Wilders na verkiezing Iran in VN-vrouwencommissie: ‘Was het weer laffe zakelijke afweging zoals bij hoofddoek Kaag?’

PVV-leider Geert Wilders vindt het onbegrijpelijk dat Iran verkozen is tot lid van de VN-vrouwenrechtencommissie. Voor Wilders en zijn partij is deze keuze niet uit te leggen. Het land heeft vrij weinig op met vrouwenrechten en dus zou de verkiezing nergens op slaan, aldus de PVV. Ze dienen daarom enkele schriftelijke vragen in bij de minister van Buitenlandse Zaken. 

De PVV-voorman snapt helemaal niks van de verkiezing van Iran in een vrouwenrechtencommissie van de Verenigde Naties. Hoe is het mogelijk dat uitgerekend Iran, een land dat bekendstaat om dwingende zedelijkheidswetten, verkozen wordt tot lid van deze speciale commissie? Volgens Wilders moet de minister van Buitenlandse Zaken daarom enkele zaken ophelderen, en stelt hij Kamervragen.

De PVV-voorman en partijlid Raymond de Roon willen concrete antwoorden horen van de minister. Ze zijn benieuwd naar wat Nederland en andere EU-lidstaten hebben gestemd. Daarnaast willen ze ook graag van de minister horen hoe hij tegen de kwestie aankijkt. Erkent hij dat Iran absoluut niet de vrouwenrechten waarborgt en dat dit dus een klap in het gezicht is van de onderdrukte vrouwen in het land? Ook wil Wilders graag weten of het benoemen van Iran tot de commissie ook een ‘zakelijke afweging’ was, zoals Kaag in het verleden ook koos om een hoofddoek te dragen in Iran zodat zij hoogwaardigheidsbekleders te spreken kreeg.

PVV-Kamerlid De Roon gaat een stap verder, en meent dat men de vrouwenrechtencommissie wel kan “opheffen” nu zowel Iran als Pakistan lid zijn van het publiekrechtelijke orgaan:

Minister Blok heeft enkele weken de tijd om de Kamervragen van Geert Wilders en Raymond de Roon te beantwoorden. Veel zullen de antwoorden van de bewindsman vermoedelijk niet kunnen veranderen in New York: er bestaan geen eenvoudig mechanisme om Iran alsnog het lidmaatschap van die VN-commissie over vrouwenrechten te ontzeggen, zelfs niet met het bedenkelijke track record dat Teheran heeft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Monty

  ‘Voor Wilders en zijn partij”

  Zijn partij?
  Wie zijn dat dan?

  1. Branzino

   “De PVV-voorman en partijlid Raymond de Roon” staat in de tekst. Dus sinds vandaag is de PVV een echte partij met een voorzitter en een lid.

 2. Vrijedenkert

  Saudi-Arabië hoofd van de VN-Mensenrechtenraad.
  h**ps://nos.nl/artikel/2058850-kritiek-op-vn-om-aanstellen-saudier-als-mensenrechten-chef.html

  En nu weer Iran verkozen als lid van VN-vrouwenrechtencommissie waar hellhole Pakistan eveneens lid van is…

  Bananenrepublieken en dictatoriale regimes maken de dienst uit binnen de VN en als organisatie is deze totaal niet meer geloofwaardig!

  1. Jannes-46

   Een juistere stelling is dat de islam tegenwoordig de dienst uitmaakt binnen de VN. Jouw gelijk wordt bevestigd door het feit dat zeer veel dictatoriale regimes en bananenrepublieken de islam als leidende doctrine hebben.

 3. Edjan

  De linksen hebben dit besloten. Saoedi-Arabië hoofd van de mensenrechtenraad en Iran lid van de vrouwenrechtencommissie. Linkse logica = krankzinnigenlogica.
  In Iran worden vrouwen op straat afgeranseld als hun hoofddoek niet correct zit.
  De Westerse “feministen” hoor je hier nooit over.

 4. Max Aue

  Alsjeblieft de positie van vrouwen in Iran wilt verbeteren lijkt het me ook niet verstandig Iran op dit punt te isoleren.

  1. Edjan

   Het kromme Nederlands negerend, denk ik dat je wilt zeggen dat de positie van de vrouw in Iran zal verbeteren als Iran lid wordt van de vrouwenrechtencommissie.
   Een prachtig voorbeeld van linkse krankzinnigenlogica.
   Heb je enig inhoudelijk argument waarom dat zo zou zijn?

   1. Max Aue

    Dat denk ik inderdaad: als je Iran isoleert worden de vrouwen in Iran niet geholpen.

