Sylvana’s BIJ1 staat stil bij Earth Day: ‘Verwoestend effect van kolonialisme op onze planeet!’

Vandaag is het Earth Day. Om dat te vieren staat de politieke partij BIJ1 “stil bij de verwoestende effecten van koloniaal en kapitalistisch menselijk gedrag op onze planeet.” Want, vinden aanhangers van de partij, er moet een “intersectionele klimaatpolitiek” komen.

Het is donderdag 22 april, en dat betekent dat het Earth Day is. Of, in goed Nederlands, de Dag van de Aarde. Of Aarde Dag. Hoewel de focus daarvan zou kunnen liggen op het simpelweg appreciëren van de planeet waar wij op leven – en het allemaal begon met de conservatieve Richard Nixon die een boom plantte in de tuin van het Witte Huis – draait Earth Day tegenwoordig eerst en vooral om het propageren van “natuurbescherming” en, tegenwoordig, van “klimaatbestrijding.”

Het thema van Earth Day 2021 is “Restore Our Earth,” oftewel: herstel onze Aarde. Met een beetje creativiteit zou je daarvan kunnen maken “reset onze Aarde.” Er zijn vijf programma’s: het Canopy Project, wat inhoudt het planten van bomen. Voedsel en Milieu. Klimaatgeletterdheid. De Wereldwijde Aarde Uitdaging. En de Grote Wereldwijde Schoonmaakactie. Klimaatgeletterdheid houdt in dat eenzijdige informatie gedeeld wordt over klimaatverandering en dat dit volledig of in ieder geval voor een belangrijk deel door mensen veroorzaakt zou zijn. En bij Voedsel en Milieu moet je denken aan initiatieven die erop gericht zijn om de voedselproductie “klimaatneutraal” te maken. Bill Gates is daar bijvoorbeeld mee bezig door te investeren in “synthetisch voedsel.”

De radicaal-linkse politieke partij BIJ1 steunt al deze agendapunten van harte, maar giet daar nog een quasi-antiracistisch woke-sausje overheen. “Vandaag is het Earth Day,” legt de partij uit op Twitter. “We staan stil bij de verwoestende effecten van koloniaal en kapitalistisch menselijk gedrag op onze planeet,” waarbij niet vermeld wordt dat de grootste vervuilers historisch gezien juist communistische regimes zijn geweest, zoals dat van China (nog steeds), de Sovjet Unie, en Noord-Korea.

“Strijdbaar als we zijn gaan wij voor een radicale verandering in hoe we met de aarde omgaan,” gaat de partij desalniettemin verder. “Voor klimaatrechtvaardigheid.”

Bij die test heeft de partij een foto geplaatst van de eigen activisten met twee grote borden. Het eerste zegt: “Klimaatracisme = de mensen die het minst bijdragen aan klimaatverandering worden er het meest door geraakt.” Op het tweede bord staat geschreven: “Voor intersectionele klimaatpolitiek.”

Veel mensen zullen niet weten wat “intersectionele klimaatpolitiek” is, maar gelukkig legt de radicale activist Jelle de Graaf van Extinction Rebellion dat uit op de progressieve website Joop.nl. “Intersectionaliteit of kruispuntdenken gaat er vanuit dat onderdrukking en discriminatie ontstaan door een samenspel van factoren als economische status, etniciteit, gender, lichamelijke gezondheid, seksualiteit, geboorteplaats en leeftijd en dat je die bij het onderzoeken van ongelijkheden dus ook altijd in samenhang moet bekijken,” aldus De Graaf.

Word gratis en voor niets lid van mijn speciale Telegram-kanaal en volg mij op Twitter.

Het komt er eigenlijk op neer dat er naar zoveel mogelijk factoren wordt gekeken om te bepalen wie er het grootste slachtoffer is. Dus een land met een donkerzwarte, panseksuele, transgender, lesbische, islamitische bevolking is automatisch een slachtoffer, terwijl de bevolking van een land met een overwegend blanke bevolking juist dáder is. Bij alles wat daar tussen in zit wordt er gekeken naar de specifieke facetten en aspecten van de landen, en op basis daarvan wordt dan bepaald wie een groter slachtoffer is dan wie.

Dus vrolijke Earth Day, mensen! En veel succes met de puzzel wie er nu precies een slachtoffer is in deze intersectionele klimaatheisa. Zet ‘m op!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Aborifa

  Besteed toch geen aandacht aan die draak. En zet er zeker geen foto bij van doe ontevreden, zure kop.

  1. Appelstroop

   DDS heeft al jaren een obsessie voor deze racist.

  2. A-BBa

   Droevig dat DDS alsmaar meer een platform biedt aan deze heks.

 2. Spoetnick

  SS zeurt alleen maar over een verleden.
  Een verleden dat ze naar eigen inzicht weergeeft.
  Ze liegt maar wat bij elkaar.
  Mensen die daar voordeel bij hebben steunen de leugen van harte.
  Veel van die steunbetuigers genieten van een uitkering.

 3. Gebande_3

  Hopelijk juich ik niet te vroeg, maar Michael schrijft al 2 dagen goede artikelen zonder onnodige beledigingen.
  Een goede ontwikkeling vind ik.

 4. Winfrida

  Dus iedereen maar in zijn eigen land blijven, zoveel mogelijk. Al die bewegingen zijn ook niet goed voor de Aarde.

 5. halo1

  Het meest verwoestende voor onze planeet is de explosieve bevolkingsgroei.. maar daar hoor je haar niet over.. dan moet ze haar eigen nest bevuilen. Bevolkingsreductie zou eigenlijk (verkiezings)thema nr. 1 moeten zijn.

  1. Vanduinen

   Dat gaat niet overal op. Hongarije heeft een hoger sterftecijfer dan een geboortecijfer. Vandaar dat Orbán jonge gezinnen een premie geeft om flink aan gezinsuitbreiding te doen. Mooier kan je het niet maken! In vele Afrikaanse landen zijn veel kinderen een oudedags voorziening. Neem ze dat maar eens kwalijk.

   1. AS210854

    Waarom gaan ze er dan in Nederland mee verder, terwijl toch zulke goede oudedagsvoorziening
    hebben?

  2. Edjan

   Eens. Overbevolking is de moeder van heel veel problemen.

  3. Max Aue

   Zonder de bevolkingsgroei zouden de problemen op het gebied van het klimaat uiteraard veel geringer zijn maar het terugdringen van de bevolkingsgroei is niet zo eenvoudig. Mogelijk heeft halo1 daar concrete ideeën over.

   1. halo1

    Die concrete ideeen zijn natuurlijk voorlichting + verleiding/dwang (China heeft goed gewerkt).

    1. Max Aue

     Voorlichting en verleiding werken alleen in combinatie met welvaartsverbetering.

     Dwang is geen optie.

     1. halo1

      Dat vind ik nou zo!n onzin.. alsof er een taboe op dat woord “dwang” rust. Het hele leven bestaat (gedeeltelijk) uit “dwang” : opstaan, werken, niet-werken, relaties beeindigen, in de bak zitten, geen leuke vrouw kunnen krijgen.. voila. zomaar een paar voorbeelden.

     2. Max Aue

      Het is ethisch problematisch om vrouwen het recht op zwangerschap te ontzeggen. Bovendien is het praktisch gesproken nauwelijks haalbaar.

  4. Aborifa

   Dat roep ik ook altijd, maar de regering en kamers nemen dat niet over. Dat kost te veel stemmen.

   1. halo1

    Dat zou toch een argument tegen (deze vorm van ) democratie kunnen zijn: als het (domme?) volk het niet accepteert.. dan nemen we de (noodzakelijke) maatregelen maar niet..je zag het in China: 3 weken “fascistisch”‘.. pandemie voorbij.

    1. Max Aue

     halo1 bepleit een fascistische aanpak.

     Ik vind dat geen wijs idee.

 6. Drollevanger

  Het beste wat Nederland in het verleden is overkomen is de gedeeltelijke kolonisatie in de oudheid door de Romeinen. Ze brachten ons een nieuwe rechtsorde, bouwden wegen, bruggen en brachten algemene extra kennis.
  De Romeinen brachten toen hier in West-Europa, ongeveer hetzelfde wat de blanken vroeger deden in Afrika.
  Nog steeds vluchten de mensen in Afrika naar de gebieden die voorheen door blanken werden bestuurd, waar infra structuur door blanken werd aangelegd en waar de door blanken ontwikkelde medische zorg het leven aangenamer maakt. Negers proberen zelfs over de Middellandsezee te zwemmen om naar in door blanken georganiseerd land te bij de uitkeringen te komen.
  Het staat die Ceoolse mevrouw(Creools is half blank= slavenhouder en half slaaf,= neger)vrij om terug te zwemmen naar Afrika.

  1. Lucky Luke

   Kortom, ze zoeken nu vrijwillig de slavernij op!

 7. Max Aue

  Bij1 zit wel op de actuele agenda. Biden heeft een klimaattop geagendeerd, waarin de V.S. weer een leidende rol in het klimaatbeleid gaan nemen, en de EU heeft ferme klimaatdoelstellingen wettelijk vastgelegd.

  De klimaatontkenners blaffen maar de karavaan trekt gelukkig door. Verheugend.

  1. leukeditter

   nog zo,n stomme opmerking

 8. M.Dikker

  Niet om het een of het ander, maar ik zie juist donkere mensen 14 babies krijgen (per vrouw).

  1. Max Aue

   Als we de bevolkingsgroei in ontwikkelingslanden willen terugdringen is verhoging van de welvaart de enige weg.

   1. M.Dikker

    Dit gebeurt gewoon in Nederland…

 9. Lucky Luke

  Miep heeft duidelijk genoeg geen historisch besef, als er geen slavernij was geweest zou ze nu ergens in Zambia in een rieten rokje rond haar stro hutje dansen, badend in armoede. Maar nu zit ze dank zij de slavernij dikbetaald en met een grote bek in de 2de kamer af te geven op alles wat in haar zwarte brein (letterlijk en figuurlijk) opkomt.

  1. Max Aue

   “Miep heeft duidelijk genoeg geen historisch besef, als er geen slavernij was geweest zou ze nu ergens in Zambia in een rieten rokje rond haar stro hutje dansen,”

   Tot zover het historisch besef van professorandus Lucky Luke.

 10. Drollevanger

  Ik lees steeds over klimaatontkenners in stukjes die geschreven zijn door klimaat hypers.
  Ik denk persoonlijk dat het klimaat van alle tijden is. Ook ken ik geen klimaat ontkenner die bij zijn volle verstand is. Volgens wel nadenkende tegenstanders van de klimaathysterie verandert het klimaat al zolang de aarde bestaat. De laatste 5 miljoen jaar rekenen kenners tot ruim 40+ IJstijden.
  Tegen die verandering moeten we ons wapenen, net zoals in het verleden de Neanderthalers, de Homo Erectus en de Homo Sapiens deden.
  Maar met de huidige klimaat hysterie, lossen we het niet op.
  En ook regelrechte leugens zoals nu door de klimaat hysterici worden verkondigd zullen ons niet verder helpen.
  Beste mensen de zeespiegel is nauwelijks gestegen. De laatste 120 jaar was dat volgens het KNMI 17,5 millimeter. We hebben nog nooit zo weinig stortbuien gehad als de laatste 50 jaar. Ook vanaf 1973 bliezen er geen echte stormen meer.
  Vanaf 1880 tot 1950 hadden we 26 hittegolven te verduren. Deze krompen tot 6 na herziening door het KNMI.
  Via regelrechte leugens krijg je het achterlijkste volk misschien wel op een Spaanse berg omdat de wereld vergaat. Maar daar blijven ze niet altijd zitten

  1. Lucky Luke

   Helemaal mee eens, deze klimaatdwazen zijn korte termijn denkers, 300 miljoen jaar geleden was de aarde één woestijn en was al het leven praktisch uitgestorven en 12.000 duizend jaar geleden was de aarde een halve ijsbal, na deze periode is de aarde gaan opwarmen en verdween de ijstijd, die volgens deskundigen (wat zijn dat?) nu al terug had moeten keren. Wees maar blij dat dat niet zo is. De ene keer gaat de opwarming (een natuurlijk veschijnsel) wat sneller en de andere keer wat langzamer. Een kleine schommeling van de aardas geeft al problemen zoals in de 14de eeuw toen we een kleine ijstijd hadden. U ziet, deze korte termijn denkers proberen u, niet mij, bang te maken met een gewoon natuurlijk fenomeen.

   1. Max Aue

    “Een kleine schommeling van de aardas geeft al problemen zoals in de 14de eeuw toen we een kleine ijstijd hadden. U ziet, deze korte termijn denkers proberen u, niet mij, bang te maken met een gewoon natuurlijk fenomeen.”

    Kijk eens aan, een gans originele nieuwe verklaring van het klimaatprobleem.
    We hebben hier met een heuse wetenschapper te maken, dat kan niet anders.

    1. Edjan

     Max, je gifspuwerij de laatste dagen wordt vervelend.
     Lucky Luke heeft volkomen gelijk. Een klimaatverandering kan te maken hebben met zonne-activiteit die periodiek toe- of afneemt, kan te maken hebben met de hoek van de aardas en kan te maken hebben met de afstand van de aarde tot de zon.

     Als je gelooft dat de afstand van een planeet tot de zon constant is, moet ik je hevig teleurstellen. Er is een theorie die zegt dat de planeet Jupiter bij het opruimen van puin naar de zon toe bewoog en zelfs in de buurt van de planeet Mars terecht kwam en daar een hoop materiaal van gestolen heeft waardoor Mars klein bleef, snel stolde, zijn magnetisch veld verloor waardoor de dampkring werd weggeblazen door de zonnewind. De planeet Saturnus schijnt ook naar binnen gereisd te zijn, heeft Jupiter “opgehaald” en samen zijn ze naar buiten toe gereisd.
     Het interesseert je waarschijnlijk niet, maar de aardbaan is niet persé een constante. En een kleine verandering heeft al een flinke verandering van ingevangen zonne-energie tot gevolg.
     En dit, Max, is nu wetenschap, niet dat eeuwige gewauwel over windmolens en aangeprate schuldgevoelens.

     1. Max Aue

      “Lucky Luke heeft volkomen gelijk. Een klimaatverandering kan te maken hebben met zonne-activiteit die periodiek toe- of afneemt, kan te maken hebben met de hoek van de aardas en kan te maken hebben met de afstand van de aarde tot de zon.”

      Alles kan, Edjan, maar de huidige klimaatcrisis heeft hier geen fuck mee te maken. Als je dat beweert doe je aan volksverlakkerij.

     2. Edjan

      Max, Lucky Luke heeft meer wetenschap in zijn pink dan jij in je hele lijf.
      Ik vind het volksverlakkerij om de huidige klimaatverandering volledig toe te wijzen aan het handelen van de mens. En je mag het vooral niet ergens anders in zoeken want dan begint dat stupide gescheld weer.

     3. Max Aue

      “Ik vind het volksverlakkerij om de huidige klimaatverandering volledig toe te wijzen aan het handelen van de mens”

      Dan maakt het overgrote deel van de klimaatwetenschappers zich schuldig aan volksverlakkerij. Zonder logica en bewijs voor die stelling is dat weinig meer dan ongefundeerde laster.

     4. Max Aue

      “Als je gelooft dat de afstand van een planeet tot de zon constant is, moet ik je hevig teleurstellen. Er is een theorie die zegt dat de planeet Jupiter bij het opruimen van puin naar de zon toe bewoog en zelfs in de buurt van de planeet Mars terecht kwam en daar een hoop materiaal van gestolen heeft waardoor Mars klein bleef, snel stolde, zijn magnetisch veld verloor waardoor de dampkring werd weggeblazen door de zonnewind.”

      Ik zou het KNMI bellen. Je bent een spectaculaire ontdekking op het spoor die de klimaatcrisis verklaart.

      😃

     5. Edjan

      Nou Max, niet alleen ik, dat zijn er meer. Maar het is tegenwoordig verboden om iets te onderzoeken dat niet door de linkse kerk is goedgekeurd. Dus je mag alleen maar de menselijke CO2 productie meenemen in je redenering over het ontstaan van de klimaatverandering en en je mag als oplossing alleen maar aan windmolens, zonnecellen en bosverbrandingsovens denken.
      Ondemocratisch en onwetenschappelijk: dat zijn jij en de linkse kerk.

