Rutte III is na notulenlek ineens héél wankel bouwwerk: ‘Ook Kaag en Hoekstra hebben wat uit te leggen!’

De wittebroodsweken van Sigrid Kaag als leider van D66 zijn definitief voorbij. Waar zij een paar weken geleden nog de schijn kon ophouden dat ze niets te maken had met de machtsspelletjes van Mark Rutte kan ze er nu niet meer omheen: als minister was ook zij betrokken bij de brute, Machiavelliaanse machtspolitiek van de VVD-premier. En ze werkte daar actief aan mee. Datzelfde geldt natuurlijk voor CDA-leider en minister van Financiën Wopke Hoekstra, die nu ineens op ramkoers is gekomen met het populairste lid van zijn eigen fractie: Pieter Omtzigt.

Tijdens het eerder gehouden debat over de leugens van premier Rutte ten aanzien van “positie Omtzigt, functie elders” liet D66-leider én demissionair minister Sigrid Kaag weten dat ze het allemaal heel erg vond. Oh ja. Ze vond het zelfs zó erg dat ze samen met CDA-leider Wopke Hoekstra een motie van afkeuring indiende tegen Rutte én liet weten dat als zíj de minister-president was, zij haar biezen had gepakt.

Ja, ja, mevrouw was ver verheven boven het soort machtsspelletjes van Rutte. Zomaar een kritisch Kamerlid aan de kant willen zetten of weg willen promoveren. Bah! Zoiets zou zij nooit doen.

Voor Wopke Hoekstra gold hetzelfde. Hij had het allemaal ook heel vreselijk gevonden hoe er over “ons Kamerlid, onze fractiegenoot, onze collega” Pieter Omtzigt werd gesproken. Afgrijselijk. Hoe konden ze, die verrotte VVD’ers! Vreselijk allemaal! Oké, het was niet genoeg om Rutte met pek en veren Den Haag uit te jagen, maar Hoekstra vond het echt heel naar. Afkeurenswaardig!

Nou, zoals Nu.nl uitlegt kunnen Kaag en Hoekstra wel ophouden met die theatervoorstelling: “D66-leider Sigrid Kaag en CDA-voorman Wopke Hoekstra, beiden ook kabinetslid, worden nu ook in verband gebracht met de inmiddels zo verachte gesloten bestuursstijl waardoor de balans tussen macht en tegenmacht wordt verstoord,” aldus de nieuwswebsite. En dus hebben zij “ook wat uit te leggen.”

Word gratis en voor niets lid van mijn speciale Telegram-kanaal en volg mij op Twitter.

De kans is groot dat de eerste vraag die zij voor de voeten geworpen krijgen is: “Zullen we de naam ‘Rutte-doctrine’ veranderen in ‘Rutte/Kaag/Hoekstra- Doctrine’?” De leiders van drie van de vier grootste partijen, tevens ministers in het kabinet-Rutte III, staan nu dus flink onder druk. Ze trillen als rietjes in de wind. Wie geeft het laatste zuchtje, opdat ze omwaaien?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Brenda Welsh

  Iedereen heeft wel eens wat uit te leggen. Neem Graus bijvoorbeeld, als hij gaat praten? Van Haga met de huisjesmelkerij. Hugo over zijn schoenen.

  1. coenzoon

   ach trutje toch , ze hebben er gewoon geen herinnering aan. Haga een huisjesmelker ? Een klein kind in die markt zet u vizier eens op een echte huisjesmelker zoal bernard jr. U weet wel zo een prinselijke hoogheid die de Amsterdamse markt verstoord. Welke nieuwe feiten heeft u over graus of blijft u doorzeiken over dit oude nieuws ?

   Maar laten we terug keren naar het onderwerp wím . De gesprekken over omzigt die niet plaats hebben gevonden decadente tról. De notulen die er toch zijn . De zoveelste leugen van rutte en het draaien van toverheks kaag.

   Zijn die feiten te confronterend dat u afleiding zoekt dom adept ?

  2. M.Dikker

   Heb je ook nog iets zinnigs te melden? Nee?

  3. Cootje

   En Rutte over zijn kinderwens , zal een straf voor de wereld wezen met zo herinnering gen .

   1. coenzoon

    Arme kinderen , weten niet waar huis is , hoe laat ze op school moeten zijn of welk huiswerk gemaakt moet worden. Ik heb daar geen herinnering aan meester !

  4. CZ

   Brenda Max Van Velenamen.

 2. ET007

  Als alle Tweede Kamer leden een mogelijke motie van wantrouwen afkeuren, zijn de partijen net zo corrupt als Rutte, Kaag en Hoekstra. Of ze staan dan onder druk, wat zou betekenen dat ze ook zouden moeten steunen dat er een einde komt aan de drie criminelen. Want dat zijn ze: crimineel!

  1. coenzoon

   precies , het hele zooitje uit het partijkartel heeft boter op de regentenkop. De hele coalitie is verantwoordelijk voor gevoerd beleid !

 3. M.Dikker

  Ik denk dat we de nieuwe kandidaten voor het spel “de verraders” hebben gevonden. De een liegt nog harder dan de ander.

 4. ko vadis

  ‘ Was ik wel in Nederland?’ Aldus Kaag.

  1. coenzoon

   een geheugen is geen voorwaarde voor kamerlid dat is inmiddels overduidelijk !

  2. Janna47

   @Ko Vadis
   Ook geen active herinnering aan….dus

 5. Piet Klein

  Met stijgende verbazing nemen we de mores waar van het kartel. Er is kennelijk geen greintje behoefte om de integriteit hoog te houden. Men liegt en bedriegt en kennelijk wordt er gedealed over een motie van afkeuring of motie van wantrouwen maar was dit een deal tussen de partners in crime. Partners in crime Rutte, Hoekstra, Kaag etc. die er in blijven geloven dat zij de werkelijkheid aan de kiezer kunnen boetseren terwijl de realiteit compleet anders is. Partners in crime die vervolgens de betrouwbaarheid willen vergroten door Willink in te zetten die vervolgens ook aan de werkelijkheid moet boetseren en het kartel acceptabel moet maken. Wat hier gebeurt valt ver buiten wat we voor mogelijk hadden gehouden.

  Eerst worden veel Nederlanders gedupeerd in de toeslagaffaire, vervolgens doet het kabinet haar uiterste best om het dossier over het vloerkleed te vegen, als ze Omtzigt en Leijten er voor zorgen dat de waarheid op tafel komt schroomt men niet Omtzigt te dumpen en vervolgens is het een lange reeks van valse taal, liegen en bedriegen. Niet alleen hun politieke resultaten zijn slecht, ze kunnen ook niet eens goed liegen.

  Maar ze hebben een meerderheid in de Kamer en de vraag is of het hen totaal niet boeit wat ze Nederland aangedaan hebben en aan doen. Doet men pogingen om kleine partijen om te krijgen etc om zonder blikken of blozen door te kunnen gaan? De integriteit van de politiek, het belang van Nederland het

  Een belangrijke vraag is dan ook hoe zit het met de integriteit van al de Kamerleden en ook de nieuwe Kamerleden. Kamerleden van kartel partijen die uitgebreid geïnformeerd zullen worden en waarbij men zwart wit zal willen maken. En hoe zit het dan met de persoonlijke integriteit van deze Kamerleden. Kunnen ze dit aan, het afwijken van dan wel invloed uitoefenen om op te komen voor de integriteit van henzelf en van de Nederlandse politiek. Of staat er een grote sanctie op afwijkend gedrag. Staat er een grote sanctie op als men wil afwijken van de fractie discipline. Staat er een Omtzigt spoor op je te wachten als je onttrekt aan de stemvee discipline? Als je voor je eigen integriteit gaat is dan de horizon van een mooie baan met een goed inkomen in zicht, mag je dan vervolgens als outcast in de banken van de Tweede Kamer gaan zitten?

  1. Stanly2000

   Piet Klein, ik denk dat u zelf wel het antwoord weet op de door u gestelde vragen!

  2. Max Aue

   Piet Klein is nogal lang van stof en slaagt er niet in een helder punt te maken.

   Richtingloos gebabbel.

   1. coenzoon

    je begrijpt het heldere punt niet decadente strónt vlé®k ?

    QUOTE Eerst worden veel Nederlanders gedupeerd in de toeslagaffaire, vervolgens doet het kabinet haar uiterste best om het dossier over het vloerkleed te vegen, als ze Omtzigt en Leijten er voor zorgen dat de waarheid op tafel komt schroomt men niet Omtzigt te dumpen en vervolgens is het een lange reeks van valse taal, liegen en bedriegen. Niet alleen hun politieke resultaten zijn slecht, ze kunnen ook niet eens goed liegen. END

    Op een typefoutje na waar ,over, klaarblijkelijk ,onder, moet zijn een zeer helder betoog strónt vlé®k. Kan jij nog veel van leren domme jongen

    1. STOP FVD

     Stickie en coenzo’n zijn de fvd beschermers van deze fvd website. Zodra je iets roept wat hen niet aanstaat dan word je inderdaad voor van alles uitgemaakt. Inhoudelijk hebben ze verder niets toe te voegen. Hier is alles voor hen de waarheid en daar moet je vanaf blijven. Wappies zijn het, wel jammer hoor dat ze er zo in zitten, geen ruimte meer om een ander geluid in hun hersencelletjes te ontvangen, echte feiten worden verdraaid en complete onzin wordt door hen gezien als wetenschappelijk bewezen. Zucht. Maar we blijven het elke dag weer proberen.

