Oekraïne wordt opdringerig: ‘Maak ons lid van NAVO of we schaffen kernwapens aan!’

De Oekraïense ambassadeur in Berlijn, Andri Melnyk, wil wel héél graag dat zijn land lid wordt van de NAVO. Nu het Russische leger aan de grens staat begint de tijd voor het land te dringen. “Hoe kunnen we anders onze verdediging garanderen?“, vraagt Melnyk zich af. Dat meldt De Telegraaf.

Voor de Russen werd de boel op scherp gezet toen de EU aan kwam draven met het associatieverdrag met Oekraïne. Wat hen betreft werd de status quo met het Westen toen opgeheven, voornamelijk omdat de kans bestond dat Rusland op die manier geen toegang meer zou hebben tot de Zwarte- en de Middellandse Zee. Hun enige marinebasis staat namelijk op de Krim, wat toen nog onderdeel was van Oekraïne.

Niet zo gek dus dat de Russen direct ingrepen toen er onrust in Oekraïne ontstond vanwege het getouwtrek tussen pro-EU en pro-Russische facties. Vanuit militair-strategisch perspectief gezien stelden ze de Krim veilig. De EU en de VS spraken echter van “annexatie”.

Inmiddels is de oorlog in Oekraïne nog steeds niet beslecht en loopt de spanning eigenlijk alleen maar verder op. Met als kers op de taart nu een diplomaat die openlijk spreekt over de eventuele aanschaf van kernwapens. Dat werkt natuurlijk alles behalve de-escalerend.

De EU en de NAVO kunnen nu niet zomaar Oekraïne ineens toe gaan laten tot hun organisaties, want dat gaat Rusland echt niet accepteren. Maar niets doen geeft voor Rusland óók een verkeerd signaal, want die beschouwen het waarschijnlijk als een slinkse manier van de NAVO (en de EU) om toch kernwapens te kunnen richten op Moskou. Er zal nog heel wat moeten gebeuren om deze situatie weer recht te trekken, als het al niet te laat is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Max Aue

  En weet wat het ergste is, Wout, Oekraïne doet hartstikke lelijk tegen Putin en dat alleen maar omdat die bezig is na De Krim ook Oost Oekraïne langzaam maar zeker in te lijven.

  Het moet toch niet gekker worden!

  1. Cootje

   Gewoon terecht . Navo heeft niets te zoeken in de achtertuin Poetin , Rusland had ook niets te zoeken toen in Cuba .

   1. Mark Auel

    Oekraïne behoorde tot de SU, het is volkomen correct dat de Russische Federatie, de legitieme erfgenaam van de SU, de Oekraïne inlijft wanneer zij toenadering zoeken tot de EU, de belangen zijn te groot voor Putin om dit niet te doen, bovendien is er de belofte dat Europa zijn grenzen niet uit zou breiden richting Oost Europa.

    1. Max Aue

     De oude communist Mark Auel zweert trouw aan de Russische Federatie en hoopt op volledig herstel van de USSR.

     1. M.Dikker

      Jij vindt het wel prima dat de EU, tegen de beloften naar Rusland in, een beetje loopt te porren en te stoken in de Oekraïne?!

     2. Cycle25

      @ M.Dikker

      Reageren op een liberale trôl is zoiets als water naar de zee dragen, want liberaal EU solliciteert gewoon naar een Poseidon. Och…dan is Europa wel van corona af, voor 100.000 jaar of zo…

      h**ps://youtu.be/0WqMgSKk9Mw

    2. rafi

     Mee eens. Kiev was de eerste hoofdstad van Rusland en is ook een heel belangrijke plaats voor de Russisch-Orthodoxe kerk. De Krim is altijd al Russisch geweest, en werd destijds door de Oekraiener Chroestjov cadeau gedaan aan de Oekraiene. Oost-Oekraiene is eigenlijk gewoon Rusland, ook gezien de etniciteit van die bevolking. Misschien dat oorlog daar, al of niet met kernwapens, leidt tot chaos in het Westen, zodat slechte mensen zoals die van de EU, de Bilderberggroep en de Great Reset, hun plannetjes in duigen zien vallen. En we weer normale vrije samenlevingen worden. De huidige globalistische Corona-elites zullen dan ook van een tribunaal levenslang moeten krijgen.

    3. coenzoon

     wat een gewauwel strónt vlé®k

     1. coenzoon

      quote En weet wat het ergste is, Wout, Oekraïne doet hartstikke lelijk tegen Putin en dat alleen maar omdat die bezig is na De Krim ook Oost Oekraïne langzaam maar zeker in te lijven.

      Het moet toch niet gekker worden! end

      coenzoon 1 minuut geleden Beantwoorden
      wat een gewauwel strónt vlé®k

      zo hoort het bij elkaar

   2. Niet L niet R

    Perfect verwoordt!

 2. Cootje

  Oekraïne is een corrupte benden , Nederland wou ze niet , maar Pinokkio was er van gecharmeerd en hij deed er Voor de bühne een bijvel bij ten grote van een inleg kruisje

 3. RvdBe

  Stuur v Baalen en Verhofstadt maar naar Putin om de zaak even recht te zetten, mogelijk zien we ze dan nooit meer terug.

  1. Mireille

   Wilders lijkt mij beter. Hij draagt het vriendschaps speldje.

   1. rafi

    Alle drie, dan kan Wilders die twee anderen met een zweep afranselen voor Putin.

    1. rafi

     Nee, dit laatste trek ik terug. ‘That’s not me’, niet christelijk. Excuses.

     1. coenzoon

      ik ben niet gristelijk dus neem hem wel over. karwats erover

  2. Bunky01

   Dat lijkt mij een heel strak plan. Zijn we die 2 idioten vast kwijt.

 4. Cootje

  Nog een paar jaar en de Duitser zijn economischs afhankelijk van Poetin , als 40/50% draait op Russische energie en dan zitten de Duitser niet te wachten op het corrupte land de Oekraïne waar je schoonmoeder nog niet veilig is .

 5. Paardenmiddel

  Oekraine heeft rusland de oorlog verklaard en de domme leiders in europa hebben zich direct achter oekraine geschaard.
  zo wordt een heel volk een oorlog ingetrokken.

 6. Duckday

  Weer een inlegvelletje . Oekraine trekt EUROPA gewoon in een wereld oorlog waar de EU met machtsvertoon op uit is. Verhofstadt staat alweer te gillen de de EU Rusland harder aan moet pakken.ZE slaan nog geen deuk in een pakje boter

 7. Meriadoc Brandebok

  Oekraïne is in feite in een en dezelfde situatie als Oostenrijk was vlak voor der Anschluss door Hïtler. Het land was een prooi voor de nazi’s, doordat het geen stevig verbond had met de geallieerden. Er staan momenteel honderden Russische troepen langs de grens met Oekraïne, klaar voor een moderne Anschluss, zonder dat er iemand is om dat te verhinderen.

  Het is voor Oekraïne de dood of de gladiolen. De Krim en Georgië ging haar al voor.

  1. Max Aue

   “Oekraïne is in feite in een en dezelfde situatie als Oostenrijk was vlak voor der Anschluss door Hïtler. Het land was een prooi voor de nazi’s,”

   En er waren nogal was NSB-ers in Nederland die de inlijving van Oostenrijk toejuichten zoals ze dat nadien met de bezetting van Polen deden.

   Die denktrant zie je nu weer, toevallig niet vooral bij de aanhangers van FvD en PVV.

   1. Meriadoc Brandebok

    Klopt, en er is nog een overeenkomst: NSB-ers in den lande meenden, evenals de Führer, dat Oostenrijk Duits was en derhalve bij Duitsland mocht worden ingelijfd. Sommigen menen dat de Krim en Oekraïne Russisch zijn, waarop een moderne Russische Anschluss dus geen probleem zou zin,

 8. StemPzeweg

  Oekraïne is knettergek. Ze willen wapens produceren die potentieel existentiële gevolgen kunnen hebben voor de mensheid. De partijen die de associatieverdrag hebben gesteund zijn hier verantwoordelijk voor

 9. Drollevanger

  Rond het jaar 1750 was de Oekraïne en de rest van Z-Rusland nagenoeg van mensen ontdaan, als gevolg van de slavenhandel door de islamitische Turken die zich met hun legers op de kusten van de Krim hadden gevestigd.
  Catharina de Grote, Tsaar van Rusland besloot een einde te maken aan de islamitische roofovervallen en slavenhalers raid,s vanuit Turkije.
  Ze stelde daarvoor een aantal uitstekende legeraanvoerders aan, waaronder de Nederlandse Admiraal “” Van Kindsbergen”
  Deze dappere Nederlandse admiraal versloeg in een beslissende zeeslag, de invallende Turken en de onverschrokken Nederlander had daardoor een grote invloed op de verdrijving en vernietiging van de moslim troepen op de Krim en het Oosten van de Oekraine. Zodat daarna het Schiereiland “De Krim” in het jaar 1778 weer vast in handen was van de Russen.

  1. Edjan

   Drollevanger, +++++

  2. AS210854

   Waarom horen wij daar nooit niks over van akwasi, Simons en de rest van deze “mafkeesjes”

   1. Beukman

    En zo kun je je ook afvragen waarom iedereen hier de hele tijd loopt te zeuren over Rutte, terwijl men zwijgt over Loekasjenko van Wit-Rusland, ook bepaald geen lieverdje.

 10. Drollevanger

  De Oekraine heeft niks te zoeken in de Dombas of in Donetsk Dit is al eeuwen het gebied van de Donkozakken.
  De stad Donetsk is daar hoofdzakelijk gesticht via de Engelse staalfabrikant John James Hughes.
  Deze man kwam naar die streek in vier schepen en 400 geschoolde arbeiders. Samen bouwden ze daar ijzerfabrieken met als steun in de rug een gegarandeerde levering van wapens aan het leger van de Tsaar.
  Dus de Dombas is al minstens vanaf 1778 Russisch.
  Je maakt mij niet wijs dat onze regering, hoofdzakelijk bestaande uit geschiedenis leraren, dat niet weet.

 11. Drollevanger

  Hoe kun je als Rus fout bezig zijn als je een gebied dat al minstens 200+ jaar bij je eigen gebied hoort, weer bij dat gebied terug neemt.
  Zijn onze regeerders, en en groot deel van onze eigen bevolking, werkelijk zo stom?

 12. Peet64

  Toen Biden vice president was heeft hij druk gezet op Poroshenko om een onderzoek naar Burisma , waar zijn zoon Hunter op onverklaarbare wijze commissaris was geworden, om de betreffende officier die het onderzoek leidde van de zaak af te zetten. Dit heeft Poroshenko ook gedaan nadat hem rijke compensatie was beloofd. Nu Biden president is geworden weet Poroshenko dat hij hem in zijn zak heeft zitten en zodoende durft Oekraïne zich nu te roeren verzekerd van Biden`s steun

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.