 11. Pieter48

  Maar goed dat de VOC ons land in de 17e en 18 e eeuw rijkdom heeft gebracht. Dat komt goed van pas nu. Aangezien dat de club van mevr.Simons eeuwigdurend uit de steeds leger rakende overheid kas profiteert .Werken lukt niet als je alle dagen actie moet voeren tegen de foute witte mannen maatschappij.

  1. Lucky Luke

   Blanke mannen, zou dat ook kunnen misschien, aangezien dat historisch juist is.

 12. Lucky Luke

  Ik keek effe op Wiki en wat een verrasing, Miep heeft een opleiding tot danseres en kapster, oftewel geen greintje opleiding. Maar eerlijk is eerlijk. als ze in Zuid-Afrika problemen hebben, dan gaan de negers daar altijd dansend de straat op, dus ik ben benieuwd wanneer deze muts in de kamer gaat dansen.

  1. Max Aue

   Er bestaat geen twijfel over het feit dat Sylvana beter opgeleid en intelligenter is dan Lucky Luke.

   1. Lucky Luke

    Mijn opleiding staat niet op Wiki, van deze muts wel, U bent dus waarschijnlijk ook nog helderziende, knap hoor

    1. Edjan

     Max Auwe staat al dagenlang met het verkeerde been uit bed. Er is geen land mee te bezeilen. Ik denk dat hij heel boos is dat mensen lelijk doen tegen Rutte.

    2. Stanly2000

     Ernst is geen helderziende maar een tr0l.

    3. Max Aue

     Ik lees je opleidingsniveau af aan je taalbeheersing en de stupiditeit van je opvattingen.

     1. Lucky Luke

      Naast helderziende ook al taaldeskundige, nou, petje af hoor!

   2. Aborifa

    Ze heeft een balletopleiding gevolgd volgens de site van de Tweede Kamer. Erg relevant voor een kamerlid! Een zekere boerenslimheid a la Lou de Palingboer kan haar niet ontzegd worden.

    1. Max Aue

     Laten we ons een gaan richten op de universitaire opleidingen van Geert Wilders en Dion Graus. Dat zijn pas intellectuele kanjers!

   3. Wally

    En op welke basis meen je dat Max?
    Daar ben ik nu benieuwd naar. Ik denk dat je beiden niet persoonlijk kent, zodat je dus een aanname doet. Gokwerk. Maar wie weet heb je nog een kaart in je mouw. Kom op, licht me bij!
    (Maar dan wel in slochter Nederlandsj Makx, want je weetdat koreect taalgebruoik rassies ies he…

  2. plakband

   Lucky Luke: SS heeft geen opleiding nodig. Haar lobbyclub maakt wel uit welke rapporten ze moet voorlezen. Soms, met moeilijke woorden, valt ze door de mand. Gemis aan begrijpend (voor)lezen kun je gemakkelijk maskeren door een paar keer te oefenen. Kortom, iemand die denkt dat SS haar eigen mening en overtuiging verkondigt is behoorlijk naïef. Het 2e-kamer lidmaatschap is gewoon een verdienmodelletje. Niet slecht betaald voor een voorlezende danseres.

 13. Wally

  Jaaaa….. natuurlijk.
  Alles maar dan ook werkelijk alles is te wijten aan de slechte blanke mens.
  Zou ze ook maar een fractie van dat oeverloze gezanik zelf geloven?

 14. Jannes-46

  Toch wel lekker lucratief zo’n slachtofferrol, toch Syl?

  Héél lucratief want de schadeloosstelling van ‘gewone’ Tweede Kamerleden bedraagt sinds 1 januari 2021 8.431,26 euro bruto per maand. Daarnaast krijgen Tweede Kamerleden 8 procent vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3 procent conform de regeling voor rijksambtenaren. In totaal komt dat neer op ruim 117 duizend euro per jaar plus nog wat niet onaanzienlijke onkostenvergoedingen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.