Nederlanders massaal op de bon geslingerd voor corona-overtredingen: ‘Afgelopen week bijna 6.300 boetes’

In een week tijd zijn er maar liefst 6.000 mensen op de bon geslingerd vanwege het overtreden van de avondklok. Waanzin zou je denken? Nee hoor, dit is het Nederland waar we anno 2021 in leven. Het aantal boetes voor overtreders loopt dan ook alleen maar op. In een week tijd werden er 733 meer boetes uitgeschreven dan in de week daarvoor.

Het regent coronaboetes in Nederland, voornamelijk door de avondklok. Soms bleek de politie nog coulant door 105 mensen slechts een waarschuwing te geven, maar veel vaker gingen de dienstdoeners over op een boete: meer dan 6.000 (6.287 om precies te zijn) werden er uitgedeeld. De politie lijkt er haast trots op om er ook even bij te vermelden dat er “maar liefst” 39 illegale feesten zijn beëindigd.

Nu.nl omschrijft het als volgt:

“Met het aantal bekeuringen van vorige week ligt het aantal coronaboetes dat de politie in een jaar tijd uitschreef nu rond de 120.000. Bijna twee derde van deze bekeuringen werd uitgeschreven voor het negeren van de avondklok, zo bleek vorige week uit jaarcijfers.”

De boete voor het “negeren van de avondklok” is niet mals: 95 euro plus administratiekosten. Sinds 31 maart is de avondklok tussen 22.00 en 4.30 uur van kracht. Wie gedurende deze tijd ongeoorloofd op straat is, loopt een hoog risico op een bekeuring.

Wat er gebeurt met de opbrengst van de boetes, is niet bekend. Het zou een overweging kunnen zijn dat de overheid de aanzienlijke inkomsten van deze boetes zal gebruiken om bijvoorbeeld de horeca te compenseren. Veel hoop hoeven we daar echter niet op te vestigen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. HD

  Geen mondkapjes op en een je krijgt een proces-verbaal, als VVDer en topman van de ABN miljoenen en miljoenen zwartgeld witten en je krijgt een topfunctie.
  Als PVDA burgemeester van Haaksbergen zelf opstappen na een ongeluk waarbij een kind sterft, en je pakt € 800.000,-

  1. Augustus

   Dat Jorritsma origineel in de formatie zat was klap op de vuurpijl. Bewezen deel genomen en geprofiteerd van de bouwfraude, heeft de klokkenluider getracht via haar man’s criminele wereldje de mond te snoeren en vervolgens gaat ze met een plaat voor haar kop verder. Kan enkel bij de VVD.

 2. CZ

  En zo is ‘4rus’ het niet alleen een unieke mogelijk voor Build Back Better maar ook voor de Staatskas.

 3. JFU

  Hoe langer deze onderdrukking duurt des te normaal we dit gaan vinden. En dat weet de ‘elite’. Opent de weg naar nog meer onderdrukking in de toekomst…stap voor stap!

 4. coenzoon

  Het nieuwe bruin zit niet stil ! En dan vragen de domme slaven van de knokploeg van Rutte zich waarom het respect wegrent.

  Het fascisme viert hoogtij

 5. J. Punt

  Overal MOET munt uit worden geslagen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.