Nederlandse horeca witheet van woede over sneltest-plan kabinet: ‘Onbegrijpelijk en totaal onbespreekbaar!’

Het is dan eindelijk zover. Horecaondemers maken zich eindelijk hard voor zichzelf én hun klanten. Want, zeggen eigenaars van restaurants en café’s, dat belachelijke plan van het kabinet om geld te vragen voor toegangstesten om gewoon ergens een hapje en een drankje te doen is volkomen bezopen. “Onbegrijpelijk” en “totaal onbespreekbaar” klinkt het volkomen terecht uit de mond van de “pislinke” ondernemers.

Je zou maar horecaondernemer zijn. Wat een ellende is dat tegenwoordig, zeg. Vele maandenlang moet je je tent gesloten houden. Elke keer lijkt het erop dat het kabinet je toch wat ademruimte wil gaan geven, bijvoorbeeld door terrassen te openen, maar nee. Steeds weer blijkt dat een wassen neus te zijn. Je kunt niets, je mag niets. Nou ja, geld verliezen. Dát mag je wel. Financieel ten onder gaan. Alles verliezen dat je misschien in tientallen jaren hebt opgebouwd. Maar iets constructiefs doen met je bedrijf – voor je gezin zorgen, in je eigen onderhoud voorzien – nee, dat mag niet.

Het zal een verschrikking zijn.

En dan wordt het nu nóg erger. Want het kabinet werkt aan een onzalig plan om de samenleving wat meer “open” te “gooien,” maar dat plan is totaal gebaseerd op a) vaccinaties en b) massatesten. 75% van de test wordt met belastinggeld betaald – dus door de belastingbetaler, maar op indirecte wijze – en de andere 25% is een eigen bijdrage. Feitelijk betaalt de burger dus het hele bedrag, maar dat mogen we geloof ik niet hardop zeggen.

Hoe dan ook, die 25% eigen bijdrage komt vrijwel zeker neer op 7,50 euro. Per persoon. Voor een uitslag die 40 uur geldig is. Als je dan met je gezin van vijf wil gaan snacken door even ergens te zitten ben je dus al 37,50 euro kwijt aan de testen zelf. Dan heb je nog geen hap gegeten en geen slok gedronken.

Het is dan ook niet verbazingwekkend dat horecaondernemers tegen De Telegraaf laten weten dat ze helemaal klaar zijn met de wanstaltige plannen van het faalkabinet. “Veel mensen hebben nu al geen trek om zich te laten testen. En dan gooit het kabinet nog een drempel op door geld te vragen,” zegt horecaondernemer Rober Willemsen bijvoorbeeld. Want er zijn zélfs beperkingen bij een negatieve testuitslag. “Gooi dan tenminste de hele boel open,” moppert hij volkomen terecht.

Koninklijke Horeca Nederland-directeur Dirk Beljaarts is ook geschrokken door het onzalige plan van Hugo ‘clownschoenen’ de Jong en Mark ‘geen actieve herinnering’ Rutte. “Dit komt voor ons compleet uit de lucht vallen,” zegt hij. “Waarom zou je dit als overheid willen doen? Het werkt alleen maar drempelverhogend! En dat voor een branche die straks hopelijk weer wat kan opkrabbelen.”

Ja, waarom inderdaad, he? Als het je bedoeling is dat de horeca deze crisis overleeft en hier uiteindelijk sterk uit terugkomt, dan is dit een héél vreemd beleid. Zo vreemd, zelfs, dat zelfs de incompetente chronische leugenaars van dit kabinet dat moeten en zullen begrijpen.

Dus ja, daar is je antwoord eigenlijk al he, meneer Beljaarts? Het interesseert ze werkelijk niets wat er met jullie gebeurt. Een andere conclusie kan ik niet trekken uit dit wanstaltige plan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. RvdBe

  7.50 euro voor een sneltest om een glas limonade op een houten stoeltje op een terras te mogen drinken.
  Gaat m niet worden, ik wil gewoon spontaan een terras op kunnen lopen.

 2. hans-e-pans

  Als de mensen, in het algemeen dan, nog niet begrijpen waarover het gaat, dan is de mensheid, in het algemeen dan, dom.

 3. Cycle25

  Medische apartheid mensen, tot aan 2030 en verder, de horeca moet gewoon verder kapot en corona rolt dit prachtig uit.

 4. Gebande_3

  € 7,50 voor een test vindt de horeca ongehoord voor hun klanten.
  €2,50 voor een belabberde bak koffie of een glaasje wijn voor € 5.00 uit een literfles van
  € 5,00 stuit op geen enkel bezwaar bij diezelfde horeca.

  1. ikweetwatikwil

   Gebande 3 Wat kraam jij een kletskoek uit. In wat voor gebied woon je eigenlijk.

