Rutte sluit Schiphol niet ondanks Corona uit India

Het demissionaire kabinet voert nog steeds een coronabeleid dat ervoor zorgt dat ze achter de feiten aan blijven lopen. Doordat Schiphol nog steeds open is, heeft het coronavirus alle gelegenheid om nieuwe varianten te introduceren in ons land. India heeft nu het bestaan van zo’n nieuwe (en gevaarlijke!) variant erkend, maar vliegreizen van en naar India zijn nog steeds mogelijk.

Da dit kabinet de economische belangen veel zwaarder laat wegen dan de volksgezondheid, blijkt uit het besluit om Schiphol open te houden. Daarnaast weet het kabinet van Mark Rutte en Hugo de Jonge zich nog steeds niet proactief op te stellen en blijft vastzitten in dezelfde naïeve houding tegenover het coronavirus, ten opzichte van het begin van de crisis. Want als India, een land met een enorme (tevens arme) bevolking, beweert dat het het virus onder controle heeft, dan zal dat wel zo zijn. Die cijfers kun je gewoon voor waar aannemen, toch?

Neen. We weten inmiddels dat het coronavirus meer kans heeft om te muteren als het vaker wordt verspreid. Dan is India wat dat betreft makkelijk te bestempelen als potentieel groot gevaar, en dat blijkt nu dus een realiteit. In het NRC:

“Het grote gevaar zit hem in de enorme besmettelijkheid”, zegt infectiedeskundige Shinde. “Het virus dat hier nu rondraast, verspreidt zich als vuur. Dat leidt tot veel meer ziekenhuisopnames. Ziekenhuizen kunnen dat niet aan, waardoor niet iedereen op tijd de juiste zorg krijgt.”

In het Verenigd Koninkrijk zijn er 133 besmettingen vastgesteld van deze variant. In Nederland zijn er nog geen gevallen bekend, maar het kabinet zou er goed aan doen om dat zo te houden. De variant is namelijk niet dodelijker, maar wel veel besmettelijker. En, niet geheel onbelangrijk, het lijkt erop dat gevaccineerden óók besmet kunnen raken.

Als het kabinet dus niet heel snel ingrijpt dan komt er mogelijk een nieuwe coronagolf op ons af, met misschien wel eenzelfde effect (of erger) als vorig jaar. De enige zekere manier om dat te voorkomen is een reisverbod. Een verplichte quarantaine kan wel iets helpen, maar als de besmette patiënt toch ziek genoeg wordt dat er zorgpersoneel moet worden ingezet, dan bestaat de kans dat de variant ook hier komt.

Het kabinet kan hier gewoon het zekere voor het onzekere nemen en in ieder geval een degelijke poging doen om de variant buiten de deur te houden. Schiphol op slot, en een reisverbod richting India. Voorkomen is beter dan genezen, toch?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Hamer Sikkel

  Rutte steunt zo veel mogelijk grote ondernemingen;
  na de politiek zit er hier en daar wel een commissariaat of bestuursfunctie in voor Mark. ⁉️

  1. Edjan

   Ik denk dat onze Mark nog even de laatste restjes Nederland aan de EU cadeau doet en dan een hele mooie baan bij de EU zal accepteren. Omdat de plicht hem roept. Omdat hij het volk in deze crisis toch niet alleen kan laten. Zoiets …
   Maar als de EU net geen passende functie heeft: een commissariaat betaalt ook heel mooi.

  2. coenzoon

   build back better
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=swqkkAEjZDc&t=17s

   Zelfs de tról bukhol zei het , je moet het ijzer smeden als het heet is dus de randdebielen die hier altijd blaten over wappies en complotdenkers begrijpen erg goed wat er speelt maar zijn positief over de voorstellen.

   Na build back better is er voor de kleine zelfstandige geen plaats meer. Een totalitaire overheid met horigen !

 2. coenzoon

  slechts randdebielen blijven volharden dat je een air born virus kunt isoleren met lock downs

 3. Mireille

  H et kleinschalige heeft geen toekomst. Basis Markt, Action hebben een groot deel in handen. De beurs van de burger is ermee gemoeid.

 4. LifeBuddy

  Al moet pinokkio als m**rdenaar door [regeren] hij zal en Moet europa met zijn killer euro redden. Ten kosten van alles. Kots!!!

 5. rafi

  Geen paniek over die mutantjes. Ze worden steeds besmettelijker door ophopingen van mutaties. Het virus veroudert dus, degenereert dus. Zijn ‘sleutel’ om een cel binnen te komen wordt a-specifieker, dus kan hij meer cellen in. Maar door al dat gemuteer wordt het ook steeds minder ziekmakend. Uiteindelijk houd je een slap verkoudheidsachtig virusje over, dat zeker niet leiden zal tot meer ziekenhuisopnamen.

 6. Pielo

  Het AD schrijft dat de regering met het versoepelen Russische roulette speelt. Je kunt er nu al gif op innemen dat de boel na een paar weken weer radicaal op slot gaat. Dan wordt er doodleuk gezegd: we hebben gegokt op het afnemen van het virus, maar de nieuwe variant gooit opnieuw roet in het eten. En het klootjesvolk stikt er al meer dan een jaar in in, en doet dit met alle gemak nog jaren en jaren. Zolang het met mondkapjes voor alleen in de auto zit, zolang zullen ze ook blijven geloven dat er een zeer besmettelijk en dodelijke ziekte rondwaart. En zo gaat de vrijheid verloren, de middenstand is reeds kapot gemaakt, en de dictators liggen inmiddels op koers….De tijd van schaarste en honger staat voor de deur….het is game over !

  1. Edjan

   Pielo ++++++++++++

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.