Entertainmentchef De Telegraaf wil Braziliaanse president Jair Bolsonaro dood: 'Was die aanslag maar geslaagd!'

Entertainmentchef De Telegraaf wil Braziliaanse president Jair Bolsonaro dood: 'Was die aanslag maar geslaagd!'

Jair Bolsonaro Bron: Shutterstock: Door BW Press

Als het aan de baas van de entertainmentafdeling van De Telegraaf had gelegen, was de Braziliaanse president Jair Bolsonaro vermoord. Dat zegt zij op Twitter, waar zij mijmert over een aanslag die in 2018 bijna een einde aan het leven van de rechtse regeringsleider maakte. "Was die aanslag maar geslaagd," verzucht zij.

De hoogste baas bij de entertainmentsectie van De Telegraaf, Eline Verburg, heef zich helemaal laten gaan op Twitter. Want, zegt ze in gesprek met Bas Paternotte van TPO, als die haar vertelt dat Bolsonaro de verkiezingen in 2018 won nadat een aanslag op hem mislukte: "was die aanslag maar geslaagd." Gezellig, wat een entertainment bij de krant "voor wakker Nederland" zeg!

Het begon allemaal met een tweet van Verburg over de verkiezingsoverwinning van Jair Bolsonaro bij de afgelopen presidentsverkiezingen in Brazilië. "Hoe is het in godsnaam mogelijk dat die Bolsonaro ooit is gekozen? Hoe?" vraagt ze op Twitter, ongetwijfeld in reactie op alle heisa over coronadoden in het Zuid-Amerikaanse land.

Bas Paternotte van The Post Online legt uit: "Kort voor de verkiezingen werd hij neergestoken. Dat is voor iedere campagne God's gift."

Verburgs reactie daarop? "Was die aanslag maar geslaagd." Wat? Ja, ze schreef het echt. Hier een screenshot:

Entertainmentchef De Telegraaf wil Braziliaanse president Jair Bolsonaro dood: 'Was die aanslag maar geslaagd!'

"Ik ben nooit zo'n voorstander van doodsverwensingen, Verburg," reageert Paternotte. Je zou denken dat Verburg vervolgens een stapje terugdoet, maar niets is minder waar. "Ikzelf eigenlijk ook niet," schrijft ze. "Maar kennelijk een buitencategorie."

Na die achterlijke tweet waarin ze Bolsonaro doodwenst kwam er behoorlijk wat kritiek haar kant op. "WoW. Een trollenleger," schrijft ze daarom.

Dit is natuurlijk volstrekt onacceptabel. Het is wangedrag van de bovenste plank. Zelfs Verburg lijkt op een gegeven moment te hebben beseft dat dit soort walgelijke uitspraken niet kunnen - of in ieder geval dat ze er serieus door in de problemen kan komen - want als je nu de tweet wilt lezen waarin ze de Braziliaanse president doodwenst krijg je de volgende melding: "Deze tweet is verwijderd door de auteur van de tweet."

Entertainmentchef De Telegraaf wil Braziliaanse president Jair Bolsonaro dood: 'Was die aanslag maar geslaagd!'

Volg mij op Twitter-alternatief Gab én word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal!

Wat een vrolijke entertainmentsectie daar bij De Telegraaf, zeg! Héél benieuwd welke 'onwelgevallige' regeringsleider morgen wordt doodgewenst daar!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties