sylv2ekam

Studenten aan Hogeschool van Amsterdam willen gebouw vernoemen naar Sylvana Simons: 'Ze schreef geschiedenis'

Geen categorieapr 27 2021, 9:32
Als het aan veel studenten van de Hogeschool van Amsterdam ligt, krijgt een nieuw gebouw van de hbo-instelling de naam van het nieuwe Tweede Kamerlid Sylvana Simons (BIJ1). De naam van de voormalige presentatrice is één van de vaakst gehoorde suggesties onder studenten, inventariseerde online magazine HvanA.
"Als je denkt aan ‘historische betekenis’ dan zie je al snel oude foto’s van mensen uit begin vorige eeuw voor je," stelt HvanA: "Maar deze Amsterdamse politicus heeft nog dit jaar geschiedenis geschreven als eerste zwarte fractievoorzitter in de Tweede Kamer." Daarom zou het nieuwe gebouw het Simonshuis moeten gaan heten, vinden studenten.
Aanvankelijk zou het gebouw vernoemd worden naar spoorwegpionier Willem Frederik Conrad. Na protest van studenten werd besloten om die naamgever te vervangen door een vrouw. Wie dat wordt, is nog ongewis. Behalve Simons worden ook Anne Frank, Aletta Jacobs en Jakoba Mulder vaak genoemd.
Het is uiteindelijk aan het bestuur van de HVA om de knoop door te hakken. Het nieuwe gebouw moet in 2022 de deuren openen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten