Op1-presentatrice Talitha Muusse komt in opstand na Ruttes weggelachte motie van afkeuring: ‘We gaan naar Den Haag!’

Zo, dit is nog eens interessant. Op1-presentatrice Talitha Muusse laat namelijk weten op Twitter dat zij en medestanders vandaag om 12:00 uur op het Plein in Den Haag zullen zijn om daar “een volksberaad te houden” over Omtzigtgate. Ze is er namelijk hélemaal klaar mee.

“Goedemorgen,” schrijft Muusse vanochtend vroeg op Twitter. “Met een kater wakker worden dit. Vandaag om 12 uur gaan we met politiek geïnteresseerden een volksberaad houden op het Plein in Den Haag om na te praten over deze ontwikkelingen in onze democratie. Stuur even een DM als je ook komt!”

In een ‘sidenote‘ legt ze vervolgens uit dat dit “geen oproep tot een geweldig protest [is] of het niet naleven van coronamaatregelen. Laat dus even weten als je komt en mee wilt praten, want we willen gewoon een gesprek met elkaar voeren inhoudelijk over wat hier gaande is!”

Geen protest, maar het is natuurlijk wel degelijk bedoeld om a) duidelijk te maken dat zij en de anderen die op komen dagen er helemaal klaar mee zijn en b) om mogelijk met elkaar te praten over wat nu? Want in tweets daarvoor schreef ze ook al: “Ik wil met mensen fysiek napraten over wat hier is gebeurd en een statement maken dat dit niet de politiek is die hoort bij ons land en dit een onacceptabele uitkomst is van het debat. We zijn geschoffeerd vandaag!”

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!

Ja, dat zijn we inderdaad. En wat gaan we daar aan doen? Koffieleuten op het pleintje voor de Tweede Kamer? Denkt iemand dat Rutte dáár van onder de indruk is, nadat hij slechts uren eerder een motie van afkeuring en een bíjna aangenomen motie van wantrouwen nog naast zich neerlegde?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Max Aue

  Napraten is altijd goed maar dit soort tweets diskwalificeren haar als journalist voor de Publieke Omroep.

  1. coenzoon

   leugenaars in het parlement diskwalificeren de democratie strónt vlé®k

 2. Aborifa

  Ze heeft een leuk koppie. Daarom presenteert ze.
  Verder een omhoog gevallen links gevaar. Hoort niet bij publieke omroep, wegens zwaar inobjectief.

 3. Max Aue

  weggelachen

  1. Aborifa

   Wat een taalwonder die Mike.

 4. Monty

  Ben benieuwd hoeveel mensen hier gehoor aan zullen geven.

 5. Neko-

  Te kort dag om hier gehoor aan te geven, maar wat er is gebeurd getuigd voor mij van stuitende arrogantie.

  Zat zelf te denken of ik iets kan regelen om dagelijks een banaan bij de tweede kamer af te laten leveren om ze te herinneren aan het feit dat ze met die actie van gisteren Nederland echt een bananenmonarchie hebben gemaakt.

  Zal me ook amusant lijken als de koning het aantreden van Rutte als minister president gewoon niet accepteert, omdat hij ook het vertrouwen in Rutte kwijt is.

 6. Yoyo

  Nederland non-democratische bananenmonarchie.
  Nederland kartel- politiekland.
  Nederland staat voor paal internationaal.

  Het roer moet echt om.
  Wie was het ook weer die al jarenlang die kartel-smurrie aan de kaak stelt…?

 7. Rieks

  We waren het bijna vergeten maar nu weten we ook weer hoe een dom gansje eruit ziet. Gaat ze ontslag krijgen? Tuurlijk niet, bij de NPO doet journalistieke kwaliteit niet ter zake. Je moet er leuk uit zien en tot de linkse club behoren. En dat je Talitha heet is ook een pre.

 8. Niet L niet R

  Heel veel hardwerkende Nederlanders zijn vanmorgen met een grote kater wakker geworden.
  Pinokio Rutte heeft met zijn leugens, en geheugen verlies heel Nederland voor schut gezet, wij hebben door zijn gedrag een stempel gekregen van bananenrepubliek!
  Verder heeft het CDA zich zelf geheel ongelooflijke voor schut gezet, om Rutte niet af zetten,het CDA staat er door hun negatief gedrag tegenover het beste kamerlid Omtzigt al zeer slecht voor, willen zij dit veranderen denk het niet het pluche, is voor hen alleen maar belangrijk, gestimuleerd door een aantal slechte bestuursleden!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.