    1. usb3.0

     Ik heb gelijk als ik zeg dat maxje echt denkt dat de islam zich zal aanpassen aan onze cultuur, met andere woorden, dat Nederland zich aan de islam zal aanpassen! maxje krijgt hier echt een strak plassertje van…

  2. Max Aue

   Alstublieft = Als je

  3. usb3.0

   maxje denkt echt dat Iran zich aan de westerse culturen zal overgeven.. we moeten niet onderschatten dat gasten als maxje de islam een verrijking vinden in Nederland..

   1. Max Aue

    Nee hoor, Gerrit, zoals je weet moet ik van de islam niets hebben en beschouw ik die godsdienst ook niet als een verrijking. Ik vind slechts dat het isoleren van abjecte landen meestal hun abjectheid versterkt.

    1. usb3.0

     jawel hoor maxje liegt dat hij barst natuurlijk, want zodra Wilders het erover heeft verdedigt maxje het met alles wat hij heeft, maxje is een zeer warme pleitbezorger van de islam, maxje is een islamlover, maxje koestert zeer warme gevoelens voor diezelfde islam..

  4. coenzoon

   Wie wil ze isoleren dan strónt vl®k ! het staat er echt , je moet ze niet willen isoleren. Wat een gewauwel

   1. Max Aue

    Ik zie dat Coenzoon ook vindt dat je landen als Iran niet moet isoleren. Daarover zijn we het dan eens.

    1. coenzoon

     dat staat er niet dyslectische randdebiel ! Lezen lukt nog steeds niet strónt vl®k. Best zorgelijk

     1. Max Aue

      Leg even rustig uit wat je dan wel vindt, coenzoon. Dit gekijf maakt dat niet duidelijk.

    2. usb3.0

     maxje is naarstig op zoek naar “vrienden”

 5. right

  Vrouwen quotum en diversiteit zijn in dat land onbekende begrippen!
  Misschien hebben ze wel gelijk, als je kijkt naar bijvoorbeeld, Merkel, Kaag, Ollongren, Engelshoven!
  Wat is er mis met het aanrecht?
  Niets toch!

  1. Brenda Welsh

   Aanrecht is niets mis mee. Alhoewel de Moslima thuis in eigen huis een voorkeur heeft voor een kookeiland. Bij de keukenctra kun je dat zonavragen.

  2. usb3.0

   Vrouwenquota en diversiteit zijn echt sek*istische woorden dit kan niet meer anno 2021

   1. usb3.0

    pffffffgrr

  3. AidemediA

   Waarom worden de dames, bijleveld, keijzer, ploumen, broekers-knol, om er nog maar een paar te noemen, door u niet genoemd. Zijn dat dan lichtende voorbeelden van goede leiders?

 6. sonny

  ” Iran verkozen is tot lid van de VN-vrouwenrechtencommissi”
  Misschien wel een heel goed idee, een frisse realistische wind is hard nodig, Europa is finaal doorgeslagen in het feminisme en vrouwenquotum!
  minder, minder vrouwen in de politiek!

 7. AS210854

  Het blonde de paard van Troje, is ook begonnen met het ononderdrukken van de Nederlandse vrouw , het begin is gemaakt in Iran en Pakistan.

 8. Promeush

  Uit de VN stappen. Vrouwenrechten worden hier met voeten getreden.

 9. 56RdK

  De VN. Heeft zich al eerder bewezen dat het een corrupt, ziekelijk en stinkend orgaan is geworden met onnozele dwazen die goed zijn te misbruiken voor gevaarlijke machtsdoeleinden.

  Ten aanzien van punt 4 van deze vragen van Wilders: een prachtige Iraanse vrouw die geen hoofddoek wilde dragen is tot 24 jaar cel veroordeeld. Veroordeeld in het land dat nu zitting heeft in vrouwenrechtencommissie. Een land waar verminkingen en vermoorden van vrouwen die zich niet willen laten onderwerpen aan de geldende regels van de islam, de orde aan de dag is.

  En wat doet Nederland? Die laat zelfs een fervent hoofddoekmokkel toe tot de Tweede Kamer, want “Hoofddoek is eigen keuze, is vrijheid”.
  “Is vrijheid van godsdienstuiting.”

 10. 56RdK

  En het is overduidelijk: ook de VN wordt sluipenderwijs meer en meer door islamieten ingenomen.
  Net zoals dat gebeurd is en wordt in onder andere Frankrijk, Belgie en Nederland.
  En Kaag zag dat het goed was.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.