EU en Kremlin spelen met vuur in Oekraïne: één belooft steun tegen Russische rebellen, ander zet troepen bij grens

Door het coronavirus en allerlei andere opgelaaide conflicten zou je het bijna vergeten, maar de oorlog in Oost-Oekraïne is nog in volle gang. Er wordt zelfs olie op het vuur gegooid, want de EU belooft steun in de strijd tegen pro-Russische rebellen en de Russen zetten troepen aan de grens met Oekraïne.

Het conflict in Oekraïne leek zomaar uit het niets te zijn ontstaan. Rusland ontkende troepen te hebben gestuurd en pro-Russische rebellen te hebben gesteund, terwijl de EU ook deed alsof het volstrekt onschuldig was. Jarenlang woekert die oorlog nu voort en het land lijkt in tweeën te zijn gespleten, zonder dat er echt progressie leek te worden geboekt.

Daar lijkt met deze tweet van EU-buitenlandchef Josep Borrell verandering in te komen. Hij beloofde onvoorwaardelijke steun van de EU in de strijd tegen pro-Russische rebellen, zo kondigde hij zondagavond op Twitter aan:

Dat klinkt allemaal leuk en aardig, maar voor de Russen is dit een bevestiging van EU-zijde dat het een proxy-oorlog tegen Rusland wordt opgevoerd. Borrell reageert daarmee op de plotselinge Russische “troepenopbouw”, zoals de Oekraïense regering het omschrijft. Het Kremlin beweert natuurlijk dat dit niets is om ons zorgen over te maken en dat dit puur is om “de veiligheid van het land te waarborgen.”

Het vreemde aan dit hele gebeuren is dat de NAVO tot nu toe redelijk afzijdig is gebleven, maar dat de EU nu zo duidelijk steun zegt te zullen gaan verlenen aan de Oekraïense regering, terwijl Frankrijk en Duitsland juist de spanningen proberen te verminderen in dat land. Hoe de EU precies die “steun” gaat verlenen is nog volstrekt onduidelijk. Maar door krachtige zinnen als “onvoorwaardelijke steun voor soevereiniteit en territoriale integriteit” te gebruiken, kan het haast niet anders worden opgevat als (indirecte) militaire steun.

Eén ding is zeker: Rusland en de EU spelen met vuur in Oekraïne.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

81 reacties

 1. Mark Auel

  Militaire EU steun, en welk leger van welke EU nationaliteit dan ook gaat die leveren, of gaat Frans Timmermans zijn dikke spekreet alleen in de strijd gooien tegen de superieure Russen?

  1. Jehannes

   Vraag het de Bulgaren maar.. Als je de groene mannetjes 1maal in je land hebt gaan ze niet zo snel weer weg.

  2. coenzoon

   De tról timmerfrans heeft dit al eerder gedaan en dat kostte Oekraïne De Krim !!

   De EU komt langs met zijn speelgoed soldaatjes en gekannibaliseerde tanks en vliegtuigjes uit de ouwe MOB complexen 🙂 🙂 🙂 🙂

  3. hans-e-pans

   Een ouderwetse en vaker toegepaste manier om de overbevolking in West-Europa op een effectieve manier te reguleren c.q. te verminderen.

 2. Heras

  Ja, daar gaan we weer . “Oorlogje spelen” op kosten van de burgers, aangewakkerd door de Bidenclub in Amerika. En europa doet weer mee. De globalisten hebben het weer voor elkaar. Ze waren al langer van plan om rusland in een kwaad daglicht te stellen, want…liever china dan rusland.

  1. Cycle25

   2 Poseidon’s en de EU bestaat niet meer, Brussel bluft net zo lang door totdat hun geliefde bijkantoor te Straatsburg in Moskou staat.

 3. right

  “de EU belooft steun in de strijd tegen pro-Russische rebellen”
  Waarmee?
  met wapens?
  Die heeft de EU niet!
  Och ja, ze gaan in gesprek, inderdaad!
  Dom van me!

  1. v.Jottum

   N welgemeend FOEI gesprek,dus.

 4. Fax uit Darmstad

  Niets aan toe te voegen:
  nos.nl/nieuwsuur/artikel/2323193-navo-troepen-oefenen-bij-russische-grens-maar-de-echte-oorlog-woedt-online.html

 5. Mark Auel

  Die dikke VVD flikker en Guy Verhofstadt hebben eerst de boel op staan hitsen op het Maidan plein en trachten nu ons in een kansloze oorlog te storten tegen de superieure in het gelijk staande Russische Federatie.

