Hugo de Jonge tovert maatregel uit de hoed: 435 euro boete én strafblad voor overtreden quarantaineplicht

Om zijn complete gebrek aan enige vorm van kennis of kunde weer eens te verhullen, gaat Hugo de Jonge vol in de repressieve modus en strooit er lustig op los met torenhoge boetes van boven de 400 euro, voor een nieuw coronavergrijp. Zo, aanpakken! Bam, bam, bam. Alles om maar niet te hoeven toegeven dat de minister van zorg volkomen incompetent is.

De zeer bekritiseerde coronaminister Hugo de Jonge slaat weer eens totaal door in het tonen van ‘daadkracht.’ Wie als reiziger terugkeert uit een hoogrisicogebied en zich niet aan de wettelijke quarantaineplicht houdt, loopt risico op een boete van 435 euro én een strafblad, meldt RTL Nieuws.

Ruim een jaar geleden werd er al geroepen om een quarantaineplicht voor terugkerende reizigers. Dat werd uiteindelijk een “streng advies” want mensen van hun vrijheid beroven, zodat ze de rest van het land niet zouden besmetten, was “juridisch lastig”. En dat strenge advies voor een quarantaineperiode van tien à veertien dagen was vooral voor die reizigers “erg vervelend”, dus dat kon gewoon worden bijgesteld naar een dag of acht. Alles om Schiphol maar open te houden en KLM te redden.

Maar nu zijn we al een jaar verder, zitten we nog steeds in lockdown, schiet het niet op met de vaccins en hebben we zelfs te maken met de vaccin-ontsnappende Braziliaanse variant van het virus. Een perfect moment voor Hugo de Jonge om nú nog aan te komen kakken met een quarantaineplicht en een boete waardoor je een strafblad krijgt. Want, zo zegt hij: “We moeten voorkomen, zeker als er straks weer meer gereisd kan worden, dat mensen met virusmutaties in de koffer weer naar Nederland komen. Voor reizigers wordt quarantaine daarom verplicht.”

En inderdaad! Na de komst van twee Britse-, twee Braziliaanse- varianten, met daarnaast een Californische-, een New Yorkse-, een Filipijnse- én een Franse variant, wordt het inderdaad toch echt hoog tijd dat we niet nóg meer virusmutaties “in de koffer” meenemen naar Nederland.

Lekker op tijd, kerel! Mogen wij ook een boete voor het dragen van absurde clownsschoenen, en het zijn van een volstrekt incapabele minister. Ah, toe?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Max Aue

  Het kost me steeds meer moeite om Wout nog serieus te nemen.

  1. Nexit218

   Gelukkig maar!!! Misschien stop je dan eens iedereen lastig te vallen met een mening waar werkelijk niemand op zit te wachten! Wat een mega ego heb jij zeg! Vanachter je veilige toetsenbord alles maar zeggen. Wedden dat je in het je in het echte leven niks voorsteld! Haha kom maar op met je trieste antwoord hierop maar je weet dat het waar is! Zielig zielig mannetje! Ik vind dds niet leuk dus niemand mag dat vinden,ik ben links dus iedereen moet dat zijn! Boehoe get a life!!!

   1. Max Aue

    Wat een sterke inhoudelijke bijdrage, nexit218! Je tilt dit blog op een hoger niveau.

    1. Nexit218

     Daar hebben we jou en je ego toch voor! Maar het is waar hé wat ik zei over je echte leven! Nou ga maar weer wat hooghartig van de toren blazen ga ik weer ff verder met een echt leven! Weet je wel dat wat jij niet hebt! Doei doei!!!

     1. Mireille

      Nexit houdt het simpel, vóór en met de reaguurders. Dat praat makkelijker dan inhoudelijk.

     2. Gerda2

      Mireille, over netjes-en inhoudelijk gesproken, waar blijft je antwoord op mijn reageren gisterenavond op jouw bericht?

     3. Mireille

      Gerda2, het staat mij niet zo bij welke topic. Met andere woorden ik heb er even geen herinnering aan. Misschien kunt u in dit blog er op terug komen om welke topic het ging.

     4. Gerda2

      Mireille: dagelijksestandaard.nl/2021/04/game-over-voor-sidney-smeets-na-de-rollercoaster-van-gisteren-heb-ik-laten-weten-dat-ik-mijn-zetel-ter-beschikking-stel/

     5. Mireille

      @Gerda2, de link is beantwoord. Take it or leave it.

    2. coenzoon

     jouw niveau is de stoeprand strónt vlé®k , bijna iedereen stapt over je heen ! 🙂 🙂 geweldig gewoon hilarisch

   2. CZ

    @Nexit2018: Hear, hear!

    1. Brenda Welsh

     Geeft u nu uzelf eeen applausje CZ, Coenzoon?

     1. coenzoon

      zie je klappende handen dan stommeling ?

     2. CZ

      Aldus Brenda Welsh Van Velenamen.

     3. Brenda Welsh

      @CZ, u blijft rondzingen in de reacties uit naam van die oneigenlijke ‘Coen’. Bizar!

     4. coenzoon

      wat zeg je trut ?

   3. STOP FVD

    Stel je voor dat je per ongeluk iets leest wat je niet aanstaat, stel je voor dat je misschien dan anders zou gaan denken, stel je voor dat corona wel echt is, stel je voor dat wappies zich ook eens aan de regels gaan houden, stel je voor dat jij op een linkse site mee zou praten. Dan word je iig niet elke keer uitgescholden omdat je een andere mening hebt. Wappie!

    1. usb3.0

     Hier schetst stopje een prima zelfbeeld

    2. coenzoon

     corona is een hoax vaccinwappie

    3. Forlan

     We hebben wel betere dingen te doen, stopje met een klein knopje.
     Daar heet niemand STOP D66 hoor!

  2. coenzoon

   onze strónt vlé®k houdt van proza , dit zal hem wel gevallen

   Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen; dan dooft het licht.

  3. coenzoon

   je hoeft niemand serieus te nemen strónt vlé®k , wat doe je hier nog lamlúl ? een ziekelijke tról als jij neemt niemand serieus lamlúl

 2. Max Aue

  “ En inderdaad! Na de komst van twee Britse-, twee Braziliaanse- varianten, met daarnaast een Californische-, een New Yorkse-, een Filipijnse- én een Franse variant, wordt het inderdaad toch echt hoog tijd dat we niet nóg meer virusmutaties “in de koffer” meenemen naar Nederland.”

  Wout vindt het dus een juiste maatregel. Begrijpt u het nog?

  1. coenzoon

   wat is een juiste maatregel mafklapper ! ben is duidelijk domme tról

   1. Mireille

    Wie is ‘ben’ in vredesnaam?

 3. JoopvdJoop

  Pffff,Hugo kan zo één van de standaard linkse reageerders zijn hier op dit platform!

 4. Beukman

  Een boete voor het overtreden van de quarantaine-regels, wat kan daar verkeerd aan zijn? Het zijn aso’s die de regels overtreden, vergelijkbaar met mensen die met een slok op achter het stuur gaan zitten.

  1. september

   Ik ga niet na vakantie na een land waar je bij terugkomst in quarantaine moet,ik wil geen boete.

   1. Beukman

    Groot gelijk September. In het geval van corona kan je dan dus maar beter thuisblijven: daarvoor geldt immers dat je een boete krijgt van het land waar je woont.

  2. september

   En de burgemeesters hebben ook al moeite om de quarantaine-regels te handhaven,dus zullen er weinig boetes worden gegeven.

 5. STOP FVD

  Omdat mensen zich slecht aan de regels houden (en daardoor blijven de cijfers veel te hoog) moet er een drempel komen zodat mensen dat wel gaan doen. 95 euro schrikt niet genoeg af. 435 euro vast iets meer, maar mag van mij nog wel hoger, net als in Engeland bijvoorbeeld, bam bam bam (om in Woutje’s hoog journalistieke taal mee te gaan) 5000 pond!!!

  Lekker makkelijk zeiken he als je zelf niet hoef te vertellen hoe we het gaan doen, nee als het aan jou zou liggen zouden ze in Brazilie bang moeten worden voor de Nederlandse variant. Wappie!

  1. usb3.0

   Aldsu stopje onze absoluut fascistische vaccinazidrammende coronafetisjistische wappie

   1. STOP FVD

    Stickie!!! Ga je ook nog op vakantie deze zomer? Oh nee, want je hebt een vaccinatiepaspoort nodig hahahahahaha! Wappie!

    1. coenzoon

     wat zeg je vaccinatiewappie , je staat achter het coronafascisme ? uiteraard met je pindabrein

     ga jij maar lekker op vakantie sukkeltje , tenminste dat denk je kortzichtige onwetende

    2. usb3.0

     Maar stopje bevestigt precies wat ik zeg, stopje is hier dé absoluut fascistische vaccinazidrammende coronafetisjistische wappie, niemand is nog meer wappie dan stopje, er bestaan geen andere wappies dan stopje

     1. Max Aue

      Gerrit poept van zich af.

     2. coenzoon

      quote Gerrit poept van zich af. end

      moet je ook eens proberen strónt vlé®k , vervuil je veel minder hufter

 6. Duckday

  Zou het niet beter zijn deze Minister langzaam een andere baan te geven Want wat voor een troep zit er nu in ,In de trend van Hr. Bolkenstein te blijven WE slaan gewoon een PLEE figuur

 7. Yoyo

  Deze Meester Prikkebeen verdient na al zijn wanbeleid een permanente quarantaine en een torentje-hoge boete doening.

 8. saddy

  Mag een demissionair persoon dat wel beslissen?

  Het heeft niets rechtstreeks met cojona te maken.

  Beter is om de maximum snelheid naar 200 km/u op te trekken, dan ben je korter onderweg en loop je minder gevaar. Dat heeft wel rechtstreeks effect, toch?
  Wel goed afsluiten bij thuiskomst ivm de Marokkaanse variant.

 9. Niet L niet R

  Deze minister (Hugo) is ziende blind, en horend doof!
  Hoelang mag deze minister met al zijn fouten nog aanblijven?

 10. Eric Donkaew

  30 redenen waarom Hugo de Jonge in kabinet Rutte-4 gewoon weer minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wordt.

