SP-leider Marijnissen hekelt “morele schande” kabinet: ‘Er zijn mensen vermorzeld door de overheid’

SP-leider Lilian Marijnissen was vandaag te gast bij het programma Buitenhof. Ze vindt het onbegrijpelijk dat het kabinet niet bezig is om mensen die in haar ogen ‘vermorzeld’ te zijn door de rechtsstaat te helpen. Volgens de politica is het kabinet met alles bezig behalve de gedupeerde mensen, ze denken alleen maar aan de kosten. Ondertussen blijven de problemen aanhouden, aldus Marijnissen. 

Voor Lilian Marijnissen is de houding van het kabinet onbegrijpelijk. Ze zijn, gelooft ze, meer bezig met de vraag ‘hoe beperken we het precedent’, dan dat ze de gedupeerde mensen concreet helpen. Bij Buitenhof zei ze het volgende erover:

“De vorige keer dat Mark Rutte heel zelfverzekerd zei: ‘maak maar openbaar die gespreksverslagen,’ kwam dat aardig als een boemerang terug. Wat ik net zei is dat ik vermoed dat het meest pijnlijke zal zijn, daar maak ik mezelf ook het meest boos over, dat je dus weet als ministerploeg dat er iets zo fundamenteel mis zit in de rechtsstaat in Nederland. Dat mensen zo vermorzeld zijn door de overheid, want daar hebben we het over, huis afgepakt, baan kwijt, soms zelfs kinderen kwijt en levenstoekomst kwijt,” aldus Marijnissen.

“Dat je dat weet en dat je dan niet denkt: hoe kunnen we dit oplossen? Hoe gaan we ervoor zorgen dat dit boven tafel komt, hoe gaan we die mensen helpen? Nee, dat je dan drukker bent met vergaderen over hoe beperken we het precedent? In normaal Nederlands: hoe houden we de groepskosten zo klein mogelijk. Ik vind dat echt een morele schande.”

Voor SP-leider Marijnissen is het vooral onbegrijpelijk dat de overheid de menselijke maat volledig uit het oog is verloren. Ze zijn alleen bezig met de kosten van de affaire, en niet met de persoonlijke kant van de affaire vindt ze.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. StemPzeweg

  SP is en blijft het gewetensstem voor menselijkheid. Waren er maar meer partijen en politici die hieraan een voorbeeld nemen en zag het er in dit land een stuk beter uit

  1. halo1

   Ik vind die Marijnissen steeds meer een irritante drammer worden…een grijsgedraaide plaat. Een SP-land zou chaotisering + geldsmijterij betekenen, o.a. op jouw (hogere) kosten. Nep-vluchtelingen + criminelen + fraudeurs beschermen .. noem dat maar “een stuk beter land”..hoe naief kan je zijn?

   1. Aborifa

    Ik ook. Bovendien zullen er ook zijn die ten onrechte 30 ruggen vangen.
    Marijnissen is een huilerig slap aftreksel van haar vader.

   2. StemPzeweg

    Idd niet beter voor egoistische klootzakken. Gelukkig behoor ik daar niet toe

 2. Cootje

  Er zit nog veel meer onder de pet bij de journalisten , op het juiste moment publiceren . Zo hebben de oude politieke gevestigde partijen het land verziekt en de ingrediënten op gediend voor een zuivere tweedeling , nu gewoon het bestuur ondergraven om op het juiste moment hun functioneren in het daglicht te stellen. En dat is makkelijk in een bananen republiek waar zelfs de banken zich moeten verantwoorden met miljoenen boetes en waar de politiek totaal verrot is

 3. Duckday

  Nederland is tot de grond zwaar verrot Er is geen enkel vertrouwen meer in de huidige politiek.Partijen die kwijlen om mee te mogen doen met een nieuw kabinet ze zijn in staat om hun afkomst te verkwanselen.Leugens bedrog hoogmoed waanzin en belust op macht.Dit land bestaat straks niet meer we worden over de afgrond geduwd. Stop de EU en EURO laten we weer terug gaan naar eigen baas zonder het hoogmoed de EU dat ons straks in een wereld oorlog stort.Voor de top zijn de vluchtwegen al klaar Er is bijna niks menselijk meer in Nederland het kom maar binnen beleid is volledig de weg kwijt

  1. Max Aue

   Ik verbaas me over het feit dat mensen als Duckday nog in ons ‘zwaar verrotte’ land willen wonen. Emigreer, beste kerel, voordat je zelf ook verrot raakt.

   1. Cootje

    Ho Ho dus je betaalt een veelvoud aan belastingen en en jij vind dat je moet emigreren omdat het hele ambtenaren stelsel ,instellingen als het CBR UWV CBR . De belastingdienst , we 3 grote banken hebben die boetes hebben betaald tot 750 miljoen € , terwijl gewone mensen worden weggezet als fraudeur en er bij de top van het kabinet wordt gesproken door de hele regering omdat klein gehouden , en deze gevallen nog maar een topje van de ijsberg is wonen we in een zwaar verrot land die dat laten gebeuren en die er verantwoordelijk voor zijn , en we moeten niet emigreren we moeten zorgen dat die verrotte politieke cultuur door verrotte zieke mensen uitgebannen wordt. Keihard op de persoon gespeeld want daar schamen zij zich ook niet voor ,

  2. STOP FVD

   Mooi, klinkt als een FVD betoog! Maar dat was vast ook de bedoeling. Alsof het bewezen is dat het dan allemaal beter gaat. Het is erg triest dat er mensen zijn die het zo negatief in zien dat Nederland tot de grond zwaar verrot is. Alles is slecht, en de FVD gaat het allemaal oplossen. Tuurlijk!

  3. Niet L niet R

   Perfect verwoord!!!

 4. Drollevanger

  Door de schandalige toeslagen affaire, en door ons liegende kabinet in gang gezette oplichtersmaffia, is nu ook het laatste vertrouwen in onze leiding onder de gefantaseerde extra zeespiegel gezonken.
  Heeft men als leidinggevende in dit land niet in de gaten dat al die zich steeds herhalende schandalen begaan met of door medewerking van onze regering, Jan met de Pet, steeds meer het vertrouwen in onze regering verliest.
  Ik heb mijn kinderen jaren geleden al aangeraden nooit met een bestuurlijke regel of instantie in zee te gaan. Onherroepelijk wordt je dan later genaaid.

 5. alla-af sn-akbar

  Het is mij een raadsel hoe Nederland dit gelieg en gedraai en gekonkel maar gewoon accepteerd. De Nederlander is dociel geworden. Waarschijnlijk ook precies de bedoeling.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.