ON! legt de vinger op de zere plek: “Jongeren durven niet meer tegen de stroom in te zwemmen. Zijn bang om gecanceld te worden”

Jongeren zijn onderhand doodongelukkig door alle belachelijke coronamaatregelen. Maar toch staan ze niet massaal op het Malieveld te demonstreren. Elke andere generatie was al lang in verzet gekomen. Maar de huidige generatie sneeuwvlokjes niet. Waarom niet? Bij ON! & Vrienden leggen de presentatoren én Henk Krol de vinger op de zere plek: ze durven gewoon niet meer tegen de stroming in te zwemmen. Ze zijn veel te bang om “gecanceld” te worden of, nog erger, weg te worden gezet als “wappie.” En dus laten ze het allemaal gebeuren.

Bij ON! & Vrienden zowaar aandacht voor het lot van jongeren. In grote getallen worden zij depressief en maken zij zich steeds ernstiger zorgen over alle aspecten van hun leven, waaronder het financiële aspect. Want ja, hun banen zijn natuurlijk verdwenen door de belachelijke lockdown, waardoor ze nu geen cent meer te makken hebben. Daar komt nog eens bij dat ze niet meer lekker naar het winkelcentrum kunnen of het café. Ze verloederen en vereenzamen. Ze zijn gewoon doodongelukkig.

Zoals gastpresentator Henk Krol uitlegt bij het programma van de gloednieuwe omroep met genoeg leden om het publieke bestel in te gaan, is de gemoedstoestand onder studenten abominabel. In een onderzoek uit januari bleek al dat 1 op de 3 studenten een zware onvoldoende gaf aan zijn leven toen. Een evengrote groep had toen al serieuze financiële zorgen.

In de tussentijd zijn die zorgen en dat ongelukkige gevoel natuurlijk alleen maar groter geworden. Want de idiote lockdown van het nachtmerriekabinet Rutte III (VVD, D66, CDA en ChristenUnie) blijft maar voortduren.

56% van de jongeren vond het vreselijk om vrienden niet te zien. 51% gaf aan dat de opleiding ernstig belemmerd werd door online onderwijs. 47% had een “onrustig gevoel.” 42% verveelde zich kapot. 33% was kapoteenzaam. 30% (1 op de 3 ongeveer!) had “angst voor de toekomst,” terwijl nou juist studenten en jongeren die toekomst onbevangen en vol goede moed moeten kunnen ingaan.

Het zijn verschrikkelijke cijfers. Maar toch staan jongeren niet op in verzet. Hoe komt dat? Voor ON! weet Reinette Klever het antwoord wel. “Jongeren durven volgens mij niet meer goed tegen de stroom in te zwemmen,” aldus Klever terecht. “Ze zijn bang dat ze later geen baan kunnen vinden of dat ze gecanceld worden. En je ziet ook dat 99% van de studenten zich keurig houdt aan alle regels en de ophokplicht als er een coronabesmetting is, terwijl dit gemiddeld voor Nederland op 72% ligt. Dat komt doordat alles online is en onuitwisbaar blijft.”

“Iedereen die zich op zo’n coronamanifestatie vertoont is per direct een wappie, en er mag geen discussie over plaatsvinden. Ik denk dat de studenten daarom bang zijn om voor zichzelf op te komen.”

Ja, ze zijn bang, bang, bang. En laten zich daardoor leiden. Niet zo gek, want deze nieuwe generatie is er bewust in getraind om zo volgzaam mogelijk te zijn. Zelfs als ze zogenaamd rebelleren doen ze precies wat de boven-ons-gestelden van de progressieve globalistische elite wil. Zie hun cancelcultuur, die steeds weer gesponsord wordt rijke miljardairs die de samenleving fundamenteel willen veranderen.

Vroeger waren jongeren rebels. Mensen met gezinnen minder, omdat die iets te verliezen hadden. Maar jongeren? Die stonden aan het begin van hun avontuur, hadden nog geen hypotheek, geen kinderen, en dus lieten ze het heel duidelijk merken als ze iets onacceptabel vonden. Zie al die jongerendemonstraties in de jaren 80 bijvoorbeeld tegen kernwapens, om maar iets te noemen.

Maar nu zitten ze keurig binnen. Bang dat hun gedrag wordt afgekeurd (dat is in hun ogen het ergste wat een mens kan overkomen, vandaar natuurlijk die hele cancelcultuur). En zo accepteren ze alles, terwijl ze binnenshuis verpieteren en geen enkel plezier meer in het leven hebben.

Word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal én volg mij op Gab.

Triest. Want als deze jongeren niet voor zichzelf opkomen, doet – helaas – niemand het.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. J. Punt

  Nou, als je elke scheet en boer uitgebreid op internet pleurt dan vraag je er zelf om dat ze alles van je weten. Komt nog bij dat de meesten tot hun 45e bij mama blijven wonen. Dan kweek je wel slappe happen.

  1. jve89

   Ja, vind je het gek dat ze tot in sint juttemis thuis blijven wonen. Haast niemand kan nog een woning betalen! Laat staan huren!

  2. Xyz1234

   U heeft kennelijk onder een steen geleefd en heeft geen enkel idee over de huidige woningmarkt en het beleid t.a.v. huurwoningen.

 2. Winfrida

  Het lijkt wel of deze jonge generatie geen ruggengraat toont. Vroeger had je de
  Provo’s, de Nozems, de Hippies, degene die zich afzette tegen de maatschappij. Door corona zijn ze ook onbewust monddood gemaakt.

 3. ikweetwatikwil

  Dat wordt er gekweekt. Een angstige generatie. Beter hanteerbaar. Alles ten behoeve van de grote EU.

  1. AS210854

   Met dank aan D666

 4. Meriadoc Brandebok

  De jongeren van heden ten dage zijn voor het overgrote deel dan ook doetjes geworden. Alles is te veel.

 5. Harry Haller

  In 1969 bezetten studenten het Maagdenhuis in Amsterdam, het bestuurscentrum van de UvA. Mijn vriend (later bekende socioloog) Luuk Wijmans was een van de leiders in deze studentenopstand. De bezetting luidde een revolte in met roep om meer inspraak, zeggenschap en democratisering, in navolging van de bezetting in mei ’68 van de uni’s in Grenoble en Parijs en de grote, algemene stakingen.

  In 2021 is het ‘opstand vuur’ en de tegenspraak volledig gedoofd. En dat is zeer ernstig: een maatschappij waarbij de jongeren en studenten uitsluitend nog als getrainde Pavlovhonden reageren, is ten dode opgeschreven.

 6. ET007

  Het is zo ontzettend belangrijk dat de rol van de kinderen goed belicht worden. De kinderen worden ongemerkt gebruikt door een minderheid die alleen maar uit is op eigen voordeel. De manier waarop vind ik geniaal. Wie wilt namelijk niet dat iedereen goed met elkaar overweg kan en wie vind niet dat iedereen gelijk is? Maar als volwassene weet je dat je verder moet kijken. En ik denk dat kinderen nog niet eens gecanceld hoeven te worden, maar zichzelf al cancelen uit schuldgevoel. En dat is gevaarlijk.
  Extra aandacht voor kinderen is nu belangrijk. Ze zijn fysiek al verzwakt door rubberen tegels onder de schommel en magnetron frikandellen zodat ze hun vinger niet verbranden. De psyche is belangrijk. Ik merk zelf als ouder van 18 jarige dochter hoe linkse doctrine ingehamerd wordt. En ook al is ze heel eigenwijs, de terminology waarmee ze over onderwerpen als buitenlanders en donkeren praat is echt bizar en bestudeerd.

 7. Beukman

  Reinette Klever, niet-herkozen Kamerlid van de PVV, beweert in het fragment onder meer:

  Ik denk dat de studenten bang zijn om voor zichzelf op te komen.

  Waar haalt ze die wijsheid vandaan? Uit haar grote duim?