  1. Max Aue

   De NSB had ook meer sympathie voor een buitenlandse rechtse dictator dan de eigen democratische gekozen bestuurders en vond ook dat Hítler met de inval in Polen in in zijn recht stond.

   De logica van extreem-rechts is doorzichtig.

   1. Stanly2000

    Alweer het toetsenbord of toch?

   2. Edjan

    NSB’ers stonden te juichen toen buitenlandse troepen binnen vielen. Nu staan de nieuwe NSB’ers te juichen terwijl mohammedaanse zgn. “vluchtelingen” binnen vallen.

   3. coenzoon

    max anus zijn hele familie stond te juichen ! mussert was toch een huisvriend wím ?

 6. Max Aue

  De Russen voeren geen proxy-oorlog maar een openlijke oorlog tegen Oekraïne met het doel het land, zoals men dat schaamteloos deed met De Krim, in te lijven.

  Het is onvermijdelijk dat dit imperialisme een keer op verzet van de EU stuit. We kunnen niet weerloos blijven toekijken.

  1. Mark Auel

   Max Aue als notoire EU verdediger gaat onder de wapenen als zijnde vrijwilliger om Oekraïne te verdedigen, dat zal de Russen angst inboezemen wanneer zijn magere karkas de strijd aangaat, Dads Army destijds te zien op tv zal daarbij verbleken in humoristische zin, whoehahahahahahahah……

   1. Max Aue

    “Max Aue als notoire EU verdediger”

    Klopt, ik ben een Europeaan en dat geldt ook voor de meerderheid van de bevolking in alle lidstaten.

    1. Mark Auel

     Nou ik heb nieuws voor je, wanneer we in een oorlog met de Russen belanden door toedoen van jou en je EU matties ben ik de eerste die jou uitlevert aan de folterafdeling van de Russische Geheime Dienst, en waar je woont is nu niet echt een geheim te noemen Wìm.

     1. Max Aue

      Het verbaast me niet dat jij kopgeld opstrijkt voor je collaboratie met vijand, Auel.

    2. usb3.0

     “ik ben een Europeaan”

     Nee hoor, maxje is he-le-maal niets, maxje stelt ook niets voor en maxje is een domme lül, maxje is een Nederlander? die zijn eigen land ten schande maakt..

  2. Stanly2000

   Aldus Ernst uit de datsja van Poetin!!

   1. LifeBuddy

    HaHaHaHa. en niet te vergeten arische sLinkse loodewijk.

  3. Harry Haller

   “In 2014 veroorzaakte de CIA met steun van de VS en de EU een gewelddadige staatsgreep in Oekraïne. De wettig gekozen president werd afgezet en vervangen door een Westers marionettenregime, dat vervolgens een bloedige oorlog begon tegen de Russisch sprekende bevolking in het oosten van het land (Donbass). Om Oekraïne zo snel mogelijk bij de NAVO te halen werd een ‘false flag’ aanval gepleegd op een passagiersvliegtuig (MH17) dat vanuit Amsterdam naar Maleisië vloog, en dat opzettelijk door de Oekraïense luchtverkeersleiding boven oorlogsgebied werd geleid.

   De huidige president Joe Biden, destijds vice-president, wees al enkele uren na de ramp Rusland als schuldige aan, waarmee de agressieve toon was gezet: Oekraïne moest hoe dan ook bij de NAVO en bij de EU worden gehaald. Rusland zou dan zijn grote marinehaven in Sevastopol (De Krim) kwijtraken en zodra er eenmaal NAVO bases in Oekraïne zouden zijn gebouwd, zou het Russische kernwapensarsenaal met een verrassingsaanval binnen een paar minuten door Amerikaanse raketten kunnen worden vernietigd, waardoor het land weerloos zou worden.”

   Tekst gejat van een ‘complotsite’, echter met een (intuitief) hoog waarheids- en waarschijnlijkheidsgehalte.

   Amerika (met in kielzog de EU) ligt weer eens op oorlogskoers: Trump is koud 3 maanden weg.

   1. Max Aue

    “Tekst gejat van een ‘complotsite’,”

    Dat is duidelijk. Het verhaal slaat echt nergens op.

    1. Stanly2000

     Ja, is geen verhaal van Roos Vonk op Joop.nl! Dus verhaal klopt niet.

    2. coenzoon

     en de inhoudelijke argumentatie is ? max anus teert weer op een one liner

   2. Max Aue

    Mijn goede vriend jatte de tekst van Xander Shit, het meest leugenachtige wappie-blog dat we kennen.

    Hij heeft zijn dag niet, zullen we maar zeggen.

    1. Harry Haller

     Je doet jezelf tekort, Max Aue. Xander Meijer is weliswaar een negatief ingesteld mens met een somber wereldbeeld en sterke Armaggedon-verwachtingen, maar door hem weg te zetten als wappie doe je jezelf en hem onrecht: ik volg hem al jaren en heb dus recht van spreken, jij bent behept met een groot vooroordeel en weet dus van niks.

     Xander is vaak opmerkelijk goed geinformeerd en roert zaken aan die pas na weken of maanden in de reguliere media verschijnen. Ik heb meermalen meegemaakt dat hij in het internationale politieke veld informatie bracht die naderhand -veel en veel later- juist bleek en uitkwam.

     Maar blijf gerust bij je rigide wereldbeeld, dat geeft je de stabiliteit en rust die je zo hard nodig hebt.

     1. Max Aue

      Ik bezoek de site van Xander regelmatig, goede vriend en beschouw hem als een totaal gestoorde gristen-wappie. Deze bron als betrouwbaar opvoeren is te gek voor woorden.

      Voor mensen die toch denken hier met een serieuze nieuwsbron te maken te hebben: h**ps://www.xanderni*euws.net/algemeen/israels-top-rabbi-zegt-dat-de-messias-is-gearriveerd-en-zich-spoedig-zal-openbaren/

    2. Harry Haller

     Je liegt dat je XanderN. regelmatig bezoekt – dat is helemaal niets voor jou. Je keek er nu net even of er iets van je gading bij was om de site suspect te maken.

     En ja, XanderN. plaatst ook regelmatig reli-shit.

     Dat zegt echter niets over het totale aanbod op de site. Ik had het vooral over het politieke nieuws waarin hij er wonderwel telkens slaagt met opmerkelijke feiten te komen die blijken te rusten op scherp inzicht, brede informatie en kennis van zaken.

     Dat dit jou vaak te hoog gaat zegt niets: je bent een vastgeroeste nieuwsjunk die zijn mening louter op het fakenews van de Lügenpresse baseert. Ga vooral zo door.

  4. Edjan

   Je zou eens een keer op de landkaart moeten kijken om te zien hoe de NATO de afgelopen jaren (sinds het uiteen vallen van de Sovjet Unie) is uitgebreid in oostelijke richting. Ze staan zowat op de stoep in Moskou.

   Het is onvermijdelijk dat dit imperialisme een keer op verzet van Rusland stuit. Ze kunnen niet weerloos blijven toekijken.

   1. Edjan

    @Max

   2. RvdBe

    Edjan, idd terwijl na het vallen van de muur een overeenkomst was gesloten dat het westen niet verder oostwaarts zou uitbreiden.
    Overigens heeft Rusland al diverse keren aangegeven dat ze geen annexatie van hun zwartezee havens zouden tolereren.

   3. Max Aue

    De NAVO is uitgebreid maar dat is niet het resultaat van imperialisme van de NAVO of de EU. Toen de Sovjet Unie uit elkaar viel werden veel van de voormalige Oostbloklanden vrijwillig lid van de NAVO.

 7. Stanly2000

  Uit het door Nld verworpen, maar door Rutte doorgeduwd associatieverdrag met het inlegvelletje.
  “In het juridisch bindende besluit staat onder meer dat het akkoord voor Oekraïne géén opstap is naar het EU-lidmaatschap, het GEEN recht geeft op militaire bijstand als het land wordt aangevallen en het geen recht geeft op extra geld.”
  Waar maken we ons druk over?

  1. Max Aue

   Als we Putin zijn gang laten gaan in Oekraïne zijn de Baltische staten daarna aan de beurt.
   Putin wordt hier hooggeacht maar ik wijs er toch maar even op.

   1. Stanly2000

    Aldus Ernst uit de datsja van Poetin!!

   2. sonny

    ernst@
    Ik spreek liever Russisch dan Chinees of een of ander islamitisch Arabisch, Noord Afrikaans brabbeltaaltje!
    Putin heeft alsook dezelfde dosering pigment, als de rest van Noord Europa!

   3. Stanly2000

    Ernst de Baltische staten zijn lid van de Navo, maar de Oekraïne niet. Volgens onze wereldleider Rutte was het zeker geen vrijbrief voor militaire steun. Echter ik ben bang dat hij hier ook geen “actieve herinnering” aan heeft. Hij hij de zaak toch weer belazerd.

  2. v.Jottum

   Waar maken we ons druk over?
   Over t feit dat dit gezegd is door MR!

 8. v.Jottum

  Hahahaha,zeker EU,die weten nog geeneens n deuk in n pakje boter te slaan!

 9. Jehannes

  In de EU hebben ze het veel te druk met hun eigen burgers.. En de Russen proberen Biden uit de tent te lokken.. Het verdeel en heers beleid van de Sovjets namelijk erg goed in zijn begint daar nu namelijk echt een beetje te werken.. 3/4 generatie’s heeft Yuri bezmenov ze zelf voor gewaarschuwd.

  1. Max Aue

   Klopt, en daarom kan de EU er, met grote tegenzin, niet omheen om nu voorzichtig een streep te trekken.

   1. Jehannes

    Door hun eigen bestaan inderdaad. Waardeloze instantie.. Ik ben er wel klaar mee om die Josep zijn borrel te betalen.. Hij gaat er maar lekker zelf heen met een elastiekje en een paar propjes of potloden ofzo.

  2. Stanly2000

   Jehannes en Ernst,
   De Sovjet Unie is al in 1991 ter ziele gegaan en Yuri B. is in 1993 overleden en had het over de SU. Als er een organisatie is die ongebreideld denkt uit te kunnen breiden dan is dat de EU wel. Ook de Navo is flink gegroeid na de val van de SU.

 10. Lefty

  We hebben allemaal kernwapens. Dit grensconflict leidt hooguit tot marginaal wapengekletter.

  1. Harry Haller

   Gelukkig: de grootste Nederlandse kenner van internationale betrekkingen, Lefty, heeft het verlossende woord gesproken.

   Ons kan niets meer gebeuren. Gaat u rustig slapen.

 11. Vrijedenkert

  De EU is geen militaire grootmacht en moet zich ook niet gaan gedragen als zijnde grootmacht, het ontbreekt de EU aan onderlinge steun en samenwerking en commando en organisatie structuur zoals b.v. de Navo die heeft, de EU kan zogenaamde battlegroups sturen bestaande uit max 40.000 manschappen maar deze opzet is voornamelijk bedoeld voor orde en handhavingsinzet, grensbewaking of verdediging van het eigen territorium en niet voor inzet buiten EU gebied en vele lidstaten zullen gelijk afhaken en weigeren deel te gaan nemen als de EU tot zoiets besluit!

  De Oekraïne is prima in staat zichzelf te verdedigen op de grond, het heeft voldoende tanks, artillerie, pantserwagens en andere wapensystemen en voldoende manschappen en een eigen uitgebreide wapenindustrie, waar de Oekraïne achterblijft is luchtverdediging, gevechtstoestellen en situational awareness oftewel verkenning en tactisch overzicht en daar zouden andere landen de Oekraïne mee kunnen helpen: modernisering verkenning en bewaking van eigen grondgebied en luchtruim en modernisering van luchtmacht eb luchtverdediging en als dat gebeurt heeft de Oekraïne geen hulp nodig van anderen en denken de Russen wel 30x na om de Oekraïne binnen te vallen…

  De Russen domineren de Zwarte Zee en dat zal zo blijven en helemaal met Turkije die momenteel op goede voet staan met de Russen ooit gaan overlopen.

  1. Max Aue

   “De EU is geen militaire grootmacht en moet zich ook niet gaan gedragen als zijnde grootmacht, het ontbreekt de EU aan onderlinge steun en samenwerking en commando en organisatie structuur zoals b.v. de Navo”

   Mede gelet op de houding van de V.S. die zijn handen van Europa aftrekt is het van groot belang dat de EU zijn eigen defensie gaat organiseren in de vorm van een Europees leger. Het is een illusie dat alle afzonderlijke lidstaten dat eigen houtje kunnen doen, temeer ook omdat het dan veel te duur wordt.
   Als de EU, wat gewenst is, een politieke eenheid moet worden zal ze ook een eigen defensie moeten organiseren.

   1. Stanly2000

    Ernst,
    “Mede gelet op de houding van de V.S. die zijn handen van Europa aftrekt”‘
    Biden laat het tijdperk Trump achter zich en gaat nauwer samenwerking met de Navo en de EU. Hopelijk volgt hij wel de lijn van Trump, die geen oorlogen is begonnen.
    Klein voorbeeld. “Forse investering Amerikaanse legerbasis Eygelshoven”

   2. Vrijedenkert

    Een Europees leger onder bevel van de EU-commissie is natuurlijk zeer ongewenst en zonder enige vorm van politieke eenheid wat nog minstens 25 tot 50 jaar gaat duren zelfs illegaal te noemen!
    Ook als de VS zich enigzins terugtrekken uit Europa en Navo kunnen de Europese Navo en EU-landen een soortgelijke organisatie opzetten als de Navo zelf of gewoon bestaande in stand houden, de infra en commandostructuur van de Navo is al aanwezig alleen moeten de Europese landen dan naast de Navo zelf een artikel 5 verdrag afspreken en een land of regeringsleider benoemen die dan de algehele leiding zal hebben mocht de pleuris uitbreken.

    Een Europees leger mag er onder geen beding dus nooit komen zonder dat er eerst een vorm van politieke eenheid is gerealiseerd, samenwerking tussen Europese Navo en EU-landen wel waarbij men gezamelijk afspraken maakt hoe men het continet gezamelijk kan verdedigen en hoe deze organisatie eruit moet zijn en hoe deze moet worden uitgerust en wie wat levert.

    1. Max Aue

     “ Een Europees leger mag er onder geen beding dus nooit komen zonder dat er eerst een vorm van politieke eenheid is gerealiseerd, ”

     Dat is juist, het Europese leger vereist een politieke eenheid maar die is wel in rap tempo aan het ontstaan.
     Het EU-leger is over een jaar of 10 een feit.

     1. usb3.0

      De eu is een gedrocht en een schande voor Nederland

     2. Max Aue

      Het is je goed recht om dat te vinden, Gerrit, maar het is je toch wel bekend dat een grote meerderheid van de Nederlanders dat niet vindt?

     3. usb3.0

      Nee hoor maxje dat doet de meerderheid helemaal niet, maar eurofile imbecielen als maxje kunnen dit maar niet accepteren..

     4. Max Aue

      h*tps://www.nu.nl/politiek/5860602/eurobarometer-grote-meerderheid-nederlanders-zou-tegen-nexit-stemmen.html

     5. usb3.0

      Nee hoor, dat is fakenieuws, jij bent een eu-wappie die in eu-complotten gelooft

     6. Max Aue

      Natuurlijk, en de aarde is plat.

     7. usb3.0

      “en de aarde is plat”

      Nee hoor, maar het maakt jouw des te meer een wappie in allerlei vormen, je kunt het maar niet onder cöntröle krijgen

     8. Max Aue

      jou

     9. usb3.0

      Dit is de taalnaziwappie variant

     10. Fax uit Darmstad

      Mamaloe, Pipo de Clown vraagt of hij je moet komen helpen.

 12. rexm

  Zou de EU het advies willen geven, het gezonde verstand te gebruiken, het zou zo weleens kunnen zijn dat op een zondagmorgen de EU ambtenaren sneeuw staan te scheppen in Siberie.

  1. Max Aue

   Meent rexm dat we Putin de ruimte moeten geven om Oekraïne ook maar in te lijven?

   1. usb3.0

    Meent maxje te moeten menen dat rexm zich moet verantwoorden?

 13. Appelstroop

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=kVOv3Kt_WaY

 14. HD

  Zal ik mijn badkamer nog verbouwen of moet ik even wachten?

 15. RvdBe

  Speknek v Baalen en fietsenrek Verhofstadt graag voor de troepen uitsturen, kunnen die Russen ook eens lachen.

  1. rexm

   Ja, daar komen de schutters.

  2. Vrijedenkert

   Inderdaad, kunnen de Russen deze twee Eurofiele halve zolen gelijk gevangen nemen en richting goelag Siberie sturen!
   Velen in Europa zullen de Russen dan dankbaar zijn:)

 16. RvdBe

  Eerst Rusland lopen provoceren en beschuldigen en dan om Sputnik spuitjes lopen bedelen zeker, wie die in zijn arm laat zetten is compleet geschift.

 17. RvdBe

  Rusland heeft totaal niet te vrezen voor de eu, de enige militaire macht van importantie binnen de eu was GB de rest bestaat uit kapot bezuinigde padvindersgroepjes zonder uitstraling of daadkracht.

