Ongelikte VVD-beer Henk Kamp plaatst zeer ongepaste uithaal: ‘Wat meer respect voor VVD mag best!’

Oud-minister en informateur Henk Kamp (68, VVD) komt op voor zijn partijleider. Hij vindt het volstrekt normaal dat Rutte heeft geprobeerd om CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt een “functie elders” aan te bieden. En we mogen wat hem betreft wel wat meer respect hebben voor zijn partij en de VVD-kiezers. Nederigheid is niet het sterkste punt van de VVD, hè?

Oud-minister en -verkenner Henk Kamp laat op deze larmoyante dag ook van zich horen, en doet een ‘leuke’ poging om Rutte in bescherming te nemen. We moeten het feit dat de premier hem uit de Kamer wilde plukken niet zien als kalt stellen, maar als een kans voor Omtzigt om te laten zien dat hij het beter kan, spint de aan Rutte verknochte oud-bewindsman in het AD:

“(…) Pieter Omtzigt levert al zeventien jaar stevige kritiek. Als je als Kamerlid steeds grote woorden gebruikt, kan ik me voorstellen dat je het dan ook zelf een keer laat zien. Bewijs maar eens dat je het zelf wel kunt en probeer er wat van te maken. Of hij dat wil, is uiteraard aan Pieter Omtzigt zelf.”

De oud-minister, die zelf een puinhoop heeft gemaakt van de gaswinning in Groningen, vindt dat Mark Rutte en zijn VVD, die aantoonbaar actief de toeslagenaffaire meermaals hebben lopen tegenwerken, “meer krediet verdienen.” Wat Kamp betreft werd Mark Rutte gisteren door de Kamer op te grove toon benaderd. Een bijna hallucinante tekst, nu we hebben kunnen zien dat de demissionair premier de hele boel bij elkaar liegt als het moet. En daarna doodleuk honderd keer gilt dat hij de waarheid verkondigt.

Het is wel duidelijk dat ze er bij de wanhopige VVD alles aan proberen te doen om het imago van hun partijleider wat op te poetsen. Rutte wil gewoon een coalitie met D66, CDA en de ChristenUnie, en als Henk Kamp daarvoor wat ongepaste bulderbuien voor moet uitstorten over de pers, dan zij dat zo.

Respect hebben voor Rutte! De man die tienduizenden ouders de vernieling in hielp en de man die dat probeerde te verhelpen, Pieter Omtzigt, een ‘functie elders’ probeerde aan te bieden. Rutte denkt er nog steeds geen moment aan om een stap opzij te doen. Het enige wat voor hem op dit moment lijkt te ontbreken is draagvlak onder de bevolking.

Dus: even lief doen; beterschap beloven en snel weer door! Henk Kamp heeft daar ook helemaal geen problemen mee! En u zou dat ook niet moeten hebben. Heb wat respect, weet je wel!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. J. Punt

  Die stoere taal moest hij uitslaan tijdens zijn defensie periode. Materieel stond nog net niet in de rubriek ‘gratis en voor niets’ op Marktplaats of Ebay!
  Een grote teleurstelling maar defensie is niet anders gewend dan een kabinet die meer aan overgave dan aan overwinnen denkt.

 2. Max Aue

  “Hij vindt het volstrekt normaal dat Rutte heeft geprobeerd om CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt een “functie elders” aan te bieden.”

  Dat beweert hij nergens en evenmin is het waar dat Rutte Omtzigt een andere functie probeerde aan te bieden.

  Rutte loog niet, althans daar bestaat bewijs noch logica voor, maar op DDS lopen de leugens de spuigaten uit.

  1. ikweetwatikwil

   Max doe je blinddoek toch af want je bent zielig zo.

   1. plakband

    Zou Max Aue soms Rutte zelf zijn?
    Alleen weet hij dat niet meer.

    1. Edjan

     😂

  2. STOP FVD

   Je hebt helemaal gelijk. Maar al die wappies hier die WILLEN het anders zien, stelletje hypocrieten bijelkaar onder de vlag van FVD. Als er ergens leugens worden verteld dan is het hier wel. En al die FVD slikken het als zoete koek. En maar roepen dat de rest van Nederland eens wakker moet worden, als er iemand wakker moet worden zijn het wel de makke corona ontkenner Baudet volgelingetjes.

   1. trutje

    Ach man als je weet hoeveel schandalen er altijd bij de VVD zijn geweest daar is FvD niks bij. Maar iedereen zit achter de FvD aan omdat ze gewoon altijd gelijk hebben. Rutte offert mensen op om zichzelf goed te blijven voelen hij is gewoon een narcist die zichzelf geweldig vindt. Hij zei gisteren nog ik heb nooit gelogen daarom wordt hij zeker al jaren Pinokkio genoemd en zelf nu weten ze in het buitenland wat een leugenaar hij is. Rutte is gewoon een pathologische leugenaar daarom heeft hij nooit een herinnering want hij weet niet eens meer wat hij gelogen heeft. Mensen zoals hij zijn gevaarlijk.

   2. hetfietsmenneke

    Ben je je pilletje weer vergeten? Lekker hè, om weer even te mogen schelden op mensen met een andere mening dan de jouwe! Als je het structureel oneens bent en je ergert aan de berichtgeving van DDS, waarom lees je dat dan. Ga maar lekker een hobby zoeken. Dat is beter voor iedereen.

   3. Buiswater

    @stop FvD,
    Als jij bij GeenStijl zou reaguren zoals je hier doet met je eeuwig durende zuig reaguursels was je allang weggeJorist en opgerot. En dat geldt voor meer van die hier aanwezige etterbakken. Flikker op naar dat azijnzeikerige JOOP.NL

  3. Lucky Luke

   Alle feiten wijzen er op dat hij heeft gelogen , geen aannames dus maar FEITEN en u beweert dat dit niet zo is, mag ik dan vragen uit welke psychiatrische inrichting u ontsnapt bent?

   1. Max Aue

    “Alle feiten wijzen er op dat hij heeft gelogen”

    Kun je eens op die feiten ingaan? Ik meen juist dat de feiten slechts bewijzen dat Rutte niet loog.

  4. Red52

   Max Aue, jij hebt het ook nog steeds niet begrepen.
   Wopke kan zo’n voorstel doen aan een CDA-er, maar het is nog aan Rutte, Ollongren en Jorritsma een CDA-er een voorstel te doen, dus zich met de kamerbezetting van andere partijen bezig te houden.
   Daar bepaalt de kiezer, wie op welke plaats komt en niet Rutte.

   Daarnaast is Omtzigt een sta in de weg, omdat hij Rutte III ten val heeft gebracht en dat vergeeft machtswellusteling Rutte hem nooit.

   Kijk eens op het internet, dan zul je met eigen ogen zien, dat Rutte lijdt aan Alzheimer-light. Zijn geheugen heeft hem al te vaak in de steek gelaten.

   1. Max Aue

    “Wopke kan zo’n voorstel doen aan een CDA-er, maar het is nog aan Rutte, Ollongren en Jorritsma een CDA-er een voorstel te doen,”

    Dat is juist, en Rutte, Ollongren en Jorritsma deden zo’n voorstel ook niet.
    Het enige wat Rutte in een gesprek met Hoekstra aangaf dat hij zich tegen zo’n eventuele voordracht van het CDA op geen enkele manier zou verzetten.

    1. Red52

     Hij deed dat voorstel niet aan Hoekstra, maar aan de verkenners, dus jouw voorstelling van zaken wijkt net als bij Rutte af van de werkelijkheid en daarmee schep ook jij je eigen waarheid, net zoals Rutte met regelmaat doet.
     Je geeft hiermee in ieder geval toe, dat Rutte aan Alzheimer light lijdt en dat is al een stap in de goede richting.

     Daarnaast kan hij dit voorstel alleen doen als Rutte een coalitie aangaat met het CDA en ik denk niet dat het CDA nog mee wil regeren.

     Maar ten aanzien van Henk Kamp even het volgende. Deze klootzak wil respect voor de VVD.
     Respect moet je verdienen en Kamp verdient dat respect zeker niet.
     Je zult je toch nog wel zijn afwikkeling in Groningen herinneren, waar hij totaal geen respect toonde voor alle aangerichte schade van de slachtoffers van de geplunderde gasbel.
     Dus Kamp snel terug in het hok, want blaffende honden bijten niet.

    2. Stanly2000

     Ernst
     Zie tekst van de NOS.
     “Bovenaan de pagina staat ‘Aandachtspunten 2e ronde VVD en D66’. Ollongren en haar collega Jorritsma zouden vandaag gesprekken voeren met VVD-leider Rutte en D66-leider Kaag. Die gesprekken zijn geannuleerd vanwege de positieve test van Ollongren.”
     Uw kijk op de zaak lijkt op zijn minst niet helemaal ok.

  5. Stanly2000

   Ernst ziet het beter als 72 kamerleden die de motie van wantrouwen steunden en de 150 minus de VVD die de motie steunden van Kaag en Hoekstra. Al deze kamerleden zijn dus niet goed bij hun hoofd.

