Mkb-baas maakt gehakt van idioot sneltest-heropeningsplan horeca en winkels: ‘Ook zonder kan het hartstikke veilig!’

Vanaf het eind van deze maand gaat men beginnen met steeds meer testevenementen. Dierentuinen, pretparken en in sommige steden zelfs cafés die hun deuren mogen openen voor mensen met een negatieve sneltest. Maar volgens Jacco Vonhof, de voorzitter van MKB-Nederland, kan het ook anders: zonder testen en met duidelijke protocollen. 

Sommige ondernemers hebben het geluk dat ze mogen meedoen aan de zogeheten testevenementen. De rest van ondernemend Nederland moet wachten op een groen seintje vanuit de overheid om weer de deuren te openen zoals vanouds. Mkb-baas Jacco Vonhof is van mening dat het hele circus rondom sneltesten volstrekt overbodig is: ook zonder kan men prima weer deelnemen aan de maatschappij.

De doorsnee ondernemer is dus absoluut niet gebaat bij de hele sneltestheisa, meent Vonhof:

“Tussen de eerste en tweede lockdown hebben horeca en detailhandel bewezen dat ze met goede protocollen ook open kunnen zonder al dat getest. Die ondernemer zit gewoon te wachten tot hij weer wat kan.”

En daar maakt hij een sterk punt. Afgelopen zomer was de horecasector namelijk onderworpen aan enkele strenge maatregelen en dat werkte prima. Waarom zou dat nu niet mogelijk zijn? We zien dat mensen, zeker met zonovergoten dagen, massaal naar buiten gaan. De parken in grote steden stromen over, en men lijkt totaal geen rekening meer te houden met bepaalde afstandsregels.

Als men de horeca weer wat ruimte gunt kan men veel beter aan spreiding doen:

“Mensen laten los en gaan dingen doen op een manier die we liever niet willen. Dus doe het nou onder condities. Geef nou ruimte. Dat kun je in plannen en routekaarten blijven opschrijven, maar als er niets verandert in de straat en op het plein, dan helpt het niets. We staan op het kantelpunt. De burgemeesters van de grote steden geven het al aan. Laat ze op een gestructureerde manier eerst die terrassen nou open doen.”

Dus allemaal leuk en aardig die testevenementen, maar in feite is het niet meer dan een afleidingsmanoeuvre. De kleine ondernemer heeft er helemaal niks aan. Praktisch heel Nederland roept op tot het openen van de terrassen, maar eigenwijs Den Haag blijft zijn eigen, ondernemersslopende koers varen. Volstrekt onverantwoord, al dat onnodige leed dat wordt aangericht bij de horeca en de detailhandel. Kortom: heb dus de moed om de hele sneltesthappening af te zeggen, en gun ondernemers het verdienen van hun eigen boterham. Zonder die mallotige poespas!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Cootje

  Het is toch heerlijk hoe deze regering hun achterban een worst voor hun neus houd , heerlijk ze laten happen en proeven en ze aan hun lot overlaten , deze domme mkb ganzen hebben met volle verstand op deze malloten gestemd en krijgen nadat de bühne plaatsen zijn ingenomen hun gratificatie dat is een beetje lucht , een plaats aan de tolk tafels en ze mogen hun belastingschuld over 3 jaar uitsmeren , leuker kunnen we het niet maken , en volgens mij stem je met volle verstand en krijg je wat je verdient

 2. STOP FVD

  “En daar maakt hij een sterk punt.” Dat bepaalt je lezer toch?

  Anyway, zelfs al zouden de terrassen weer open gaan, waarom denkt men dat er dan geen volle parken meer zullen zijn. Alsof iedereen dan ipv het zelf meenemen (van het goedkope drank en eten) op een duur terras gaat zitten, waar je een achterlijk bedrag moet betalen voor alleen maar een bakje koffie (bijvoorbeeld EUR 2,65!!!) of een Gin Tonic (a EUR 15,=). En je blijft niet bepaald de hele middag op een terras zitten.

  Begrijp me niet verkeerd, zelfs ik vind dat de terrassen open kunnen, alles wat buiten kan zou onder voorwaarden weer veel meer open kunnen (potje voetbal in het weekend misschien ook wel).

 3. kattekop

  Je weet niet of de middenstand massaal op Rutte gestemd heeft.
  vergeet niet dat Nederland een ambtenarenstaat is en die stemmen echt geen Wilders of Baudet want die willen de macht en invloed van de staat verminderen.
  Die willen grenzen dicht en uit de EU
  De middenstand is niet zo’n grote groep om echt veel verschil te maken.

  1. Cootje

   Volgens mij drijft de VVD op de multinationals en het MKB , kleine zelfstandigen zijn altijd de hoofdmoot van de VVD geweest , met de multinationals gaat het uitsteken , en de kleine zelfstandige krijgen wat ze verdienen namelijk onder andere VVD beleid

 4. LifeBuddy

  Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, hangt ook maar heel gewoontjes aan het jojootje van de vvdd66 en cda. Die houdt ook netjes zijn bek. Wie was dat ook alweer die bij het cda een M*s in de rug kreeg?

 5. usb3.0

  Dit beleid is ziekmakend natuurlijk, een hele bevolking onderworpen aan experimenten dat volgens de grondwet absoluut verboden is maar wel gewoon wordt gedaan en mensen vliegen er massaal in die zijn zo verschrikkelijk in de maling genomen en zo lang “binnen” gehouden dat “ze” dus alles willen doen om maar een terrasje te kunnen pakken.
  Mensen komen gewoon niet meer in opstand, echt schokkend om te zien..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.