  1. Hugo de Jonge heeft een veel te lichte cv voor het werk dat hij nu doet. Havo lukte nog net, vwo al niet meer laat staan de uni.
  2. Hugo de Jonge heeft nog nooit een bedrijf van binnen gezien.
  3. Hugo de Jonge heeft nog nooit een serieus kantoor van binnen gezien.
  4. Hugo de Jonge heeft totaal geen managementkwaliteiten, laat staan als het gaat om crisismanagement.
  5. Hugo de Jonge had het test- en traceerbeleid niet goed geregeld.
  6. Hugo de Jonge heeft geprobeerd een app in te voeren om besmette mensen te traceren, wat uitliep op een totale mislukking.
  7. Hugo de Jonge ging ‘lekker op vakantie’ toen er nog van alles geregeld moest worden.
  8. Hugo de Jonge heeft geen kennis van medische zaken.
  9. Hugo de Jonge heeft geen kennis van logistiek en distributie en weet niet hoe je logistieke operaties moet aanpakken.
  9. Hugo de Jonge heeft geen verstand van economie, in het bijzonder in relatie met de coronamaatregelen.
  10. Hugo de Jonge kan geen zin van onzin onderscheiden.
  11. Hugo de Jonge kan geen prioriteiten stellen.
  12. Hugo de Jonge blijkt geen kennis te hebben van statistiek.
  13. Hugo de Jonge heeft geen benul van risicoanalyse.
  14. Hugo de Jonge kan niet luisteren naar adviezen van mensen met kennis van zaken, om vervolgens daar naar te handelen.
  15. Hugo de Jonge kan niet delegeren.
  16. Hugo de Jonge dramt steevast zijn zin door in de ministerraad, nauwelijks oor hebbend voor argumenten van anderen.
  17. Hugo de Jonge moest ‘nog even puzzelen’, iets wat hij maanden ervoor had moeten doen.
  18. Hugo de Jonge vindt een week eerder of later beginnen met vaccineren niet uitmaken (in werkelijkheid ongeveer 500 doden per week in december/januari).
  19. Hugo de Jonge noemde het vaccinatietempo ‘geen wedstrijd’.
  20. Hugo de Jonge denkt dat vaccineren alleen tijdens kantooruren hetzelfde resultaat oplevert als 24/7 vaccineren, terwijl iedere specialist hem kan vertellen dat het zoveel mogelijk naar voren halen van inentingen (dus zo snel mogelijk opmaken van voorraden) mensenlevens scheelt.
  21. Hugo de Jonge denkt dat hij met een vlotte babbel en aardig doen tegen iedereen alles kan bereiken, c.q. er zich overal uit kan draaien.
  22. Hugo de Jonge toont totaal geen empathie met mensen die het door de coronamaatregelen heel moeilijk hebben, met name ook hen die werken in de horeca, denk dan met name aan het terrasjesbeleid.
  23. Hugo de Jonge blijkt niet bekend met het feit dat slechts ongeveer één op de duizend besmettingen in de buitenlucht plaatsvindt, zie het terrasjesbeleid.
  24. Hugo de Jonge weet het verschil niet tussen vrouwen en mannen, want als er uitsluitend bij een zeer kleine groep van jonge vrouwen na vaccinatie trombose wordt geconstateerd, dan is dat nog geen reden om het inenten van mannen stop te zetten.
  25. Hugo de Jonge liegt over afspraken rond de aantallen vaccinaties die op bepaalde data gehaald moeten worden.
  26. Hugo de Jonge voert een jojobeleid, puur op basis van paniekberichten, als het gaat om het toedienen van vaccins of weer stoppen daarmee, waardoor mensen ten onrechte bang worden om zich überhaupt te laten inenten met wel vaccin dan ook.
  27. Hugo de Jonge beseft niet dat het ongepast is om liedjes te zingen in een programma als ‘All you need is love’, terwijl mensen op de IC’s onder zijn verantwoordelijkheid vechten voor hun leven.
  28. Hugo de Jonge beseft niet dat het dragen van hippe en helemaal te gekke blauwe schoenen niet past bij de ernst van de huidige situatie en zijn rol daarin.
  29. Hugo de Jonge wekt sowieso totaal niet de indruk, ook niet in mimiek en lichaamstaal, dat het aantal coronaslachtoffers hem ook maar iets interesseert.
  30. Hugo de Jonge tempert het optimisme dat hij zelf heeft gecreëerd.

  1. Cycle25

   Dat leren ze allemaal in de Open Society Pabo opleidingen, deze mensen leven niet in de maatschappij maar in ideologieën waar de honden nog geen brood van lusten.

 11. J. Punt

  Goed bedacht. Contra en onbegrijpelijke regelgeving, stilte en snel hoge boetes genereren vs duidelijkheid en oplossingen. Dat laatste kost inzicht en talent. Té moeilijk dus.

 12. A-BBa

  Nou dan kunnen ze beginnen met Ollongren die in haar auto stapte terwijl ze al wist dat ze corona had. Oh nee, wacht: dat wordt weer een uitzondering zoals bij Grapperhuis zijn bruiloft. Die veranderde gewoon de wet zodat hij geen strafblad kreeg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.