     1. coenzoon

      wat een gewauwel weer domme jongen , dat jij nu een slaafje van rutte en zijn rovers bent die zich zijn grondrechten laat ontnemen en als een horige build back better verdedigt is jouw standpunt. Dat je inhoudelijk nog nooit iets hebt bijgedragen anders dan je gewauwel met “wappie” is een feit

      neem vaker een kijkje in de spiegel domme inhoudsloze tról

     2. Forlan

      Eindelijk kom je erachter dat ik geen FVD-er ben. Heb je toch nog iets geleerd.

      Verder ben je gewoon een hypocriet mannetje/vrouwtje want jij doet EXACT hetzelfde bij Rutte en Kaag. Als je een profielnaam hebt zoals jij moet je niet raar opkijken dat mensen die wél achter de partij staat waar jij niet van kan slapen ‘ s nachts die idealen met hand en tand verdedigen. Uitlokking is het. Vies spelletje speel jij.

    2. STOP FVD

     Wat een gewauwel. Ga eens rustig zitten, haal eens diep adem, pak een biertje en probeer het nog eens zoontje!

     1. coenzoon

      ken je nu niet eens je eigen teksten meer formeren inhoudsloze stakker !

      Met de dag wordt je zieliger. Snel dat interview bij het PBC regelen. Zal waarschijnlijk resulteren in een spoedopname

 6. Cootje

  Nederland is totaal verrot , een bananen republiek waar banken witwassen en hun vele miljarden winsten afkopen met honderd miljoenen aan boetes , waar Nederland top exporteur is in de narcotica omzet 40 miljard .andere criminelen activiteiten omzet 20 miljard . Waar politici hun kunstjes bedisselen in achterkamertjes met een ijzersterke doctrine , waar iedereen mee eet uit de belastingruif en verder hoopt op een glansrijke carrière in de bestuur sector , ideologische veren zijn voor de bühne en worden alleen in verkiezingstijd gebezigd , waar we al ruim 10 jaar een premier hebben met de bijnaam Pinokkio , en nederland heeft verkwanselt aan Europa , gelukkig komen er nu op het juiste moment de lijken uit de kast ,en Corona doet de rest aan de afbraak van Rutte zijn gezag want er komt op zeker een vierde golf hier en in Europa , en die gaat een economische doodsklap geven , cijfers vandaag zijn een voorbode van wat er komen gaat , totale paniek .

  1. Niet L niet R

   Perfect verwoord !!!!

  2. Max Aue

   Je vraagt je af waarom Cootje nog in Nederland wil wonen!

 7. Ik weet alles

  Ze staan nu juist sterker. Nu staan ze weer allemaal aan dezelfde kant. Formatie is nu een kwestie van tijd.

  1. coenzoon

   dat lijkt me niet , onderzoek heeft uitgewezen dat kaag gewoon in Nederland was ten tijde. Het smerige 1 tweetje krijgt nu gore bijsmaak.

   Smerig vooropgezet spelletje , wie wil daarmee nu regeren ?
   je krijgt immers altijd de zwarte piet van het duo lieg&bedrieg

 8. Morgan4321

  Dit is al begonnen onder Wim Kok, Rutte heeft het bestaande systeem alleen dankbaar uitgebouwd.

  1. stoprutte

   klopt naadloos , cock en de pvda zijn de ontwerpers van de marktwerking maatschappij !

 9. Niet L niet R

  Het hele kabinet is verantwoordelijk voor dit schandalig beleid, in het bijzonder de lijder met een lang IJ Pinokkio Rutte!
  Denk dat na al de ellende die naar boven is gekomen, en een zwabberende CDA er maar een goede oplossing is nieuwe verkiezingen, en dan hopen dat de burgers hun verstand gebruiken, en geen stemmen per post!
  Iedere andere oplossing is gedoemd binnen de kortste tijd te sneuvelen!

 10. alla-af sn-akbar

  Flopke Flutstra en Siegheilgrid al Qaagda

 11. alla-af sn-akbar

  Flopke Flutstra en Sigheilgrid al Qaagda

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.