[Filmpje] SP'er Renske Leijten wil nu de gehele waarheid boven tafel: 'Wellicht pleegde Rutte strafbare feiten!'

[Filmpje] SP'er Renske Leijten wil nu de gehele waarheid boven tafel: 'Wellicht pleegde Rutte strafbare feiten!'

SP-Kamerlid Renske Leijten over de gelekte notulen. Bron: Schermafdruk Ongehoord Nederland! YouTube

De parlementaire buldog Renske Leijten (SP) heeft zojuist gereageerd op het nieuws over de onthullingen uit de notulen van de ministerraad. Uit de notulen blijkt dat het kabinet opzettelijk informatie achterhield voor de Tweede Kamer. De grote vraag is nu of er strafbare feiten zijn gepleegd. SP-Kamerlid Leijten wil dus nu de waarheid in zijn volle omvang boven tafel krijgen.

Renske Leijten heeft ook kennisgenomen van de notulen van de ministerraad waarover RTL beschikt. Over de kwestie is de SP duidelijk: het is goed mogelijk dat Mark Rutte, Sigrid Kaag en Wopke Hoekstra strafbare feiten hebben begaan. Alle informatie moet dus openbaar gemaakt worden, aldus Leijten:

"Wat mij betreft worden die notulen van de ministerraad openbaar gemaakt, dan kunnen we zien wat daar staat en kunnen we ook zien of daar sprake is geweest van wellicht strafbare feiten. Ik bedoel, er was een Kamermotie die zei: 'wij willen die tijdlijn hebben.' Je hebt die informatie en dan moet je die informatie beschikbaar stellen."

Het verliep toch even anders; het kabinet heeft sinds 2019 bewust informatie achtergehouden. En dit is natuurlijk een grove schande. Leijten is dan ook helemaal klaar met Rutte en consorten, ze wil nu definitief weten wat er nu klopt en wat niet:

"We hebben de waarheid nodig en we weten dat deze minister-president de waarheid ziet als een optie. Wij kunnen alleen maar toetsen hoe ernstig dit is als die notulen openbaar worden gemaakt."

Leijten heeft zich vanaf het begin al vastgebeten, samen met Omtzigt, in het dossier van de toeslagenaffaire. De onthullingen uit de notulen geven haar extra motivatie om dit allemaal tot op de bodem uit te zoeken.

De SP-terriër zal in ieder geval alles eraan doen om de schuldigen op het matje te roepen. De grote vraag is: wat zullen Rutte, Hoekstra en Kaag doen om aan dat noodlot te ontsnappen? Go get them, Renske!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties