Rampzalige corona-klunzen Rutte en De Jonge vanuit alle hoeken neergesabeld: ‘Het gaat gewoon niet lukken!’

Journalisten, experts en zelfs oud-ministers uiten vandaag felle kritiek op de belabberde communicatie van het kabinet. Bij NPO Radio 1-programma Spraakmakers ging iedereen die ergens verstand van heeft volledig los. Zo zegt politiek journalist Stéphane Alonso: “Perspectief bieden is prima, maar je moet geen valse hoop bieden. Dan ontploft de valse hoop in je gezicht.”

Nederland is helemaal klaar met het eeuwige hersenloze gerommel van Mark Rutte en Hugo de Jonge. Inmiddels zijn het allang niet meer slechts giftige berichten van boze twitteraars waaruit het ongenoegen over de stuntelige communicatiestrategie van het kabinet blijkt. Ook journalisten, crisisexperts en zelfs oud-minister van Justitie (en minister van Staat) Winnie Sorgdrager hebben er nauwelijks een goed woord voor over.

Sorgdrager maakt gehakt van de communicatie van de belangrijkste ministers:

“Hij zegt dat we voor 1 juli allemaal gevaccineerd zijn, maar we weten allemaal dat dit gewoon niet gaat lukken. Zoiets moet je gewoon niet zeggen.”

Crisisexpert Marco Zannoni concludeert dat het beroerde communicatiebeleid “oogt alsof het niet is afgestemd.” Nou, hij drukt zich wat dat betreft nog voorzichtig uit!

Het is ook voor deze critici wel duidelijk dat het kabinet keer op keer dezelfde fout maakt. Door volledig af te gaan op de besmettingscijfers (nu door het RIVM omgedoopt tot ‘positieve tests’) en de ziekenhuisopnamen, schieten ze zichzelf telkens in de voet.

‘Als de cijfers over een aantal weken gunstig zijn, dan kunnen we mogelijk versoepelen,’ is steeds de boodschap. Maar de cijfers zijn telkens niet gunstig en andere belangen (of inzichten) worden kennelijk totaal niet meegewogen. Het creëert iedere keer opnieuw valse hoop, waardoor de frustratie alleen maar toeneemt. Niet alleen voelen mensen inmiddels wel aan dat er toch elke keer iets misgaat of de versoepelingen om een andere worden uitgesteld, men verliest ook het vertrouwen in de bestuurders en zogenaamde experts. Want ondanks dat nu al twee keer wetenschappelijk is aangetoond dat besmetting in de buitenlucht nauwelijks plaatsvindt, wordt nog steeds niet meegewogen.

En wat te denken van de boodschap dat we deze coronacrisis ‘samen gaan verslaan?’ Elk voorstel en ieder initiatief vanuit de samenleving wordt de nek omgedraaid of genegeerd. Het kabinet zegt telkens “samen” maar laat in de praktijk zien dat het alles zelf wil doen en op eigen tempo, en daar mogen kennelijk eindeloos fouten bij worden gemaakt. Door het kabinet dan, hè. Burgers krijgen gewoon een coronaboete op de deurmat.

Dit eeuwige rommelkabinet moet dus niet alleen het één en ander veranderen aan de falende Covid-strategie, maar ook nodig wat doen aan hun manier van communiceren. Een mooie start daarvan zou wellicht zijn eens contact op te nemen met mensen die wat andere invalshoeken op de coronaproblematiek hebben. Alleen het RIVM en het OMT de doorslaggevende factor bij beleidskeuzes laten zijn is een enorme fout geweest. We zitten nu met een chagrijnig land, een halffailliete mkb-boedel, een haperende vaccinatiecampagne en coronabesmettingen die weer flink aan het stijgen zijn. Experts, journalisten en iedereen die ook maar iets kan moet snel concluderen: Rutte en De Jonge, wat zijn jullie de boel aan het vernachelen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. dumbfarmer

  verwachten die werkelijk een andere reactie vanuit die muppetshow? die zijn nu veel te druk met mark rutte op de troon te krijgen weer en ‘build back better’ door iedereens strot te raggen.

 2. HD

  Dat kan wel wezen maar de grootste klunzen zijn diegene die deze zielige klunzen hebben verkozen, maar over vier jaar mogen de grootste klunzen het weer proberen.

  1. coenzoon

   de huistról max anus zou nu scanderen ,

   HEAR , HEAR , HEAR

   Dit is natuurlijk de essentie van alles !

   1. Max Aue

    Vertel ons nog eens over die vijfentwintig doden vanwege vaccinatie in dat Amersfoortse verpleeghuis, coenzoon.

    😂

    1. coenzoon

     je bedoelt die doden en zieken die jij schaalt onder domme pech na vaccinatie strónt vlé®k !
     Dat waren er van de 106 , 25 dood en 70 ernstig ziek

     Tja , het is maar wat je fatsoenlijk vind hufter !

     Waren ze niet gevaccineerd hadden ze mogelijk nog leeft maar max anus lacht alles weg de goedkope rutte cloon.

    2. J. Punt

     …en gelijk over de 6500 dooie rokers per jaar!

 3. right

  Hugo en Mark zijn dan ook geen sociologen, met hun matige opleiding tot docent, zijn beiden mbt Corona, de incompetente spreekbuizen van veelvuldig in beeld komende, NPO “virologen”!
  Meer technocratisch ingedeelde ministerposten, zouden een weldaad zijn voor het bestuurlijk functioneren, in het algemeen!

 4. hans-e-pans

  Het demissionaire Kabinet handelde in het geval van deze Influensa-epedimie net of het in de slowmotionstand stond, vrijwel alles te langzaam of te laat.

  De modellen van RIVM en het OMT zo breed/ruim opgesteld dat er altijd wel iets van klopte als je er goed naar wilde zoeken, het bange volk vindt/vond dus altijd wel iets waardoor ze konden blijven.

  1. Vanduinen

   @hans-e-pans, houd maar op met dat kletsen. Het woord ‘influenza’ en ‘epidemie’ kunt u niet eens fatsoenlijk spellen. Ondermaats, jong!

   1. coenzoon

    inhoudelijk niets te melden over de verdwijning van influenza van de aardbodem ? Meestal met decadente tróllen, die zoeken spijkers op laag water om hun domheid te verbergen

 5. J. Punt

  Voordeel is dat bijna iedereen als was in de handjes is van de overheid. Klakkeloos wordt alles netjes opgevolg. Want-dan-mogen -we-weer-naar -een Terrasje!! Zelftesten bij de action knallen de tent uit. Dus straks veel minder ‘besmettingen’ via de officieel testlokaties. Aangezien de score angstvallig en zonder dralen wordt gebruikt voor negatieve maatregelen, zal het andersom zo tuurlijk weer weggelachen en geruifd worden want dan heeft het RIVM wel weer een nieuw smoesje bedacht.

  1. rafi

   Ik hoorde, in dit verband, op het radionieuws reeds, dat ‘deskundigen’ ‘zorgen’ hebben over die zelftests, dat ze misschien niet heel betrouwbaar zijn (nee, de PCR-test is zeker wel betrouwbaar?), en dat mensen zich dan wellicht niet meer zo goed aan de regels gaan houden. Alsof men dan plots niet meer bang is voor een boete van EURO 95,00!

  2. Vanduinen

   Ook u walst soepeltjes mee in de dans. Gewoon comfortabel thuis en niet onder een heater op een verlaten terras. Kost ook geen geld want ons bent zuunig. De drukte vermijden want dat beklemt zo.

   1. coenzoon

    ook hier weer geen inhoud, zinloos gewauwel, zonde van de server ruimte tról

 6. rafi

  Deze bewindslieden doen mij inzake Corona-beleid, nader wanneer het versoepelingen als een worst voorhoudt maar die uiteindelijk altijd weer uitstelt, denken aan een sadistische kat die een duif die hij heeft gevangen (lees: het volk) niet opvreet maar er maar wat mee speelt.

 7. J. Punt

  BBB en BLM. Dé linkse roeptoeters. De Queen van BLM roept op om weet ik veel wat vanuit haar 7e miljoenen villa. Bij elkaar gegraaid omdat die bijstand nik nokkers hun laatste poen aan dat wijf overmaakten. Die sfeer hangt hier ook in NL. De ‘verbeteraars’ verbeteren het eerste en het laatste zichzelf, altijd. Vraag dat maar aan ‘The Clinton Foundation’ Billie speelt mooi weer met hill van andermans geld, een speech afsteken van 10 minuten voor een ton ofzo. Pfffff…

 8. J. Punt

  dat ze niets voor elkaar krijgen, hoe simpel ook, demonstreren ze nu al een jaar lang. Iedereen roept ach en wee over ww2. Voorlopig door planning en logistieke organisatie lag Europa binnen een mum op de knieen. Zolang de bevelhebbers van de omver gelopen landen toen hoofdzakelijk aan overgave en vluchten dacht.. Kop in het zandven afwachten is de taktiek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.