 18. Cootje

  Gaat toch niet lukken te zitten schijten in de achtertuin van Poetin , buurland en navo lid turkey heeft al Russische afweer geschut aangeschaft voor de hoogste persoonlijke aandacht

 19. Drollevanger

  We zetten een nazaat van, Van Kindsbergen de heldhaftige Russische zeeheld van Nederlandse origine, die de slavenhalende Turken op de Zwarte Zee in het jaar 1669 versloeg, toen in 1769 het leger van Catharina de Grote de Krim terugveroverde op de islamieten. Die nazaat van de zeeheld van Kindsbergen zetten we dan in de voorste Pro-Russische gelederen, in hun strijd tegen de Westerse olie-oppompers onder leiding van de zoon van Biden Hunter.
  Dus vanaf het verdrijven van de slavenhalende islamieten in jaar 1770 was de Krim in ieder geval al Russisch.
  Voordat de in slaven handelende Turken op de kusten van de Krim de dienst uitmaakten, werden in het binnenland van dat land nog kerkdiensten gehouden door de Ostro-Goten. De helft van de taal die de Goten spraken kunnen wij ook verstaan.
  Kunnen we minister Zijlstra niet vooruit sturen als spion?

 20. Drollevanger

  Het staat in ieder geval vast dat in 1770, nadat de in Nederland geboren Zeeheld van Kindsbergen de slavenhalers voor de kust van het schiereiland versloeg, de Krim weer Russisch werd.
  Ik begin me steeds vaker af te vragen of die figuren van de EU in Brussel wel goed bij hun hoofd zijn.
  Het zijn daar in Brussel hopelijk toch geen psychopaten. Heeft men bij de EU aandelen in wapenfabrieken?

  1. Max Aue

   De Krim werd in 1954 onderdeel van Oekraïne. Putin bezette De Krim en lijfde het in strijd met het internationaal recht in.

   Je hoeft geen psychopaat te zijn om deze feiten te kennen.

 21. Drollevanger

  Ik begrijp dat de vrienden van BIDEN en zijn familie en kennissen, de grondstofrechten uit de ondergrond van de Donetsk regio hebben opgekocht bij de plaatselijke oligarchen.
  Zolang de Separisten het gebied waarin de Biden aanhangers naar olie gas en grondstoffen willen boren, onder hun bewind hebben, kan er niet naar grondstoffen worden gedolven.
  Het zit dus in het Donestk-bekken vast op het grondstoffen delven, iets wat de plaatselijke bevolking niet toestaat.
  Een ordinaire ruzie tussen de bewoners van het gebied en de graaiende Biden grondstof-oliarchen

  1. Max Aue

   Je leidt van het onderwerp af met complottheorieën over Biden.

   Waar het om gaat dat Putin hier een deel van Oekraïne wederrechtelijk inlijfde op de manier waarop Hítler indertijd Oostenrijk en Polen inlijfde.
   De EU kan niet accepteren dat hij daarmee ongehinderd doorgaat door ook de rest van Oekraïne in te lijven en vervolgens zijn tanden te zetten in de Baltische Staten.

 22. Kharm

  Met de komst van de EU zouden er geen oorlogen meer zijn in of om de EU landen .
  Maar dankzij de EU gaan onze zonen en dochters starts naar Oostblok landen om als schietschijf te dienen

 23. Patt

  Ik ben niet voor Rusland of voor oekraine. Wat daar heeft plaatsgevonden is een staatsgreep. De gekozen president is afgezet door opstandelingen. Het oosten ging daar niet mee accoord. Zij zijn geen separatisten. Oppositie is verboden in Oekraïne. Er is geen democratie. Het is nu zover dat er een burgeroorlog dreigt. Europa ziet dat en wil dat voorkomen want stel je voor dat ze zich weer aansluiten bij de Russische federatie!

 24. Drollevanger

  In de Oost -Oekraïne vechten de bewoners van dat land tegen invallen van Nazi-troepen afkomstig uit het vroegere Galicië, waarvan de hoofdstad vroeger Lemberg heette.
  Waarom mogen voormalige Sofjet republieken van de EU hun vrijheid niet terug.
  Dat vaag ik me nu weer af.
  Zijn de Baltische staten eigenlijk wel blij met hun lidmaatschap van de EU? Ik begrijp dat die landen leegstromen sinds ze lid zijn van de EU, en hun bossen worden leeggehakt voor de Amsterdamse biocentrales.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.