   1. Cycle25

    Z’n alias sluit mooi aan, ergens in niemandsland kennelijk. Dit soort mensen kijken totaal niet naar het kostenplaatjes, pacht of huur zijn sinds de invoering van de euro volledig op tilt geslagen. Maar Gebande wil Lidl prijzen, en koffie mag dan niet meer kosten dan € 0,40, en een glas wijn € 0,80. Gebande wil dat de ondernemer niets meer doorberekend, ook z’n huur/pacht/franchise niet.

    En dan heb ik niet eens een brouwer meegerekend, dat is het kwaad nog erger..

    1. Cycle25

     herstel het = de

   2. coenzoon

    gebied ? onder zijn eigen steen ergens op de hei !

  2. Meriadoc Brandebok

   Ja, je hebt een punt, Gebande. Met een goede mok chocolademelk en een koek zit je al gauw aan de €7,00. En dan noem ik de prijzen nog niet eens van een heel gezelschap.

   Nou, dan kan die andere €7,50 er ook nog wel bij.

  3. usb3.0

   Oprotten met die testen, men heeft ook recht op medisch geheim…

 5. Monty

  ”Want, zeggen eigenaars van restaurants en café’s, dat belachelijke plan van het kabinet om geld te vragen voor toegangstesten”

  Als eigenaars van restaurants en café’s en hun klanten nu allemaal op FvD hadden gestemd hadden ze vanavond een vorkje kunnen prikken en daarna afzakken in het café.

  Echter hebben ze hier niet voor gekozen dus nu ook niet huilen.

  1. Amgedpha

   je slaat de spijker op zijn kop!

  2. usb3.0

   Om te kotsen natuurlijk

 6. M.Dikker

  Het zou mooi zijn die sneltesten. Maar hoe zit het met de incubatietijd??? Weggegooid geld dus!

  1. Gebande_3

   Hoe zit het met de besmettelijkheid tijdens de incubatietijd?

  2. usb3.0

   Ze moeten oprotten met vrijheid berovende testen

 7. CZ

  Maar weet de horeca dan niet dat ze kapot gemaakt moeten worden? Wappies en complotdenkers hebben gelijk gekregen. Rutte heeft een opdracht met een handtekening van Klaus Schwab. Als je wil build back betteren moet je eerst alles slopen.

  O ja, Sars-Cov-2 heeft een ifr van 0.15%, op het moment dat machthebbers daarvoor een land en de bevolking in de ellende storten moet je ze oppakken en berechten!

  1. usb3.0

   +++++++

 8. Albion

  Hahaha! Alsof ik dan überhaupt op zo’n faalterras mezelf te kakken zal laten zetten.
  Nee, ik schat mijn medemens niet zo dom in als dit. De weerstand hiertegen, zal astronomisch zijn, zeker!

  1. Albion

   Maarja, de VVD en D66 toch de grootste hè? Eigen schuld dus.
   Ik wens NL een hele ‘sterke’ EU 🤣

 9. Cootje

  Ik vind het geweldig hoe de achterban van Rutte vol in hun kruis worden geraakt , heerlijk met volle verstand op een man die in heel Nederland de bijnaam Pinokkio aan zijn broek heeft hangen . Heerlijk dat na de verkiezingen ze gelijk worden afgedroogd huilie huilie ze hadden gehoopt op hun redder . Die geen liefde van een vrouw niet van een homo en zelfs niet van een transgender kan vinden de blinde paarden van de retailers en horeca krijgen hun portie gewoon thuis . Blind vertrouwen op een leugenaar

 10. dumbfarmer

  Moment.. als ik het zo even uit tel.. betalen we die onzin dus 3 keer!
  1 miljard aan die rare club, die dat uitbesteed, die dan een rekening neerlegt per test weer bij de regering (wedden? want ze komen door het “overweldigend succes” geld te kort dalijk) EN we mogen dan nog 7.50 betalen?
  Kon ik zo maar een bedrijf voeren, zat ik binnen een jaar op de bahama’s op het strand onder een parasol de ballen uit mijn broek te lachen.

 11. Niet L niet R

  Het is onbegrijpelijk voor een normaal denkend mens wat Pinokkio Rutte en clowntje de Jong nu weer willen gaan doen!
  Vraag mij af wie hen hierbij adviseert?
  Hoogtijd dat de kamer meer hun tanden laat zien!

 12. J. Punt

  Media en overheid gaan er maar vanuit dat NL een grote winkelstraat is in een soort veramsterdamse samenleving. Horeca wordt pas leuk als je straks snel van je poen af wilt. Voor de ‘crisis’ mocht je al bij sommige snel geld horeca €3,00 voor een 200ml glaasje ‘cola’ en €5,00 voor een klein fluitje pils

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.