Woke-racismeroepers slaan weer toe: Simpsons acteur Hank Azaria biedt excuses aan voor inspreken Indiaas karakter

(Stem-) acteur Hank Azaria heeft zich na allerlei klachten nu blijkbaar gedwongen gevoeld om zijn excuses aan te bieden voor het feit dat de stem achter Apu Nahasapeemapetilon in The Simpsons voor zijn rekening nam. Blijkbaar heeft hij zich daarmee in zijn eigen ogen schuldig gemaakt aan “structureel racisme.” Of zoiets.

Azaria is blank en was jarenlang de stem van de fictieve winkeleigenaar Apu Nahasapeemapetilon uit The Simpsons, die hoegenaamd uit India komt. Daarbij gebruikte hij natuurlijk een Indiaas accent, wat wel zo logisch is. Maar, oh mijn God! Azaria voelt zich daar nu heel lullig over. Want racisme!

“Een deel van me voelt zich als ik naar elke persoon van Indiase afkomst in Amerika to wil gaan om persoonlijk mijn excuses aan te bieden. En soms doe ik dat ook,” aldus Azaria in een podcast met Monica Padman, die zelf Indiaas-Amerikaans is. Vervolgens voegde hij de daad bij het woord om haar inderdaad persoonlijk zijn excuus aan te bieden. “Ik weet dat je er niet om vroeg, maar het is belangrijk. Ik bied mijn verontschuldigingen aan voor mijn aandeel daarin en voor dat ik daar aan meedeed.”

Ook ‘speelde’ Azaria Dr. Hibbert, die zwart is. Ook daar voelt hij zich enorm schuldig over. Want als blanke stemacteur mag je blijkbaar alleen maar blanke karakters spelen. Geschift.

Vorig jaar werd al besloten dat Azaria beide Simpsons-rollen niet meer zou inspreken. Daar zijn andere stemacteurs voor ingehuurd – minderheden, net zoals de karakters zelf. “Als het een Indiaans karakter is of een Latinx [ja, zo zei hij dat echt, want het mag niet Latino zijn, dat zou seksistisch zijn, red.] karakter of een zwart karakter, alsjeblieft laat zo’n persoon dan ook de stem ervan zijn. Het is authentieker, ze brengen hun ervaring er naar toe, en laten we geen banen weghalen bij mensen die niet genoeg werk hebben.”

Deze woke-mensen. Ze zijn echt niet goed bij hun hoofd. En het ergste van alles is nog wel dat hun “het spijt me zo, ik ben een geheime racist!”-gezeik eerst en vooral iets is waardoor zij zich beter voelen. Zo’n man als Azaria doet dit omdat hij zich daar goed bij voelt. Het geeft hém het gevoel van morele superioriteit, wat natuurlijk is waarom hij zijn excuses zelfs aanbiedt als helemaal niemand daar om vraagt. En geen lid van een minderheid die er ook maar iets mee opschiet.

Volg mij op Twitter-alternatief Gab én word gratis en voor niets lid van mijn Telegram-kanaal!

Zielepieten, dát zijn het. En nog racistisch ook!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Ad Fundum

  Het is wat met die woke reacties over dat inspreken. Kun je nagaan wat die die Zuid Afrikaanse boeren met hun nep hollands te verduren krijgen wanneer ze hier ontvangen worden.

  1. coenzoon

   is dat zo ?

 2. coenzoon

  zo lang mensen excuus blijven maken voor normaal gedrag zal de woke lijn gewoon doorgaan omdat niemand met het stopbord zwaait.

  Laat ze de tering krijgen met hun politiek correct geleuter.
  Mag dan enkel een zwarte man inspreken ? Donder toch op met die hypocriete politieke correctheid!

  1. Pauline Kummer

   Dit is niet erg correct het taalgebruik van u. Laten we het daar eens over hebben. @Coenboy!

   1. coenzoon

    wat begrijp je niet in de tekst domme komkommer !

    Dat bekakte toontje van jou op het niveau van de jihaad bruid snapt geen normaal mens.

 3. Edjan

  De flagellanten zijn terug. Die liepen in de middeleeuwen in processie over de straten terwijl ze hun eigen rug tot bloedens toe met de zweep sloegen. Want de Heere had corona gezonden. En dat was uiteraard voor straf want de mensen hadden gezondigd. Ze hadden de kachel op 22 graden gezet en daarmee het klimaat verwoest en ze hadden niet genoeg zilverpapier gespaard voor de arme kindertjes in Afrika.
  Dus WEG MET ONS!
  Klatsj, klatsj, klats.

 4. Rieks

  Akwasie wordt niet vervolgd door het hof. Dat is nog eens (omgekeerd) racisme! Politieke rechtspraak van het zuiverste water maar men komt er mee weg.

  1. coenzoon

   ik denk dat ik die imitatie zwarte piet maar op zijn gezicht trap als ik hem tegen kom.

   Als hij het mag zeggen magik het toch ook ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.