Opnieuw vertraging bij vaccineren vanwege fatale longembolie na AstraZeneca-vaccin: prikstop voor mensen onder de 60

Het ministerie van Volksgezondheid overlegde met het RIVM en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) over het AstraZeneca-vaccin. Er is namelijk een Nederlander overleden aan een longembolie na toediening van het vaccin. Daarom is er nu een prikstop afgekondigd voor mensen onder de 60 jaar. Dat meldt RTL Nieuws.

Experts waarschuwden voor een eventuele overhaaste stop. Wat hen betreft wegen de risico’s nog steeds op tegen de levens die met het vaccin gered kunnen worden. Het ministerie van Volksgezondheid denkt daar toch echt anders over.

En ook lijkt farmaceut AstraZeneca zelf niet helemaal gerust op de eventuele gevaren, want ze hebben recentelijk de naam van het vaccin veranderd naar “Vaxzevria“. Totaal niet verdacht om zoiets te doen, juist op het moment dat de nood het hoogst is, er leveringsproblemen zijn en het ene na het andere sterfgeval bekend wordt.

In De Telegraaf worden de landen genoemd die vanwege de risico’s al (gedeeltelijk) zijn gestopt met het vaccin:

“Landen als Duitsland en Canada zijn inmiddels gestopt met het vaccineren van respectievelijk 60-minners en 55-minners. In Europa hebben onder meer Oostenrijk, Denemarken en Noorwegen het gebruik in z’n geheel opgeschort.”

In de week van 6 tot 9 april zal de Europese geneesmiddelenautoriteit EMA waarschijnlijk meer duidelijkheid geven over de uitkomsten van hun vervolgonderzoek. Maar dit soort nieuws haalt het vertrouwen in zo’n vaccin natuurlijk behoorlijk onderuit.

De experts pleiten in ieder geval nog steeds voor doorprikken, want na het prikken van 9,2 miljoen vaccindoses (in de EU) zijn er slechts 45 fatale trombosegevallen bekendgemaakt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. coenzoon

  boven de 60 mogen ze versneld opgeruimd worden !!

  Wie laat ie bende nog in zijn lijf spuiten ? je bent knettergek

 2. Jack Flash

  Gratis fricandel bij inenting lijkt mij een lucratieve campagne.
  De ultieme magie met mayonaise.
  Zorg dat je erbij bent.

  1. coenzoon

   de hugo goebbels campagne 👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  2. ET007

   Bij Hugo en Collega’s win je altijd. Je krijgt hoezo al een droge vuist in je anus. Alleen als je niet met de horde meegaat en gewoon je eigen keuze maakt, dan gaat die vuist totdat het niet verder kan.
   Daarbij wie is de doelgroep. Tot nu zou een kopje koffie en een stukje vlaai bij inenting meer interesse wekken.

 3. ET007

  Dus dan geven ze de Pfizer maar aan bepaalde Oostbloklanden, omdat die wel met AZ klaar zijn. Geef de AZ maar aan de Oostbloklanden als experts in NL durven te beweren dat er niks mee aan de hand is.
  Zou me niet verbazen als het een politiek spel is van Brussel, om Rusland geen voet op bodem te gunnen met Spoetnik.
  Want bepaalde (Oost-Europese) landen gingen zelf Spoetnik overwegen omdat de EU faalde op ieder mogelijk gebied.

 4. J. Punt

  De niet te stuiten geldstroom MOET blijven doorgaan. Kwieke en gezonde zestigers hadden argwaan en werden vrijwel direkt als kleine kleuters de les gelezen… En nu volgt de ontgoocheling.

 5. Fax uit Darmstad

  In GB houden ze wel accuraat bij wat de bijwerkingen zijn van de vaccins:
  t/m 21-03-2021
  Pfizer: 283 doden
  assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/975808/COVID-19_mRNA_Pfizer-BioNTech_Vaccine_Analysis_Print.pdf
  AstraZenica: 421
  assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/975786/COVID-19_AstraZeneca_Vaccine_Analysis_Print.pdf
  Hoewel je schrikt als je deze lijsten leest, de bijwerkingen zijn van hartaanvallen tot blindheid, is het in ieder geval transparanter dan Lareb.

  1. coenzoon

   waarom zou je dit risico willen lopen als corona 0,03% risico met zich meebrengt ?

 6. josemoonen@70

  Kan mij iemand echt duidelijk maken waarom mensen boven de 60 wel dit vaccin van Astra Zenica mogen krijgen en de jongeren niet?
  Is het niet duidelijk wat hier aan de hand is ?
  Mensen van boven de 60 zijn toch vlugger geneigd om ziek te worden en gevoeliger voor Embolies ( bloedstolsels ) ?
  Jongeren sparen en oudere moeten oprotte .Zo zie ik het .
  Wat een beleid .! Ze mogen die spuitjes van hun in hun reet stoppen .Ik vertrouw niemand meer. En zeker niet De Jonge , die samen werkt met de grootste leugenaar van ons land !!!!!!!

  1. J. Punt

   Het is geen liegen. Dat doen alleen wappies, tokkies, enz. U weet wel, hoe wij genoemd worden door de meesten in Den Haag. Pijnlijk om te zien dat er geen deuk geslagen kan worden en de blunders zich ten koste van de bevolking opstapelen om niets…!!! Hou mijn hart vast al er echt wat gebeurd. Zijn ze dan ook als eerste weg om het vege lijf te redden zoals bij begin wo2?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.