Aangifte tegen Sigrid Kaag (D66) door oud-politicus Lucas Hartong (PVV): ‘Financiering terrorisme’

Oud-Europarlementariër voor de PVV Lucas Hartong is he-le-maal klaar met de steun van minister Sigrid Kaag (D66) voor terreurorganisaties in de Palestijnse gebieden. Daarom heeft hij de voormalige politicus aangifte tegen haar gedaan. Hij doet dit op basis van Artikel 421 Wetboek van Strafrecht: de strafbaarstelling van het financieren van terrorisme.

Minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag is de afgelopen weken fel bekritiseerd door mensen die Israël een warm hart toedragen. Zij heeft immers besloten dat Nederland doorgaat met het financieel steunen van de Palestijnen, terwijl allesbehalve kan worden uitgesloten dat ons belastinggeld door die Palestijnen vervolgens gebruikt wordt om terroristische acties uit te voeren. 

Oud-Europarlementariër voor de PVV Lucas Hartong is één van de mensen die fel tegen het ontwikkelingsgeld voor de Palestijnen is. Op Twitter laat hij nu weten dat hij zojuist aangifte heeft gedaan tegen minister Kaag “en verzocht om vervolging.” De politie Middelharnis heeft hem, zegt hij, “zeer correct geholpen.” Nu is het “wachten op [de] reactie [van het] OM.”

In twee vervolgtweets deelt hij zijn precieze aangifte:

Het belangrijkste punt wordt gemaakt in punt 5: “Uit o.a. deze informatie wordt duidelijk dat de minister, ondanks herhaalde waarschuwingen uit betrouwbare en gezaghebbende bron, toch financiering is blijven geven aan de Palestijnse organisaties, terwijl zij weet had van (mogelijke) terroristische verbanden.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zo. Een prima actie! Want het financieren van terroristen is écht volstrekt onacceptabel, zeker als dat met Nederlands belastinggeld gebeurt. Of het Openbaar Ministerie de aangifte omzet in een vervolging van minister Kaag, dan wel seponeert, horen we ongetwijfeld binnen enkele weken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. StemPzeweg

  Ik ben niet de grootste fan van Sigrid Kaag maar in het midden-oosten conflict staat ze aan de goede kant van de geschiedenis.

  1. josemoonen@70

   Dat betekent niet dat ze ons belasting geld kan uitgeven waar en wanneer het haar uitkomt .!. Laten we hopen dat dit niet een actie voor de bühne is , maar dat dit door Justitie wordt gehoord .

  2. leukeditter

   juist weg met palestijnen en hamas

  3. Jannes-46

   Tsja, als je islamitisch terrorisme de goede kant van de geschiedenis vindt………wat is dan de slechte kant?

  4. usb3.0

   zpsw doet een one-liner en gaat dan weer weg..

 2. Beukman

  Van Hartong horen we de laatste tijd maar weinig. Dat zal de belangrijkste reden zijn dat hij deze aangifte heeft gedaan: om zichzelf weer héél even in de schijnwerpers te zetten. Hij weet immers donders goed dat de aangifte geen schijn van kans heeft om zelfs maar in behandeling te worden genomen.
  Een typische PVV-actie voor de bühne dus.

  1. Blitzkrieg

   Beukman :
   Quote : “Hij weet immers donders goed dat de aangifte geen schijn van kans heeft om zelfs maar in behandeling te worden genomen.”

   Wat is hetzelfde in elke rechtzaak? Inderdaad, de rechters, D66 rechters wel te verstaan. Het heeft dus allemaal niet zoveel te maken met gelijk of recht maar met corruptie, iets dat bij D66 welig tiert.

   1. Beukman

    Onzin.

   2. Niet L niet R

    De stiekeme stille macht, triest maar waar, kijk naar het proces van Wilders!

 3. Branzino

  Een kansloze actie. Vervolging van ministers is niet uitgesloten, maar pas na een heel zorgvuldige en complexe procedure. Het is kortgeleden geprobeerd bij de Belastingdienst en ook i.v.m. de toeslagenaffaire. Beide pogingen zijn snel gestrand.

  Het komt op mij over als een publiciteitsstunt waarvan de afloop nu al bekend is.

  Zie ook: trouw.nl/politiek/advies-van-de-hoge-raad-geen-vervolging-van-ministers-voor-toeslagenaffaire~b14bf0153/ voor wat vergelijkbare info.

  1. bandini

   Een D66-politica wordt berecht door een D66-rechter!? Wie kan zich daar iets bij voorstellen?

   1. AS210854

    Als dit niet voorkomt, weten definitief, dat de wetten en uitspraken in handen zijn van d666 rechters. 🤔

    1. Branzino

     @AS210854
     Rechters bepalen niet of iets voorkomt of niet. En ook verder is je opmerking zonder enige betekenis en ononderbouwd.

     1. AS210854

      Kruip aub gauw weer onder de steen waar je 20 jaar onder gezeten hebt. 🤮

     2. Branzino

      @AS210854
      Kijk op rijksoverheid.nl/onderwerpen/rechtspraak-en-geschiloplossing/vraag-en-antwoord/hoe-verloopt-een-strafrechtelijke-procedure. Daar staat: “De officier van justitie beoordeelt of alle feiten duidelijk zijn. Ook beoordeelt hij hoe sterk het bewijs is. Hij neemt uiteindelijk de beslissing of de verdachte voor de rechter komt.” Dat is precies wat ik beweerde en vanonder mijn steen dus heel goed heb gezien.

   2. Branzino

    @bandini
    Maak je geen zorgen. Kaag zal helemaal niet berecht worden. Het is een kansloze actie van een oud-politicus. En verder is de meerderheid van de rechters geen D66-kiezer of lid van die partij. Het is wel een feit, dat er een grote groep rechters wel deze politieke overtuiging heeft. maar wat wil je anders? Het zijn verstandige mensen die in het leven verstandige keuzen maken.

    1. Branzino

     @Bandini
     Maar nog iets. Misschien kun jij uitleggen wat het probleem is als een rechter lid is van D66. Is dat erger dan lid van de VVD, PvdA, GL, CDA of zelfs FvD eb PVV? En maakt de kerk waarvan hij of zij lid is ook nog wat uit? En of hij supporter is van Ajax, Feyenoord of PSV, i.v.m. de herkomst van verdachten misschien? Ik zie de relevantie niet.

     1. bandini

      Tja Branzino, je zult toch wel weten dat we een scheiding der machten hebben om onze democratie en rechtstaat overeind te houden. Ik durf de stelling wel aan dat mensen met een linkse politieke voorkeur andere ideeen erop nahouden en andere beslissingen nemen dan mensen met rechtse sympatieen en als rechters niet meer objectief zijn vanwege hun openlijke of verborgen voorkeuren dan kun je er donder op zeggen dat de rechtstaat onder druk komt te staan. We krijgen dan een rechterstaat ipv een rechtstaat waarin de kern, de politiek, uitgeschakeld wordt!

     2. Branzino

      @bandini
      Dank voor je toelichting. Maar even kort door de bocht geredeneerd, betekent dit, dat een rechter zich verre moet houden van politiek of eigenlijk van elke overtuiging, politiek, maar ook religieus, en anders. V.w.b. hun werk ben ik het met je eens, maar privé vind ik een andere kwestie. Ongeveer 30% van de rechters schijnt de visie van D66 te onderschrijven, maar die 70% andere rechters stemt toch ook neem ik aan? Relatief veel op GL, maar ook de andere partijen krijgen hun deel van de rechterlijke stemmen. Zijn dan al die rechters fout bezig?
      Ik ken geen voorbeelden van rechters die hun specifieke D66-visie laten doorklinken in hun vonnissen. Misschien kun je enkele vonnissen noemen waarin dit een bepalende, en daarmee juridisch foute, rol speelde.

     3. Gerda2

      Branzino@ Ongeveer 30% van de rechters schijnt de visie van D66 te onderschrijven, maar die 70% andere rechters stemt toch ook neem ik aan?

      30%, hoe kom je daar bij?
      Het is wel een wat meer, namelijk 80%.

     4. Branzino

      @Gerda2
      Die 80% ken ik ook, maar heb ik nergens kunnen verifiëren, behalve zonder bronvermelding op DDS. Het lijkt me ook heel erg veel. Het wordt nauwelijks gepeild, wegens privacy. Maar in 2010 is er een onderzoek geweest dat op 31% uitkwam. Zie rd.nl/artikel/373031-grote-aantal-rechters-met-een-d66-achtergrond-baart-zorgen
      Dat is natuurlijk heel lang geleden en daarom kan de situatie vandaag daarvan afwijken, maar 80% is dan wel heel veel meer. DDS meldde later, dat ruim 40% van de rechters een D66-voorkeur had, nog steeds lang geen 80%, maar eveneens lang geleden.
      Maurice de Hond geeft in 2020 op maurice.nl/peilingen/2020/02/02/rechters-en-politiek/ wat meer info, maar ook deze is gebaseerd op info van ruim 10 jaar geleden.
      En in een heel recent onderzoek bleek 17% van de advocaten op D66 te stemmen. Maar dat zijn advocaten en geen rechters. Zie advocatie.nl/nieuws/vvd-en-d66-populairste-partijen-onder-advocaten/

      Ik zie die 80% nog niet zomaar bevestigd. Anderzijds vraag ik me af of het zo erg is, die voorkeur. Het mag natuurlijk niet in de vonnissen doorklinken. Maar in het Wilders-proces waren het bijvoorbeeld partijloze rechters, om elke discussie voor te zijn.

    2. Gerda2

     Branzino
     Ik kan de 80% ook niet hardmaken d.m.v. een bron.
     Ging uit van een oud bericht op DDS (zonder bronvermelding).

     1. Branzino

      @Gerda2
      Maar je hebt wel een beetje gelijk, rond de 30% is ook heel erg veel. 1:1 o.k.? Ik denk overigens, dat hierbij meespeelt dat D66 niet zo vast zit aan ideologieën. Dat kan een rechter ook niet teveel zijn. Ze passen dus min of meer bij elkaar. Anderzijds staat GL op de tweede plek bij rechters.

      Maar ik zie nog steeds niet het belang van deze cijfers. Een rehter is ook een mens, met overtuigingen. Zolang hij die niet laat meewegen is er wat mij betreft niets aan de hand. Of iemand D66-lid is, of VVD, of PVV, FvD, GL. Het maakt dan niets uit.

 4. Lefty

  Een never ending story. De Palestijnen hebben recht op een eigen staat . Hamas en de Likud partij met een zekere leider “N” maakt het er niet beter op.

 5. Edjan

  Zal wel geseponeerd worden. Trias politica of zo. Heeft ook niks met mensenrechten te maken zoals bij urgenda of Shell.
  Israël Judenrein mag best wel wat belastinggeld kosten.
  (/eind cynisme)

 6. janrama

  Domme PVV’r.

  1. Rien E

   jan(d)rama is weer erg vertederend in z’n uitspraken, alleen raken ze kant noch wal.

 7. janrama

  Nederland liet waterputten slaan voor de Palestijnen, Israel brak ze zonder pardon weer af.
  Weg belastinggeld, Israel lovers zijn soms blinde vinken…

  1. Smek

   Ze deugen alle twee niet zowel Israel als de Palestijnen. Het geloof maak meer kapot dan iets goeds. Stoppen ermee om belasting geld daar naar toe te sturen en ze hier naar toe te halen.

   1. Jannes-46

    Geven wij belastinggeld aan Israël dan? Dacht het niet. NL is een trouwe collaborateur van de islamitische vijand! Dat spul halen we hiernaartoe, helaas.

    1. Edjan

     Jannes +++

    2. Emile Takma

     Er is geen land in de wereld dat zoveel miljardensteun kreeg uit het Westen als Israël.

     1. usb3.0

      Israël helpen is beter dan de terroristische hamas

     2. Jannes-46

      Precies USB3.0, de Hamas helpen laten we maar over aan de weg-met-ons-zelfmoord-brigade.

  2. Appelstroop

   Bespaar je de moeite, denk ook niet dat ze schuldig is, tenminste niet aan het bewust financieren van terroristische moslims.

   1. Appelstroop

    Die was niet in jouw draadje bedoeld, maar gewoon algemeen.

 8. Rien E

  Met demon-66 rechters wordt dit naar aller waarschijnlijkheid helaas geen succes. Toch prijs ik dit initiatief van harte. Daar de “rechtspraak” in ons land al jaren niet meer naar behoren functioneert is dit een hopeloze poging. De ongekozen kliek blijft hardnekkig koers houden om de kust te rammen zonder oog te slaan op de maatschappelijke radar die continue in de alarmfaze verkeert. Dat het ooit tot een botsing gaat komen is niet meer te vermijden. We wachten rustig af.

  1. Edjan

   Klopt. De rechterlijke macht is een verlengstuk van de linksige overheid. Dat blijkt bij ELKE gelegenheid.

 9. Emile Takma

  Het betreft Kabinetsbeleid. Deze aangifte van de fluim Hartong maakt geen schijn van kans. Zieke aandachttrekkerij.

  1. CZ

   Tot zover Ernst Graadsma Van Velenamen.

  2. leukeditter

   kaag is een gevaar voor heel europa.. smerig mens met radicale gevoelens

   1. AS210854

    👍👍👍👍👍👍

  3. Jannes-46

   Truus Tafeldans is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van haar ministerie.

  4. ikweetwatikwil

   Goed gedaan Hartong. Aanpakken die vrouw. Die bezorgd Nederland een slechte naam.

   1. Emile Takma

    bezorgt

    1. ikweetwatikwil

     Ingetrapt.

 10. CZ

  Inhoudelijk heeft Hartong gelijk, daar valt niets op af te dingen.

 11. Wim Vreeswijk

  Het wordt tijd dat ze haar gezinstaken weer op gaat pakken, want als politica is ze alleen maar verwerpelijk bezig !

 12. Rieks

  De aanklacht zal worden afgedaan door de stagiaire op de postkamer van het OM.

 13. Duckday

  Zal wel weer op de lange baan worden gezet .De rechter heeft hier geen tijd voor

  1. Emile Takma

   Nee hoor, deze bespottelijke aangifte bereikt de rechter niet eens.

  2. Edjan

   Nee, de rechter is te druk met het politiek showproces tegen Wilders en de processen van activisten om Shell en de woningbouw de nek om te draaien.

   1. Emile Takma

    Nee hoor, deze bespottelijke aangifte is eenvoudig niet ontvankelijk. Dat weet Hartong ook, het is een publiciteitsstunt.

    1. usb3.0

     Nee hoor, inhoudelijk is er niets maar dan ook helemaal niets aan te merken op de aangifte van Lucas..

     Immers het ondersteunen van terroristische organisaties als hamas zijn natuurlijk verboden en al helemaal als het om Nederlands belastinggeld gaat, geld dat door de burgers bij elkaar is gebracht..

    2. CZ

     Aldus Emile Max Van Velenamen.

 14. Mistgabel

  Het beladtinggeld van alle Nederlandets grbruiken 0m terroristen te sponsoren.

  Net als Rutte in Syrie.

  Waarom zitten dat soort gasten allang niet tussen 4 muren???

 15. Bes Tolen

  Het is duidelijk, dat als het om Israël gaat de emoties al te vaak heftig zijn. Op de duur valt dat niet vol te houden. Daarom is het zoeken naar oplossingen nu noodzaak want emoties dragen al te vaak bij tot onredelijkheid.

 16. Marija

  Heeft u al eens een lid van de Nederlandse regering voor het gerecht gezien?
  Ik niet.
  Hoor wel dat iemand voor het gerecht wordt gedaagd en dan wordt het stil.
  Verwaterd en vergeten. Je hoort er nooit meer wat van.
  Lunchgerecht haha dat wel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.