DJH06390 1

PVV hekelt asielbeleid VVD-staatssecretaris Broekers-Knol: 'Ze is de suikertante van Noord-Afrika!'

Geen categorieapr 14 2021, 18:00
PVV-Kamerlid Gidi Markuszower heeft het helemaal gehad met het asielbeleid van VVD-staatssecretaris Ankie Broekers-Knol. In het asieldebat in de Tweede Kamer uitte hij zijn ongenoegen; ondanks de vele beloftes van bewindsvrouw lijkt het alsof onze grenzen wagenwijd open staan, wekelijks blijven de migranten in talrijke getallen aankomen. De PVV is hier klaar mee, aldus Markuszower.
Vandaag voerde de Tweede Kamer een debat over het asielbeleid. De bijdrage van D66 moesten we heláás missen (woordvoerder Sidney Smeets had, uh, andere dingen aan zijn hoofd), maar we hadden de PVV nog. Bij monde van Gidi Markuszower hekelde de partij het feit dat 'iedereen die hiernaartoe komt mag blijven,' terwijl Broekers-Knol al maanden achtereen belooft een strengere aanpak te realiseren. Tot op heden is daar weinig van te zien.
https://twitter.com/GidiMarkuszower/status/1382305903160999942?ref_src=twsrc%5Etfw
"Elke week stromen honderden buitenlandse indringers ons land binnen, met alle gevolgen van dien. Nederland is straks Nederland niet meer. Deze asiel invasie brengt ongekend leed mee voor onze eigen mensen, die door het vele asieltuig worden geïntimideerd, beroofd, verkracht en zelfs vermoord. En in plaats van dat deze staatssecretaris onze eigen mensen beschermd, zet ze onze grenzen wagenwijd open," verkondigde Markuszower.
Hij ging verder: "Voor iedereen, ook voor hen die geen recht op verblijf hebben in Nederland. Iedereen mag van de staatssecretaris hier naartoe komen en iedereen mag hier blijven. De VVD-staatssecretaris is de suikertante van heel Noord-Afrika."
Nogal stevige taal van het PVV-Kamerlid, maar de kritiek op staatssecretaris Broekers-Knol komt niet zo maar aangewaaid. Al ruim een jaar belooft ze verbeteringen, maar de IND lijkt bij lange na niet in staat te zijn om de toestroom van migranten in goede banen te leiden. De staatssecretaris heeft dus bij lange na niet geleverd wat ze had beloofd.
Vandaag werd de VVD'er dan ook flink bekritiseerd en zeker niet alleen door de PVV. Ook Forum voor Democratie was niet te spreken over het opengrenzenwalhalla dat het hedendaagse Nederland is. Gaat daar ooit nog verandering in komen, of hoe zit dat?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten