‘Als Omtzigt maar geen fractievoorzitter CDA werd, dat was het doel’

Het is duidelijk: zowel Mark Rutte als de verkenners hebben keihard gelogen toen ze beweerden dat ze niet over Pieter Omtzigt gesproken hadden met elkaar. Maar waarom wilden ze Omtzigt zo graag een “functie elders” geven? Invloedrijke twitteraar Haagse Insider legt de vinger op de zere plek: ze wilden ten koste van alles voorkomen dat Omtzigt fractievoorzitter van het CDA zou worden als Wopke Hoekstra weer plaats zou nemen in het kabinet.

“Als Omtzigt maar geen fractievoorzitter van het CDA is – zo begrijp ik de wens van de VVD die door zowel Jorritsma als Rutte naar voren lijkt te zijn gebracht,” aldus Haagse Insider op Twitter. “Vandaar dat de verkenners opschreven ‘functie elders,’ alles maar niet fractievoorzitter. Doodzonde. Aftreden.”

Dit is natuurlijk precies wat er aan de hand was. Rutte loog keihard over deze materie. Hij had, beweerde hij, nooit gesproken met de verkenners over Pieter Omtzigt. Echt niet. Helemaal niet. Met geen woord.

Dat was dus een keiharde leugen. Ze hadden er wél over gelogen, en de reden dat ze het over hem gehad hebben is dat ze doodsbang waren dat, als het CDA coalitiepartner zou worden, Omtzigt fractievoorzitter zou worden van het CDA. Een erger nachtmerriescenario was voor Rutte blijkbaar niet mogelijk.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!

Het is totaal onacceptabel wangedrag van een politicus die denkt dat hij overal mee wegkomt. Die zo vergroeid is met de macht, dat hij denkt dat hij het alleenrecht op het premierschap heeft… en meteen ook even bepaalt wie voorzitter kan worden van welke fractie.

Weg met deze engnek! Rutte moet aftreden. En als hij dat niet wilt, dan moet hij door een motie van wantrouwen worden weggestuurd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. coenzoon

  Wederom wordt een smerig machtsspelletje gespeeld

  rutte is doodsbang voor omzigt. 1 keer fileren vond markje genoeg , omzigt moet weg

 2. Max Aue

  “ze wilden ten koste van alles voorkomen dat Omtzigt fractievoorzitter van het CDA zou worden als Wopke Hoekstra weer plaats zou nemen in het kabinet.”

  Je zou ook wel heel erg gestoord zijn als je het een goed idee vindt de autist Omtzigt fractievoorzitter van een regeringspartij te maken.

  1. coenzoon

   aldus de spatische onwetende decadente tról wím hútten in zijn grenzeloze arrogantie !

   Was je maar half de autist zoals je schrijft. Kan jij enkel van opknappen

 3. right

  In de nog te vormen Rutte4 coalitie, is géén plaats voor mensen met ruggegraat en tegenspraak!
  Volgzaamheid moet het credo zijn!
  Maar er komt zeer veel tegenwind, héél veel!

 4. roderick

  Volk, laf volk van Nederland waarom komen jullie niet naar het museumplein om jullie grote leider Rutte voor de zoveelste leugen te bedanken en hem nu te steunen dat hij door moet gaan met ons land kapot te maken nu kunnen jullie je echt gezicht laten zien en mij verder geen wappie meer noemen, ik ben een mens dat net hoe iedereen hier geboren is en net zoveel recht op mijn vrijheid als de elite die ons land geheel aan het op offeren zijn met jullie hulp.
  Rutte is niet het probleem maar het gestoord volk die hem gekozen hebben ik hoop van harte dat het jullie dood snel zal betekenen.

  1. Max Aue

   “ik hoop van harte dat het jullie dood snel zal betekenen”

   Anomiem achter je computer moordlustige teksten typen, dat is stoer.

 5. alla-af sn-akbar

  Rutte liegt al 10 jaar dat ie barst dus niks nieuws onder de zon.