“Objectieve” Volkskrant steunt totaalfaal Hugo de Jonge: ‘Doet wat iedereen wil, laat zich niet ontmoedigen!’

Er is vandaag terecht ontzettend veel kritiek op het wanbeleid van zorgminister Hugo de Jonge. Bij Nieuwsuur gisteravond een duidelijke expositie over het vaccinatiewanbeleid van de faalhaas, en GeenStijl eist dat hij opstapt. Maar gelukkig voor De Jonge heeft hij één trouwe bondgenoot: de Volkskrant. Want, vindt die krant, hij doet wat iedereen wil, en hij doet écht zijn best!

Hugo de Jonge? Volgens verreweg de meeste Nederlanders zo’n beetje hét symbool van wat misgaat in de Nederlandse aanpak van het coronavirus. Maar niet volgens de Volkskrant, hoor. Oh nee, hoor. Daar hebben ze nog het volste vertrouwen in de stuntelaar op clownschoenen. Want hij werkt zo dapper door!

Ronduit bizar, gezien hoe groot zijn geblunder is. Je hoeft alleen maar je tv aan te zetten, om door te hebben dat De Jonge een volstrekte non-valeur is.

Bij Nieuwsuur gisteravond legde journalist Siebe Sietsma uit dat er héél wat is misgegaan en nog steeds misgaat bij het vaccinatieproject. Eigenlijk lijkt het nergens op. Zogenaamd konden voorraden van bijna 1.000 vaccins in een doos niet in kleine doosjes gestopt worden, maar daarna kon het opeens wel. Huisartsen krijgen een vaccin terwijl kwetsbaren die niet krijgen. Dat het Pfizer-vaccin moet gebruikt worden voor ouderen begrijpt iedereen, want daar is het heel effectief voor, maar het kabinet wacht liever en wacht af en wacht af. Pas als de Gezondheidsraad eind december met een dringend advies komt wordt er iets mee gedaan. Maar dan nog, het hele project was en ís een puinhoop, aldus Nieuwsuur:

Werkelijk álles ging fout. Fouter dan dit kon het eigenlijk niet gaan. Van logistiek tot het gebruik van Moderna-vaccins voor huisartsen, om daar vervolgens over te liegen, maar uiteindelijk toch maar weer iets van eerlijk te zijn en een soort van sorry te zeggen.

Zoals GeenStijl het verwoordt: “Bij iedere instelling, bij iedere instantie en bij ieder bedrijf hadden er al honderd koppen over de vloer gerold en bij ons zit-ie vast als kauwgom onder de schoen, die prutser met z’n witte piano, die meer dan een jaar de tijd heeft gehad het te proberen, om IETS te proberen, maar hij is simpelweg niet capabel genoeg.”

Het moge duidelijk zijn: aangezien vaccinatie dé weg uit deze puinhoop is, is Hugo de Jonge de minst goede minister die we konden hebben. Deze faalhaas moet wég. En snel een beetje.

Dat vind ieder weldenkend mens, tenminste. Maar bij de Volkskrant lopen er een stel idioten rond die eigenlijk vinden dat het allemaal heel sneu is voor De Jonge! “Je zou bijna medelijden krijgen met De Jonge: doet hij waar iedereen op aandringt, is het weer niet goed,” schrijft die zogenaamd journalistieke krant. “Maar hij laat zich er vooralsnog niet door ontmoedigen.”

Hij laat zich er niet door ontmoedigen? De hele samenleving is ontmoedigd, en dat komt voor een groot deel door het enorme geklungel van deze halvezool.

Volg mij op Twitter-alternatief Gab én word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal!

Hugo, als Rutte en de Kamer je niet de laan uitsturen moet je het zelf maar doen: stap op! Nederland is klaar met jouw geklungel! Hup, wegwezen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Max Aue

  De hetze tegen De Jonge slaat inderdaad nergens op.

  1. coenzoon

   hetze ? Als dit je staat van dienst is in de private sector mag je aansluiten bij het UWV sukkel. Helaas gebeurt dit niet bij deze blaaskaak en mocht het wel gebeuren gaatdeze nietsnut genieten van wachtgeld !

   over hypocriet gesproken wím , je doet het weer !
   kom op domme jongen , blijf jezelf profileren , geweldig

 2. Mar

  Hugo de Jonge is dan wel eindverantwoordelijke, maar hij zit wel opgescheept met allerlei instanties die er een puinhoop van maken.

  1. coenzoon

   dan moet ie de instanties overrulen ! Overigens als de chef kút is is de hele afdeling kút !

  2. Duckday

   Daar heeft de overheid meegeholpen en de Minister is eind verantwoordellijk .Zou harder moeten optreden maar het is nog steeds vriendjes helpen vriendjes aan dikbetaalde banen en het pluche is zacht en zorgt lang voor een goedgevulde buidel

 3. rafi

  Ik wacht op die motie van wantrouwen tegen deze figuur. Hij stond al niet op de CDA-lijst, dus wat houdt die partij nog tegen om hem weg te sturen? Ze hebben onterecht Grapperhaus ook al laten bungelen, hem enkel op een onverkiesbare plaats op de lijst gezet. Hij had een strafblad moeten hebben, wat tot aftreden zou hebben geleid. Het schijnt, dat hij bij zijn kerstdiner ook zijn regels heeft overtreden. Zijn daar foto’s van?
  Ik denk nu met weemoed terug aan Bruno Bruins. Was die nog maar minister van VoG. Slechter dan De Jonge zou hij het vast niet gedaan hebben.

  1. Mireille

   @Bruno had er geen trek in om afgepist te worden door vele deskundigen uit de DDS hoek.
   De Jonge heeft een stevige footprint gezet. Een ander zou dat nooit gekund hebben. Je hebt er een stevige persoonlijkheid voor nodig. Begript u.

   1. rafi

    oh, nou snap ik het!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.