  1. M.Dikker

   Nee Beukie. Dan moet je eens met jongeren gaan praten! Dan kom je er achter dat ze links geïndoctrineerd worden op school en o wee, als ze een andere mening hebben. Dat kost ze punten.

   1. Max Aue

    Wat een onzin toch weer.

    1. coenzoon

     uiteraard heeft max anus inhoudelijks niets toe te voegen maar laat even weer zijn bekende stinkende scheet

   2. Beukman

    Is het wel eens bij je opgekomen, Dikker, dat studenten gewoon zelfstandig kunnen nadenken, sterker nog: dat ze tijdens hun studie hiervoor de instrumenten krijgen aangereikt, en dat ze aldus in grote meerderheid tot de conclusie komen dat lock down-achtige maatregelen weliswaar bijzonder vervelend zijn maar ook zeer noodzakelijk?
    Klever kletst uit haar nek met haar hineininterpretierungsmodus.

    1. coenzoon

     hoe komt bukhol tot deze onjuiste conclusie ?

     bukhol probeert zijn mening als breed gedragen feit te presenteren. Bukhol is een decadente zuigtról die onwaarheden verkondigt. Vast familie van rutte

     1. Beukman

      Probeer je vraag eens helderder te formuleren, Rennie.

    2. Max Aue

     Raak.

     1. coenzoon

      wat is raak zuigtról ? je bedoelt dat je de mening van bukhol deelt maar ook geen enkel argument aanvoert ter ondersteuning?

      jullie subjectieve gewauwel is van generlei waarde !

    3. Harry Haller

     Jongeren en studenten van deze tijd zijn volgzamer dan ooit tevoren.

     Jongeren horen dwars te zijn, tegen de gevestigde orde in te gaan, maling te hebben aan alles, te experimenteren, uit de band te springen.

     Daar is niets van over. Ze zijn bang om ‘gecanceld’ te worden, of niet voldoende likes op feestboek te verzamelen, of uit de roedel gestoten te worden wegens andere mening.

     Het is in- en intreurig gesteld met de nieuwe generatie. Maar wat waar is is waar: het cultuurmarxisme heeft op alle fronten gezegevierd – al dat jonge grut denkt stijf links.

     1. Beukman

      Jongeren horen dwars te zijn

      aldus de voormalige dwarse jongere Dr. Haller.

      Jongeren maken zelf wel uit tegen wie of wat ze dwars zijn, Dr. Haller.
      Ik wil je wel vertellen dat de generatiekloof, vroeger een belangrijke bron van dwarsigheid, tegenwoordig grotendeels verleden tijd is.

     2. Harry Haller

      “Ik wil je wel vertellen dat de generatiekloof, vroeger een belangrijke bron van dwarsigheid, tegenwoordig grotendeels verleden tijd is.”

      Juist. En dat is dus een ramp gebleken.

      Vanaf de oudste tijden is er altijd een generatiekloof geweest: jongeren die zich afzetten tegen (de cultuur van) de ouderen – een natuurlijk gegeven, van levensbelang en zeer gezond. Maar ook dat is platgemaaid in deze kutmaatschappij.

      En Beukman keek, en zag dat het goed was: makke schapen, daarvan kunnen we er niet genoeg hebben.

     3. Max Aue

      Ik zie nogal wat rellen van jongeren die zich verzetten tegen coronamaatregelen, stemmen op VOLT of het FvD en activistisch demonstreren en activiteiten ontplooien in bewegingen op het gebied van klimaat en racisme.

      Ik zie helemaal geen passieve generatie maar een breed gedragen activisme.

      Dat gepraat over cancelling is vooral een fantasie van oud-rechts.

     4. Harry Haller

      Aue: “…. (jongeren die) activiteiten ontplooien in bewegingen op het gebied van klimaat en racisme”.

      Dat heet geslaagd cultureelmarxisme, gegoten in een woke-verpakking: gebrainwashte jongeren die niet anders kunnen dan een en dezelfde kant uit denken.

      “Ik zie nogal wat rellen van jongeren die zich verzetten tegen coronamaatregelen, stemmen op VOLT of het FvD.”
      Praat me even bij: bij de coronaprotestdemonstraties zie ik op alle filmpjes en foto’s vrijwel uitsluitend ouderen die in elkaar gebeukd worden en door honden worden gebeten. Jongeren houden illegale feestjes in het Vondelpark en onder viaducten. En als ze werkelijk massaal op VOLT of het FvD stemden, waren die partijen drie keer zo groot.

      Je bent niet alleen een charlatan, maar vooral ook een zwatelende en wauwelende charlatan zonder zinnig weerwoord.

     5. Beukman

      Heel veel jongeren trekken zich niets aan van de neo-politiek correcte praatjes van onder andere Baudet, Dr. Haller. Als dat niet dwars is.
      Je kent de Zevende Wet van Beukman:

      Dwars, dat is de ander.

      Om je een hart onder de riem te steken: ik zie hier in Amsterdam ook een heleboel jongeren die de verleiding niet kunnen weerstaan, en binnenskamers op elkaar klitten en gezellig bier drinken met z’n allen.

  2. coenzoon

   Misschien praat ze met jongeren en hoort ze wat die zeggen en luistert ze naar de verhalen om die informatie dan op te schrijven

   Moet jij ook is proberen bukhol , gaat er een wereld voor je open decadente zuig tról

   1. M.Dikker

    Beukman is nog steeds dwars. Als wij A zeggen, zegt hij B en vice versa.

    1. coenzoon

     Dat mag , dat is niet erg, maar dat het elke keer subjectief gewauwel is zonder enige onderbouwing dat is best vervelend. Je slaat daarmee een discussie elke keer dood. Vervolgens komt taalnazi de strónt vlé®k daar overheen en de aandacht van het topc ligt plotseling bij d of t.

    2. Beukman

     Dat is een kwestie van perspectief, beste Dikker.
     Probeer maar eens te reageren op mij reactie op de jouwe hierboven. Zolang je dat niet hebt gedaan, ben jij degene die dwars is.

     1. coenzoon

      reageer jij eens inhoudelijk bukhol volgt de rest vanzelf zuigtról

     2. Beukman

      Ik héb inhoudelijk gereageerd, Rennie. En dat alles ook nog eens zonder te schelden.
      Nou jij nog!

 8. JFU

  Angst regeert!!

 9. rafi

  Die jongeren moeten niet tuk zijn op goedkeuring door ‘de wereld’, maar Gods wil doen. Maar ze geloven niet in God. Nu blijkt dat het christelijk geloof toch wel handig is, onder deze omstandigheden. Sterkte met jullie materialisme!

 10. HD

  Ja heeeel erg zeg, lees net dat Geraldine Kemper graag met een zweep geslagen wil worden.
  Dieuwertje Blok nog op haar dertigste met haar moeder in bad zat.
  Mensen willen alles delen, wat een stakkers.
  Allemaal een geestelijk probleem.

  1. Jack Flash

   Het zal psychopaat rutte de lamme reet roesten.
   Zijn tijd komt nog wel.

 11. plakband

  De stomste daad van de jeugd is GL, D66, VVD te stemmen of helemaal niet te stemmen.
  Omdat het zo ‘progressief’ is.
  Ze hebben hun eigen toekomst weggestemd.
  Herkansing over 4 jaar

  1. coenzoon

   RAAK , zou wím zeggen 🙂

   1. JFU

    Helemaal juist!

  2. Max Aue

   “De stomste daad van de jeugd is GL, D66, VVD te stemmen of helemaal niet te stemmen.”

   Heel veel jongeren stemden op FvD en VOLT. Dat zou weleens de arena kunnen worden waar de politieke strijd van de komende jaren vorm krijg: nationalisme versus internationalisme als nieuwe uitdrukkingen van conservatisme en progressiviteit.

   1. usb3.0

    Heel veel stemmen zijn niet geteld

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.