Veiligheidsbaas Bruls wil dat versoepelingen 28 april hoe dan ook doorgaan: ‘Er is ook een sociale crisis!’

Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen én voorzitter van het Veiligheidsberaad, heeft genoeg van het geflipflop van het kabinet. De eerste versoepelingen werden aangekondigd voor 28 april, maar de afgelopen dagen kwamen kabinetsleden al met andere berichten. Het zou goed kunnen dat de eerste datum voor versoepelingen niet gehaald gaat worden, maar volgens Bruls mag hier geen sprake van zijn. We zitten ook in een sociale crisis, aldus de burgemeester. 

Vanochtend mocht Hubert Bruls aanschuiven bij het programma WNL op Zondag, waar hij in ferme taal sprak. Bruls gaat morgen wél pleiten voor het doorzetten van de eerste versoepelingen, want “naast een gezondheidscrisis, is er ook een sociale crisis.”

“Wij zullen tijdens het Veiligheidsberaad pleiten om die eerste datum, 28 april, wel stappen te gaan nemen. Zeker in de buitenlucht. Dat je dus iets met die terrassen gaat doen. Vooral dus voor groepen mensen buiten. Dat had wat ons betreft ook wel deze week gekund. Je geeft daarmee geweldig veel ruimte aan de samenleving. En dat is echt nodig.”

Bruls is vrij duidelijk in zijn kritiek, het kabinet kijkt puur en alleen naar de gezondheidscrisis maar vergeet, volgens Bruls, dat we ook te maken hebben met een grote sociale crisis. Iets waar volgens hem maar al te snel overheen wordt gekeken:

“Dat is het nadeel van de benadering: crisis in alle dimensies onder ogen zien. Niet alleen kijken naar wat er in de zorg gebeurt.”

De vraag is alleen hoe groot de invloed zal zijn van Bruls. Zullen de andere leden van het Veiligheidsberaad zijn mening delen? Of krijgen we, zoals de laatste tijd standaard is geworden, weer de sombere boodschap dat versoepelingen niet doorgaan?

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. HD

  Corona of niet, ik zie dat Bruls er geen boterham minder om eet.
  Het is maar goed dat hij geen zelfstandige in de horeca is dan zou hij wel een flink aantal kilootjes zijn kwijt geraakt.

 2. plakband

  Bruls is gewoon een marionet van het partij-kartel.
  Hij roeptoetert wat hij ingefluisterd krijgt.
  Balletje opgooien heet zoiets.

  1. STOP FVD

   Sneu als je er zo over denkt, maar daar zal je natuurlijk hele goede redenen voor hebben. Daarom kies je natuurlijk voor de FVD, want die gaan het land ooit redden. Wappie!

   1. Forlan

    Trieste fopclown!

   2. plakband

    Stop FvD.
    Bruls is een machtige ambtenaar die een statement maakt.
    Ik plaats een kanttekening bij de uitspraak van Bruls.
    U, stpfvd, ondersteunt niet de uitspraak van Bruls.
    Nee, u begint mij te demoniseren en voor wappie uit te maken.
    Dat, stopfvd, zijn fascistische technieken.

 3. Edjan

  Ach, Bruls werkt even aan zijn populariteit. Zo half mei gaat hij langzaam bijdraaien. Gezien de cijfers en zo …

  1. Forlan

   Die populariteit hier in Nijmegen die is ver te zoeken. Wel moet ik zeggen dat hij hier een punt heeft.

   1. STOP FVD

    Zo, krijg je het eruit, je bent het met hem eens, nou nou! Wat een verrassing ook.

    1. Forlan

     Stopje met z’n kleine dopje. Ook slechte politici en burgervaders maken weleens goede beslissingen. En als je veel kritiek hebt moet je ook de goede dingen kunnen benoemen. Daarvoor blijf je geloofwaardig. Stille hint

 4. 56RdK

  Worden de toiletten na élk bezoek dan voldoende gereinigd?

  1. Aborifa

   Alles wordt met zwavelzuur afgenomen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.