   1. Max Aue

    De Kamerleden handelden niet op grond van de feiten maar vanuit politieke motieven. Op zichzelf is daar niets mee maar het stemmen voor een motie is niet het stemmen voor de waarheid of de feiten.

    1. coenzoon

     uiteraard is daar wel wat mis mee decadente tról ! Men zou moeten stemmen en spreken voor de waarheid. Fijn dat je zo duidelijk inzicht in je hypocriete psyché !

   2. Meriadoc Brandebok

    Daar sla je voor de verandering de spijker op de kop. De kamerleden lieten zich te veel meeslepen in een zekere kuddementaliteit van massahysterie. Men kon de verkiezingen niet winnen via de stembus, dus trachtte men de winnaar middels dit soort kleingeestigheid een loer te draaien.

    Er werden vieze politieke spelletjes gespeeld rn de sensatiezieke media deed daar aan mee.

    1. Stanly2000

     Guus heeft net als Ernst naar de Passion gekeken en duidelijk niet naar het debat.
     “Rutte overleefde het Kamerdebat met moeite. Het draaide om de vraag wie er met de toenmalige verkenners Ollongren en Jorritsma had gesproken over de positie van de kritische Omtzigt. Na lang traineren gaf Rutte uiteindelijk toe dat hij dat was geweest, maar dat hij dat eerst was vergeten. De oppositie diende een motie van wantrouwen in, zijn beoogde coalitiepartners D66 en CDA kwamen met een motie van afkeuring.”
     Bron: Sensatiezieke media

     1. Meriadoc Brandebok

      Ja, ik heb het gelezen. Het ging nergens over, maar is opgeklopt door partijen die inmiddels een tot op het fanatisme af een haatcampagme tegen Rutte voeren.

     2. Stanly2000

      Het ging nergens over? Een z.g. lastpost trachten te lozen. Nee, het ging nergens over. Een liegende MP, twee ontkennende/liegende dames. Nee, het ging nergens over. Zelfs de SGP was het te gortig. Gered door CHU, die farizeeër met die grote meloen. Nee het ging nergens over. Excuses van Rutte aan het CDA, P.O en de kamer. Toch een beetje de waarheid aan zijn laars gelapt. Nee, het ging nergens over. Een Hoekstra die P.O. liet vallen door het spelletje van Kaag mee te spelen. Nee, het ging nergens over.

    2. Janna47

     Ook voor de Judasrol gesolliciteerd? Brandebokje?

  6. ET007

   Waarom denk je dat het gisteren zolang geduurd heeft? Ga nu niet DDS bashen omdat je een droeftoeter bent.

  7. coenzoon

   max anus doet verwoede pogingen rutte uit de wind te houden zelfs na een motie van afkeuring breed aangenomen in de kamer. max anus is een decadente tról die altijd denkt het beter te weten. Een narcist in hart en nieren !

 3. dumbfarmer

  mij is altijd geleerd dat je respect verdient, niet zomaar krijgt. En mijn respect verdient die hele muppetshow (en rutte’s vvd) absoluut niet.

 4. Brenda Welsh

  Niks doen en stilzitten schiet ook niet op. Daarvoor zijn er niet zovelen komen stemmen.

 5. Lucky Luke

  Die vent is gek, de VVD heeft nog nooit respect opgebracht voor kiezers van de PVV, FvD en andere kleine partijen. Totaal geen greintje respect voor dit zootje VVD machtswellustelingen met Hoogmoedsverpestpokkeplettering. Kotsmisselijk wordt je van dit gedrag. Meer dan 60% van de Nederlanders vind al dat Mega Leugenaar RUTTE weg moet en dan komt spuit elf aan. Onvoorstelbaar, waar haalt hij de moed vandaan, geen enkel normbesef en werkelheifsbesef dus, het blijft een boer.

  1. Lucky Luke

   Met alle respect voor weldenkende boeren, ik scheer ze niet over één kam.

 6. ET007

  Henk Kamp wil gewoon dat mensen zijn ware aard zien. Veel bereikt hij er niet mee. Probleem is ook wie dan wel het veldwerk gaat doen. Misschien zou Omtzigt een slechte Minister zijn. Hij wilt ook veldwerk doen. De meeste houden van een carrière en al zeker de VVD. Dus de VVD voor al het eigenbelang boven het algemeen belang van het land. Leuk voor in de stemwijzer van de VVD. De meesten zouden nog niet eens minister mogen zijn. Kijk bijvoorbeeld naar Hugo. Ik ben geen expert maar zie wel dat Hugo het ook niet is.

 7. zero52

  Als die gortdroge arrogante kop zie van Henkie Ramp (zie Groningen) dan krijg acute diaree door onderbuik gevoelens. Krijgt die eikel ook nog een podium om zijn onzin uit te braken zoals “als Rutte het zegt, dan geloof ik hem” bij WNL op zondag en ‘Niemand’ hoort het braafjes aan. LOL.

 8. AS210854

  Nou Henk de bewoners van Groningen ook, die heb jij als VVD’er laten vallen als een baksteen 🤮🤮

  1. Cycle25

   VVD verkoopt je hele familie nog aan een Chinees, met Donor66 kan dat nog lucratiever uitpakken.

 9. Cycle25

  Een fossiel uit de oude corrupte kast, het valt nog meer dat die communisten bij VVD het vuurpeloton nog niet gebruikt hebben.

  1. Cycle25

   herstel meer = mee

 10. macsjang

  Waar baseert die hondsvot zijn uitspraak op? Ga lekker bij het grof vuil staan en neem vooral Jortitsma mee, stelletje volksverlakkers.

 11. A-BBa

  Ik zag hem laatst in een of ander tv programma. Je krijgt rillingen op je rug als je hoort hoe hypocriet en ‘ver van de burger’ hij nog altijd is. Gewoon om misselijk van te worden.

 12. Michael M

  Als Henk Kamp dat echt zelf gezegd zou hebben dan deugt ook deze man niet. Ga uw tanden poetsen Heer Kamp. Doe eens wat aan die adem.

 13. wijsneus

  Respect?
  Voor dat verachterlijke zooitje?

  1. coenzoon

   respect moet je verdienen ! respect is gelijk aan vertrouwen , komt te voet en gaat te paard. rutte zijn paardje staat aan de grens van Siberië ! Walgelijk sujet !

 14. Marija

  Rutte heeft zo lang aan de touwtjes getrokken, dat hij inmiddels overtuigd is van zijn eigen bijna goddelijke kwaliteiten.
  Tijdens het debat donderdag, begon ik hem steeds zieliger te vinden.
  Ik dacht “man hou toch op jezelf zo te vernederen” maar kennelijk heeft hij daar geen weet van,
  Wopke Hoekstra is een vuile huichelaar die het vieze machtsspelletje van Kaag en Rutte meespeelt, hij de Judas verraadt zijn collega Omtzigt om er zelf beter van te worden, in een woord: schandalig en passend bij CDA, altijd al een partij van judassen en huichelaars.
  Rutte heeft het over zijn 2 miljoen kiezers, zou hij ook eens willen denken aan de miljoenen kiezers van de PVV, die hij altijd van tafel veegt?
  Rutte dient te verdwijnen, zijn vergeetachtigheid maakt het onbekwaam MP te zijn.

 15. JFU

  Respect moet je verdienen. Ruim 10 jaar Rutte. die van de VVD een linkse partij heeft gemaakt, de zorg de vernieling heeft geholpen door extreem te bezuinigen, verdragen heeft getekend in Brussel die ons in lengten van generaties kapitalen kosten , en nog maar te zwijgen wat wij niet weten en ons nog te wachten staat. Om dan nog over respect te praten…dat is pas respectloos tegen over de burgers.

  1. Freba

   Links bezuinigt Niet, Jongu……….Rechts houdt van privatiseren, levert meer centjes op. En rechts houdt ook niet van vooral kritische ambtenaren. Vandaar het tekort aan ambtenaren. Zo jammer -wat ga ik nu weer zeggen?- dat Duitsland niet heeft gewonnen. Hadden alle NL-ers WEL een Ster of een Beamer voor de deur gehad en GEEN woningnood en nog veeeeeeel meeeer Niet…. Gute Nacht Freunden

 16. 56RdK

  Die Kamp, niet alleen verantwoordelijk voor falend gaswinningsbeleid, hij was ook degene die begon met het overal doordrukken van milieuschadelijke windmolens. Schadelijk voor natuur, fauna en uiteindelijk ook de mens!

 17. 56RdK

  Respect voor een partij met duistere integriteitkwesties, een partij die door allerlei verdragen te accorderen de veiligheid en welzijn van de eigen burgers heeft aangetast en aantast, een partij waarvan de leden in de regering de ene na andere miljoenen- of miljardenfaal veroorzaakte.

  Kortom, een partij voor en vol met kortzichtige leeghoofdige blaaskaken, die niet in staat zijn verder te kijken dan vandaag, die overlopen van leugens en bedrog.
  Respect? Dacht het dus niet!

 18. H.Vaes

  Hieruit blijkt dus….hoe machtsbelust de vvd ers zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.