PVV-leider Wilders eist nieuwe verkiezingen na lekken notulen: 'de formatie is voorbij!'

PVV-leider Wilders eist nieuwe verkiezingen na lekken notulen: 'de formatie is voorbij!'

DEN HAAG - Geert Wilders, partijleider van PVV, gaat in gesprek met Tjeenk Willink, de informateur van de Tweede Kamer. Bron: De Dagelijkse Standaard/TCE Media. TCE MEDIA

Voor PVV-leider Geert Wilders is één ding duidelijk: als het nieuws rondom de gelekte notulen klopt dan zit er maar één ding op, namelijk nieuwe verkiezingen. Volgens de PVV-voorman is het een schande wat er is gebeurd, is de Tweede Kamer voorgelogen en is het daarmee een trieste dag voor de democratie. Een totale deceptie van macht en tegenmacht, aldus Wilders. De kiezer is weer aan zet.

Volgens Geert Wilders was het vertrouwen in de formatie al eerder geschonden na de 'functie elders'-kwestie, maar nu met de uitgelekte notulen kan men onmogelijk verder met formeren, aldus de PVV-leider.

?ref_src=twsrc%5Etfw

"Als het allemaal waar is wat RTL boven tafel heeft gehaald, dan is de Kamer dus bewust niet geïnformeerd, eigenlijk gewoon voorgelogen. We moeten er snel een debat over voeren."

Wilders is vooral niet te spreken over de rol van de coalitiepartners in dit verhaal. Ze hebben bewust ervoor gekozen om de Kamer niet in te lichten.

"Als de ministerraad zou afspreken de Kamer bewust niet volledig te informeren, dat er zelfs informatie wordt achtergehouden, als dat echt waar is, dan hebben we een heel groot probleem. Dan kunnen de functionarissen geen dagen langer blijven zitten."

?ref_src=twsrc%5Etfw

Wilders neemt duidelijk geen blad voor de mond. De formatie kan op deze manier niet doorgaan, met hoofdrolspelers die door helemaal niemand meer vertrouwd worden. Hij ziet als enige oplossing nieuwe verkiezingen, om schoon schip te maken in Den Haag en daardoor Nederland de kans te gunnen te starten met nieuw bestuur dat zich niet bezoedeld heeft met allerlei toeslagenschandalen, leugenachtige praktijken en wellicht zelfs strafbare feiten. "Een totale deceptie," meent de PVV-voorman. Waarvan akte.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties