aldus Piet Klein.

   Dat lijkt me niet. Het is overigens goed te weten dat Hoekstra Omtzigt vijf dagen voor de verkiezingen al een ministerschap in het vooruitzicht stelde.
   Daar hoor je niemand meer over, maar toen nog geen week later een privé-aantekening met dezelfde strekking uitlekte, brak in het hele land de pleuris uit.

   rtlnieuws.nl/nieuws/video/video/5219423/wopke-hoekstra-als-pieter-omtzigt-wil-kan-hij-minister-worden

 10. Xenon

  Rutte zal binnenkort een nieuwe wet invoeren
  zodat hij net als Erdogan en Poetin de komende
  20 jaar aan de macht kan blijven.

  1. Mireille

   Dat zou best eens kunnen. Veel DDS’ers hebben veel op met Putin, Orbán en andere democraten. Het zou mij niet verbazen.

 11. andergeluid

  Ik heb 1,9 miljoen stemmen gekregen???? van wie? van die gene die de stemmachine bedient heeft
  Dat gelooft niemand toch hij liegt wel vaker het is zijn handelsmerk liegen
  Hij is er neer gezet maar niet gekozen want zoveel lobbyisten zijn er niet en 1,9 miljoen rijken der rijken ook niet
  Ik zou ze toch maar voor de zekerheid opnieuw laten tellen maar dan niet door mensen die VVD hebben gestemd.

  1. Max Aue

   “Ik heb 1,9 miljoen stemmen gekregen???? van wie? van die gene die de stemmachine bedient heeft”

   Hier wordt in beroerd Nederlands harder gelogen dan Rutte ooit zou kunnen.

   1. coenzoon

    inhoudelijk heb je niets op te merken max anus ?

    weer zo een sterke bijdrage van de decadente tról.

 12. RCS

  Rutte is nog erger dan Pinokkio. Wat een leugenaar is die man. D66, CU en het CDA moeten zich kapot schamen dat ze hem nog steunen.

 13. AS210854

  En dat gebeurt gewoon op GOEDE VRIJDAG. het is nu toch wel duidelijk wat voor farizeeërs partijen dit zijn.

 14. C.A.Barstow

  ”Zijn conclusie is dat hij 1,9 miljoen stemmen heeft gekregen, en dat hij voor niemand een stap opzij doet”

  Zo’n uitspraak kunnen wij alleen verwachten van iemand die verslaafd is aan macht,
  voor iemand die al het andere hoe belangrijk ook op de tweede plaats zet.
  Dit soort voor een land gevaarlijke bestuurders zullen de macht nooit vrijwillig afgeven, zij regeren als een dictator met alles er op en eraan.

  Vandaar dat deze huichelaar, bedrieger en misleider zo goed kan opschieten met dat machtsbeluste linkse ratten nest in Brussel.

 15. Michael M

  U hebt 1,9 miljoen stemmen gekregen, dat betekent dat de meerderheid u niet meer ziet zitten. Sta op en zoek een baan bij Walt Disney als Pinocchio.

 16. Boemboem

  Klopt Rutte maar 15miljoen niet dus…..

 17. Drollevanger

  Ik denk eerder dat men ondanks Rutte op de VVD heeft gestemd.
  Rutte haalt de zaken door elkaar, hij denkt blijkbaar dat iedereen die op zijn club stemde voor hem heeft gekozen. Beste Mark men stemde niet op u maar de overtuigingen die men uw partij toedacht. De overtuigingen die u altijd, nadat u tot premier was gekozen naast het grootvuil heeft gezet.

 18. Drollevanger

  Destijds werd Trump afgebroken door een groot deel van de Nederlanders om zijn vermeende daden.
  Toch had meer dan de helft van de Amerikanen op Trump gestemd.
  Nu heeft blijkbaar 1,9 miljoen Nederlanders op de club van Rutte gestemd.
  Wordt het geen tijd dat ook wij persoonlijk op de persoon van een volgende premier gaan stemmen.

 19. usb3.0

  ““Ik heb 1,9 miljoen stemmen gekregen!”

  Goed opletten wat leugenclown rutte precies zegt, het woordje “gekregen” zegt mij dat er fraude in het spel is… en die verdachtmaking is natuurlijk zeer terecht want je kunt mij niet wijsmaken dat Nederlanders zo verschrikkelijk achterlijk zijn om op hem te stemmen..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.